maggie1971 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Miałam okazję poznać Hektora, to przepiękny i przekochany pies:loveu:. Spał sobie grzecznie w samochodzie jak jechaliśmy z Cieszyna do Katowic. Zakochałam się w nim, i ciężko mi było się z nim rozstać :-( Ale cieszę się ,że pojechał do swojego domku. Ci ludzie to szczęściarze , ze go będa gościć w swoim domku:diabloti: Quote
Dea Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [quote name='BeataJ']Raczej na pomorze ;)[/quote] a nie, o tej godzinie to jeszcze był Śląsk:lol: Maggie1971 dzięki za pomoc w transporcie!!!:loveu: I jak wiadomo już czy dojechał szczęśliwie? Quote
Dea Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [quote name='BeataJ'] Ale sie ciesze![/quote] Ja też:multi: Tylko tymczasowa opiekunka się popłakała jak mały pojechał. Dał w kość ale go pokochali:p Dzięki wszystkim! I czekamy na wieści, pewnie tymczasowi opiekunowie też zaglądają na wątek, cali w nerwach:cool3: Quote
BeataJ Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 [quote name='maggie1971']Miałam okazję poznać Hektora, to przepiękny i przekochany pies:loveu:. [/quote] Wielkie dzieki za ponoc!!! maggie1971 sama sie zglosil, ze moze go przewiezc. Nie znamy sie, ona nie znala psa ani jego tymczasowych opiekunow a mimo to sie zgodzila pojechac i przywiezc psa. Dzieki takim ludziom chce wraca wiara, ze wszystko jest mozliwe!!! Ania - wihu - z mezem tez sie zakochali w Haktorze ;) Jego Pansto napisali wczorah, ze w domku super, ich suczka rozsatwia go po katach wiec mysla, ze cala noc maja z glowy ale jak dodali WARTO BYLO!!! Pewnie szybko ich odwiedze, moze nawet jutro uda mi sie tam wprosic na chwike, bo jade do Gdanska. Quote
dzodzo Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 super wieści!!! i Hektor i Leskus i Remi znaleźli nowe domy w ciągu kilku osttnich dni:multi: ale na ich miejsce są kolejne-na jakiejs wsi jest do wykupienie od 80-letniego dziadka doberman z papierami.....chce sie go pozbyc jak najpilniej, wczoraj wykupiono od niego charta, jest tam jeszce ON i jakies inne rasowe psy.... Quote
Dea Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Oooo, no to ktoś porzadził chłopakiem:evil_lol: beata nie wiesz czy oni zadzwonili do tymczasowych opiekunów? Bo Agnieszka pewnie się zamartwia... Quote
BeataJ Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 Wrocili pozno wiec nie wiem czy wczoraj sie z nia kontaktowali. Ale ja jej dalam info wczoraj, ze jest OK i ze panstwo pisza, ze warto bylo taki kawal jechac po nocy. Wczoraj po wizycie u nich rozmawialam z Aga i mowilam, ze domek pierwsza klasa. Quote
Dea Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 No to super:p oby inntm dobkom też się tak poszczęściło Quote
Ambra Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 i przybyłam do Was! gdzies w okolicach Konina w gospodarstwie jest doberman do pilnego oddania (niestety za jakąs kaske) pies jest 80letniego dziadka - ma ona sporo rasowcow - wczoraj odebrała od niego Oris borzoja jest jeszcze bernardyn jakis bojowy i onek - wszystkie rasowe (z tatuazami) szukałam w sieci hodowli ale bez skutku - moze Wam sie poszczesci- 3ba by powiadomic hodowce moze cos wie na jego temat , (zalezy jeszcze jaki to hodowca) dziadek utrzymuje ze psa dostał od jakiegos holendra.... tu jest metryka dobermana: [img]http://img142.imageshack.us/img142/2586/15024039va9.jpg[/img] ksiązeczka: [img]http://img142.imageshack.us/img142/4250/olpzv3.jpg[/img] i sam Aris: [img]http://img514.imageshack.us/img514/5046/kikxe7.jpg[/img] [img]http://img514.imageshack.us/img514/262/44282042en0.jpg[/img] Quote
dzodzo Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 no pieknie....nie słyszałam o takim przydomku "zPołudniowego Wybrzeza"? a Wy? widzę za to w rodowodzie Vero z Padoku... Quote
