Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam dziś z E.O., jedzenie zostawione wczoraj zniknęło. Nie mamy pewności, pies czy kot je zjadł, ale pojemnik po jedzeniu był kilka kroków dalej !!!
Kto chętny na poszukiwania np. w sobotę ?
W ciągu dnia, gdy jeszcze widno będzie!

A i chciałam prosić osoby mieszkające blisko, PONIEWAŻ E.O SPACERUJE TAM SAMA WIECZOREM, KOŁO 18 GDY JUŻ CIEMNO, MOŻE SIĘ KTOŚ DO NIEJ PRZYŁĄCZY?! Choć kobieta dzielna i się nie boi ;-), ale we dwie raźniej i bezpieczniej!

A OKOLICA JEST MAŁO SYMPATYCZNA!
Pozdrawiam wszystkie dzielne i wytrwałe poszukiwaczki Demi :-)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziś rano znowu miałam telefon od jakiegoś Pana
Mówił,że widział sunię rano na ulicy Kopijników ( to w sumie blisko Białołęckiej ) napisałam od Leny rano esa
Jak się rozłożę się do końca ( choć czarno to widzę )to w czwartek wpadnę na Bródno i przejdę się rano w tamte rejony

Posted

[quote name='Atomowka']Dziś rano znowu miałam telefon od jakiegoś Pana
Mówił,że widział sunię rano na ulicy Kopijników ( to w sumie blisko Białołęckiej ) napisałam od Leny rano esa
Jak się rozłożę się do końca ( choć czarno to widzę )to w czwartek wpadnę na Bródno i przejdę się rano w tamte rejony[/QUOTE]

Atomówka, której godzinie była widziana Demi? Albo inaczej o której miałaś telefon, E.O. chce tam iść przed pracą, tylko chciała się dowiedziecieć mniej więcej która to była godzina.

Posted

No i niestety kobieta się wczoraj nie odezwała celem potwierdzenia spotkania, więc nie pojechałam...

Byłam dziś niedostępna i dopiero po południu przeczytałam sms'a do Atomówki.
Napisała, że rano chyba-Demi była widziana na Kopijników. To jest tam, gdzie Białołęcka.
Dajcie znać, czy macie jakieś wieści. Czy ktoś był? Może E.O.?

I przyszło mi coś jeszcze do głowy.

1. W jakich sytuacjach (i czy w ogóle) SM zostawia klatkę-pułapkę? Może dałoby się to zrobić w tych chaszczach...?
2. Czy to zostawiane jedzenie można jakoś anty-kocio wysmrodzić, żeby pies tylko zjadał?
3. Może to głupie, ale jakby zostawić w miejscu wyglądającym na sypialnię bezdomnego liścik z pytaniem o sunię oraz długopisem i kartką na odpowiedź - niech przyczepi do ogłoszenia na drzewie, czy ją widział - czy coś w tym rodzaju...

Posted

E.O jest tam co wieczór!!! Serdecznie dziękujemy Elu :-)!!!
A teraz pytanie za 100 punktów!!! Kto może w weekend ale rano, 8-9 iść pochodzić po tych krzakach?! Myślę o zebraniu kilku osób :-)

Posted

[FONT=Arial][SIZE=2]Witam[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]to ja E.O. ja moge w weekend rano pochodzic i poszukac. ma tez prosbę: jak jest jakas informacja typu sms, telefon to bardzo prosze dajcie mi jak najszybciej znac , mieszkam niedaleko i postaram sie działac jak naszybciej, moj numer telefonu ma Malawia.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]SUNIA czeka na odnalezienie zbierzmy siły i nie dajmy dłużej jej na nas czekac !!!! [/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='eossi'][FONT=Arial][SIZE=2]Witam[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]to ja E.O. [/SIZE][/FONT][/QUOTE]
[FONT=Arial][SIZE=2]Witaj! Moje uszanowanko! :multi:

[/SIZE][/FONT][quote name='eossi'][FONT=Arial][SIZE=2]ja moge w weekend rano pochodzic i poszukac. ma tez prosbę: jak jest jakas informacja typu sms, telefon to bardzo prosze dajcie mi jak najszybciej znac , mieszkam niedaleko i postaram sie działac jak naszybciej,[/SIZE][/FONT][/QUOTE]
[FONT=Arial][SIZE=2]Jak zawsze zwarta i gotowa. :) Jesteś wielka, E.O.! :loveu:

[/SIZE][/FONT][quote name='eossi'][FONT=Arial][SIZE=2] moj numer telefonu ma Malawia.[/SIZE][/FONT][/QUOTE]
[FONT=Arial][SIZE=2]Mam i ja! :)
[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Ale wiem, że mam go tu nie publikować, ani nie rozdawać na prawo i lewo, i tego się trzymam.

