izulkabu Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 yewcia1 napisał(a):Tak tak na poprzedniej stronie - wystarczy napisać post i prośbę o założenie skarpety - jak bedzie pierwszy wplyw- skarpeta sie pojawi. Kto pomoże i wystawi bazarek - ja w obecnej chwili mam urwanie zadu( bazarki uciechów, starachowice, kraksa, słonko) na dzień dzisiejszy nie dam rady, myślę, że w połowie marca dopiero(przepraszam) Może ktoś wrzuci 5 zł do skarpety na dobry początek? Saria - proszę zerknij na strone wstecz i napisz post to do niczego nie zobowiązuje - dziękuję Ja niedługo założe bazarek, na razie w domu nie mam dostępu do netu. Proponuję utworzyć skarpetę DOGI w POTRZEBIE ale oczywiście kazdy sam zdecyduje czy przeznaczy na to konto czy tez na konkretnego psa... Quote
izulkabu Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 gibon301 napisał(a):właśnie przeczytałam wątek i choć chyba lepiej do nieudanej adopcji już nie wracać, to jednak musze coś napisać, ponieważ Pan, który chciał wziąść Dorfa napisał zbyt wiele słów krzywdzących psa i zmniejszających jego sznase na adopcję. sama mam psa z azylu, ok 2 letniego (od 6 miesięcy) wyżła węgierskiego mix, pies pochodzi z tureckiej ulicy i był przeznaczony do zabicia. juz w schronisku nam powiedziano, że ma problemy z niektórymi psami, ale świadomi tego i pełni wiary, że nam się uda, zabralismy go do siebie. po jakimś czasie spacery stały sie koszmarem, bo pies atakował nie tylko wybrane psy, ale już wszystko co się ruszało, a z braku psów przerzucił się na koty i od czasu do czasu ludzi. teraz jesteśmy w stałym kontakcie z behawiorystą. podstawą problemu okazało się zbyt mało ruchu, ograniczony do minimum kontakt z ludźmi i psami oraz zbyt mało 'stymulacji' intelektualnej. powoli problem zaczyna się zmniejszać, pies lgnie do innych psów, choć zdarza się, że zaczyna reagować agresywnie, ale też potrafi podejść do psa (psa nie suki!!) i aranżować zabawę. fakt, że wychodzi to często nieporadnie bo chyba nikt go tego nigy nie nauczył, ale jesteśmy na dobrej drodze, a to dopiero drugi tydzień naszych zmian!! i w życiu bym nie pomyślała, że mój pies był wychowywany do walk:shake: tak więc zanim się powie, że pies jest psem agresywny, należy faktycznie sprawdzić czy on jest agresywny, to że w sytuacji napiętej smyczy itp pies zaatakował jeszcze o tym nie przesądza!!!i po co kolczatka ?? trzymamy mocno kciuki za Dorfa, żeby jak najszybciej znalazł najwspanialszą rodzinę na świecie!! To prawda Gibon, i były już wyjasnienia w tej sprawie, wypowiadala sie nawet behawiorystka na temat spotkania potencjonalnego adoptanta Wędkoholika i jego psa z Dorfem. Teraz DORF jest w hotelu i nie wykazuje morderczych cech ani tego że byłchowany do walk. To były domniemania krzywdzące Dorfa. Saria opisywała że w hotelu Dorf zachowuje się calkiem poprawnie i nawet sa fotki z zabaw z innymi psiakami. Zawsze zanim wyda się opinię powinno się to głęboko przemyśleć. To od nas ludzi zależy bardzo wiele. I jak słyszę, że ktos wziął psa ze schroniska i oddał go po tygodniu bo kogoś ugryzł (nawet nie do krwi) to mnie diabli biorą :angryy: i najbardziej szkoda mi tego psiaka, bo cóż on winny. Może wczesniej wystarczyło by poczytać trochę literatury o zachowaniach psów i wielu nieprzyjemnych spraw daloby się uniknąć. Szkoda tez że w schroniskach nie przeprowadza się rozmów z osobami adoptującymi zwierzęta.... (pewnie w niektórych tak, ale to pewnie mały odsetek... ODPOWIEDZIALNOŚĆ powinna cechowac nas ludzi :( Quote
