stonka1125 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='beta ata']Trafiłam na wątek "z przypadku" :-)[/QUOTE] Witamy serdecznie :) Quote
malagos Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='Florentynka']Malagos, na tyle dawno nie zaglądałaś, że przegapiłaś swoją wygraną w konkursie!!![/QUOTE] Zaglądam codziennie, tylko widać, nie tam gdzie trzeba....co straciłam, wygraną???? Quote
stonka1125 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='malagos']Zaglądam codziennie, tylko widać, nie tam gdzie trzeba....co straciłam, wygraną????[/QUOTE] I to jaką wygraną !!!!!!!!!!!!! Quote
Florentynka Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='malagos']Zaglądam codziennie, tylko widać, nie tam gdzie trzeba....co straciłam, wygraną????[/QUOTE] Post #154 i #181 ;) Quote
stonka1125 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Adela dzisiaj pokazała wyraźnie swoją naturę:evil_lol: Jest jak bliźniaczka naszej Agi, uśmiałam się niesamowicie, wszystkie psy poleciały do bramy bo ktoś lazł drogą i jazgały jak oszalałe, a Aga i Adela stały sobie gdzieś tam, w różnej odległości od bramy ( no przecież to poważne panny a nie jakieś siusiumajtki i biegać z głupkami nie będą) i robiły woofwoofwoof na sztywnych nóżkach i z ogonami po samo niebo, postaram się mieć następnym razem aparat pod ręką bo komicznie wygladały dwie niskopodłogowe suczyny woofające :) Quote
Florentynka Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Pies obronno stróżujący? Bardzo pożyteczna taka parówa. Można sobie w ogródku postawić gipsowego rotka ( widziałam takie w ogrodniczym), a do szczekania mieć parówę. I tak się ciesz, że Adela wyszła, moje parówy drą mordę nie ruszając się z kanapy... Quote
stonka1125 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Adela by nie wyszła, ale byłam dzisiaj w szale sprzątania i wywaliłam wszystkich łącznie z chłopem na dwór, podłogi musiałam umyć no! Quote
Florentynka Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Łoj, szał sprzątania to rzecz niebezpieczna, szczególnie dla otoczenia. Stonko, a skóra Adeli się coś poprawia? Quote
malagos Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='juli88'][B]malagos[/B] prosimy o adres na pw :) Bardzo się cieszę, że waży tylko 15kg :)[/QUOTE] ale maupy z Was, nie mozna było napisać pw??? Buuuuuuuu, nie mam Adeli, nie mam garstki ryżu w Adeli, buuuu........... Quote
Florentynka Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Dawaj adres, to będziesz mieć ;) Leży i czeka... Quote
stonka1125 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='Florentynka'] Stonko, a skóra Adeli się coś poprawia?[/QUOTE] Adela zaczęła podrapywać brzuch, tak lekko ale widziałam że tam łapiskiem zamiata koło cycuchów, jak jej zwracam uwagę to udaje że nic nie robiła i sie rozkłada, na górnej części Adeli wszystko ładnie zarasta ale na wszelki wypadek zamówiłam karmę z jagnięciną, to ładnie wyprowadziło moją Lunę a wygryzała sobie tyłek i ogon do mięcha. Adela nadal je to co jadła bo ja nie lubię eksperymentowac co chwilę, nie niepokoi mnie specjalnie to podrapywanie bo może to być równie dobrze reakcja na trawę czy cokolwiek innego albo po prostu Adela tak lubi się poczochrać. Na początku szorowała auto pod spodem i dechę od stołu a dzisiaj leżała pod stołem i nic. W każdym razie karma się u nas nie zmarnuje, ma kto jeść :):):):) Wolę żeby jadła to co je, jeżeli zauważę cos niepokojącego to dam znać i zmienimy karmę, na razie jest ok. Postaram sie zgrać filmik jak Adela zabawiała się z Tigim, jak młódka jakaś :) Quote
Agula99 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Adelka wariatka!!! Fajnie, że tak się dobrze trzyma śliczna laseczka :) Quote
Florentynka Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Drapanie się jest normalne, no chyba, że jest nienormalne. Znaczy każdy pies się czasem drapie. Ale jak zarasta od góry, a skóra nie robi wrażenia podrażnionej to chyba nie ma co się rozpajęczać za bardzo. Quote
stonka1125 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Adela tak "obwisa" widać na zdjęciu że guz jest coraz niżej i coraz bardziej mnie on niepokoi...no i żeberka już można wyczuć jak sie pomaca:) [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-Gex93u6Vdqk/ToYm2H7NXEI/AAAAAAAAPtc/1Z5ABLqEL4M/s720/DSC01705.JPG[/IMG] Quote