[/SIZE][/FONT][quote name='eossi'][FONT=Arial][SIZE=2]SUNIA czeka na odnalezienie zbierzmy siły i nie dajmy dłużej jej na nas czekac !!!! [/SIZE][/FONT][/QUOTE]
Jak tylko mogę, staram się pomóc.
Jednak mam rodzinę, która marudzi, że tylko dogo i dogo... No i inne sprawy. :(

Co do soboty rano, to na razie tak na 40% się zgłaszam.

Posted

Dzis od godz 7.45 do godz. 8.20 ( dłużej nie mogłam) byłam na ulicy Kopijków i szukałam SUNI niestety nie udało się !!! zostawiłam trochę jedzonka na wlocie tej ulicy i ok 18- 18.30 znów pójdę
pozdrawiam
E.O.

Posted

[quote name='eossi']Dzis od godz 7.45 do godz. 8.20 ( dłużej nie mogłam) byłam na ulicy Kopijków i szukałam SUNI niestety nie udało się !!! zostawiłam trochę jedzonka na wlocie tej ulicy i ok 18- 18.30 znów pójdę
pozdrawiam
E.O.[/QUOTE]
Dziekuje z calego serca:)

[url]http://maps.google.pl/maps?q=Bia%C5%82o%C5%82%C4%99cka,+Warszawa&hl=pl&ie=UTF8&ll=52.298717,21.028798&spn=0.003668,0.009645&sll=51.589626,18.931346&sspn=0.007452,0.01929&vpsrc=6&hnear=Bia%C5%82o%C5%82%C4%99cka,+Warszawa,+Mazowieckie&t=h&z=17[/url]

Posted

Ja póki co leże i jutro na pewno w Warszawie nie będę, podejrzewam,że w week też niestety nie przyjadę bo chce się wykurować a niestety leki dla ciężarnych gucio dają i chyba trzeba te choróbsko wyleżeć po prostu

E.O witaj :)
Jak tylko będe miała wieści od razu piszę do Malawii

Posted

Moja propozycja na poszukiwanie :
- sobota ( lub niedziela) godz. 9.00 ( lub 8.00)
- przy basenie na Łabiszyńskiej
- powinny byc [COLOR=red][B]minimum[/B][/COLOR] 4 osoby
- nalezy zarezerwowac czas ok 2-3 h
- nalezy odpowiednio ubrać się : ciepłe swetry, kurtki i obowiązkowo ciepłe nieprzemakalne buty ( np:kalosze)
- dobrze jest zabrac latarki, papier i długopis ( zeby napisac do bezdomnych)
- jaki jest tam teren mozna zobaczyc na mapie która dolaczyła Ellig
- ja od siebie powiem tak ; teren trudny, bardzo zakrzaczony i zadrzewiony, podmokły, wysokie kepy traw i niestety obszerny
- bede miła ze soba obroże, smycz, jedzonko i mała latrake

[B]Atomówka: jezeli jesteś w ciąży to bardzo proszę nie wybieraj się na to naprawde trudne poszukiwanie[/B]

[COLOR=blue][B]Bardzo bardzo proszę zmobilizujmy się !!![/B][/COLOR]

jeden duży wysiłek, jedno duże poszukiwanie i napewno znajdziemy SUNIĘ i wszyscy bedziemy spokojni a SUNIA szczęśliwa :)

pozdrawiam
E.O.

Posted

Eossi brzuch duży ale jeszcze chodzę, znam ten teren więc z chęcią bym pomogła naprawdę, ale choróbsko mnie dopadło i chce się wykurować i wyleżeć

Mam jednak nadzieję,że Wam się uda zebrać w ekipie i znajdziecie w końcu sunie
Moim zdaniem o godzinie 8 powinnyście się zabrać, mniej więcej o takiej była widziana przez faceta

Posted

Ja i Aga2402 meldujemy się :-), mogę w sobotę najwcześniej od 10, w niedzielę od 8 :-)

Aga2420 a TY ;-)

eossi, fajnie że jesteś :-)

Atomówka zdrowia życzę :-) i dbaj o WAS !

Posted

może byc niedziela może nawet lepiej , będzie spokojniej , to jest nas 3 może znajdzie sie jakas czwarta osoba , bysmy chodziły po 2 osoby , jedna dwójka po lewej stronie ulicy a druga dwójka po prawej stronie ulicy, wydrukuje troche plakatów, dzis byłam na poszukiwaniach po godz 18 zaniosłam jedzonko w to samo miejsce tym razem pojemnik stał tam gdzie go postawiłam, wracając widziałm dwa czarne kułdaty psy na tym duzym polu przy trasie toruńskiej ale SUNI z nimi nie było :(

apeluje do wszytkich CIOTECZEK, DZIEWCZYN, KOBIET, WUJKÓW I PRAWDZIWYCH FACETÓW - POMÓŻCIE NAM ZNALEŻĆ SUNIĘ !!!

