t_kasiek Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Daisy - cudna jest....ale taka smutna :( :( :( :( :( Quote
aisaK Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Wiadomości z Niemiec: Svenja nie była operowana , ponieważ jej stan nie jest najlepszy, wiec musi zostać wzmocniona, zabieg został przełozony na przyszłą srodę, oby wyniki były lepsze. Quote
zasadzkas Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 aisaK napisał(a):Wiadomości z Niemiec: Svenja nie była operowana , ponieważ jej stan nie jest najlepszy, wiec musi zostać wzmocniona, zabieg został przełozony na przyszłą srodę, oby wyniki były lepsze. Czyli 10 dni oczekiwania i nadziei, że będzie lepiej. Matko, jak ja się o nią martwię. To cudowny pies i zasługuje na dom, ludzi i pogodną starość. Asia, dzięki za wieści. Quote
zasadzkas Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Ludzie czasem potrafią docenić psa, nawet dobermana: Quote
Anashar Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 [quote name='zasadzkas']Ludzie czasem potrafią docenić psa, nawet dobermana: Super fotka :loveu: 25 Marine War Dogs gave their lives liberating Guam in 1944. They served as sentries, messengers, scouts. They explored caves, detected mines and booby traps. SEMPER FIDELIS Kurt Yonnie Koko Bunkie Skipper Poncho Tubby Hobo Nig Prince Fritz Emmy Missy Cappy Duke Max Blitz Arno Silver Brockie Bursch Pepper Ludwig Rickey Tam (buried at sea off Asan Point) Given in their memory and on behalf of the surviving men of the 2nd and 3rd marine war dogs platoons, many of whom owe their lives to the bravery and sacrifice of these gallant animals. By William W. Putney DVM C.O. 3rd Marine WarDog Platoon Dedicated this day 21 July 1994. Quote
BeataJ Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 [quote name='Anashar']Super fotka :loveu: A jaka jest dedykacja? Bo widzę tylko częśc słów ;) Incription from memorial commemorating World War II combat dogs... 25 Marine War Dogs gave their lives liberating Guam in 1944. They served as sentries, messengers, scouts. They explored caves, detected mines and booby traps. SEMPER FIDELIS KurtYonnie KokoBunkie SkipperPonchoTubbyHobo NiPrinceFritzEmmy MissyCappyDukeMax BlitzArnoSilverBrockie BurschPepperLudwigRickey Tam (buried at sea off Asan Point) Given in their memory and on behalf of the surviving men of the 2nd and 3rd marine war dogs platoons, many of whom owe their lives to the bravery and sacrifice of these gallant animals. By William W. Putney DVM C.O. 3rd Dog Platoon Dedicated this day 21 July 1994. "Always Faithful" was inspired by the spirit of these heroic dogs who are the embodiment of love and devotion Sculptress Susan Bahary Wilner To honor the working dog heritage of the doberman pincher, the United Doberman Club dedicated this statue to the courageous doberman pinscher that valiantly served during the war in the pacific Quote
Anashar Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 BeataJ - już znalazłem dedykację i zedytowałem post chwilkę przed Twoim wklejeniem :evil_lol: Quote
BeataJ Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 i moja fotorelacja z soboty czekamy... Przesliczny Roland tuz przed odjazdem Amadeo Atenka Baki Borys z opiekunka :-) Gado Kora - Svenja Lalunia - zmarzluszka :-) Rex - teraz Connex [/ Mara A jak z Olenka wracalysmy to takie widoki nam towarzyszyly Beata Quote
modliszka84 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 hahaha http://img149.imageshack.us/img149/7719/ktotooj8.jpg w takiej intymnej sytuacji mi Boryska fotografowali :mad::evil_lol: Quote
zasadzkas Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Beatka, ale piękne zdjęcie zrobiłaś mojej Korze, jak Ci w obiektyw patrzy. Fajna z niej sunia, co? (wiem, że nie tylko ona, wiem) Quote
Asior Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 słyszeliście :(??????? http://www.onet.tv/28962%2c4451%2c1%2c2789115%2c1%2c1%2c0%2c0%2cwideo.html boszzzz nawet niedźwiadki nie maja szans z nami... ludźmi ... :( Quote