stonka1125 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='Florentynka']Drapanie się jest normalne, no chyba, że jest nienormalne. Znaczy każdy pies się czasem drapie. Ale jak zarasta od góry, a skóra nie robi wrażenia podrażnionej to chyba nie ma co się rozpajęczać za bardzo.[/QUOTE] No też tak myślę, jak dla mnie to karma jej służy i wszystko jest ok, porcyjki co prawda minimalne ale ogarnia dziewczynka, głodna jest na pewno bo jak sie ruszam to Adela tańczy i ma nadzieję :) Jeszcze psy zdechnięte pokażę [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-4N4-ePrXiU8/ToYqv-ady5I/AAAAAAAAPtw/hzU2AIpVQB8/s720/DSC01720.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-BjC_VWP91Xc/ToYqzPzBKSI/AAAAAAAAPt0/NewiDxSdAa8/s720/DSC01719.JPG[/IMG] Adela widać gdzie sie brudzi:) Quote
Florentynka Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Schudła! Wyraźnie schudła! Nie wiem, czy się martwić tym, że guz obwisa, może on po prostu bardziej ze skórą związany niż z resztą Adeli. A poza tym czy on tylko obwisa, czy też się powiększa? W ogóle nie lubię się martwić na zapas, lubię mieć nadzieję, że będzie dobrze. I w kwestii guza - możesz się zorientować co do kosztów operacji? Obiecałam, że medyczne zabiegi wokół Adeli to mój problem, więc chciałabym się przygotować, chociaż mniej więcej. Quote
stonka1125 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Na pewno nie rośnie, po prostu zrobił się luźniejszy, ten guz mnie niepokoi ale średnio( martwi mnie ten "zwis" bo ogranicza ruchomość łapy), bardziej niepokoi mnie że pojawił się ten na szyi, nie wiem czy był wcześniej. Zapytam Magdę czy robimy wszystkie badania w Krotoszynie, czy mam Adele zabierać do Veticusa do Śremu, wtedy będziemy wiedzieć jakie będa koszty. Myślę że jak Adela trafi na fb to też pieniążki się uzbierają, damy radę bo w kupie siła :) Quote
Magda779 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 W Krotoszynie będzie bez badań i trzeba by było wysyłać do Wrocławia. Może ten Veticus to dobry pomysł, bo i badania na miejscu, ale trzeba zapytać o koszty, bo z pewnością ciut większe. Quote
stonka1125 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='Magda779']W Krotoszynie będzie bez badań i trzeba by było wysyłać do Wrocławia. Może ten Veticus to dobry pomysł, bo i badania na miejscu, ale trzeba zapytać o koszty, bo z pewnością ciut większe.[/QUOTE] Myślę że bez leczenia stacjonarnego koszty będą porównywalne, dla mnie bez znaczenia i tak jadę z Mundkiem do Śremu to Adela też może podjechać, zobaczymy co powiedzą Quote
Florentynka Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Róbcie jak uważacie, byle było dobrze. Piękne te zdechlaki, Stonko! Co im zrobiłaś? To małe tarzające się to Adela? Quote
stonka1125 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='Florentynka'] To małe tarzające się to Adela?[/QUOTE] To małe w prawym górnym rogu :) Quote
mamanabank Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Stonko, pokaż z bliska to łaciate nakrapiane, pokaż! :-) To Co to tam leży? ;-) A zdjęcie [B]nagrody dla malagos[/B] jest na wątku? Żeby już było po wizycie, żeby się okazało, że to niegroźne... trzymam kciuki i jajo znoszę. Quote
ania z poznania Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 dziewczyny, kiedy chcecie jechać do Śremu? Florentynko, nie powiesz mi, że Gjalpo nie wyglądałby pięknie w [I]takim [/I]sweterku :evil_lol: [IMG]http://i53.tinypic.com/30loxl0.jpg[/IMG] Quote
Florentynka Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 [quote name='mamanabank']Stonko, pokaż z bliska to łaciate nakrapiane, pokaż! :-) To Co to tam leży? ;-) A zdjęcie [B]nagrody dla malagos[/B] jest na wątku? Żeby już było po wizycie, żeby się okazało, że to niegroźne... trzymam kciuki i jajo znoszę.[/QUOTE] No to jeszcze raz - [B]mamonabank[/B] zdjęcie nagrody jest w poście # 181. I przyłączam się do prośby o łaciate nakrapiane, też chętnie zobaczę! [quote name='ania z poznania'] Florentynko, nie powiesz mi, że Gjalpo nie wyglądałby pięknie w [I]takim [/I]sweterku :evil_lol: [/QUOTE] Aniu, jak masz w tej materii wewnętrzny imperatyw to oczywiście zrób sweterek dla Gjalpa. Warunek jest jeden - osobiście przyjedziesz mu założyć ten sweterek ;) Quote
stonka1125 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Jeżeli chodzi o łaciato nakrapiane to mamy : Lunkę [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-S4BRN7pUxWc/TfTdDPvK44I/AAAAAAAANd8/GE2xp7YskW0/s512/DSC07143-1.JPG[/IMG] Płatkę [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-s2Q6wXLkOFw/TfTc_0gSA0I/AAAAAAAANds/Ez1InWFxLD0/s512/DSC07150-1.JPG[/IMG] Altuchę [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Bi-67o5E8VU/TfTc9irjYWI/AAAAAAAANdg/XWAmLTwK32Q/s720/DSC07163-1.JPG[/IMG] Quote
Recommended Posts