Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Florentynka']Jakbym mogła, to już by siedziała u mnie...przynajmniej na DT.... zobaczymy co się da zrobić. Na razie pisałam tam gdzie wiesz ;) w sprawie DT, no i do Ulki12. Jak masz jeszcze jakieś pomysły, kto mógłby przyjąć Adelę to oczywiście będę wdzięczna.[/QUOTE]

Wiesz, to musi być osoba o żelaznej konsekwencji ... A UMilki ? w sumie u niej Balbina się odchudzała... ;)

Posted

UMilki jest osobą o żelaznej konsekwencji, także co do liczby psów, które u siebie przechowuje. Ma limity i koniec. A łowiczaki stoją do niej w kolejce, jak się zwolni miejsce to zaraz wskakuje następny, więc chyba nie ma szans. Ale napiszę, a co mi tam...

Posted

[quote name='Florentynka']UMilki jest osobą o żelaznej konsekwencji, także co do liczby psów, które u siebie przechowuje. Ma limity i koniec. A łowiczaki stoją do niej w kolejce, jak się zwolni miejsce to zaraz wskakuje następny, więc chyba nie ma szans. Ale napiszę, a co mi tam...[/QUOTE]

No tak, to samo u sylwiaso, kolejki łowiczaków stoją... moze jeszcze inga.mm? on ma sporo swojego zwierza, ale serce przy tym tez wielkie! :)

PS. I mieszka niedaleko mnie ;)

Posted

Przyszłam do Adeli ( zawaliste imię!!! ) bo taka jedna jęczała u nas na boguchwalskim wątku , żeby ją wesprzeć:eviltong::diabloti: Florentynko nie wiem czy pamiętasz o czymś takim jak skarpeta parówia, jakby co to tam troszkę jeszcze jest do wykorzystania i gdyby np. na Adelkę i jakieś diagnozowanio - odchudzanie coś trzeba było to się wysupła ;)

Posted

Adela ma dodatkowo torbiel wychodzącą spod pachy, prawdopodobnie tłuszczak, który trzeba usunąć. Niestety przy jej wadze i kondycji zabieg nie jest wskazany. Przydałaby się jej dietetyczna karma dla alergików, bo ze skórą też ma przejściowe problemy, które pokazują się 2-3 razy do roku.
Najlepszy byłby dla niej dt, bo w schronisku ciężko zapanować nad apetytem suczki, potrafi zawsze gdzieś coś ukraść... :)

Posted

Magda - jakieś konkretne propozycje co do karmy? Nie mam doświadczenia w tej materii, jeśli ktoś się zna na karmach, to doradźcie co kupić Adeli - chciałabym to załatwić jak najprędzej. Przy tych karmach dla psów otyłych piszą, żeby stosować pod kontrolą weterynarza. Są niewskazane przy niewydolności serca, więc się trochę wystraszyłam. Jak serce Adeli? coś wiadomo?
Jestem na etapie intensywnego szukania DT - i znajdę, choćby nie wiem co, ale to tak trudno z dnia na dzień.
Plan jest taki - na już Adela dostanie karmę dla psów otyłych, a jak tylko otworzy się taka możliwość - pojedzie do DT. Szukam DT z możliwością diagnostyki, oczywiście, to znaczy z wetem pod ręką.

Posted

[quote name='majuska']Wg mnie i Justynki ( naszej wetki z Boguchwały ) Royal Canin Obesity najlepsza na odchudzanie, ( po 20 zł za kg mogłabym kupić jakbyście nie znalazły w lepszej cenie )[/QUOTE]

Moja wetka też polecała dla babcinej Zuzki parówy, ew. jeszcze RC Sensivity.
Qrcze, w Adeli jest mega potencjał, tylko, żeby się nią ktoś rygorystycznie zajął!

Posted

Z tego co pamiętam to zakupiłyśmy naszej Balbince karmę, którą podała Majuska i nieźle schudła, tylko RYGORYSTYCZNIE należy przestrzegać dawkowania i nie podawać przekąsek.

Adelko jesteś piękna!!!

Posted

Wszystko się z tą karmą zgadza, tylko najpierw Adela musi iść na badania. Bo jeśli otyłość ma podłoże hormonalne ( tarczyca) albo jest niedoczynność serca, to trzeba uważać. Ja to bym BARF-em odchudzała ;) oczywiście.

Posted

Adelka jest bardzo fajną sunią, taką troszkę nieśmiałą :)
sądzę, że jak uda jej się zrzucić parę kg poczuje się o wiele lepiej i przede wszystkim lżej i na pewno wtedy doceni te intrygi z dietą :D

Posted

gdybym miał gdzie zamknąć adelcie samą w kojcu to już by dawno była szczupła ale według mnie i po ostatnim ważeniu ani nie chudnie ani nie tyje trzyma wagę brak mi pomysłów jak ją odchudzić

Posted

Ale trochę jesteście okrutne, jak możecie pisać w tytule najbrzydsza??? Ona jest piękna i cudowna!!!! Powinniście zmienić to okropne słowo!!! Żaden pies nie jest brzydki ani tym bardziej najbrzydszy, to trochę odstrasza!!! Proponuję Adelka grubiutka ale jaka słodziutka!!! :)

Posted

[quote name='ania z poznania']:thumbs: Jak najbardziej![/QUOTE]
Dzięki ania z poznania za wsparcie!!! Słyszycie tam ciotki????? zmienić taki brzydki tytuł!!! To się nie godzi!!! Ona jest cuuudo!!!!