Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja od niedawna daję Chondrocan w połączeniu z Gelacanem Plus Darling (bo troszkę taniej wychodzi i profilaktycznie chyba może być taki mix). Niestety preparaty te są dość drogie, ale podobno naprawdę dobre. A że ja mam sporago psiaka, o dość dużej wadze (pomimo tego, że jest szczupły), to staram się podawać to, co cieszy się dobrą opinią. Zamawiam je sobie tutaj: [url]www.orling.pl[/url]

Trochę tańszy jest Caniviton Forte, który dawałam wcześniej; np. tutaj:
[url]http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=508[/url]

albo Arthroflex, którego nie próbowałam, ale wiele osób poleca:
[url]http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=1250[/url]

Generalnie preparatów jest sporo, ale ważne jest to, by dany preparat zawierał składniki wspomagające stawy, czyli glukozaminę, chonroitynę lub kolagen CHP.
Jest na Dogomanii wiele wątków dotyczących ochrony stawów, więc tam pewnie możesz znaleźć więcej informacji na temat wad i zalet poszczególnych produktów.

A Czarok naprawdę cały czas pięknieje :loveu: I przylepa z niej jak z większości bernardynów :p (mój Tajfun pomimo swojej wagi wciąż usiłuje od czasu do czasu siadać mi na kolanach, sadowiąc wygodnie swój wielki zadek :evil_lol: )

• Replies 648
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja podawałam onkom Canvinton, a teraz Arthoflex. Czy widać poprawę - nie wiem, ale nic się nie pogarsza. Saba, 13 letnia sunia, ma zaawansowaną spondylozę, poza tym jest po wypadku i ma zmiażdżoną kość biodrową, Rex natomiast jest młodszy - ma 6 lat, ale ma dysplazję.

Posted

czy Two reks miał jakis zabieg operacje na te dysplazje

pytam z ciekawosci
bo moj dragon jest po zabiegu pectimectonia nie wiem czy dobrze napisałam miał ten zabieg juz 1,50 roku temu
narazie jest dobrze
daje mu te karmę o której kiedyś pisałam BRIT z glukozamina
ponadto podaje mu wapnio i glukozamine ,kupuje ja w aptece tzw dla ludzi

rozmawiałam z weterynarzem powiedział ze glukozamina jest ok w takiej postaci

pozdr

Posted

[quote name='Bushak']Ja od niedawna daję Chondrocan w połączeniu z Gelacanem Plus Darling (bo troszkę taniej wychodzi i profilaktycznie chyba może być taki mix). Niestety preparaty te są dość drogie, ale podobno naprawdę dobre. A że ja mam sporago psiaka, o dość dużej wadze (pomimo tego, że jest szczupły), to staram się podawać to, co cieszy się dobrą opinią. Zamawiam je sobie tutaj: [url]www.orling.pl[/url]

Trochę tańszy jest Caniviton Forte, który dawałam wcześniej; np. tutaj:
[url]http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=508[/url]

albo Arthroflex, którego nie próbowałam, ale wiele osób poleca:
[url]http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_47&products_id=1250[/url]

Generalnie preparatów jest sporo, ale ważne jest to, by dany preparat zawierał składniki wspomagające stawy, czyli glukozaminę, chonroitynę lub kolagen CHP.
Jest na Dogomanii wiele wątków dotyczących ochrony stawów, więc tam pewnie możesz znaleźć więcej informacji na temat wad i zalet poszczególnych produktów.

A Czarok naprawdę cały czas pięknieje :loveu: I przylepa z niej jak z większości bernardynów :p (mój Tajfun pomimo swojej wagi wciąż usiłuje od czasu do czasu siadać mi na kolanach, sadowiąc wygodnie swój wielki zadek :evil_lol: )[/QUOTE]
Właśnie zamówiłam dla Czarok Caniviton Forte, mam nadzieję, że to dobry preparat. Te preparaty rzeczywiście nie są najtańsze, ale.... Trzeba to trzeba.:)

Posted

[quote name='Czarodziejka']Ale na długą starczają - Arhoflex np. na 100 dni.[/quote]

To zależy, na jakiego dużego stwora :evil_lol: Bo przy moim 90-kilowym maleństwie to niestety też i dawkowanie większe :cool1:
Ale Caniviton stosowałam i faktycznie opakowanie starczało na dość długo (ja kupowałam to 1 kg) :p I o ile dobrze pamiętam, to i Caniviton, i Arthroflex starczają na mniej więcej tyle samo czasu.

I proszę wymiziać Czarok od cioci Bushak, bo mizianie to to, co bernardyny lubią najbardziej :eviltong:

Posted

Czarok wymiziana....wycałowana....pieszczotek jej nie brakuje. A wczoraj wpakowała się do łóżka:)

[IMG]http://img407.imageshack.us/img407/4809/czarok007bo8.jpg[/IMG]

Posted

No cóż, każdy dobiera posłanie stosownie do swoich rozmiarów :evil_lol: Mały piesek - małe posłanie, duży piesek - duże posłanie :diabloti: Tylko żeby się niunia nie przyzwyczaiła do tych wygód, bo dla "ludzia" zabraknie miejsca :eviltong:

Posted

Teraz mieszka z nami na 55 m, a podwórko domu rodziców dzieli z ich psem. Ale widać, że jest szczęśliwa. Wkrótce będzie miała wielką działkę dla siebie. Będzie panią na włościach.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Taaa....ona tylko czeka na to by was sobie poustawiać :evil_lol:[/quote]
Czarodziejko, masz rację. Ona nawet swoją miłością może zrobić człowiekowi krzywdę, bo to przecież wielki pies. Dziś mnie tak pocałowała, że zobaczyłam gwiazdy. Zamiast mnie polizac, wzięła moją brodę w swoją paszczę. Nic mi nie zrobiła, ale...
Ma też niepohamowane okazywania radości. Potrafi skoczyć na człowieka z radości, że go widzi.
Taki wielki pies to wielka miłość. Fajnie....

Posted

iiiiiii piękne w tym wszystkim jest to, że są ludzie którzy potrafią kochać swoje psiaki
nawet jak one nami rządzą jest..... cudownie
przecież to kupa ciepłego i miłego kochanego futra i nie ważne czy małe czy duże

ale często lepsze od ludzi ........

Posted

U nas plaga kleszczy. Czarok z każdego spaceru przynosi kilka. I z radością stwierdzam, że preparat przeciw kleszczom działa rewelacyjnie. Wszystkie kleszcze są martwe. Ale naprawdę, plaga.Trzeba bardzo uważać - na siebie i zwierzaki.
Pozdrawiam;)

Posted

witam
jak nazywa sie ten cudowny preparat na kleszcze ???

a co słychać u naszego mederka ?????:multi:
jak jego drówko ?
i czy juz wiadomo kiedy on idzie do domku??do nowego pana?//

Posted

U mnie na szczęście jeszcze w miarę spokojnie, ale ja chyba mieszkam w mało "zakleszczonej" okolicy, bo z reguły nie jest źle. W końcu wokół mam same łąki i jezioro, a las daleko i może stąd ograniczona ilość kleszczy. I całe szczęście, bo na Tajfunie ciężko cokolwiek znaleźć. Ja stosuję krople Fiprex i całkiem dobrze się sprawują, bo kleszczy opitych nigdy nie znalazłam :p