Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Szeleczki sa wygodniejsze, ale trudno je kupic tak na oko. Najlepiej kupic mierzac szczeniakowi. A na poczatek do schroniska lepiej wziac obroze.
Nawet gdybys Jin22 nie miala odpowiedniej obrozy, to kierownik ma ich mnostwo (uzywanych, nowych), na pewno jakas dobierzecie.
Powiedz tylko, ze jestes z dogomanii od ciotek dzialajacych w Mielcu.
Trzymam kciuki za wizyte w schronisku i wybór malizny :kciuki:

Posted

Z Frysztaka jest kawal drogi do Mielca, chyba z 80 km.
Nie wiem czy tam we Frysztaku sa jacys weci, cos mi sie kojarzy wet, ktory kazdej suczce obowiazkowo każe miec jeden miot szczeniat. Ja go nie znam, ale przez ta glupote, ktora glosi, nie polecam. Przez takiego goscia schroniska pękaja w szwach, bo nie wszystkie szczeniaki znajduja domy, a reszte sie po prostu wyrzuca pod schronisko. Pamietacie sprawe Dzefreja i Tiny, pary onkow wyadoptowanych z mieleckiego schroniska? Wszystko przez miejscowego weta.

[url=http://www.reszkiewicz.net/psy/index.html]Nasze Pieski Dżefrej i Tina[/url]

[url=http://www.reszkiewicz.net/szczf/slides/dtsI.html]Tinusia, dżefuś i ich maleństwa/dtsI[/url]

Posted

Musimy zaczepic o rzeszow po drodze wiec wyniesie nas wycieczka ok 120 km w jedna strone. I ta wstretna pogoda...
Ale nic to. Damy rade.
Mamy dwa krolisie baranki i jezdzimy z nimi do weta do Jedlicza, malzenstwo prowadzi lecznice, pani jest ogolnym a pan specj. chirurg.

Z tego co wiem to do sterylki sie czeka tak po pierwszej cieczce. Uwiezcie mi ze po tym co widze na dogo zadnych maluszkow nie bedzie. A poza tym to cieczki sa uciazliwe, nawet ze wzgledow czysto estetycznych, wiem cos o tym bo nasza sunka byla z nami 17 lat i nie byla sterylizowana. Kupa problemow.

Juz sie nie moge doczekac jutra :multi:
Na pewno sie odezwe! Dzieki! Kochane jestescie! :loveu::loveu:

Posted

Szczeniaczki w ,, Kundelku '' spią na kanapach w ciepłym budynku, maja żarcia pod dostatkiem, super opieke pod każdym wzgledem. Oczywiście że domków potrzebują ale dla nich czekanie na domek nie jest taką udreką jak w Mielcu czy Orzechowcach. [COLOR=Red]Dziewczyno[/COLOR] nie wymyslaj tylko jedż do Mielca i weż jakąs bide na święta....być może ratujesz jej życie.....:tree1:

Posted

[quote name='becia66']Szczeniaczki w ,, Kundelku '' spią na kanapach w ciepłym budynku, maja żarcia pod dostatkiem, super opieke pod każdym wzgledem. Oczywiście że domków potrzebują ale dla nich czekanie na domek nie jest taką udreką jak w Mielcu czy Orzechowcach. [COLOR=Red]Dziewczyno[/COLOR] nie wymyslaj tylko jedż do Mielca i weż jakąs bide na święta....być może ratujesz jej życie.....:tree1:[/quote]

Też jestem tego zdania...;)

Posted

I co????Ja jak trzeba przywioze Ci z Mielca,ale nie moze być wybrzydzania,a ja nie wiem czy Ty podjęłaś decyzje na 100%Już18,coś długo cisza,albo jednak Mielec,albo niestety...nic?

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Chcialam wszem i wobec oznajmic ze nasza rodzina powiekszyla sie o nowego czlonka czyli smutniutka mordke z blotnistego Mielca!

Nie poszlam na latwizne i zadarlam "szofera" do Mielca :diabloti:

Serce mi malo nie peklo jak zobaczylam te psinki po "lokcie" w blocie :-(
Dostala imie BUBA :lol:
Na razie kupa zamieszania, "szofer" glodny wiec jak pozalatwiam tu wszystko to jeszcze cos napisze!

