Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Daguś, a co jest Adelci? Strasznie to wygląda! Biedactwo!
Co do plakatu, to musisz do Klemamntynki pisac!

O któym poznańskim, bo tam są 3: Ricz u Oleny i dwa w schnonisku! Razem siedzą w jednej budzie!Tu masz wątek:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=42991-%20tu"][B]http://www.dogomania.pl/forum/showth...?t=42991-%20tu[/B][/URL]

Nati-narazie nic nie wiemy, jak Olena będzie miała więcej czasu, to może cos napisze...

Posted

[quote name='daga_27']ja w sprawie plakatu. on sie nie miesci na A4. bo wydrukowalam, zeby wieszac a tam sie karteczki do zrywania nie wydrukowaly sie[/quote]

Ja w poniedzialek bede miala jakas oferte od zaprzyjazionej drukarni. Licze, ze sie posyaraja i podadza atrakcyjna cene.

Na razie mamy 400PLN za 1000sztuk, tak?

A czy mamy juz kogos kto zmieni nam ciut ten plakat. Jak ktos juz wczesniej zauwazyl, jest slabo czytelny.....

Beata

Posted

Aisa, kopiowac uszkow im nie bede:) najlepiej, jakby juz mial :D
czekoladki, czarne,...wszystkie sa piekne!!

a ja nie moge zobaczyc zdjecia adeli bo mi ten *** srotofotosik nie dziala!:mad::mad:

Posted

Dzień dobry!
W imieniu Nadzieji Dobermana ( [url]www.nadzieja-dobermana.up.pl[/url] ), a co za tym idzie potrzebującym psom, tej cudownej rasy jaką sa dobermany - chciałabym prosić o pomoc... W tej chwili mamy przeszło 35 psów '''rozrzuconych'' po całym kraju - przeznaczonych do pilnej adopcji. W większości to psy ze schronisk - a jak wiadomo, w naszych schroniskach nie dzieje sie dobrze, więc ta delikatna rasa, nieprzystosowana do życia w takich warunkach po prostu ginie... umierają często młode, zdrowe psy, które zawiodły się na ludziach. Właśnie dla takich porzuconych, nie znających często pojecia ''dobro'', ''ciepło'' i ''miłość'' stworzyliśmy Nadzieję Dobermana. Zajmujemy się głównie wyciąganiem przedstawicieli rasy i podobnych psów ze schronisk czy od nieodpowiedzialnych ludzi, następnie szukaniem im domów, w których poznaja człowieka jako coś dobrego...Dzięki naszej grupie sporo psów znalazło domy w Polsce i nie tylko. Niestety dobermanów cały czas przybywa... Nie mamy środków aby im pomóc... Dlatego wołamy o pomoc w imieniu dobermanów skazanych na smierć.... Doba w hoteliku (kojcowym) kosztuje około 20zł... jeśli dochodzi np. leczenie chorób skóry lub innych chorób - utrzymanie dobowe wynosi ponad 40zł. Niestety nie mamy osób chętnych do zaopiekowania się danym psem na czas szukania domu - tzw. domów tymczasowych, więc jesteśmy zmuszeni najbardziej potrzebujące psy oddawać do hotelików bądź domów tymczasowych płatnych... Potrzebujemy Waszej pomocy... Jeśli choć troszeczkę lubicie dobermany - pomóżcie nam pomagać....

To tekst do rozsyłania do ludzi lubiących dobermany (myślę że jakieś sklepy i hodowle może i inne sruty tuty) może być???

Posted

aisaK dobka z Krakowa o ktora pytalas to URSA,jest w schronie miesiac,ma ok 3-4 lat ale to my tak stwierdzilysmy bo zabki nie sa bialutkie...no i mialam ja na spacerze jest kochanym psem,energicznym,niewyzytym lagodnym...tylko koty goni...

Posted

[quote name='aisaK']Daguś, a co jest Adelci? Strasznie to wygląda! Biedactwo!
Co do plakatu, to musisz do Klemamntynki pisac!

O któym poznańskim, bo tam są 3: Ricz u Oleny i dwa w schnonisku! Razem siedzą w jednej budzie!Tu masz wątek:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=42991-%20tu"][B]http://www.dogomania.pl/forum/showth...?t=42991-%20tu[/B][/URL]

Nati-narazie nic nie wiemy, jak Olena będzie miała więcej czasu, to może cos napisze...[/quote]chodzi mi o druga fotke, ale to chyba ten sam pies jest na tych trzech fotkach:oops:

Mamy kogos z Lublina kto by sprawdzil domek?

Posted

[B][SIZE=1][COLOR=#0000ff][I]Daga, w Lublinie znalazłam tylko te osoby na mapie dogo:[/I][/COLOR][/SIZE][/B]
[FONT=Arial Narrow][SIZE=3]Lublin- Anielica, Masza4,Tiger,Gospella[/SIZE][/FONT]

[B][SIZE=1][COLOR=#0000ff][I]oraz kontakty do dwóch osób:[/I][/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=1][COLOR=#0000ff][I]Lublin-Czechów
[/I][/COLOR][COLOR=#008000]anielica[/COLOR][/SIZE][/B]
[COLOR=#006400][SIZE=1][B]GG: 3283032,[/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#006400][SIZE=1][B]tel.kom. 501281129[/B][/SIZE][/COLOR]
[B][SIZE=1][COLOR=#006400]e-mail: [/COLOR][/SIZE][/B][EMAIL="[email protected]"][B][SIZE=1][COLOR=#006400][email protected][/COLOR][/SIZE][/B][/EMAIL]

[B][I][SIZE=1][COLOR=#0000ff]LUBLIN[/COLOR][/SIZE][/I][/B]
[B][SIZE=1][COLOR=#008000]Tiger[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=1][COLOR=#008000]gg 2275750 [/COLOR][/SIZE][/B]

Wkleję Ursę na naszą stronę...

Posted

Niestety, Daguś, napisz do dziewczyn na wątku, napewno wiedzą więcej, podałam ci link.Z tego co pisały oba są spokojne i nie agresywne, wrecz przestraszone z sytuacji i nie moga sie odnaleźc w tej chwili oba siedzą w jednej budzie, wspierają sie...

Posted

dziewczyny mam chetna Pania na dobke,ewentualnie dobka..dom z ogrodem,Panstwo w domu...jamniczka i kot na stanie...do ok 3 lat..kochaja zwierzea,zgadzaja sie na wizyte przedadopcyjna, umowe i ogolnie wydaje sie to fajnym domkiem.miejsce-Krosno...jedyny warunek..MUSI KOCHAC KOTY (no kochac tzn absolutnie nie gonic bo tamta jamniczka zyje z kotem jak z bratem i Pani nie chce skrzywdzic kotka ,by nie czul sie odrzucony-pelna harmonia:))
mamy dobka kociego??

Posted

ponawiam pytanei bo nei dostalam odpowiedzi
Nasz olsztynski Togo miał jechac jzu dawno do Niemeic i nei pojechał wiec czekamy caly zcas na termin a mil to byc terin w lutym, pies jest juz zaczipowany i zasszczepiony
w jakim terminie moze pojeechac??

Posted

[quote name='nati_92']ponawiam pytanei bo nei dostalam odpowiedzi
Nasz olsztynski Togo miał jechac jzu dawno do Niemeic i nei pojechał wiec czekamy caly zcas na termin a mil to byc terin w lutym, pies jest juz zaczipowany i zasszczepiony
w jakim terminie moze pojeechac??[/quote]najblizszy termin wyjazdu jest w kwietniu.