przyjaciel_koni Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Takie podejście lubię. Koniecznie wszystko trzeba sprawdzać. Pan ma zresztą uzasadnione obawy co do "dogadywania" się psów na początku. Dobrze by było je zapoznać na neutralnym gruncie (pierwsze spotkanie i potem przejście razem w stronę domu oraz wejście na teren !) Nie ma wtedy tego odruchu obrony terytorium przez psiaka, który już tam jest !!! Jeśli mogę jeszcze raz zapytać - czy Pan umowę adopcyjną zaakceptował ? Jutro wpłacę dla Michała (do kogo przelać ???) Quote
przyjaciel_koni Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 AgaiTheta napisał(a):W Elblągu mamy nowy hotel dla psów, może porozmawiam i zabieg zrobimy w Elblągu? Potem dojdzie do siebie kilka dni i wyslemy do Pasłęka. Jak myslicie? W Elblągu koszt kastracji u dobrego weta kosztuje 150 zł. Basiu - zastanówcie się nad tym rozwiązaniem ! Jest bardzo rozsądne ! Quote
basia0607 Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Ja zgadzam sie na wszystko,aby wyciagnąc Michała.Bywam w schronisku i widzę go.Obiecałam sobie ,ze mu pomogę i zrobię wszystko aby to się spełniło. Jezeli dziewczyny z Elbląga będa chciały kastracji u siebie zrobimy jak chcą.To jest duży pies i trudno będzie go transportowac.W razie czego myślę,ze możemy liczyć na auto ewentualnego nowgo właściciela psa. Quote
AgaiTheta Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Jutro postaram się podjechać do właścieciela hotelu, zapytam czy podejmie się opieki po kastracji. Quote
przyjaciel_koni Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Pilnie poproszę o namiary na konto ! Po 15.00 będę już miała problem ze zrobieniem przelewu, a robię to wyłącznie w soboty ! Michał się przypomina !!!!!! Potrzebne mu wsparcie finansowe !!!! Quote
Rybc!a Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 Skontaktuj się z Larysą i stupid-girl, one nr konta już mają!! Quote
przyjaciel_koni Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Przelew zrobiony (120zł.). Dziękuję za namiary. Mam nadzieję, że najpóźniej w poniedziałek będzie. Nie wiem, jak to dzisiaj z transferami (może.....). Ale według moich obliczeń jeszcze nieco pieniędzy Michałowi jest potrzebne !!!! Bardzo prosimy o pomoc !!!!!! To ogromna szansa dla Michała !!!!! Quote
basia0607 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 przyjaciel_koni napisał(a):Przelew zrobiony (120zł.). Dziękuję za namiary. Mam nadzieję, że najpóźniej w poniedziałek będzie. Nie wiem, jak to dzisiaj z transferami (może.....). Ale według moich obliczeń jeszcze nieco pieniędzy Michałowi jest potrzebne !!!! Bardzo prosimy o pomoc !!!!!! To ogromna szansa dla Michała !!!!! Dziękujemy! :loveu: Jesteśmy szczęśliwi, że Michał ma taką szansę. :loveu: Quote
Gonitwa Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 :loveu: :loveu: Widzę, że moje kochane cioteczki się zawzięły!! Kocham was! w imieniu Michasia:loveu: :loveu: Quote
Rybc!a Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Sprawa stanęła. Co dalej robimy ? Quote
przyjaciel_koni Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='AgaiTheta']Jutro postaram się podjechać do właścieciela hotelu, zapytam czy podejmie się opieki po kastracji. Chyba trzeba poczekać na wypowiedź AgaiTheta. Ja również się niepokoję. Trochę.... I ponawiam prośbę o wpłaty dla pięknego psiaka !!!!! Quote