Z GÓRY BARDZO BARDZO DZIĘKUJE :)

Posted

Witaj [B]eossi[/B] :)

Bardzo prosimy o pomoc, SUNIA/DEMI blaka sie juz od 25 sierpnia 2011 roku:-(

Wszystkim, serdecznie dziekujemy za kazda okazana pomoc!

Posted

nie wiem jak to zrobić ale czy mozna na innych tematach forum dogomanii poprosić o pomoc w niedzielnych poszukiwanich SUNI/DEMi, może znajdzie sie chociaz 1 osoba a może ktos jest zarejestrowany na fb i tam może wystawic prosbe o pomoc
jak co wieczór pójde zanieść jedzonko w to samo miejsce - jak cos wydarzy to napiszę

Posted

wystawiłam na Gumtree dział zwierzaki - zgubiono/znaleziono - prosbe o pomoc w poszukiwaniu SUNi/DEMI - podałam miejsce i dzien zbiórki ekipy tj niedziela godz 8 rano przy basenie na łabiszyńskiej, może ktoś przyjdzie nam pomóc , mam taką nadzieję :-P

Posted

eossi :-) na FB prosiłam, zaraz wstawię tam kiedy i gdzie :-)
Będę na 100% !

Ellig, sprawdzałaś tu czy jest ogłoszenie Demi, a może Nasze warto wstawić, nie chcę nic sama robić, żeby nie powielać. [URL]http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl%2Findex.php%3Fid%3D119&h=VAQGgiGgFAQH1AB2Iufupw02PVvV096Vo88cqYDuRG3RQPw[/URL]

Posted

jutro niedziela 20 11 2011 wielkie poszukiwanie SUNI/DEMI - do wszystkich ktorym los SUNI nie jest obojetny - trzymajcie kciuki, módlcie się , czarujcie !!!! ja mam wielka nadzieje ,że jutro Sunia juz bedzie w cieplutkim domku !!!

Posted

[quote name='eossi']jutro niedziela 20 11 2011 wielkie poszukiwanie SUNI/DEMI - do wszystkich ktorym los SUNI nie jest obojetny - trzymajcie kciuki, módlcie się , czarujcie !!!! ja mam wielka nadzieje ,że jutro Sunia juz bedzie w cieplutkim domku !!![/QUOTE]

Trzymam kciuki z calych sil !!!!!!Demi prosze pozwol sobie pomoc!

:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

[quote name='Malawia']eossi :-) na FB prosiłam, zaraz wstawię tam kiedy i gdzie :-)
Będę na 100% !

Ellig, sprawdzałaś tu czy jest ogłoszenie Demi, a może Nasze warto wstawić, nie chcę nic sama robić, żeby nie powielać. [URL]http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl%2Findex.php%3Fid%3D119&h=VAQGgiGgFAQH1AB2Iufupw02PVvV096Vo88cqYDuRG3RQPw[/URL][/QUOTE]
Wyslalam zgloszenie do administratora strony.

I wlasnie dostalam odpowiec, juz umiescil ogloszenie Suni/Demi

[url]http://www.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl/index.php?id=119[/url]

Posted

właśnie wróciliśmy, niestety po Demi ani sladu.

Jak zaczęłam pisać teren ciężki do przeszukania, byłam ja, eossi, Aga2402 z dogo, oraz Iza i Paweł z FB i nic nie zdziałaliśmy!

Po pierwsze jeśli Demi sama nie wyjdzie to szans nie mamy!!!

Mam kilka zdjęć, zrobionych telefonem, żebyście mogli zobaczyć jak duży jest to teren.Mam na myśli jeden z kilku ogromnych plaów, przy działkach, obok TRASY TORUŃSKIEJ!!! A po drugiej stronie ulicy jest taki dziki teren, który ciągnie się chyba w stronę Marek!!!

Tam jest kilka terenów, które są porośnięte dziką trawą i jakiś zielem, do tego stopnia, że przedżeć się przez to jest bardzo ciężko!!! Jest tam kilka opuszczonych, spalonych, zniszczonych pustostanów, pewnie bezdomni tam mieszkają, ale są i opuszczone, może tam Demi się schronić.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to czekać na telefon w sprawie Demi, wtedy poprosić osobę dzwoniącą, żeby chwilkę poczekała (o ile będzie mogła!!) i wtedy biegiem w to miejsce. I tu ogromna prośba do Inka33, ponieważ jesteś w domu bądź czujna i gotowa(jak już wyzdrowiejesz!! ZDRÓWKA ŻYCZYMY).
Zawsze mówiłam, że szukanie małej Demi to jak szukanie igły w stogu siana! Teraz to nawet nie jest stóg siana tylko ogromna góra siana, a nasza biedna igiełka Demi gdzieś tam się ukrywa:placz: !!!!!

Posted

Serdecznie dziekuje Wszystkim, ktorzy wzieli dzisiaj udzial w akcji szukania SUNI/DEMI, :iloveyou:widzialam zdjecia tego terenu to "przepasc bez dna":(