andzia69 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='aisaK']No, jest kawałek.....[/quote] Z Kielc do Lublina jest 180 km.... Quote
karusiap Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 andzia czy jest szansa,zeby ktos podszedl chociaz nakarmil go i obejrzal?Czy nie ma jakis ran,jak wyglada czy zbaiedzony?no i jaki jest do ludzi... Moze zwial komus?czy raczej wyrzucony? Quote
andzia69 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 wydaje mi się, że raczej nie był w dobrych warunkach albo długo się błąka - ja go widziałam przelotnie - ale siersć miał matową, taką...mechatą:shake: pojadę dzisiaj to rozejrzę się za nim Quote
karusiap Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 dzieki Anndziu,byloby cudownie jakby udalo Ci sie go spotkac i nieco przyjrzec.Musimy go zabrac,ale nie wiadomo czy da sie zlapac i czy go komus nie zwiniemy;) Quote
aisaK Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Słuchajcie!!!Od jutra ma byc już bardziej zimno! i śnieg, on nie może spać na ziemi! Karolinko, czy jest miejsco u was w hoteliku? Andzia-czy jest szansa na transport ewentualnie? Może Kraków? Moze okolice Mielca (Murka)???Ja mysle dalej..... Quote
karusiap Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 moze jednak komus ucieka.....na polu zostac nie moze to na pewno... Quote
Karilka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Niie zdziwiłabym się gdyby miał tatuaż. Ma ładną budowe. Quote
aisaK Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 od ok. 12 marca [B]brązowy doberman[/B] z ciętymi uszami i ogonem kręci się obok bloków 131, 137, a głównie wokół bloku 139a na Nowaka Jeziorańskiego czyli pomiędzy osiedlami Świętokrzyskie i Na Stoku. Nie oddala się z tego miejsca, ewidentnie się zgubił i wypatruje swjego pana. Poziom agresji - zero, reaguje na podjeżdżające srebrne samochody i jest przerażony. Nie umiem mu pomóc, bo nie mam go gdzie zabrać, a nie uważam ,że schronisko to dobre miejsce dla niego - tam jego właściciel na pewno go nie odnajdzie. Nie wiem ,co z nim począć... [IMG]http://img353.imageshack.us/img353/7691/dobekwysylkapc4.jpg[/IMG] Tu jest ;) Quote
andzia69 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Byłam pod tymi blokami dzisiaj, ale juz zmrok był (byłam po pracy) więc nic nie widziałam. Ale napatoczył mi się pan z pieskiem i powiedział, ze ten pies juz długo się tu błąka - pojawił się pewnego dnia i nie odchodzi za daleko:shake: Ludzie go tam dokarmiają, ale obawiam sie, ze niedługo komus może zacząć przeszkadzac...i zadzwoni po hycla:-( Pojadę tam jutro przed pracą...moze się uda mi go spotkać i zerknąć na niego Quote
karusiap Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 a czy to "dobre" miejsce do wyrzucenia psa? Moze przeszkadzac,to racja,musimy szybko dzialac Quote
andzia69 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='karusiap']a czy to "dobre" miejsce do wyrzucenia psa? Moze przeszkadzac,to racja,musimy szybko dzialac[/quote] to jest wielkie blokowisko.... Quote
JagnaP Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Czy z tą suką z Nowego Targu już załatwione? Nie mam czasu na czystanie, ale wpadł mi w oko post, że szukacie kogoś do sprawdzenia co z psem....Ja jestem z Nowego Targu jakby co :) Quote
dzodzo Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 na szczescie sunia z nowego targu juz bezpieczna;) Quote
JagnaP Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 No to super. Gdyby w przyszłości trzeba było coś tutaj załątwiać, to proszę o PW-czytam głównie wątki bullowatych....:) Quote
aisaK Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Dziekujemy JagnaP, bedziemy pamietać, bo trudno było kogokolwiek znaleźć. ;) Ten z Kielc nie daje mi spokoju, tak zimno sie zrobiło! Czy to jest miejsce, gdzie ludzie moga wyrzucac psy? raczej nie sądze...może sie zgubił? tylko nikt go nie szuka? coś szybko trzeba wymyslic! Quote
dorotikus Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='dorotikus']A my w schronisku w Piotrkowie tryb. mamy takiego przystojniaka. [IMG]http://images23.fotosik.pl/164/a1bc593e4eede260med.jpg[/IMG] [IMG]http://images32.fotosik.pl/155/ef988a86a9a79724med.jpg[/IMG] [IMG]http://images32.fotosik.pl/155/98afaf81d5a54abemed.jpg[/IMG] ma na imię Elwis jest bardzo przyjaznym psem ale uwaga może zrobić krzywdę przez zalizanie :evil_lol: to młody pies ma około 2 lat.[/quote] Elwis ma wszystkie szczepienia - wścieklizna , parwo i nosówka. Ma chipa więc może iść do adopcji zagranicznej. Quote
dzodzo Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 ale podobno Elwis został wyadoptowany??????????????? Quote
dorotikus Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Tak był przez chwile w domu ale wrócił bo jest za łagony.Jestem też w kontakcie z Anią bo Elwisem interesuje się pan z okolic Wrocławia ale jest nie zdecydowany a szkoda bo Elwisek to prawdziwe cudo. Quote
dzodzo Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 a to wszystko jasne, biedny Elwis-za łągodny....nie skomentuje Quote
aisaK Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 To może Elwiska do tego pana co ANia szuka mixa????? Quote
dorotikus Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='aisaK']To może Elwiska do tego pana co ANia szuka mixa?????[/quote] Ten pan od ANi to chyba właśnie ten nie zdecydowany ale pewna nie jestem. Quote
Karilka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [URL]http://www.allegro.pl/item332161171_oddam_psa_w_dobre_rece_.html[/URL] [IMG]http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal/332/16/11/332161171[/IMG] Oddam w dobre ręce psa rasy doberman jest to suczka o imieniu Daisy. Pies ma cztery lata i jest niezwykle inteligentny i dobrze ułożony. Pies jest zdrowy, posiada wszelkie szczepienia i książeczkę zdrowia. Suczka jest wysterylizowana. Otrzymaliśmy go w spadku po zmarłym krewnym, niestety z przyczyn związanych z naszą pracą nie jesteśmy w stanie się nim zająć. Mam nadzieję, że znajdzie się życzliwa osoba która zechce go przyjąć. Aukcja zaczyna się od 1 zł, chodzi nam głównie o znalezienie domu dla psa i nie zależy nam na zysku. A wszystkie ewentualne środki wynikłe w licytacji przeznaczymy na zakupienie karmy. Tak, że nowy właściciel będzie miał komplet karmy, zależnie od wysokości uzyskanej kwoty. Więcej informacji można uzyskać pod numerem telefonu - 0607219479. Zastrzegam sobie możliwość wcześniejszego zakończenia aukcji. Quote
BeataJ Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 dorotikus - co Ty masz w podpisie? nie ma tam linku. Quote
Recommended Posts