AgnieszkaO Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Jak w temacie- szukam karmy o możliwie najmniejszych granulkach dla dorosłej suczki, średniej wielkości ( 17 kg), której po sterylce odwidział się RC Medium, a w niedzielę pannica jedzie do DS i nie chcę go skazywać na ciągłe gotowanie jedzenia. Może ktoś zna taką karmę? Quote
Martens Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Małe kulki są w Wolfsblucie Dark Forest; w miarę małe ma też Acana Light&Fit i Pacifica; wszystkie są bardzo dobre, służyły moim psom. Acana Light&Fit niskokaloryczna, z ryżem, Wolfsblut Dark Forest bezzbożówka z małą zawartością tłuszczu, Acana Pacifica też bezzbożowa, ale już bardziej kaloryczna. Quote
pauli_lodz Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='Martens']Małe kulki są w Wolfsblucie Dark Forest; w miarę małe ma też Acana Light&Fit i Pacifica; wszystkie są bardzo dobre, służyły moim psom. Acana Light&Fit niskokaloryczna, z ryżem, Wolfsblut Dark Forest bezzbożówka z małą zawartością tłuszczu, Acana Pacifica też bezzbożowa, ale już bardziej kaloryczna. acana light&fit nie jest z ryżem tylko z parowanym owsem jako zbożem :) a że tak dopytam - po wadze patrząc to psiak średniej wielkości, czy potrzeba małych kulek wynika z jakichś preferencji psa?:) może coś z karm dla wersji mini psów - ale te zwykle wychodzą sporo drożej - wiadomo, coby właściciele małych psów przypadkiem nie mogli oszczędzić aż tyle ;) Quote
Martens Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='pauli_lodz']acana light&fit nie jest z ryżem tylko z parowanym owsem jako zbożem :) "Dehytrazowane mięso z kurczaka (40%), owies, świeże mięso z kurczaka, groszek, brązowy ryż, świeże mięso z łososia, wątróbka z kurczaka, świeże całe jaja, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszaniną tokoferoli i rozmarynem), włókno grochu, lucerna, olej z łososia, dynia, kurza chrząstka (naturalne źródło glukozaminy i chondroityny), jabłka, marchewka, zielona rzepa, żurawina wielkoowocowa, świdośliwa olcholistna, morskie wodorosty (morszczyn pęcherzykowaty, algi czerwone), korzeń łopianu, korzeń prawoślazu, jagody jałowca, kozieradka, nasiona kopru, dzięgiel litwor, rokitnik zwyczajny, korzeń cykorii, pokrzywa, liść czerwonej maliny, ostropest, liść mięty pieprzowej, kwiat nagietka, kwiat rumianku, L-karnityna + witaminy i minerały" ;) Chyba tylko wersja z jagnięciną jest bez ryżu. Quote
pauli_lodz Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='Martens']"Dehytrazowane mięso z kurczaka (40%), owies, świeże mięso z kurczaka, groszek, brązowy ryż, świeże mięso z łososia, wątróbka z kurczaka, świeże całe jaja, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszaniną tokoferoli i rozmarynem), włókno grochu, lucerna, olej z łososia, dynia, kurza chrząstka (naturalne źródło glukozaminy i chondroityny), jabłka, marchewka, zielona rzepa, żurawina wielkoowocowa, świdośliwa olcholistna, morskie wodorosty (morszczyn pęcherzykowaty, algi czerwone), korzeń łopianu, korzeń prawoślazu, jagody jałowca, kozieradka, nasiona kopru, dzięgiel litwor, rokitnik zwyczajny, korzeń cykorii, pokrzywa, liść czerwonej maliny, ostropest, liść mięty pieprzowej, kwiat nagietka, kwiat rumianku, L-karnityna + witaminy i minerały" ;) Chyba tylko wersja z jagnięciną jest bez ryżu. aaa racja, przepraszam :) ale 6% włókna i wielkość kup jakie mój pies robił po tej karmie wbił mi do głowy ten owies - jak dla konia :D Quote
Martens Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 A kupy to fakt, były spore, aczkolwiek bardzo ładne - ale na Wolfblucie DF są połowę mniejsze i zero bąków. Quote
pauli_lodz Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Martens napisał(a):A kupy to fakt, były spore, aczkolwiek bardzo ładne - ale na Wolfblucie DF są połowę mniejsze i zero bąków. no u nas na TOTW kupy są piękne i mniejsze, na acanie po kilku miesiącach jelitowe problemy się pojawiły. a bąki to by mogły za broń biologiczną posłużyć :/ swoją drogą właśnie TOTW ma raczej niewielkie granulki i smakowitość wysoką więc autorka wątku może spróbować i tego :) Quote
gops Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 najmniejsze granulki jakie widziałam ma eukanuba adult small , kupiłam ostatnio w zoologu 6kg bo zabrakło mi karmy i moja suka również 17kg je łyka , są bardzo bardzo małe, więc dla psa lubiącego malutkie kulki w sam raz. ;) Quote
coco Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Na pewno Purina Pro Plan Sensitive z łososiem ma malutkie granulki. Jak ziarnka ryżu. Ale to wersja dla szczeniąt. Trzeba dopytać, czy ta sama wersja, tylko dla dorosłych psów, ma podobne granulki:). Quote
Recommended Posts