stonka1125 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Wymiary Adelki: Długość - 71-75 cm, Wysokość - 25- 28 cm (cały czas się kładła :)) Obwód za łapkami - 60cm Quote
Andzike Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 No to niezły kawałek parówki z niej! :D Quote
stonka1125 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [quote name='Andzike']No to niezły kawałek parówki z niej! :D[/QUOTE] Dlatego cały czas wydaje mi się, ze ona jednak więcej waży :/ Trudno mi powiedzieć czy Adela chudnie bo widze ja cały czas, ale mam wrażenie że skóra jakby luźniejsza, guz pod pachą tak jakby troszkę opada, nie jest to wszystko tak napięte, mogę go objąć prawie całego dłonią (jakkolwiek to zabrzmiało). Jest ruchliwa i coraz weselsza, chętnie spaceruje ale jak chce, jak nie chce to tylko patrzy tymi oczami i nie ruszy sie nawet z werandy :) Quote
Florentynka Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Dłuższa i niższa od Łucji. Łucja jest pękata, ale nie upasiona, waży 13 z groszami... hmmm...tez mi się to 15 Adelki wydaje podejrzane. Nieważne, istotne żeby schudła. Quote
Figafiga Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Jaka Adelcia jest niziutka ojej. Florentynko, a Balbinka jaką ma wysokość?? Quote
Florentynka Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [quote name='Figafiga']Jaka Adelcia jest niziutka ojej. Florentynko, a Balbinka jaką ma wysokość??[/QUOTE] Na poprzedniej stronie masz pełne wymiary Balbiny, ale jak chcesz jeszcze jakieś to domierzę. Na wysokość jakieś 28 - 29 cm było, z tym, że Balbina okropnie nie współpracowała, więc jakiś margines błędu może być. Quote
Figafiga Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 ojej przepraszam nie doczytałam czy co!nie domierzaj bez przesady :-) Quote
Florentynka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 [quote name='mamanabank'] Adela, Adelka, Adelajda... Florentynko, ale to imię pasuje, razem z tym psem, do Twojego stada i do Ciebie. Szczęście, że Cię wirtualnie odnalazła![/QUOTE] Hmmm, nie tylko Ty tak myślisz. Pani Matka miała już przemowę do Adama, że jak nam przyjdzie do głowy adoptować Adelę to nam nóżki z d... powyrywa :cool3:. Quote
mamanabank Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Będziecie bardziej parówiaści :-D tylko kto będzie Łuckę ganiał po wsi ;-) Quote
stonka1125 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Adela została dzisiaj sama w domu, to znaczy z resztą psów ale w osobnym pomieszczeniu. Byłam ciekawa czy coś zniszczy, albo walnie kupę a tu nic i jeszcze odtańczyła taniec radości jak wróciliśmy :):):):) Dobry piesek z niej, będzie miał ktoś pociechę z Adelątka :) Quote
Florentynka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Super! Adelka ma same zalety adopcyjne! Inne psy - ok, koty- ok, zostawanie w domu - ok. Pies bez wad. Może chociaż dzieci nie lubi? Quote
Agula99 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 No to super Adelko!! Oby tak dalej i do domciu!! :) Quote
stonka1125 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Dziecko było z wizytą, czterolatek nasz dyżurny tester, Adela nie zwracała na niego uwagi, jak ja głaskał to tak naprawdę nie było żadnej reakcji, myślę że dzieci interesują ją tak samo jak koty, toleruje byle by na głowę nie wchodziły i tyle. Adela ogólnie jest psem nie szukającym kontaktu z otoczeniem, tak długo żyła sobie w swoim świecie, zbierała sobie śmieciuchy, zakopywała w budzie, miała taki swój kawałek i misję i więcej nie potrzebowała, potem nagle przeprowadzka i to wszystko ją troszkę zamotało, powolutku odkrywa nowe możliwości i oswaja się z sytuacją. To nie jest typ radosnego i wdzięcznego za wszystko schroniskowego psiaka który szaleje z radości kiedy okaże mu się odrobinę zainteresowania, ona jest bardzo ostrożna i nie ufa od razu, powolutku przekonuje sie że nic jej nie grozi, tym bardziej ucieszyła mnie jej dzisiejsza reakcja na nasz powrót, ona jest bardzo oszczędna w okazywaniu uczuć. Quote
Florentynka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Przypomni sobie, jak się okazuje uczucia, przypomni! Jeszcze trochę normalnego, domowego życia i psica rozkwitnie pełnią swoich możliwości. Quote
stonka1125 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 [quote name='Florentynka']Przypomni sobie, jak się okazuje uczucia, przypomni! Jeszcze trochę normalnego, domowego życia i psica rozkwitnie pełnią swoich możliwości.[/QUOTE] Oby wtedy oszczędziła koty :razz: Quote
Anula Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 [INDENT] [B]Prośba![/B]Cioteczki kto może w Poznaniu użyczyć jednego noclegu dla suni.Sunia jest w Krotoszynie i musi dotrzeć do Poznania w niedzielę (25.09-jest transport załatwiony)następnie w poniedziałek zostanie odebrana przez Koskę i zawieziona do Gdańska.To jedyna taka szansa aby sunia dotarła do Gdańska.Bardzo proszę o pomoc Cioteczki z Poznania.[B]Pilne![/B] [/INDENT] Quote
stonka1125 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Adela łobuzuje :) [url]http://www.youtube.com/watch?v=DM2YT2FQs4E[/url] Quote
agniecha82x Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 ten ludzki głos w tle wymiata :diabloti: 8) Quote
stonka1125 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 [quote name='agniecha82x']ten ludzki głos w tle wymiata :diabloti: 8)[/QUOTE] ha-ha-ha, niestety nie dało się go usunąć:angryy: Quote
Florentynka Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Jest genialna!!! Strasznie fajnie kontaktowa, kapitalnie reaguje na to gadanie do niej. Absolutna parówkowa doskonałość! I tyle ma w sobie entuzjazmu, taka fajnie radosna jest! Quote
mamanabank Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Zgadzam się, jest absolutnie doskonała!!! Quote
Andzike Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 [quote name='stonka1125']Adela łobuzuje :) [URL]http://www.youtube.com/watch?v=DM2YT2FQs4E[/URL][/QUOTE] Fantastyczny kawał parówki!!! [quote name='Florentynka']Jest genialna!!! Strasznie fajnie kontaktowa, kapitalnie reaguje na to gadanie do niej. Absolutna parówkowa doskonałość! I tyle ma w sobie entuzjazmu, taka fajnie radosna jest![/QUOTE] Florentynkowe uczucia rozkwita ;) Quote
Agula99 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Świetny filmik, świetny!!! Adelko jesteś niesamowita i wcale nie jesteś gruba!!!! :) Quote
Florentynka Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Adelko, paróweczko, co tam słychać ? Quote
agniecha82x Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 a ja odwiedziłam Adelkę w sobotę :) mała biega po podwórku, wygłupia się i jest na prawdę przesłodka :) taka radosna, zupełnie inna niż w schronisku :) Quote
Recommended Posts