Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Bezimienna, bezdomna, zaniedbana, niechciana i niekochana...
Jedyne co ma to kojec, w którym nie zawsze jest czysto, twardą zniszczoną budę, a do jedzenia paszę dla świń, od czasu do czasu trochę suchej karmy...

Nie znamy jej wieku, wiemy tylko że jest wysterylizowana.

Nie prosi się o kontakt z człowiekiem, wręcz na odwrót - unika człowieka...

Spokojna, wycofana, nieufna, doświadczyła ludzkiej krzywdy, przy próbach brania jej na ręce jest spokojna, nie pokazuje nawet ząbków.

Wypuszczona z kojca nie podchodzi sama do człowieka, trzyma się na dystans...
Przez kraty i owszem, podejdzie, ale tylko jak widzi, że w ręce jest coś dobrego do zjedzenia, albo gdy widzi, że głaszczemy inną sunie...

W kojcu wiedzie prym na innymi sukami...

Zabiedzona, mnóstwo dredów, sfilcowanej sierści...
Smutne spojrzenie...

Kontakt w sprawie adopcji:
[/FONT][FONT=Comic Sans MS]Kasia[/FONT][FONT=Comic Sans MS] Cleopatrax [/FONT][FONT=Comic Sans MS]- 669-241-366, [email protected][/FONT]

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj sunia przyjeżdża do salonu psiej pielęgnacji - doczekała się w końcu dziewczyna :)
Będzie miała zgolone te dredy, będzie wykąpana, pachnąca :)

Tylko co dalej?

Trafi znów do brudnego kojca??

Proszę, pomóżcie szukać dla niej domku, by nie musiała reszty życia spędzić za kratami...

Posted

I ja przydreptałam...

Już widzę (oczami wyobraźni) te zdjęcia po wizycie u Kingi... Kochana z niej kobita, naszemu Łobuzowi cały czas powtarzam że Ciotkę Kingę to powinien na śmierć zalizać, bo gdyby nie ona to niedowiedzielibyśmy się o Nim;)
No właśnie, może Ona znowu znajdzie dom swojemu klientowi;)

Posted

Witajcie dziewczynki sunia jest już u mnie, wieczorem jedziemy na kąpiel i strzyżenie, jest niesamowita, w samochodzie stała cały czas łapkami na oknie i sobie patrzyła, bardzo grzeczna, jak ją wyciągneliśmy to ogonek pochodził z radości, w domku wciągnęła już parę szmakosów, cichutka, na razie bardzo grzeczna, no i ma niesamowicie śliczny pyszczek, damy znać jak tam po zabiegach ;-)))aaa i poczęstowała moje pieski pchełkami...

Posted

Już po wizycie w salonie psiej pielęgnacji :)

Jak Celopatrax przyszła z sunią do salonu, to nie powiem jak sunia nas aromatem swoim poczęstowała :)
No ale Edytka zaczęła golenie - niestety było trzeba wszystko, łącznie z pyszczkiem ogolić i cały ogonek - nawet pędzelka nie było można zostawić, bo dredy, dredy i dredy - kołtuny były wszędzie :shake:
Na szczęście panienka stała dzielnie i grzecznie cały czas podczas golenia. Edytka zgoliła chyba z 2 kg dredów :shake:

Potem kąpiel, laleczka znów była baaardzo grzeczna :)
Chwila suszenia suszarką, potem jeszcze śliczne psie perfumy i lalaunia że hoho - piękna taka :)

I o dziwo - nie było tak źle jeśli chodzi o chudość, żeberka nie wystawały...

Sunia wygląda teraz jak szczurek, ale szybciutko porośnie pięknym futerkiem na nowo :)

Zestawiona ze stołu fryzjerskiego chodziła na przykurczonych łapinkach, niepewnie merdała ogonkiem :)

Ogólnie to bardzo, bardzo sympatyczna sunia, nie warknęła ani razu podczas zabiegów kosmetycznych, nawet pazurki sobie dała ładnie obciąć.

Blizna po sterylce jest- więc na 100% była ciachnięta.
Co do wieku - na moje oko może mieć z 4 lata, kły ma lekko zjechane od obgryzania krat.

A co najśmieszniejsze - to wszyscy razem uważamy, że to nie terier walijski, a mix foksteriera i tak ją trzeba ogłaszać, jako mix foksterierka, a nie terier walijski.

A sunia - wymyślmy jej jakieś imię - choć może Cleopatrax coś wymyśli, bo sunia póki co zostaje u nich ma DT :):):)
Za co baaaardzo dziękujemy :)
I mam nadzieję, że nie będzie polować na koty, kurki i Wasze psy...

Posted

no faktycznie...

jak kiedyś miałyśmy dwie foksie w przytulisku, to one miały te swoje rude łatki, a ta bardziej jednak do teriera walijskiego podobna.

Czyli rita60 specjalistko - będziemy ogłaszać jako terierka walijska, tak??
to lecę zmienić ponownie tytuł - hahaha :)

Posted

to ja się przychylę do Twojej sugestii - w końcu zajmujesz się terierami nie od dziś - dlatego zawsze prosimy o pomoc osób, które od danej "rasy" są :)
czyli w ogłoszeniach poleci jako TW :)

Posted

Witajcie,
przedstawiam nową, dużo dużo szcześliwszą, niesamowitą sunieczkę SOFI (tak jakoś spontanicznie dostała na imię),
jest wspaniała, strasznie lgnie do człowieka, ale sie nie narzuca, tak nieśmiało...nie piszczy, nie szczeka i nie warczy, da ze sobą zrobić wszystko, przespała spokojnie noc, zjadła kolacyjkę, załatwiła się dopiero na porannym spacerze, umie chodzić na smyczy, wczoraj ze strachu przypadała do ziemi, już dziś to inny pies, poznała już 2 moje pieski i jest bardzo pozytywnie nastawiona.
Mój mąż jak ją brał ze schronu, to miał łzy w oczach, bo ten chłopak, który ją wyjmował z budy, wziął ją tak okrutnie za plecy, za skórę, a ona czuła, że chyba coś się zmienia w jej życiu i popatrzyła na mojego męża i cały czas jej ogonek chodził...

Posted

Pchełki wyłapane, dostała już środek, dziś jeszcze odrobaczenie.
Sunia wydaje się zaupełnie zdrowa, sprawna, oczka przemyte i zdrowe, wcześniej włoski jej się wbijały i drażniły.

Posted

haha szczurek kochany :)
Jak ona teraz słodko i śmiesznie wygląda :)

Sofi - było trzeba pogryźć tego gbura, który cię tak za skórę chwycił... matko, czemu CI ludzie tak podchodzą do psów?
Jak widziałam kiedyś, jak ten młodszy chwycił Masze (szarą mamuśkę) za skórę na karku i tak niósł do kojca - 20 kg psa, masakra...

Posted

Śliczny golasek. Jest rozbrajająca :evil_lol: W kojcu była taka wycofana. Mam gulę w gardle jak sobie przypomnę jak chodziła wczoraj na tych ugiętych nóżkach. A mimo to, ten wygolony ogonek nieśmiało merdał. Nie ma nic cudowniejszego, jak widok zmieniającego się psiaka.:lol: