Malawia Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Rozmawiałam dziś z E.O., jedzenie zostawione wczoraj zniknęło. Nie mamy pewności, pies czy kot je zjadł, ale pojemnik po jedzeniu był kilka kroków dalej !!! Kto chętny na poszukiwania np. w sobotę ? W ciągu dnia, gdy jeszcze widno będzie! A i chciałam prosić osoby mieszkające blisko, PONIEWAŻ E.O SPACERUJE TAM SAMA WIECZOREM, KOŁO 18 GDY JUŻ CIEMNO, MOŻE SIĘ KTOŚ DO NIEJ PRZYŁĄCZY?! Choć kobieta dzielna i się nie boi ;-), ale we dwie raźniej i bezpieczniej! A OKOLICA JEST MAŁO SYMPATYCZNA! Pozdrawiam wszystkie dzielne i wytrwałe poszukiwaczki Demi :-) Quote
Atomowka Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Dziś rano znowu miałam telefon od jakiegoś Pana Mówił,że widział sunię rano na ulicy Kopijników ( to w sumie blisko Białołęckiej ) napisałam od Leny rano esa Jak się rozłożę się do końca ( choć czarno to widzę )to w czwartek wpadnę na Bródno i przejdę się rano w tamte rejony Quote
Malawia Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='Atomowka']Dziś rano znowu miałam telefon od jakiegoś Pana Mówił,że widział sunię rano na ulicy Kopijników ( to w sumie blisko Białołęckiej ) napisałam od Leny rano esa Jak się rozłożę się do końca ( choć czarno to widzę )to w czwartek wpadnę na Bródno i przejdę się rano w tamte rejony[/QUOTE] Atomówka, której godzinie była widziana Demi? Albo inaczej o której miałaś telefon, E.O. chce tam iść przed pracą, tylko chciała się dowiedziecieć mniej więcej która to była godzina. Quote
inka33 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 No i niestety kobieta się wczoraj nie odezwała celem potwierdzenia spotkania, więc nie pojechałam... Byłam dziś niedostępna i dopiero po południu przeczytałam sms'a do Atomówki. Napisała, że rano chyba-Demi była widziana na Kopijników. To jest tam, gdzie Białołęcka. Dajcie znać, czy macie jakieś wieści. Czy ktoś był? Może E.O.? I przyszło mi coś jeszcze do głowy. 1. W jakich sytuacjach (i czy w ogóle) SM zostawia klatkę-pułapkę? Może dałoby się to zrobić w tych chaszczach...? 2. Czy to zostawiane jedzenie można jakoś anty-kocio wysmrodzić, żeby pies tylko zjadał? 3. Może to głupie, ale jakby zostawić w miejscu wyglądającym na sypialnię bezdomnego liścik z pytaniem o sunię oraz długopisem i kartką na odpowiedź - niech przyczepi do ogłoszenia na drzewie, czy ją widział - czy coś w tym rodzaju... Quote
inka33 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Coś mi dogo nie do końca zadziałało i dopiero teraz zauważyłam post Atomówki - przepraszam. Quote
Malawia Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 E.O jest tam co wieczór!!! Serdecznie dziękujemy Elu :-)!!! A teraz pytanie za 100 punktów!!! Kto może w weekend ale rano, 8-9 iść pochodzić po tych krzakach?! Myślę o zebraniu kilku osób :-) Quote
eossi Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [FONT=Arial][SIZE=2]Witam[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]to ja E.O. ja moge w weekend rano pochodzic i poszukac. ma tez prosbę: jak jest jakas informacja typu sms, telefon to bardzo prosze dajcie mi jak najszybciej znac , mieszkam niedaleko i postaram sie działac jak naszybciej, moj numer telefonu ma Malawia.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]SUNIA czeka na odnalezienie zbierzmy siły i nie dajmy dłużej jej na nas czekac !!!! [/SIZE][/FONT] Quote
inka33 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='eossi'][FONT=Arial][SIZE=2]Witam[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]to ja E.O. [/SIZE][/FONT][/QUOTE] [FONT=Arial][SIZE=2]Witaj! Moje uszanowanko! :multi: [/SIZE][/FONT][quote name='eossi'][FONT=Arial][SIZE=2]ja moge w weekend rano pochodzic i poszukac. ma tez prosbę: jak jest jakas informacja typu sms, telefon to bardzo prosze dajcie mi jak najszybciej znac , mieszkam niedaleko i postaram sie działac jak naszybciej,[/SIZE][/FONT][/QUOTE] [FONT=Arial][SIZE=2]Jak zawsze zwarta i gotowa. :) Jesteś wielka, E.O.! :loveu: [/SIZE][/FONT][quote name='eossi'][FONT=Arial][SIZE=2] moj numer telefonu ma Malawia.[/SIZE][/FONT][/QUOTE] [FONT=Arial][SIZE=2]Mam i ja! :) [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Ale wiem, że mam go tu nie publikować, ani nie rozdawać na prawo i lewo, i tego się trzymam. [/SIZE][/FONT][quote name='eossi'][FONT=Arial][SIZE=2]SUNIA czeka na odnalezienie zbierzmy siły i nie dajmy dłużej jej na nas czekac !!!! [/SIZE][/FONT][/QUOTE] Jak tylko mogę, staram się pomóc. Jednak mam rodzinę, która marudzi, że tylko dogo i dogo... No i inne sprawy. :( Co do soboty rano, to na razie tak na 40% się zgłaszam. Quote
