Jump to content
Dogomania

Misia-czyli nigdy nie jest za późno na zmiany... szczególnie na zmiany na lepsze

Recommended Posts

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byliśmy dziś z Misią u weta. Pobraliśmy krew-aż dwie fiolki ;( i czekamy na wyniki do czwartku. Misia była bardzi dzielna, wprawdzie namordniczek jej wet założył, ale nie pisnęła nawet.Lekarze stwierdzili że na 1 rzut pójdą cycki. Nie ma to jak dobry lifting ;) Na każdej listwie najgorsze ma 2 ostatnie cycki. Weci zadecydowali, że wytną w poprzek-tylko po jednym ostatnim z każdej listwy, a nie wzdłóż-listwy. Nie wiem nie znam się-polegam na nich. Jeśli macie jakieś sugestie.... Czekam.
Na drugi rzut pójdą ząbki. Przy jednym zabiegu nie da rady zrobić wszystkiego. Za długo trwałaby narkoza. Aha i jeszcze pytanie. Do jakiego wieku suki mają cieczkę?? Mają menopazuę czy coś?? Bo może przy robieniu cycków zrobić sterylke?? Nie zapytałam wetów ;(

Posted

Z wiekiem jest problem. W schronie podawali początkowo 10+, później 13, a przyjechała z książeczką z wpisem ok 1994 r. Lekarze zadecydują po obejrzeniu wyników. Serducho podobno ok. Zawsze to obciążenie dla organizmu. Wprawdzie odkarmiona już jest, ale wiek.... to mnie przeraża

Posted

[quote name='skallska']Z wiekiem jest problem. W schronie podawali początkowo 10+, później 13, a przyjechała z książeczką z wpisem ok 1994 r. Lekarze zadecydują po obejrzeniu wyników. Serducho podobno ok. Zawsze to obciążenie dla organizmu. Wprawdzie odkarmiona już jest, ale wiek.... to mnie przeraża[/QUOTE]
A z drugiej strony teraz sa bezpieczne narkozy jak trzeba, [url]http://www.lecznica.zgora.pl/wer_pol/anestezjologia.html[/url]

Posted

[quote name='skallska']no zobaczymy. Jak coś 28 października godzina 18-będe się martwić.[/QUOTE]

Odległy ten termin i i nerwów będzie dużo...
Moja Sarunia była operowana w wieku 10 lat, a wracała do zdrówka jak szczeniaczek...
Najważniejsze, żeby wszystko się udało. A napewno się uda!!!

Posted

Dziś przyszło wdzianko Misi. Jutro odbiore z poczty to pokażę gwiazdę w ruziowym ;)
I mam pytanie do czytelniczek. Czym karmicie swoje ogony? W sensie marki karmy suchej. Przez Jofracy oglądam teraz składy karm i szukam czegoś innego od RC. Patrzyłam na Britę, Acanę i Eukanubę. Co myslicie?

Posted

[quote name='skallska']Dziś przyszło wdzianko Misi. Jutro odbiore z poczty to pokażę gwiazdę w ruziowym ;)
I mam pytanie do czytelniczek. Czym karmicie swoje ogony? W sensie marki karmy suchej. Przez Jofracy oglądam teraz składy karm i szukam czegoś innego od RC. Patrzyłam na Britę, Acanę i Eukanubę. Co myslicie?[/QUOTE]

Ekanuba testowana na zwierzetach, nie uzywam, dodatkowo droga, a poza tym moje psy sa mądre zwyczajnie nie chca jej jeść.

Ja zmieniam karmy ale krąże w zakresie: Brita, Josera Festival i Miniwell, Acana na domieszkę chętnie cześciej ale droga. Czasem przyszaleję i i dosypuję Orijena.

A ostanio zażerają sie kanadyjską karmą [url]http://chicopee.pl/component/option,com_frontpage/Itemid,1/[/url]

Posted

Ubranko jest. Misia na "dzień dobry" pogryzła niedobre ubranko he he. Ubrałam dziewczynke i całkiem całkiem ten ruziowy ;) Zdjęcia później. Dziś Misia chciała polizać Fafika po uchu ale Fafik jako chłop zrobił unik. Zaglądałam na wątek Talesa-sikawki i wywołałam wilka z lasu hihih. Wpadłam dziś po pracy do domu. A na wersalce-tej której leżakują w ciągu dnia, na kapie.... plaaaaaaaaama, że ho ho. Kazałam mamie wąchać ( sama jestem chora i mam katar). No i nalane. Dziwne to. Już ładnie trzymała siku w domu. A tu taka niespodzianka ;(

Posted

Ja swoję karmię Husse, wcześniej była na Bricie. ;)

Tyle czasu już było dobrze... no ale raz kiedyś to każdemu psiakowi może się zdarzyć, i tak jest sporo lepiej niż na początku ;) Nie załamuj się, na pewno będzie jeszcze lepiej ;)
Trzymam kciuki za niesikającą Misię ;) wymiziaj ją ode mnie proszę... ;)