Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakiś czas temu Czarnego wyrzucili niedaleko Krakowa. Podrzucili go Pani Madzi, która bardzo pomagała Dyminom.
Czarny teraz jest u niej, i szukamy dla niego AKTYWNEGO domu, bo Pani Madzia ma swoich 4 psy i nie jest w stanie mu poświęcić tyle uwagi i ruchu ile by potrzebował.
Czarny jest młodziutkim około rocznym owczarkiem niemieckim. Jest ADHD-owcem, roznosi go energia a przy tym jest niezwykle przyjaznym psiakiem. Toleruje inne psy, opiekuje się szczeniakami, swoje koty też toleruje, trzeba tylko uważać, żeby nie zrobił krzywdy swoją żywiołowością.
Czarny jest po podstawowym szkoleniu policyjnym, Pani Madzia wybuliła 500 zł, bo myślała, ze uda jej się "zatrudnić" go w policji, gdzie bardzo im brakuje psiaków do wykrywania różnych substancji, ale niestety nie mógł zostać w policji, bo niestety nie umie aportować (nie ma do tego ciągotek), a to jest podstawą do uczenia psa wykrywania różnego rodzaju substancji.
No i tak Czarny czeka u Pani Madzi na wspaniały dom, który będzie w stanie spożytkować jego niespożytą energię na spacerach, najlepiej gdyby byl to domek z ogrodem, ale żeby psiak mieszkał w domu. W tej chwili na spacery musi chodzić w kolczatce, bo inaczej Pani Madzia nie jest w stanie go opanować.
A oto Czarny:(trzeba było go zapiąć do drzewa bo inaczej nie usiedzi na miejscu :roll: )

Posted

Asior napisał(a):
elza, ale cudne zdjecia :)
Masz moze jeszcze zdjecia tego szczeniaka z lasu?????

Mam, tylko już wczoraj padłam, mam je załadowane na serwer, zaraz założę wątek. I zrobię tym dwóm dziadom allegro.
Chrupka już zaszczepiona I dawką.

Posted

Asior, moja propozycja dla Czarnego, tak wystawiłam go na allegro:

8 x różne woj i 7 i 14 dni:
http://allegro.pl/czarny-1r-cudowny-owczarek-niemiecki-dlugowlosy-i1793807871.html

[FONT=Verdana]
[/FONT]

[FONT=Verdana]Czarny jeszcze 2 mies. temu był wystrojem jakiegoś małopolskiego podwórza, stał jako element ruchomy przytwierdzony łańcuchem do budy. Pewnego dnia zerwał się i wraz ze swoją niezwykle wyszukaną biżuterią – paskiem od jakiejś maszyny rolniczej przykręconym na żywca na psiej szyi śrubami ...

[/FONT]

[FONT=Verdana]Czarny jest młodym ok. rocznym psem w typie długowłosego owczarka niemieckiego. Był w opłakanym stanie, kręgosłup na wierzchu, matowa, zniszczona sierść. Teraz jest niezwykle piękny, wspaniale zbudowany – wręcz idealny. Jest bardzo przyjaznym psem, ufny i kontaktowy od pierwszego spotkania. Każdy jest jego przyjacielem i na widok każdego ogon jest w ruchu. Jest ADHD-owcem, roznosi go energia, a przy tym jest niezwykle przyjaznym i kochanym psiakiem. Uwielbia pieszczoty, miziania. Jednak sensem jego życia jest ruch, aportowanie, frisbee. Nie potrafi chwili usiedzieć w bezruchu. To pies, który musi zaznać porządnej dziennej dawki ruchu – absolutnie nie nadaje się do bloku. Optymalnym rozwiązaniem jest dom z ogrodem – w którym pies będzie domownikiem, a nie elementem wystroju kojca. Czarny musi mieć u swojego boku aktywnego kompana, który solidnie „wymęczy” psa na spacerach. Czarny jest po szkoleniu policyjnym, pies zna podstawowe komendy – osoba, która go adoptuje musi zdawać sobie sprawę, że to potężny pies, który powinien znać swoje miejsce w hierarchii. Czarny toleruje inne psy, opiekuje się szczeniakami, swoje koty też toleruje, trzeba tylko uważać, żeby nie zrobił krzywdy swoją żywiołowością.

[/FONT]

[FONT=Verdana]Przed adopcją pies zostanie wykastrowany.[/FONT]

[FONT=Verdana]
Pies przebywa w domu tymczasowym w okolicy Kielc/Jędrzejowa.

Tel. 535 815 820
600 070 267

W związku ze słabym zasięgiem w mscu przebywania, prosimy o cierpliwość i dzwonienie do skutku.
[/FONT]

Posted

Nie będę oryginalna jak powiem,że przepiękny pies. Chyba migiem znajdzie dom.
Na kogo namiary jakbym chciala go ogłaszać? I jakie rejony oprócz małopolski.
Ogłoszonka z mojej strony tak za parę dni.;)

Posted

savahna napisał(a):
Nie będę oryginalna jak powiem,że przepiękny pies. Chyba migiem znajdzie dom.
Na kogo namiary jakbym chciala go ogłaszać? I jakie rejony oprócz małopolski.
Ogłoszonka z mojej strony tak za parę dni.;)

Savahna - dzięki. Powyżej masz tekst do ogłoszeń i namiary na p. Magdę.

Posted

O tych namiarach mówisz? Bo nie wiem , ale chyba pomyłeczka mała się trafiła...:roll:
To jest fragmernt ogłoszenia Czarnego:

[FONT=Verdana]
Sunia przebywa w domu tymczasowym w okolicy Kielc/Jędrzejowa.

Tel. 535 815 820
600 070 267

W związku ze słabym zasięgiem w mscu przebywania, prosimy o cierpliwość i dzwonienie do skutku.

A można tez jakiegoś maila prosić, jesli nie na Pania Magde to nakogoś innego.Myslę,że warto maila tez podac.
[/FONT]

Gdzie przebywa Czarny w okolicach Jedrzejowa czy w Krakowie?:roll:
W allegro jest tak samo...bo spojrzałam z nadzieją,że mi się coś rozjaśni, ale ja chyba niedospana jestem.;)

Posted

[quote name='savahna']O tych namiarach mówisz? Bo nie wiem , ale chyba pomyłeczka mała się trafiła...:roll:

[FONT=Verdana]
Sunia przebywa w domu tymczasowym w okolicy Kielc/Jędrzejowa.

Tel. 535 815 820
600 070 267

A można tez jakiegoś maila prosić, jesli nie na Pania Magde to nakogoś innego.Myslę,że warto maila tez podac.
[/FONT]

Gdzie przebywa Czarny w okolicach Jedrzejowa czy w Krakowie?:roll:
W allegro jest tak samo...bo spojrzałam z nadzieją,że mi się coś rozjaśni, ale ja chyba niedospana jestem.;)

Pomyliłam się kopiując tekst. Pies przebywa w okolicy Kielc/Jędrzejowa - to prawdziwe stwierdzenie.

[quote name='Asior']Pani Madzia nie ma maila, możesz podać na mnie, a za kilka dni P. Magda wraca do Krakowa

Ja Ci dam za kilka dni :mad: Mówiła, że na wrzesień zostaje :eviltong:

Posted

[quote name='wonderful_dog']Czy mogę dostać jakieś namiary na osobę u której jest Czarny? :D

[FONT=Verdana]
Pies przebywa w domu tymczasowym w okolicy Kielc/Jędrzejowa.

Tel. 535 815 820
600 070 267
[/FONT]