eossi Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Dzis od godz 7.45 do godz. 8.20 ( dłużej nie mogłam) byłam na ulicy Kopijków i szukałam SUNI niestety nie udało się !!! zostawiłam trochę jedzonka na wlocie tej ulicy i ok 18- 18.30 znów pójdę pozdrawiam E.O. Quote
Ellig Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='eossi']Dzis od godz 7.45 do godz. 8.20 ( dłużej nie mogłam) byłam na ulicy Kopijków i szukałam SUNI niestety nie udało się !!! zostawiłam trochę jedzonka na wlocie tej ulicy i ok 18- 18.30 znów pójdę pozdrawiam E.O.[/QUOTE] Dziekuje z calego serca:) [url]http://maps.google.pl/maps?q=Bia%C5%82o%C5%82%C4%99cka,+Warszawa&hl=pl&ie=UTF8&ll=52.298717,21.028798&spn=0.003668,0.009645&sll=51.589626,18.931346&sspn=0.007452,0.01929&vpsrc=6&hnear=Bia%C5%82o%C5%82%C4%99cka,+Warszawa,+Mazowieckie&t=h&z=17[/url] Quote
Atomowka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Ja póki co leże i jutro na pewno w Warszawie nie będę, podejrzewam,że w week też niestety nie przyjadę bo chce się wykurować a niestety leki dla ciężarnych gucio dają i chyba trzeba te choróbsko wyleżeć po prostu E.O witaj :) Jak tylko będe miała wieści od razu piszę do Malawii Quote
eossi Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Moja propozycja na poszukiwanie : - sobota ( lub niedziela) godz. 9.00 ( lub 8.00) - przy basenie na Łabiszyńskiej - powinny byc [COLOR=red][B]minimum[/B][/COLOR] 4 osoby - nalezy zarezerwowac czas ok 2-3 h - nalezy odpowiednio ubrać się : ciepłe swetry, kurtki i obowiązkowo ciepłe nieprzemakalne buty ( np:kalosze) - dobrze jest zabrac latarki, papier i długopis ( zeby napisac do bezdomnych) - jaki jest tam teren mozna zobaczyc na mapie która dolaczyła Ellig - ja od siebie powiem tak ; teren trudny, bardzo zakrzaczony i zadrzewiony, podmokły, wysokie kepy traw i niestety obszerny - bede miła ze soba obroże, smycz, jedzonko i mała latrake [B]Atomówka: jezeli jesteś w ciąży to bardzo proszę nie wybieraj się na to naprawde trudne poszukiwanie[/B] [COLOR=blue][B]Bardzo bardzo proszę zmobilizujmy się !!![/B][/COLOR] jeden duży wysiłek, jedno duże poszukiwanie i napewno znajdziemy SUNIĘ i wszyscy bedziemy spokojni a SUNIA szczęśliwa :) pozdrawiam E.O. Quote
Atomowka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Eossi brzuch duży ale jeszcze chodzę, znam ten teren więc z chęcią bym pomogła naprawdę, ale choróbsko mnie dopadło i chce się wykurować i wyleżeć Mam jednak nadzieję,że Wam się uda zebrać w ekipie i znajdziecie w końcu sunie Moim zdaniem o godzinie 8 powinnyście się zabrać, mniej więcej o takiej była widziana przez faceta Quote
Malawia Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Ja i Aga2402 meldujemy się :-), mogę w sobotę najwcześniej od 10, w niedzielę od 8 :-) Aga2420 a TY ;-) eossi, fajnie że jesteś :-) Atomówka zdrowia życzę :-) i dbaj o WAS ! Quote
Aga2402 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Ja się dostosuję do Was. Pozdrawiam serdecznie!!! Quote
eossi Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 może byc niedziela może nawet lepiej , będzie spokojniej , to jest nas 3 może znajdzie sie jakas czwarta osoba , bysmy chodziły po 2 osoby , jedna dwójka po lewej stronie ulicy a druga dwójka po prawej stronie ulicy, wydrukuje troche plakatów, dzis byłam na poszukiwaniach po godz 18 zaniosłam jedzonko w to samo miejsce tym razem pojemnik stał tam gdzie go postawiłam, wracając widziałm dwa czarne kułdaty psy na tym duzym polu przy trasie toruńskiej ale SUNI z nimi nie było :( apeluje do wszytkich CIOTECZEK, DZIEWCZYN, KOBIET, WUJKÓW I PRAWDZIWYCH FACETÓW - POMÓŻCIE NAM ZNALEŻĆ SUNIĘ !!! Z GÓRY BARDZO BARDZO DZIĘKUJE :) Quote
