Majaa Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Ktoś rzucił kilka dni temu hasło o "nowej bezdomnej" suńce w okolicach dworca autobusowego w dziwnym mieście Starachowice! Ktoś potwierdził, ale informacji nie było żadnych konkretnych i psa też nie było! Aż do dnia, kiedy po południu odebrałam telefon, że na przystanku tym i tym siedzi suńka, która włóczy się w tamtych okolicach od kilku dni! Pojechałam ..... była ... tuliła się do niecałkiem trzeźwego człowieka ! Jedzenia było sporo, ale sunia nie chciała jeść! Troszkę nieufna, ale udało mi się ją po jakimś czasie zwabić i po awanturze z człowiekiem, który ją straszył....,a straszył, bo ... śmiała go powąchać, zabrać sunię pod pachę i pójść jak najdalej z tego dziwnego miejsca ! Fajna, bo tak dziś ją nazwała Aquirre, co suni wyraźnie przypadło do gustu , ma ok. 6 miesięcy Może nawet dopiero 5,5 ! Jest wielkim pieszczochem, ale równocześnie posłusznym i odważnym psem. Od kiedy zamieszkała z Brykusiem na działce pewnie broni terenu pięknie stawiając równocześnie swoje nieproporcjonalnie większe uszy i wrzeszcząc w niebogłosy. Z drugiej strony jest nakolannikiem. Doskonale wie, co to kolanka i jak na nich znaleźć taką pozycję, żeby jak największą część swojego ciałka się poprzytulać i usnąć snem sprawiedliwego! Jest po prostu rewelacyjna!!!!!!! Kontakt w sprawie Fajnej: 0660440525 lub mail: [email protected] A tu kilka fotek z dziś resztę wstawi niedługo ich autor! Quote
Kar0la Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Bidulka. Na tym ostanim zdjęciu jest podobna do tej suni od pijaka, która już nie żyje... Quote
olifka Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Śliczniutka jest ;) Mam nadzieję że znajdzie domek. Quote
vanorton_pl Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Fajna bardzo dobrze czuje się w samochodzie:)) Jej uszka są wspaniałe. Patrzcie jaka jestem suuperrr: Hmmm czas na jedzonko Sunia jest przesympatyczna Quote
Majaa Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 vanorton_pl napisał(a): Sunia jest przesympatyczna Oj to prawda To taki słodziaczek nieprzeciętny! Kar0la to prawda, że jest podobna do Kajki ale jest od niej sporo większa Quote
Magda TST Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Sunieczko kochana szukaj szybko domku! Brykuś nie jest zbyt towarzyski, wprawdzie wpuszcza Fajną do budy ale dziś rzucił się na nią z zębami gdy chciałą skubnąć jedzenia z miski, którą mają po Azorze, pech chciał, że akurat byłam już za ogrodzeniem. Przywołaliśmy go to porządku ale kto wie co tam się dzieje kiedy nas nie ma??? Quote
klusek04 Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Fajna jest bardzo fajna i napewno domek znajdzie. Trzymam kciuki. hop piesku. Quote
Majaa Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 NIo Fajna jest super Fajna ! Przymilacha pierwszej wody a do tego odważna za pięć innych psów! Quote
klusek04 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Poszłam dziś obejrzeć Fajną. Bardzo fajna psina. Hopaj psiaku do góry. Quote
Magda TST Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Nie wiem co ta Fajna dziś z Brykusiem wyrabiali ale raczej wygląda mi to na pomysł Fajnej:) karton, który ocieplał budę z jednej strony został porwany w drobny mak i rozrzucony po całym ich terenie...ząbki swędzą chyba:) Można zobaczyć: Oto maleńkie niewiniątko:) Quote
Majaa Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 [quote name='Magda TST']Nie wiem co ta Fajna dziś z Brykusiem wyrabiali ale raczej wygląda mi to na pomysł Fajnej:) karton, który ocieplał budę z jednej strony został porwany w drobny mak i rozrzucony po całym ich terenie...ząbki swędzą chyba:) Można zobaczyć: Oto maleńkie niewiniątko:) To taka chyba mocno udawana Anielica z tej Fajnej ! Jutro Ciocia Majaa jedzie na karmienie :evil_lol: Ciekawe co rozniosą do jutra! Wolę nie myśleć ! :crazyeye: Quote