Posted

KIedyś Cię serdecznie uściskam!!!Hura.Cały dzień czatuje jaki będzie finał.Tak bardzo sie ciesze!!!Widocznie tak miało być>Gatka ma dom,a Wy malucha z Mielca.Juz sie mocno niepokoiłam,ze nie pojedziecie.Uściski dla Twojej gorszej połowy,ze pojechał od nas,mieleckich dogom.i dla Ciebie za upór i kosekwencje.Niech sie zdrowo chowa i Wam da duzo radości.A nam melduj od czasu do czasu ,co u Was słychać.ALe sie ciesze!!!:multi::multi::multi:

Posted

Ale sie ciesze :multi::multi::multi: To wielka pociecha dla mnie w tym smutnym dniu ... Dzieki Ci za adopcje tej malej :Rose:
Czyli to ta bidula smutna znalazla u Ciebie Jin22 wspanialy, cieply dom?
Biedna smutnaska bedzie miec na imie Buba?
[img]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/sunia11.jpg[/img]

Posted

[quote name='jin22']:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Chcialam wszem i wobec oznajmic ze nasza rodzina powiekszyla sie o nowego czlonka czyli smutniutka mordke z blotnistego Mielca!

Nie poszlam na latwizne i zadarlam "szofera" do Mielca :diabloti:

[/quote]

Mow jak na spowiedzi :evil_lol: ten smutas ?

[IMG]http://i33.tinypic.com/2133eh4.jpg[/IMG]

Posted

witam wszystkie dogo-wariatki:crazyeye:
zgadza sie ten smutas z mielca znalazl dom i jest bardzo grzeczna i fajna i czeka na prysznic .....a "gorsza polowa" piszecie tylko dlatego ze zazdroscicie mi pieska....i slusznie bo juz go nie oddamy :evil_lol::eviltong:

:mad:gorsza polowa:mad:

Posted

Jasne, ze Ci zazdroscimy, bo Smutaska to niezwykla sunia, tak bardzo lapie za serce :placz: Kochane suczydelko :loveu: Gdybysmy wszystkie nie byly zapsione na maksa, to kto wie ;)

Jin, po kapieli to raczej malizne dobrze przykryj, zeby nie zlapala jakiegos przeziebienia. Psy po wyjsciu ze schronu nie maja juz tyle adrenaliny koniecznej do przezycia i czesto wirusy dochodza do glosu, odpukac, odpukac.

Masz o niej jakies informacje : kiedy byla odrobaczona, itd?
To byla suczka dosc nowa w schronisku, wiec na pewno odrobaczenie domowe bedzie niezbedne.

Posted

[quote name='jin22']witam wszystkie dogo-wariatki:crazyeye:
zgadza sie ten smutas z mielca znalazl dom i jest bardzo grzeczna i fajna i czeka na prysznic .....a "gorsza polowa" piszecie tylko dlatego ze zazdroscicie mi pieska....i slusznie bo juz go nie oddamy :evil_lol::eviltong:

:mad:gorsza polowa:mad:[/quote]

A co nie spodziewałas sie ze tyle nas jest ?:diabloti:
i jak tak czytam to zapytam ...czy mam juz pisac witaj w klubie :eviltong:;)

ale wracajac do rzeczywistości - usłyszałam ostatnio , że jestem kosmopolityczna i to chyba niekonieczne był komplement ;)

ale i tak po stokroc YES YES YES :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:

Posted

Sorki, moja gorsza polowa sie dorwala do klawiatury... ;)

Odrobaczana byla, kazali za 2 tyg powtorzyc.

Brzuszek ma wydety, a ogolnie jest chudziutka. Niepokoi mnie troche taki zielonkawy wyciek z noska i "spiochy" tez zielone, i troche jakby kaszle. Do weta pojedziemy w poniedzialek rano to cos bedziemy wiedziec.

Kapielke to tak zaraz przed spaniem planujemy i a pewno zadbamy zeby nie zmarzla! Brudniutka jest troche i pachnie okrutnie wiec kapiel obowiazkowa.

Posted

[quote name='Ulka18']
[IMG]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/sunia11.jpg[/IMG][/quote]

[B][COLOR=DarkRed]Cudo !!! Kochane, piekne cudo i te smutne oczyska i uszyska wielkie..... Tak sie cieszę !!!..:multi::multi::multi:[/COLOR][/B]