Bushak Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Ja od niedawna daję Chondrocan w połączeniu z Gelacanem Plus Darling (bo troszkę taniej wychodzi i profilaktycznie chyba może być taki mix). Niestety preparaty te są dość drogie, ale podobno naprawdę dobre. A że ja mam sporago psiaka, o dość dużej wadze (pomimo tego, że jest szczupły), to staram się podawać to, co cieszy się dobrą opinią. Zamawiam je sobie tutaj: [url]www.orling.pl[/url] Trochę tańszy jest Caniviton Forte, który dawałam wcześniej; np. tutaj: [url]http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=508[/url] albo Arthroflex, którego nie próbowałam, ale wiele osób poleca: [url]http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=1250[/url] Generalnie preparatów jest sporo, ale ważne jest to, by dany preparat zawierał składniki wspomagające stawy, czyli glukozaminę, chonroitynę lub kolagen CHP. Jest na Dogomanii wiele wątków dotyczących ochrony stawów, więc tam pewnie możesz znaleźć więcej informacji na temat wad i zalet poszczególnych produktów. A Czarok naprawdę cały czas pięknieje :loveu: I przylepa z niej jak z większości bernardynów :p (mój Tajfun pomimo swojej wagi wciąż usiłuje od czasu do czasu siadać mi na kolanach, sadowiąc wygodnie swój wielki zadek :evil_lol: ) Quote
Czarodziejka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Ja podawałam onkom Canvinton, a teraz Arthoflex. Czy widać poprawę - nie wiem, ale nic się nie pogarsza. Saba, 13 letnia sunia, ma zaawansowaną spondylozę, poza tym jest po wypadku i ma zmiażdżoną kość biodrową, Rex natomiast jest młodszy - ma 6 lat, ale ma dysplazję. Quote
ANETTTA Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 czy Two reks miał jakis zabieg operacje na te dysplazje pytam z ciekawosci bo moj dragon jest po zabiegu pectimectonia nie wiem czy dobrze napisałam miał ten zabieg juz 1,50 roku temu narazie jest dobrze daje mu te karmę o której kiedyś pisałam BRIT z glukozamina ponadto podaje mu wapnio i glukozamine ,kupuje ja w aptece tzw dla ludzi rozmawiałam z weterynarzem powiedział ze glukozamina jest ok w takiej postaci pozdr Quote
Gagasia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 [quote name='Bushak']Ja od niedawna daję Chondrocan w połączeniu z Gelacanem Plus Darling (bo troszkę taniej wychodzi i profilaktycznie chyba może być taki mix). Niestety preparaty te są dość drogie, ale podobno naprawdę dobre. A że ja mam sporago psiaka, o dość dużej wadze (pomimo tego, że jest szczupły), to staram się podawać to, co cieszy się dobrą opinią. Zamawiam je sobie tutaj: [url]www.orling.pl[/url] Trochę tańszy jest Caniviton Forte, który dawałam wcześniej; np. tutaj: [url]http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=508[/url] albo Arthroflex, którego nie próbowałam, ale wiele osób poleca: [url]http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=1250[/url] Generalnie preparatów jest sporo, ale ważne jest to, by dany preparat zawierał składniki wspomagające stawy, czyli glukozaminę, chonroitynę lub kolagen CHP. Jest na Dogomanii wiele wątków dotyczących ochrony stawów, więc tam pewnie możesz znaleźć więcej informacji na temat wad i zalet poszczególnych produktów. A Czarok naprawdę cały czas pięknieje :loveu: I przylepa z niej jak z większości bernardynów :p (mój Tajfun pomimo swojej wagi wciąż usiłuje od czasu do czasu siadać mi na kolanach, sadowiąc wygodnie swój wielki zadek :evil_lol: )[/QUOTE] Właśnie zamówiłam dla Czarok Caniviton Forte, mam nadzieję, że to dobry preparat. Te preparaty rzeczywiście nie są najtańsze, ale.... Trzeba to trzeba.:) Quote
Czarodziejka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Ale na długą starczają - Arhoflex np. na 100 dni. Quote
Bushak Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 [quote name='Czarodziejka']Ale na długą starczają - Arhoflex np. na 100 dni.[/quote] To zależy, na jakiego dużego stwora :evil_lol: Bo przy moim 90-kilowym maleństwie to niestety też i dawkowanie większe :cool1: Ale Caniviton stosowałam i faktycznie opakowanie starczało na dość długo (ja kupowałam to 1 kg) :p I o ile dobrze pamiętam, to i Caniviton, i Arthroflex starczają na mniej więcej tyle samo czasu. I proszę wymiziać Czarok od cioci Bushak, bo mizianie to to, co bernardyny lubią najbardziej :eviltong: Quote