BeataJ Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 zasadzkas napisał(a):Beatka, ale piękne zdjęcie zrobiłaś mojej Korze, jak Ci w obiektyw patrzy. Fajna z niej sunia, co? (wiem, że nie tylko ona, wiem) Bardzo ladna. Trzymam kciuki za udana operacje! Beata Quote
graszka Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Są już jakieś nowe wieści, co z psiakami z sobotniej eksmisji? Głównie chodzi mi o Atenę i Ligo. Proszę o wiadomości bardzo ładnie:oops: Quote
aisaK Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Graszka- wczoraj pytałam, ale oni teraz mają tyle roboty (wiesz, każdego psa ulokowali, teraz załatwiani lekarze, i inne organizacyjne sprawy, że prosili o cierpliwość), na pewno wszystkim psom jest już ciepło i wszystko jest OK. Wiecej informacji- w swoim czasie ;) Ja też trzymam kciuki za wszystkie psiaki! śliczne zdjęcia ci robi aparat, Beatko. Asior-słyszałam, to straszne, że ludzie nie szanują dzikiej przyrody, potrafią wejść do cudzego domu z butami i nabrudzić. To tak łagodnie napisane o wtargnięciu na teren dzikich zwierząt i karmienie...:(:(:( Najgorsze, że kary za to nie dostną, pewnie. Quote
graszka Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='aisaK']Graszka- wczoraj pytałam, ale oni teraz mają tyle roboty (wiesz, każdego psa ulokowali, teraz załatwiani lekarze, i inne organizacyjne sprawy, że prosili o cierpliwość), na pewno wszystkim psom jest już ciepło i wszystko jest OK. Wiecej informacji- w swoim czasie ;) Ok, postaram się uzbroić w cierpliwość, choć nie jest to moja mocna strona:lol: Quote
t_kasiek Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Piękne te dobki....a co z Korą - bo na fotkach ten guz wygląda na duży :( Quote
aisaK Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Mam super wieści: Roland jedzie jutro do swojego nowego domu! Quote
Vika_Bari Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 BeataJ napisał(a):graszka - alez cudna jest ta sunieczka.....bidulka ja dzis wstawie swoje fotki z soboty Beata Dziewczyny ja wracam po 18.11 może kogoś najbardziej gryzionego i potrzebującego do mnie? Morze kogoś kogo wybiorą w Dobermann-nothilfe bo jadę w grudniu samochodem i mogę nie tylko postawic na łapy no i zawieść do jakiegoś miasteczka po drodzę do Kassela. Quote
Dea Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Vika a Klarnet ze spondylozą?:-( Może w Niemczech ktoś by go pokochał, jest leczony ale w hoteliku nie ma szans na zdrowienie. Quote
Vika_Bari Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='Dea']Vika a Klarnet ze spondylozą?:-( Może w Niemczech ktoś by go pokochał, jest leczony ale w hoteliku nie ma szans na zdrowienie. Myślałam o Klarnecie ale ja teraz mam inną pracę i w miesiącu jestem dwa tygodnie, a dwa mnie niema. Mężowi na głowie po za pracą i naszymi 5 futrzakami byłoby i leczenie Klarneta, i Bari bardzo agresywny do psów, tak że nie bardzo to widzę bo mąż się nie zgadza na dodatkowego psa w okresie grzewczym bo dochodzi mu codzienne bawienie się piecem co zajmuję z półtorej godziny co wieczór. Nu to co bym zrobiłam jak ja wyjadę do pracy z Klarnetem? Jak bym miała choć kogoś obok kto mógł by mi pomóc w czasie mojej nieobecności. Ale jak na razie to nikogo nie mam obok z dogo aby mi pomogli. Quote
graszka Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='Vika_Bari']Dziewczyny ja wracam po 18.11 może kogoś najbardziej gryzionego i potrzebującego do mnie? Morze kogoś kogo wybiorą w Dobermann-nothilfe bo jadę w grudniu samochodem i mogę nie tylko postawic na łapy no i zawieść do jakiegoś miasteczka po drodzę do Kassela. A może tą piękną Daisy z Rudy Śląskiej Vika?:placz: popatrz jak ona patrzy. Mąż na pewno się w niej zakocha;) Quote
aisaK Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Daisy i Mielecka Nela ma domy tymczasowe w Niemczech. Teraz tylko przygotowac i czekac aż niemcy beda znowu w Polsce. dea-fundacja niemiecka wie o Klarnecie, ale dla samców jest gorzej domy tymczasowe znaleźć. Słuchajcie! Sprawa psa, którego wam wczoraj wysłałam zaczyna byc bardzo poważna-jest możliwośc, że go uspią. Pies Daffi, z Tychów. Quote
Recommended Posts