basia0607 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Rozmawiałam dzisiaj z moim znajomym wetem.Powiedzial,że koszt kastracji 50 kg psa to 250 zł. Nie prosilam o upust bo nie wiem gdzie Michal ma być operowany.Ja jestem troche w niezrecznej sytuacji,poniewaz od niedawna jestem na Dogo i moze nie macie do mnie zaufania./rozumie to/.Pieniedzy mamy malo ,ale moze Aga coś utaruje w schronisku i może wet,policzy taniej to sa tylko moje przemyślenia.prosze o wypowiedz w tej sprawie,bo trzeba działac. Jutro spytam pana czy juz jest buda dla Michala gotowa. Quote
AgaiTheta Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 mamy 205 zł Doba w hotelu kosztuje ok 25 zł. Kilka dni by doszedł do siebie daje ok 100 zł. Kurcze może to szkoda kaski by to robić w hotelu? w środę mam operację mojej myszki, popytam jak wet to widzi, i za ile nam to zrobi. Quote
AgaiTheta Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Koszty: 100 zł - wykup ze schroniska 250 zł - kastracja (bez zniżek) ? - hotel _____ 350 zł brakuje: 145 zł Quote
Rybc!a Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 Ojej :( Aga, popytaj koniecznie ile będzie kosztować operacja u Luksowej. Quote
basia0607 Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Dzisiaj powiedziałam panu,że planujemy niebawem kastrowac Michała i wszystko musi byc gotowe. Quote
Gonitwa Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Michaś! Zbieramy pieniążki dla ciebie. Ty jesteś super chłopak.. Niestety ja jestem pod kreską i nie mogę się dorzucić. Rybci!a zainwestowałaś już pieniądze za książki? Jak nie to może dla Michasia... Quote
basia0607 Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Super wiadomość ! potargowałam się dzisiaj z moim znajomym weterynarzem, policzy nas po kosztach i forsy starczy ! Teraz zostala sprawa budy i ustalenia dnia kastracji. Dzisiaj Rybcia była wschronie po dobermanke i widziała Michała. Ale widziała jeszcze szczenie ,które zapadlo mi w pamieci jak 3 tyg. temu brałam jamnisia. Myslalam ,ze taki piekny baranek szybko znajdzie dom.Piesek nadal tam tkwi,mokry i zziebnięty. Pozostalo mi tylko urobić mojego Tz i jutro jechac po baranka. Quote
Gonitwa Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 oo to kolejną dobermankę wzięli? A Michaś super że będzie miał nowy dom i basia0607 super z tą kastracją!!! Quote
basia0607 Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 A ja dzisiaj ze schronu wzielam maleńką Kropeczkę. Moja Milka bardzo jej matkuje i zaraz bedzie ciąża urojana, bo to u niej normalne. Widziałam Michała ,cieszył sie ,ale wygląda coraz marniej ! Quote
przyjaciel_koni Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 No to czekamy na ustalenie terminu ! Oby jak najszybciej. I ta buda oby jak najszybciej !!! Żeby Michał już nie musiał tam tkwić. Jedna skromna uwaga - co będzie, jeśli psiaki się nie dogadają ? Tak czasem bywa, wbrew chęciom ludzi. Czy Pan ma jakiś pomysł i możliwości na oddzielenie od siebie psiaków ? Wolę dmuchnąć nieco na zimne ..... Quote
basia0607 Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Tam jest tak dużo miejsca,ze moze zrobią mu kojec. Nie wiem jak to będzie.Najwazniejsze jest to ,aby Michal wyszedl ze schroniska. Quote
Rybc!a Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 Basia, idź do tego faceta, proszę i zobacz jak buda. Mamy pieniądze, mamy załatwioną tanią sterylkę to teraz wszystko zależy od tego, kiedy pan przyjedzie po psa i kiedy będzie termin zabiegu. Quote
basia0607 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Planujemy jutro jechac po Michala.termin kastracji uzgodnię z wetem.Jezeli jutro mi sie uda pojadę i zobacze jakie warunki ma Michal.Jutro planuje tez sprawdzic dom dalmatynczyka,bo nie zastalismy nikogo w domu.Wiem ,ze własciciele mieli zglosic sie z dalmisiem do weterynarza ,nie byli. Quote
Recommended Posts