Czarodziejka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 A od cioci Czarodziejki soczyste buzi w obie wiszące wciąż głodne kufy :loveu: Tylno nie oszukiwać - wycałować, jak na wstępie :mad: Quote
Gagasia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Czarok wymiziana....wycałowana....pieszczotek jej nie brakuje. A wczoraj wpakowała się do łóżka:) [IMG]http://img407.imageshack.us/img407/4809/czarok007bo8.jpg[/IMG] Quote
Czarodziejka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Sama słodycz i jak jej pasuje ;) :loveu: Quote
Bushak Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 No cóż, każdy dobiera posłanie stosownie do swoich rozmiarów :evil_lol: Mały piesek - małe posłanie, duży piesek - duże posłanie :diabloti: Tylko żeby się niunia nie przyzwyczaiła do tych wygód, bo dla "ludzia" zabraknie miejsca :eviltong: Quote
Gagasia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Póki co Czarok ma takie sobie warunki, ale wkrótce będziemy już u siebie w domu i tam będzie miała super. Tylko czekamy na wyprowadzkę:) Quote
ANETTTA Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 teraz to chyba ta psonka wie że zyje takich luksusów to ona nigdy nie miała ,,, jest piekna Quote
Gagasia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Teraz mieszka z nami na 55 m, a podwórko domu rodziców dzieli z ich psem. Ale widać, że jest szczęśliwa. Wkrótce będzie miała wielką działkę dla siebie. Będzie panią na włościach. Quote
Czarodziejka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Taaa....ona tylko czeka na to by was sobie poustawiać :evil_lol: Quote
Gagasia Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 [quote name='Czarodziejka']Taaa....ona tylko czeka na to by was sobie poustawiać :evil_lol:[/quote] Czarodziejko, masz rację. Ona nawet swoją miłością może zrobić człowiekowi krzywdę, bo to przecież wielki pies. Dziś mnie tak pocałowała, że zobaczyłam gwiazdy. Zamiast mnie polizac, wzięła moją brodę w swoją paszczę. Nic mi nie zrobiła, ale... Ma też niepohamowane okazywania radości. Potrafi skoczyć na człowieka z radości, że go widzi. Taki wielki pies to wielka miłość. Fajnie.... Quote
Czarodziejka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Wiem coś o tym...Rex kiedy podaje łapę zostawia na moich udach sine pręgi, a kied bierze czule mą dłoń w pysk, sine dziury. Quote
ANETTTA Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 iiiiiii piękne w tym wszystkim jest to, że są ludzie którzy potrafią kochać swoje psiaki nawet jak one nami rządzą jest..... cudownie przecież to kupa ciepłego i miłego kochanego futra i nie ważne czy małe czy duże ale często lepsze od ludzi ........ Quote
Gagasia Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 U nas plaga kleszczy. Czarok z każdego spaceru przynosi kilka. I z radością stwierdzam, że preparat przeciw kleszczom działa rewelacyjnie. Wszystkie kleszcze są martwe. Ale naprawdę, plaga.Trzeba bardzo uważać - na siebie i zwierzaki. Pozdrawiam;) Quote
ANETTTA Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 witam jak nazywa sie ten cudowny preparat na kleszcze ??? a co słychać u naszego mederka ?????:multi: jak jego drówko ? i czy juz wiadomo kiedy on idzie do domku??do nowego pana?// Quote
Bushak Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 U mnie na szczęście jeszcze w miarę spokojnie, ale ja chyba mieszkam w mało "zakleszczonej" okolicy, bo z reguły nie jest źle. W końcu wokół mam same łąki i jezioro, a las daleko i może stąd ograniczona ilość kleszczy. I całe szczęście, bo na Tajfunie ciężko cokolwiek znaleźć. Ja stosuję krople Fiprex i całkiem dobrze się sprawują, bo kleszczy opitych nigdy nie znalazłam :p Quote
Czarodziejka Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Ja chyba powinnam nabyć ów preparat. Kiedy widzę kleszcza to go po prostu fachowo wykręcam :roll: Quote
Gagasia Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 [quote name='ANETTTA']hej co z naszym mederkiem napiszcie coś[/QUOTE] Właśnie...Czy rzeczywiście ktoś ma go adoptować? Co z nim? Quote
ANETTTA Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 i cisza czy ktos tu jeszcze zagląda ?? co z naszym mederkiem ? jak on sie czuje ? Quote
Recommended Posts