BeataJ Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 Slyszalam...znam wl ojca tego psa. Ale zaraz tam jest jaki czlowiek z Holandii jako wlasciciel, czy facet ma jakies dowody, ze go kupil???? Beata Quote
Dea Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Może napisać do pani Wandy z Padoku, może skojarzy hodowlę? Quote
Ambra Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 napewno nie ma zadnych dowodów! jego wersje jak psy do niego trafiły sa niejasne i kupy sie nie trzymaja! to spytaj Beata wl ojca arisa...:roll: Quote
dzodzo Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 znalazłam tylko malutkie info o tym hodowcy-jest także hodowcą gołębi(!) i nawet jednym z prezesów związku hodowców golebi pocztowych w swoim okręgu, natomist sama hodowla psów musiała miec krótką historię,był jeszcse miot na B-znalazłm psy z takim przydomkiem.Suka Alfa z Południowego Wybrzeża była wystawiana bo figuruje w katalogach wystaw.Ale o samej hodowli ani wzmianki w necie. jakies pokopane to wszytsko:shake: Quote
BeataJ Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 [quote name='Ambra']to spytaj Beata wl ojca arisa...:roll:[/quote] Juz zapytalam Darie. Wg prawa pies jest tego kto jest w rodowodzie/metryczce wpisany. No chyba, ze jest umowa sprzedazy czy oddania, zrzeczenia sie etc. Quote
maggie1971 Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 [quote name='BeataJ']Wielkie dzieki za ponoc!!! maggie1971 sama sie zglosil, ze moze go przewiezc. Nie znamy sie, ona nie znala psa ani jego tymczasowych opiekunow a mimo to sie zgodzila pojechac i przywiezc psa. Dzieki takim ludziom chce wraca wiara, ze wszystko jest mozliwe!!![/quote] Dziękuję Beatko za miłe słowa, jakby była potrzeba to zawsze postaram się pomóc w miarę możliwości.;) A co tam u Hetorka?:loveu: Quote
BeataJ Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 [FONT=Comic Sans MS][quote name='maggie1971']A co tam u Hetorka?:loveu:[/quote][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Wszystko OK. Byli dzis caly dzien na dzialce, Hektor byl grzeczny. Jak jutro sie wyrobie czasowo to na chwilke wpadne ich odwiedzic.[/SIZE][/FONT] Quote
karusiap Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Bardzo Prosze!!! Czy Ktos Z Okolic Poznania Ma Do Pozyczenia Na Jakis Czaskenelke??dla Drobniutkiego Dobeczka,mlodego!!! Prosze -to Byc Moze Jej Byc W Nowym Domu... Quote
BeataJ Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 [quote name='Dea']Beata i jak udało ci się psiaka odwiedzić?[/quote] Niestety nie. Pobyt w schronie sie wydluzyl, potem wet i juz nie dalam rady. Simon - dobek ten starszy z Gdanska, ponoc dzis ma byc przez wlascicieli odebrany...dluga historia, napisze jak juz na 100% bedzie odebrany. Quote
oris Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Witam czy ktos trafił na jakies informacje w sprawie tego dobermana z okolić Konina ,Arisa Ja bylam u tego goscia. i dzisiaj jeszcze dla pewnosci dzwoniklam on napewno chce go sprzedać za 200 pln dziewczyny czy jest jakaś szansa zeby to jakos zorganizowac Quote
oris Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 szkoda bybylo psiaka zeby trafil do byle kogo jest naprawda bardzo ladny Quote
Koperek Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Jakby ktoś jeszcze nie wiedzial to[SIZE=3][/SIZE][B][SIZE=3][COLOR=red]REMI[/COLOR][/SIZE] wrócił- dobcio z wrocławskiego[/B] schronu. Można poczytać na jego wątku. Albo przedzwonić do p. Irenki. Quote
Dobermania Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Och, Simonek wrócił do domku? To świetnie, czekam na rozwinięcie historii, oby tylko nie oddali go z powrotem albo do innego schroniska czy gorzej, tfu, tfu! A czemu zmienili zdanie? Quote
Karilka Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Ile psiulków znalazło domy:multi:. Super! Jaka decyzja z Arisem? Mamy gdzie go zabrać:roll:? Quote
Recommended Posts