Sarunia-Niunia Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='skallska'][IMG]http://i56.tinypic.com/23hx4t0.jpg[/IMG][/QUOTE] Jaka Cudna Śpiąca Królewna:)..... Quote
skallska Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Byliśmy dziś z Misią u weta. Pobraliśmy krew-aż dwie fiolki ;( i czekamy na wyniki do czwartku. Misia była bardzi dzielna, wprawdzie namordniczek jej wet założył, ale nie pisnęła nawet.Lekarze stwierdzili że na 1 rzut pójdą cycki. Nie ma to jak dobry lifting ;) Na każdej listwie najgorsze ma 2 ostatnie cycki. Weci zadecydowali, że wytną w poprzek-tylko po jednym ostatnim z każdej listwy, a nie wzdłóż-listwy. Nie wiem nie znam się-polegam na nich. Jeśli macie jakieś sugestie.... Czekam. Na drugi rzut pójdą ząbki. Przy jednym zabiegu nie da rady zrobić wszystkiego. Za długo trwałaby narkoza. Aha i jeszcze pytanie. Do jakiego wieku suki mają cieczkę?? Mają menopazuę czy coś?? Bo może przy robieniu cycków zrobić sterylke?? Nie zapytałam wetów ;( Quote
taxelina Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Mysle ze mozna sterylke jak i tak juz bedzie pod narkoza. Quote
skallska Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 zobaczymy jakie ma Misia wyniki i wtedy zobaczymy. Boję sie narkozy strasznie ;( Quote
taxelina Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Mysle ze jak podejmuja sie operacji to wiedza jaka narkoze,. ile ona ma lat? niunia ma ok 10-12 a orzezyla operacja wyciecia sledziony i szybko sie z tego wylizala. Quote
skallska Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Z wiekiem jest problem. W schronie podawali początkowo 10+, później 13, a przyjechała z książeczką z wpisem ok 1994 r. Lekarze zadecydują po obejrzeniu wyników. Serducho podobno ok. Zawsze to obciążenie dla organizmu. Wprawdzie odkarmiona już jest, ale wiek.... to mnie przeraża Quote
taxelina Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='skallska']Z wiekiem jest problem. W schronie podawali początkowo 10+, później 13, a przyjechała z książeczką z wpisem ok 1994 r. Lekarze zadecydują po obejrzeniu wyników. Serducho podobno ok. Zawsze to obciążenie dla organizmu. Wprawdzie odkarmiona już jest, ale wiek.... to mnie przeraża[/QUOTE] A z drugiej strony teraz sa bezpieczne narkozy jak trzeba, [url]http://www.lecznica.zgora.pl/wer_pol/anestezjologia.html[/url] Quote
skallska Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 no zobaczymy. Jak coś 28 października godzina 18-będe się martwić. Quote
taxelina Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='skallska']no zobaczymy. Jak coś 28 października godzina 18-będe się martwić.[/QUOTE] Tylko sie nie martw za duzo! Uszy do gory! Quote
Sarunia-Niunia Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='skallska']no zobaczymy. Jak coś 28 października godzina 18-będe się martwić.[/QUOTE] Odległy ten termin i i nerwów będzie dużo... Moja Sarunia była operowana w wieku 10 lat, a wracała do zdrówka jak szczeniaczek... Najważniejsze, żeby wszystko się udało. A napewno się uda!!! Quote
skallska Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Dziś przyszło wdzianko Misi. Jutro odbiore z poczty to pokażę gwiazdę w ruziowym ;) I mam pytanie do czytelniczek. Czym karmicie swoje ogony? W sensie marki karmy suchej. Przez Jofracy oglądam teraz składy karm i szukam czegoś innego od RC. Patrzyłam na Britę, Acanę i Eukanubę. Co myslicie? Quote
taxelina Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Ja od zawsze polecam surowe, barf :loveu: Quote
Isadora7 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='skallska']Dziś przyszło wdzianko Misi. Jutro odbiore z poczty to pokażę gwiazdę w ruziowym ;) I mam pytanie do czytelniczek. Czym karmicie swoje ogony? W sensie marki karmy suchej. Przez Jofracy oglądam teraz składy karm i szukam czegoś innego od RC. Patrzyłam na Britę, Acanę i Eukanubę. Co myslicie?[/QUOTE] Ekanuba testowana na zwierzetach, nie uzywam, dodatkowo droga, a poza tym moje psy sa mądre zwyczajnie nie chca jej jeść. Ja zmieniam karmy ale krąże w zakresie: Brita, Josera Festival i Miniwell, Acana na domieszkę chętnie cześciej ale droga. Czasem przyszaleję i i dosypuję Orijena. A ostanio zażerają sie kanadyjską karmą [url]http://chicopee.pl/component/option,com_frontpage/Itemid,1/[/url] Quote
skallska Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 Ubranko jest. Misia na "dzień dobry" pogryzła niedobre ubranko he he. Ubrałam dziewczynke i całkiem całkiem ten ruziowy ;) Zdjęcia później. Dziś Misia chciała polizać Fafika po uchu ale Fafik jako chłop zrobił unik. Zaglądałam na wątek Talesa-sikawki i wywołałam wilka z lasu hihih. Wpadłam dziś po pracy do domu. A na wersalce-tej której leżakują w ciągu dnia, na kapie.... plaaaaaaaaama, że ho ho. Kazałam mamie wąchać ( sama jestem chora i mam katar). No i nalane. Dziwne to. Już ładnie trzymała siku w domu. A tu taka niespodzianka ;( Quote
kamilka91 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Ja swoję karmię Husse, wcześniej była na Bricie. ;) Tyle czasu już było dobrze... no ale raz kiedyś to każdemu psiakowi może się zdarzyć, i tak jest sporo lepiej niż na początku ;) Nie załamuj się, na pewno będzie jeszcze lepiej ;) Trzymam kciuki za niesikającą Misię ;) wymiziaj ją ode mnie proszę... ;) Quote
skallska Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 kamilka91 -wymiziam "czarną Ziutę" he he. Nie załamuję się, tylko się zmartwiłam- dlaczego. Quote
skallska Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 [IMG]http://i56.tinypic.com/35lgn5u.jpg[/IMG] Quote
skallska Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 Tak się dobrze śpi na zalanej wersalce he he Quote
skallska Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 [IMG]http://i52.tinypic.com/25jwgp4.jpg[/IMG] Quote
kamilka91 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Misia jest cwana - wie, że jak zaleje wersalkę, to nikt nie będzie chciał tam siedzieć :lol: Ładnie jej w tym ubranku ;) Quote
skallska Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 [IMG]http://i51.tinypic.com/24fjv41.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts