Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawa wygląda następująco: Tośkę adopotowała rodzina z Piły, po jakimś czasie zadzwoniła i poinformowała Bazyliszka, że mała wraca, bo rzekomo zmiażdżyła kotu łapę, co jest mało prawdopodobne. Podejrzewam, że chodziło bardziej o jej piszczenie. Rodzina miała odwieźć Tośkę do Inowrocławia do Bazyliszka (szukałyśmy także innego DT bo Bazyliszkowi zaczęła się szkoła). Rodzina nie zrobiła tego. Nie odbierała telefonów. Odebrała dopiero gdy zadzwoniła Pani Ola i powiedziała, że mała jest u nich i podeślą zdjęcia w weekend. Bazyliszek otrzymał jedynie info, że u nich wszystko ok. bez zdjęć, przestali także odbierać telefony od Pani Oli. Tyle wiem. Resztę musi opisać Klaudia.
Mam nadzieję, że dotarły te fotki, jeżeli nie to niestety myślę, że oni oddali małą pewnie do schronu, bo nie chciało im się odwozić jej. Umowa była. Pisałam do Bazyliszka w sprawie Tośki, podejrzewam, że jeszcze nic nie wie.

Jeśli chodzi o Fado to w piątek był jeszcze w DT. Do mnie dzwonią dziwni ludzie. Tych fajniejszych odsłyłam do Bazyliszka.

Majka i Iga mają się świetnie:) Zaraz wrzucę zdjęcia.

Posted

Iga szczeniak jest w DS u mojej znajomej Agnieszki. Majka powinna być już także w DS (dom tymczasowy znalazła także u Agi, a DS to sąsiedzi Agi (pozytywni ludzie, którzy mają już dwa wiekowe psiaki i konie)

Posted

No więc tak:
Jeśli chodzi o Tośkę nadal żadnych zdjęć nie dostałam telefonu ode mnie nie odbierają. Ostatni kontakt jaki z nimi miałam to jedynie mail w którym napisali że mam się nie martwić bo wszystko jest dobrze. Nic poza tym nie wiem niestety.

Jeśli chodzi o Fadusia to zaczął pokazywać swój charakterek jeśli coś zrobi i powie się do niego stanowczym głosem że nie wolno to zaczyna się kłócić i się odszczekuje :evil_lol: Lubi pogonić kota po domu ale krzywdy mu nie robi z Bazyliszkiem się w miarę dogaduje choć Bazyliszka cierpliwość często jest wystawiana na próbę. Fado ciągnie go za ogon uszy jeździ na nim :cool3: Na spacerach wszystko ładnie wygląda poza kontaktami z dziećmi Faduś za nimi nie przepada strasznie je obszczekuje i nie zatrzymany potrafi doskoczyć do nogawki staramy się jakoś zmienić jego zachowanie jednak to nie łatwe bo uparciuch z niego straszny ;) Poza tym codziennie wieczorem wychodzimy na godzinny spacerek na którym Fado bawi się ze swoim kolegom rocznym kundelkiem którego sąsiadka zabrała na początku wakacji ze schroniska.
Zdjęć chwilowo nie mam przez te problemy z komputerem ale postaram się dodać kilka w najbliższym czasie ;)

Posted

Fado słodki jest. Aż dziwne że jeszcze domu nie znalazł. Może chodzi o zdjęcia? Już sama nie wiem.
Kłapoucha, na szczęście sprawa nie jest już aktualna:) Ale dziękujemy.

Dostałam zdjęcia Tośki na maila. Na szczęście obawy nie potwierdziły się. Tośka jest szczęśliwa i wyrosła na piękną suczkę:) Zaraz wrzucę zdjęcia.

• 2 weeks later...
Posted

No więc tak młodzi ludzie mieszkają w kamienicy w dużym 3 pokojowym mieszkaniu. Nie są jednak jeszcze małżeństwem ale w razie rozstania co miejmy nadzieje się nie stanie piesek zostaje z panią. Podczas wyjazdów Fado będzie jeździł z nimi albo zostawał u rodziców pani (rodzice mieszkają blok przede mną). Oboje mieli już psa. Weterynarzem prowadzącym Fado będzie wet u którego ja zawsze leczę psy. W domu nie ma ani dzieci ani innych zwierząt. Ludzie ogólnie bardzo sympatyczni.

Posted

Ciężko mi się ocenia wiek ludzi nigdy w tym dobra nie byłam :evil_lol: Ale dwadzieścia parę są ze sobą już kilka lat wcześniej mieszkali u rodziców tej pani a od miesiąca mieszkają sami.

Posted

Dzwoniła do mnie P. Ola, ale nie wiem czy ją dobrze zrozumiałam, że tamta para woli jednak mniejszego psiaka, może jakiegoś innego im warto zaproponować? Ten Faduś to pechowy jest. Bazyliszku, daj mi znać co z nim. To w razie czego poszukam kogoś kto zrobi allegro.

Posted

Tak Agnieszko masz rację coś Fado szczęścia nie ma :roll: Allegro już mu zrobiłam. ;) Państwo już znaleźli sobie pieska. No to Faduś nadal szuka domu. Szkoda że nie mogę go polecić do tego domu w Kruszwicy jednak on się nie nadaje nie przepada za dziećmi strasznie je obszczekuje skacze na nie i gryzie... :shake:

Posted

Mam nadzieję, że ta para przygarnęła a nie kupiła psiaka... Odnowię Fadusiowi dzisiaj ogłoszenia, żeby był na pierwszych stronach. Czy w allegro jest info, że to szczeniak? Pamiętam jak kiedyś allegro robiła mi Darkwater to zawsze pisała " Szczeniak, szczeniaki ...", bo dużo ludzi szuka wpisując w wyszukiwarkę to słowo.