Majaa Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Byłam, nakarmiłam, wypieściłam i wybawiłam się z Fajną ! Ale rzeczywiście to udawana Anielica :evil_lol: Te uszy to za różki chyba robią :evil_lol: Quote
Majaa Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Moja Fajnusia cudowna wędruje na pierwszą ! Quote
Magda TST Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Fajna urzędowała dzisiaj w DT na kanapie, rozbawiona w najlepsze z mlodzieżą...nie wiedzieliśmy gdzie się podziała (Brykuś nie chciał nic powiedzieć) ale szybko ją zlokalizowaliśmy. Pieszczoszka z niej niesamowita! Szukaj domku maleńka! Quote
Majaa Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Magda TST napisał(a):Fajna urzędowała dzisiaj w DT na kanapie, rozbawiona w najlepsze z mlodzieżą...nie wiedzieliśmy gdzie się podziała (Brykuś nie chciał nic powiedzieć) ale szybko ją zlokalizowaliśmy. Pieszczoszka z niej niesamowita! Szukaj domku maleńka! Ah to tak :cool3: Brykuś milczy Fajna bryluje na kanapach Nono Książe pora wziąść się w garść ! A Fajna pasuje do kanap napewno Nawet ławka lub samochód jej pasowały żeby sie pobawić i wtulić. Wtulić mocno w człowieka! No i wynika z tego, że nie dość, że nakolannik, to jeszcze nakanapnik ;) z tej naszej Fajnej Quote
yewcia1 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Magda TST napisał(a):Fajna urzędowała dzisiaj w DT na kanapie, rozbawiona w najlepsze z mlodzieżą...nie wiedzieliśmy gdzie się podziała (Brykuś nie chciał nic powiedzieć) ale szybko ją zlokalizowaliśmy. Pieszczoszka z niej niesamowita! Szukaj domku maleńka! Oj dziewczyny kolejna bida która potrzebuje miłości i domku;) Jesteście super a kto zliczy ile już psiaków posłałyście do nowych domków? F;) ajna szuka fajnego domku i fajnej rodzinki:lol: Quote
Majaa Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 Ojoj Zapomniałabym o Fajnej :oops: Dzisiaj dla dobra innego psa - Boya nie pojechałam do Niej Ale w zamian za to był u niej Michał - został podobno skutecznie zalizany :evil_lol: Quote
yewcia1 Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Fajna pokaż się na pierwszej stronie;) Przemiła sunia szuka domu;) Quote
Majaa Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 Haaaaalllllloooooo vanorton_pl jak tam twarz Ci już wyschła po tym zalizaniu przez Fajną? Quote
vanorton_pl Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 cześciowo wyschła:eviltong: hehe ale to powaznie aparatka z tej Fajnej:lol: chociaz Brykus tez ostatnio bierze z Niej przykład:evil_lol: Quote
Majaa Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 No i dobrze! Niech się chłopak rozkręca ! Ale tu ziemia! Trzeba pomyśleć o sterylce Fajnej ... lada moment będa problemy! Quote
Magda TST Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 No tak! trzeba będzie pomyśleć! Chciaż Fajna to jeszcze dziecko a Brykuś właśnie tak ją traktuje:) Jej ostatnia zabawa to wyciąganie narzut z budy i wylegiwanie się na nich przed budą... Dzis byliśmy z Brykusiem i Fajną na spacerze: Quote
Majaa Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 Magda TST napisał(a):No tak! trzeba będzie pomyśleć! Chciaż Fajna to jeszcze dziecko a Brykuś właśnie tak ją traktuje:) Tak Fajna to jeszcze dzieciaczek, ale nie wiem, jak Wam wszystkim, ale mnie ostatnio dni uciekają przez palce ! Tak czy siak - czas leci i już niedługo Fajna przestanie być dzieciaczkiem w sensie fizycznym, bo psyche to ma taką, ze nie wróżę jej szybkiego zestarzenia się :multi: Wietrzenie narzut przez Fajną dzisiaj widziałam - łobuz mały poczuł się dobrze! Quote
klusek04 Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 No to w góre falna, hop na pierwszą. Quote
Recommended Posts