Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dokładnie.
Wiesz, jeden z przymrużeniem oka to traktuje a dla drugiego to esencja zycia dla jego psów (raczej koszmar). Nigdy nie wiesz z kim masz zaszczyt konwersować. I fajnie jeśli traktujesz to jako kurioza, ale skoro takie produkty pojawiają się w handlu, znaczy tylko tyle, że są ludzie którzy to kupują, bo przecież tylko idiota produkuje coś dla samej produkcji (pomijam polskich rolników, ale dla nich takie zachowanie to historyczne hobby).
a na wątek barfowy zapraszam - jest bardzo fajny tak jak pisze Yuki.

• 1 month later...
Posted

dla mnie osobiście to lekka przesada, no ale jakoś nigdy nie byłam i prawdopodobnie nie będę zwolenniczką psów wystawowych, tego całego farbowania, kręcenia, papilotowania no i... woda toaletowa dla psa? No cóż, kocham psy i własnie dlatego wydaje mi się, że mój pies by mi nie wybaczył gdybym mu coś takiego zrobiła :P

Posted

[quote name='chau']nigdy nie byłam i prawdopodobnie nie będę zwolenniczką psów wystawowych, tego całego farbowania, kręcenia, papilotowania[/QUOTE]

Przecież farbowanie czy kręcenie włosów jest zabronione na wystawach :roll:
A papiloty są po to, żeby psu nie zniszczyła się sierść i mógł sobie swobodnie w domu poszaleć, a nie siedzieć na poduszce, bo włos się połamie.
Ale tak to jest, zazwyczaj im ktoś mniej wie na temat, tym bardziej ogniście się sprzeciwia ;)

Posted

[quote name='Martens'][B]Przecież farbowanie czy kręcenie włosów jest zabronione na wystawach[/B] :roll:
A papiloty są po to, żeby psu nie zniszczyła się sierść i mógł sobie swobodnie w domu poszaleć, a nie siedzieć na poduszce, bo włos się połamie.
Ale tak to jest, zazwyczaj im ktoś mniej wie na temat, tym bardziej ogniście się sprzeciwia ;)[/QUOTE]
no bez przesady, to jak wyjde z takimi poczochranymi na ring :diabloti: