Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ma nadzieję że zrobi, bo jedzie po pracy i jak będzie kiepska pogoda to będzie cienko...ale bardzo ładnie prosimy o ogłoszenia, szczególnie naszych czarnuchów....

• Replies 702
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja poczekam na zdjęcia :).

I jeszcze przydałoby się kilka słów o psiaczkach:
wiek, wielkość, info na temat szczepień/odrobaczenia/kastracji, charakter.

Posted

Czarnuchy są wykastrowane:) Szczepienie chyba aktualne o ile dobrze kojarzę, ale ustalę:) A resztę dopiszę skrupulatnie:)
Dżamboł jest kochany i wesoły, to na pewno:) I mi się podoba brzydal jeden:)

Posted

Dżambo ma świetne uszyska :lol:.
One mu same tak sterczą ?
A Koko jest bardzo kudłata.
Chyba potrzebne małe strzyżenie, albo większe, jeśli ma dredy.
Czy sunia nadal taka wystraszona czy już śmielsza sie zrobiła ?

Muszę przyznać że Dżambo na zdjęciu ze schroniska w ogóle mi się nie podobał, ot taki biedny piesek, ale na zdjęciach z hoteliku to jest naprawdę uroczy psiak. I chyba taki troszkę jak lubię, oprócz kudłatych, czyli niski przysadzisty grubokościsty ;).

Posted

Dżamboł jest SUUUPER:) Fajny, otwarty, chętnie idzie do człowieka ale nie jest nachalny. Sięga do połowy łydki. Uszyska mu tak same:)

Koko przez kraty lgnie bardzo, po wypuszczeniu nie jest już taka śmiała. Ale nie ma dramatu, nie ucieka w panice. Jest trochę spięta, niepewna ale szybko się ośmieli jak trafi do kogoś z sercem. To pudel tasmański:)

Posted

Dobre, pudel tasmański :cool3:.

Sięga do połowy łydki ale w kłębie czy głową, bo to różnica. Ale pewnie w kłębie czyli z głową do kolan mniej więcej. Koko chyba wyższa jest ?

Dżambo właściwie to można już chyba ogłaszać. A wiek znacie ? I jak się zachowują do innych stworzeń. Nie wiem czy w hoteliku jest dostęp do dzieci, można by od razu sprawdzić reakcje psiaków.

Posted

Z głową:) To mały psiak, taki wypasiony, nieco wyższy jamnior. Dzisiaj będzie wetka, to może postara sie określić wiek. ALe one są tak 2-3 letnie, to młode psiaki. Dzieciak jest dorosły, to się nie liczy;) Jeśli chodzi o Dżambola, to zaryzykowałabym dzieci ale takie kilkuletnie na wszelki wypadek (chociaż spokojny jest i wyluzowany i nie jest chyba typem zazdrośnika, więc pewnie wszystkie dzieci niue bylyby problemem ale lepiej uważać;))
Z innymi psami w miarę powinien się dogadać ale zależy pewnie od przypadku, suczki bez problemu i z kotami też bym zaryzykowała:)
Może Koko też by ogłaszać z jakimś rzewnym tekstem? Bo ona i tak niewyględna i strzyżenie pomoże jej odpocząć od tej sterty ale nie sądzę, żeby urodę znacznie poprawiło;)
Z Koko na razie nie ryzykowałabym dzieci, ze względu na jej niepewność. Koty i psy myślę, że mogłyby być:)

Posted

eee, nie...ten pudel tasmański jest płci żeńskiej;) Znaczy się one juz wykastrowane, więc oceniając jedynie zewnętrzne przymioty oraz sposób sikania tak wnoszę:)

Posted

Ten filmik z Dżambo trzeba będzie dodawać koniecznie w ogłoszeniach :).
A o Koko jest coś ?
Jak będzie jakiś tekścik o Dżambo to będę go ogłaszać, bo Koko chyba potrzebuje jeszcze troszkę czasu.
Dziewczyny a nie wiecie przypadkiem, czy Busterek w schronisku jeszcze żyje ?

Chyba że sama mam coś sklecić, ale to jest takie składanie tekstu bo polotu u mnie obecnie brak :roll:.