MartynaS Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Dałam Dorfowi ogłoszenie do Gazety wyborczej powinno ukazać się w piątek. Mam nadzieję, że znajdą się jacyś sensowni chętni. Jeśli nikt nie daje jego ogłoszeń to mogę też dać to ogłoszenie do Oferty i Anonsów (wszystkie regionalne wydania) - dajcie znać. I czy jest jakaś osoba, która zajmuje się adopcją Dorfa, jeśli tak to może lepiej jej nr tel podawać w ogłoszeniach? Quote
saria Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 MartynaS napisał(a):Dałam Dorfowi ogłoszenie do Gazety wyborczej powinno ukazać się w piątek. Mam nadzieję, że znajdą się jacyś sensowni chętni. Jeśli nikt nie daje jego ogłoszeń to mogę też dać to ogłoszenie do Oferty i Anonsów (wszystkie regionalne wydania) - dajcie znać. I czy jest jakaś osoba, która zajmuje się adopcją Dorfa, jeśli tak to może lepiej jej nr tel podawać w ogłoszeniach? Martyna jesteś kochana. Dawaj ogłoszenia gdzie się da. Wyśle ci na priv numery telefonów które możesz podawać w ogłoszeniach. Quote
MartynaS Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Ogłoszenia juz wysłane. Będą się ukazywały na początku marca. Trzymajcie kciuki! Quote
izulkabu Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 MartynaS napisał(a):Ogłoszenia juz wysłane. Będą się ukazywały na początku marca. Trzymajcie kciuki! No więc od dziś ich nie puszczam. Dorf powinienes znaleźć swoje miejsce tak jak Koks :loveu: , będę Ci kibicowała aż do skutku. I mam nadzieję że niedługo to potrwa. Quote
yewcia1 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 MartynaS napisał(a):Ogłoszenia juz wysłane. Będą się ukazywały na początku marca. Trzymajcie kciuki! Super ;) Dziękujemy w imieniu Dorfa:loveu: Quote
izulkabu Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 yewcia1 napisał(a):Super ;) Dziękujemy w imieniu Dorfa:loveu: Ewcia wszędobylska, kochana, dobra dusza :loveu: Dorf, ona też ma dobre fluidy i zaraża optymizmem, więc trzymaj się jej :evil_lol: i to mocno :lol: :lol: :lol: Quote
yewcia1 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Dorfiku tak bardzo marzy mi się super domek dla ciebie psinko. Quote
izulkabu Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 yewcia1 napisał(a):Dorfiku tak bardzo marzy mi się super domek dla ciebie psinko. Co u Ciebie Dorfiku, Saria może w przyszłym tygodniu zaprezentuje Cię na nowych fotografiach :) moze sie uda. Trzymaj się kochany ! Na Ciebie już jakiś człowiek na pewno gdzieś czeka tylko jeszcze o tym nie wie....:cool3: Ja trzymam kciuki Quote
yewcia1 Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Dorfik co u Ciebie tak pusto:shake::shake: :shake: :shake: :shake: Quote
mrowa23 Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 udalo sie z koksem to i z dorfikiem sie uda.... Quote
Betbet Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 przepraszam, nie mam sił przeglądać wszystkich wątków, mam słabość do dogów niemieckich. jak Jego sytuacja, jakieś szanse, ktoś na horyzoncie? ma allegro? bo jak nie to dawać mi namiary na priv i zaraz wystawiam:) Quote
yewcia1 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Kto bardziej zorientowany w Dorfikowym allegro? Quote
saria Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 No to od tej chwili trzymajcie te kciuki mocniej. Właśnie wróciłam od Dorfa... przed chwilą pojechał do nowego domu. Bedzie mieszkał w bloku z dwójką młodych ludzi i kotem Maćkiem. Musimy mocno trzymać kciuki przez kilka dni, bo wiadomo, że te kilka pierwszych dni będzie decydujące. Jesli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy to jest dom dla niego na stałe. Dzięki Martyna. Masz buziaki od tego czarnego przystojniaka. Ale teraz nei puszczając kciuk, sorki, że w wątku Dorfa, ale moze ktoś ma jakiś pomysł. Właścicielka chce uśpić Barona. Musimy go natychmiast do niej zabrać. Najpilniejszą sprawą jest transport: Gorzów Wilekopolski - Radom. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Może ktoś się wybiera w tamte rejony? Może jakiś transport łączony: ktoś kawałek, później znowu ktoś. Poniżej przeklejam mój post: Pilnie potrzebna pomoc finansowa na opłacenie hotelu i transport płaszczowego BARONA. Pies w chwili obecnej przebywa w okolicach Gorzowa Wielkopolskiego. Szukamy również kogoś kto może pomóc, przynajmniej częściowo, w transporcie psa. Właścicielka chce się koniecznie go pozbyć. W schronisku nie chcieli go przyjąć więc oświadczyła, że jak go nie zabierzemy to go uśpi. Liczy się każda złotówka. Wpłacajcie choćby najdrobniejsze kwoty. Dziękujemy. ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL. JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA VWBank nr konta dla przelewów krajowych 78213000042001038801430001 koniecznie z dopiskiem: "od (swoje imię i nazwisko bądź nick) na dogi w potrzebie" Quote
halbina Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Za Dorfa trzymamy ze wszystkich sił! Właścicielce Barona "gratulujemy" wrażliwości i odpowiedzialności... :mad: A za Barona trzymamy kciuki, żeby znalazł prawdziwy dobry dom. Wpłacimy kilka groszy, oczywiście. Quote
MartynaS Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Trzymam kciuki za Dorfa!!! Jeśli Baronowi trzeba będzie dać jakieś ogłoszenia to dajcie mi znać. Quote
pucka69 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 czy pieniądze przekazane dla Dorfa mam przesunąć dla Barona czy Dorfowi potrzebne - ktoś wie? A na bazarku - ma zostać dla dorfa czy na Barona zmienić? Quote
saria Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 pucka69 napisał(a):czy pieniądze przekazane dla Dorfa mam przesunąć dla Barona czy Dorfowi potrzebne - ktoś wie? A na bazarku - ma zostać dla dorfa czy na Barona zmienić? Dorf pojechał już do nowego domu. Wreszcie, bo biedaczysko najpierw tyle się wysiedział w schronisku, a później w hotelu. Dzisiaj rano Beata dzwoniła do właścicielki Barona. Ta powiedziała, że już wszystko nieaktualne bo przez gorzowskie schronisko znalazła mu nowy domek w Niemczech. Także obydwie sprawy się dobrze zakończyły. Pieniądze, które zbierzemy będą czekały na kolejne dozie nieszczęścia, mam nadzieję, że oby jak najdłużej. Quote
halbina Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 A ja jeszcze nie zdążyłam wpłacić nawet... ale dobrze, że problem znalazł rozwiązanie! Quote
MartynaS Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 To świetne wiadomości :klacz: Mam nadzieje, że oba psy mają teraz wspaniałe i kochające domki :multi: Quote
pucka69 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 to super! czyli co mam do green napisac? a moze niech juz bedzie w skarpetce dorfa, a wy sobie je przeniesiecie gdzie bedą potrzebne. tak moze byc? Quote
saria Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 pucka69 napisał(a):to super! czyli co mam do green napisac? a moze niech juz bedzie w skarpetce dorfa, a wy sobie je przeniesiecie gdzie bedą potrzebne. tak moze byc? Jak ci to nie przeszkadza to może być w tej skarpetce. Pieniążki będą się zbierały na kupce i czekały aż będą naprawdę potrzebne na kolejnego dożka. Quote
pucka69 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 a w tytule jest ze szuka domu;) ok bedzie u niego w skarpecie Quote
halbina Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Właśnie... pora chyba zmienić tytuł... :cool3: Quote
Recommended Posts