Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jin,
masz racje z tym wetem, moze jakies zastrzyki ogolnie wzmacniajace sie przydadza. Taka malizna cale 24 godziny na zewnatrz, nie jest to komfort dla malucha. Bardzo, bardzo sie cieszymy, ze ta smutanka jest juz bezpieczna.

Ewatr, kosmopolityzm to wg mnie zaleta i to duza :loveu: Jakby cos to tez jestesmy w Unii, a nie szczelnie zamknieci w kraju bereciarskim wpatrzeni w jeden kierunek :wink:

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ostatnie zdjecie ze schroniska naszej kochanej smutanki...co to psisko musialo przejsc, zeby miec tak nieszczesliwe spojrzenie :placz:
Mam nadzieje, ze teraz bedzie juz szczesliwa ... Bubunia mala.
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/8260/dsc01554ju8.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Paulina_mickey'][URL]http://i33.tinypic.com/2133eh4.jpg[/URL]
Moja ulubienica :loveu:
Dobrze, że chociaż jeden maluszek znalazł dom przed świętami...:loveu:[/quote]

Do świąt jeszcze pare dni, może któremus jeszcze się uda.......:roll:

Posted

To zdjęcie jeszcze piękniejsze.:multi:To Matineski dzieło "kosmopolityczko?"Ton może był nie taki jak trzeba w wypowiedzi tej osoby,:shake: ale wg mnie komplement.:evil_lol:

Posted

Buba juz "wyprana", puszysta i pachnaca:loveu:

Zajela wlasnie miejsce na kolderce w ksiezniczki w nogach naszej Zuzi ;)
Nie mamy serca jej ruszac, tak slodko spia

A tak w ogole to Wasza zasluga ze malutka ma domek, tak jak i wiele innych psiakow.

Postaram sie jutro wstawic jakies zdjecia!

Posted

[quote name='jin22']Buba juz "wyprana", puszysta i pachnaca:loveu:

Zajela wlasnie miejsce na kolderce w ksiezniczki w nogach naszej Zuzi ;)
Nie mamy serca jej ruszac, tak slodko spia

A tak w ogole to Wasza zasluga ze malutka ma domek, tak jak i wiele innych psiakow.

Postaram sie jutro wstawic jakies zdjecia![/quote]

Dobrze sie czyta takie wiesci a na zdjecia czekamy jak zwykle niecierpliwie :p

Posted

Dobrze, ze Buba tak od razu przelgnela do Waszej Coreczki :lol:
Beda pewnie najlepszymi przyjaciolkami tak jak moja corka Ulka i Wenus ['].
Ciekawe jak minela pierwsza noc Bubie w cieplym domu, a nie w budzie, czy byla grzeczna i nie rozrabiala?

[B][COLOR="Red"]Cioteczki, w galerii niestety jest masa nowych szczeniakow[/COLOR][/B] :placz: To sie chyba nigdy nie skonczy :shake:
Dopoki nie bedzie obowiazkowej sterylizacji psow tzw. niehodowlanych.

Posted

Buba spala jak zabita :lol::lol:
Ona w ogole bardzo lgnie do nas, caly czas szuka bliskiego kontaktu.
Mimo wielu spacerkow nie zalatwila sie jeszcze na polku :shake:
Jest bardzo zestresowana jak trzeba wyjsc z domu. Caly czas patrzy w strone drzwi.
Takze na razie zbieram kupki i scieram siuski dzielnie.
Ale to pewnie kwestia czasu, zeby zrozumiala ze jak sie wychodzi to sie tez wraca.

A teraz najlepsze: Na porannym spacerku sasiadka stwierdzila; " No widac ze bedzie piekny, duzy rasowy piesek" :eviltong::eviltong::eviltong:

Takze pozostaje tylko jakas rase wymyslic ;););)

Posted

[quote name='jin22'].

A teraz najlepsze: Na porannym spacerku sasiadka stwierdzila; " No widac ze bedzie piekny, duzy rasowy piesek" :eviltong::eviltong::eviltong:

Takze pozostaje tylko jakas rase wymyslic ;););)[/quote]

My jestesmy w tym niezli jakby co ;):eviltong: pomożemy i bedziesz miała prawie rasowca ... a jak tam zdjecia sie juz robia ???