Ellig Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Witaj [B]eossi[/B] :) Bardzo prosimy o pomoc, SUNIA/DEMI blaka sie juz od 25 sierpnia 2011 roku:-( Wszystkim, serdecznie dziekujemy za kazda okazana pomoc! Quote
eossi Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 nie wiem jak to zrobić ale czy mozna na innych tematach forum dogomanii poprosić o pomoc w niedzielnych poszukiwanich SUNI/DEMi, może znajdzie sie chociaz 1 osoba a może ktos jest zarejestrowany na fb i tam może wystawic prosbe o pomoc jak co wieczór pójde zanieść jedzonko w to samo miejsce - jak cos wydarzy to napiszę Quote
eossi Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 wystawiłam na Gumtree dział zwierzaki - zgubiono/znaleziono - prosbe o pomoc w poszukiwaniu SUNi/DEMI - podałam miejsce i dzien zbiórki ekipy tj niedziela godz 8 rano przy basenie na łabiszyńskiej, może ktoś przyjdzie nam pomóc , mam taką nadzieję :-P Quote
Malawia Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 eossi :-) na FB prosiłam, zaraz wstawię tam kiedy i gdzie :-) Będę na 100% ! Ellig, sprawdzałaś tu czy jest ogłoszenie Demi, a może Nasze warto wstawić, nie chcę nic sama robić, żeby nie powielać. [URL]http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl%2Findex.php%3Fid%3D119&h=VAQGgiGgFAQH1AB2Iufupw02PVvV096Vo88cqYDuRG3RQPw[/URL] Quote
eossi Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 jutro niedziela 20 11 2011 wielkie poszukiwanie SUNI/DEMI - do wszystkich ktorym los SUNI nie jest obojetny - trzymajcie kciuki, módlcie się , czarujcie !!!! ja mam wielka nadzieje ,że jutro Sunia juz bedzie w cieplutkim domku !!! Quote
Ellig Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 [quote name='eossi']jutro niedziela 20 11 2011 wielkie poszukiwanie SUNI/DEMI - do wszystkich ktorym los SUNI nie jest obojetny - trzymajcie kciuki, módlcie się , czarujcie !!!! ja mam wielka nadzieje ,że jutro Sunia juz bedzie w cieplutkim domku !!![/QUOTE] Trzymam kciuki z calych sil !!!!!!Demi prosze pozwol sobie pomoc! :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Ellig Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 [quote name='Malawia']eossi :-) na FB prosiłam, zaraz wstawię tam kiedy i gdzie :-) Będę na 100% ! Ellig, sprawdzałaś tu czy jest ogłoszenie Demi, a może Nasze warto wstawić, nie chcę nic sama robić, żeby nie powielać. [URL]http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl%2Findex.php%3Fid%3D119&h=VAQGgiGgFAQH1AB2Iufupw02PVvV096Vo88cqYDuRG3RQPw[/URL][/QUOTE] Wyslalam zgloszenie do administratora strony. I wlasnie dostalam odpowiec, juz umiescil ogloszenie Suni/Demi [url]http://www.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl/index.php?id=119[/url] Quote
Malawia Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 właśnie wróciliśmy, niestety po Demi ani sladu. Jak zaczęłam pisać teren ciężki do przeszukania, byłam ja, eossi, Aga2402 z dogo, oraz Iza i Paweł z FB i nic nie zdziałaliśmy! Po pierwsze jeśli Demi sama nie wyjdzie to szans nie mamy!!! Mam kilka zdjęć, zrobionych telefonem, żebyście mogli zobaczyć jak duży jest to teren.Mam na myśli jeden z kilku ogromnych plaów, przy działkach, obok TRASY TORUŃSKIEJ!!! A po drugiej stronie ulicy jest taki dziki teren, który ciągnie się chyba w stronę Marek!!! Tam jest kilka terenów, które są porośnięte dziką trawą i jakiś zielem, do tego stopnia, że przedżeć się przez to jest bardzo ciężko!!! Jest tam kilka opuszczonych, spalonych, zniszczonych pustostanów, pewnie bezdomni tam mieszkają, ale są i opuszczone, może tam Demi się schronić. Jedyne co mi przychodzi do głowy to czekać na telefon w sprawie Demi, wtedy poprosić osobę dzwoniącą, żeby chwilkę poczekała (o ile będzie mogła!!) i wtedy biegiem w to miejsce. I tu ogromna prośba do Inka33, ponieważ jesteś w domu bądź czujna i gotowa(jak już wyzdrowiejesz!! ZDRÓWKA ŻYCZYMY). Zawsze mówiłam, że szukanie małej Demi to jak szukanie igły w stogu siana! Teraz to nawet nie jest stóg siana tylko ogromna góra siana, a nasza biedna igiełka Demi gdzieś tam się ukrywa:placz: !!!!! Quote
Ellig Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Serdecznie dziekuje Wszystkim, ktorzy wzieli dzisiaj udzial w akcji szukania SUNI/DEMI, :iloveyou:widzialam zdjecia tego terenu to "przepasc bez dna":( Quote
Recommended Posts