Ja podmieniłam juz aukcje Buby na inne malce sztuk 10 ktore trafiły do schroniska na same świeta :placz:

[URL="http://www.allegro.pl/item511191883_najsmutniejsze_sa_oczy_szczeniaka_w_schronisku.html"][IMG]http://photos04.allegro.pl/photos/128x96/511/19/18/511191883[/IMG][/URL][URL="http://www.allegro.pl/item511191883_najsmutniejsze_sa_oczy_szczeniaka_w_schronisku.html"][COLOR=#2040ab]Najsmutniejsze sa oczy szczeniaka w schronisku[/COLOR][/URL]

Posted

Ewatr, musimy zmienic aukcje tej malej bialej, bo ona ma juz dom.
Oraz adoptowana jest ta czarna duza szczeniaczka z b.106, o ktorej pisala Reno.
[QUOTE]Temat: adopcje
Od: "Profil1" <[email protected]>
Data: N Grudnia 21 2008, 11:53 am
Do: "Agnieszka Matelowska"

[B][COLOR="SeaGreen"][SIZE="3"]Dzisiaj poszła do adopcji suczka ta co Pani pytała z wyb.106 taka czarna oraz jeden kotek do jednego domu.
I jeszcze w ostatniej chwili spod kontenera suczka biała z brązowymi plamami.[/SIZE][/COLOR][/B][/QUOTE]

[B]Jin[/B], co do nauczenia malucha czystosci to polecam gazety i jesli widzisz, ze mala sie kreci, to szybko na gazete. I zawsze zostawiaj czecs starej gazety z zapachem, zeby Buba wiedziala gdzie jest toaleta. Nie wyrzucaj wszystkich gazet ;) Dobrze sprawdza sie tez tzw. Puppy trainer w spray'u. Niechec do opuszczania domu jest w niej naturalna, bo wlasnie zdobyla wlasne 'gniazdo'. Ale jesli z wychodzenia zrobisz jej zabawe i zawsze bedziesz miec smakolyki w kieszeni, to mala powinna spacerki szybko polubic.

Posted

Ja dziś wiozłam do Kielc psa z łódzkiego schronu. W międzyczasie kiedy wyciagałysmy go, do schroniska przyszła rodzina z dzieckiem i dzięki reklamie jaką zrobiłyśmy, do domu poszła ostatnia z suczek z tych miotów maszeńsko-dotts'owych ;). Bardzo sie ucieszyłam, bo mała przesiedziała już ok 3 tyg w kenelu. Nie wiem gdzie trafiła, jednak dostała swoją szansę. Też jestem ciekawa jak minął jej dzień.
Sporo innych szczeniąt jeszcze czeka w schronisku.

[B]I te mieleckie i te łódzkie maluchy proszą o domy!!!![/B]

Posted

Druga noc za nami :multi:
Bubcia juz zalatwia sie na polku, ale bacznie ja obserwujemy i cwicze ubieranie sie na czas zeby zdazyc ja wyprowadzic :lol:
W domu tez sie jeszcze skarby zdazaja a ze ma biegunke to.... ;)

O 11 jedzie z panem do weta, wiec bedzie cos wiadomo wiecej na temat jej stanu zdrowia.

Ogolnie sie pannica rozkreca, smielej wychodzi, zaczyna rozrabiac i podgryzac kapcie, ale tylko pana :eviltong:

Jedyna "nieprzyjemna" sprawa to to, ze robi sobie gryzak z Zuzi, szarpie ja za ciuchy i podgryza po tylku, co konczy sie wielkim placzem. Takze trzeba sie bedzie brac za wychowanie :mad:;)

Zdjec pare mamy, tylko nie udalo mi sie zasiasc przy kompie spokojnie.

Posted

[quote name='jin22']
Jedyna "nieprzyjemna" sprawa to to, ze robi sobie gryzak z Zuzi, szarpie ja za ciuchy i podgryza po tylku, co konczy sie wielkim placzem. Takze trzeba sie bedzie brac za wychowanie :mad:;)
[/quote]

Natychmiast reagujcie na na takie działania.

Posted

Nic na razie nie bedziemy wiedziec bo pancio dojechal pol godziny po czasie i nikt mu nie otworzyl :shake::shake::shake:
Ale mi pancio cisnienie podniosl, rece opadaja...

Posted

Nie wolno pozwalac Bubie na traktowanie Zuzi jako psiego kolegi czy rodzenstwa. Ona wyraznie mysli, ze z Zuzia to bedzie zabawa jak w psim stadzie. Na pewno ma tez sporo zapalu do zabawy, bo nie musi walczyc o przetrwanie w zimnym boksie.
Co do biegunki, to na pewno zmiana pozywienia, a nawet wody mogla wplynac na rozstroj ukladu pokarmowego. W schronisku maluchy jadly gotowane mieso oraz sucha karme (nie wiem jaka, pewnie jaka byla).

Czekamy na wyniki badan lekarskich.