MTD Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Jak się ma psiak? Co można dla niego zrobić? Quote
olalolaa Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 MTD napisał(a):Jak się ma psiak? Co można dla niego zrobić? Diego jakos się trzyma, bardzo lubi spacery, martwi mnie to, że nikt sie nim nie interesuje :( Niedługo idzie zima, bidulek z taka krótka sierścią będzie marznął, tak mi go szkoda.. Diego szuka domu, trzeba go ogłaszać gdzie się da.. Quote
MTD Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 gdybym miała warunki to sama bym go wzięła, ale niestety.. pomogę zatem chociaż w szukaniu mu domu, czy ta amputacja łapki to przesądzona? Czy wszystko w fazie: chyba trzeba będzie, ale nie ma konkretów? Mogę pomóc w opłaceniu wizyty u innego lekarza niż ten schroniskowy, trzeba chociaż zrobić prześwietlenie. Z Krakowa pomogę niewiele, ale proszę by go nie zostawiać na pastwę losu :( Quote
olalolaa Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Niestety ale nie wiemy co będzie z łapka, Diego dobrze sobie z nią radzi, wystarczyłoby moim zdaniem zainwestować w dobry psi but i już by jej nie ranił. Łapka go nie boli.. Jednak żadnej konsultacji u specjalisty nie było, mięśnie na tej łapie zanikają, nawet jakby miała być amputowana ciężko o taki zabieg w schronisku a już nie wspomnę o rekonwalescencji po nim. Quote
olalolaa Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Zamierzam napisać do zagranicznej fundacji opiekującej się psami takimi jak Diego, zobaczymy czy będzie jakiś odzew. U nas w Polsce ciężko z adopcjami psów zdrowych 'normalnych', co dopiero niepełnosprawnych.. Quote
MTD Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 A jak jest z transportem Diego do nowej rodziny do innego miasta, np do Krakowa? Jest to możliwe? Quote
olalolaa Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 MTD napisał(a):A jak jest z transportem Diego do nowej rodziny do innego miasta, np do Krakowa? Jest to możliwe? Transporty organizujemy bardzo często, a taka trasa to pestka, trzeba by kogoś poszukać, myślę że problemu by nie było. Quote
MTD Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 w takim razie porozwieszam w tym tygodniu po słupach ogłoszenia o psiaku, nie każdy zagląda do Internetu Quote
olalolaa Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Możesz napisać tam moj nr: 502-780-120. Ja postaram się jutro rano porobić mu jakiies ogłoszenia, a tymczasem jadę do schroniska i w szczególności do Diegusia :) Quote
MTD Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 super, dzięki za numer, proszę psiaka wydrapać i wygłaskać ode mnie i przekazać, że wkładam całe serce w znalezienie mu rodziny:) Quote
olalolaa Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Diego wczoraj niestety nie wyszedł :( Miałyśmy do wyczesania/powycinania 4 psy w typie onków z.. ciężko powiedzieć czym na sobie.. kołdrą? dywanem? Za to zapytałam dokładnie kierowniczki o jego sytuacje, nikt sie nim niestety nie interesuje, ale dowiedziałam się że Diego miał RTG robione u jakiegoś weta, który podobno doradzał amputacje. Weterynarze ze schroniska jednak są innego zdania, ja i Pani kierowniczka również.. Quote
MTD Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Witam, zrobiłam dla psiaka wydarzenie na fb, bardzo proszę o udostępnianie! http://www.facebook.com/event.php?eid=278861698793241 Ponieważ sama nie znam psiaka osobiście, to pokradłam Wasze słowa z forum, mam nadzieję, że mi darujecie :) Quote
MTD Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 wytłumaczcie mi jedno: dlaczego na fb są osoby, które klikają w 'nie wezmę udziału' mimo, że wzięcie do niczego nie zobowiązuje, a może pomóc? no dlaczego? :( Quote
Jota67 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 MID- niestety, ale na świecie są ludzie i jeszcze nie wiem co ( ludziska?)! Nie dość , że nie pomogą to jeszcze by się najchętniej pastwili. A Diego przez to, że niesprawny to jeszcze bardziej kochany sie wydaje:( Quote
kimiji Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Bo są ludzie i nie ludzie, niestety taki jest ten świat...:angryy: Quote
MTD Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 dorwałabym takiego, postawiła przed psiakiem i kazała spojrzeć teraz prosto w jego oczy :( Quote
olalolaa Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Ludzie często są tacy 'hop do przodu' tylko przez komputer, ciekawe czy na żywo właśnie mieliby taką odwagę.. Quote
MTD Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 odwagę by popatrzeć na psiaka i powiedzieć: nie obchodzi mnie twój los? olalolaa, komentarz na fb 'Co za pytanie..' w odpowiedzi na pytanie 'A ile ma mieć?5?' to Twój ? Quote
MTD Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 mianowałam Cię administratorem wydarzenia, nie bardzo wiem co to daje bo średnio znam fb, ale pewnie możesz info zmieniać :) Quote
olalolaa Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 ja wiem jeszcze mniej :) Wczoraj np po godzinie się kapłam jak zrobić wydarzenie.. Quote
MTD Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 nikt się od razu geniuszem nie urodził ;) to też moje pierwsze wydarzenie, mam nadzieję, że pomoże znaleźć małemu dom, wygląda na poczciwego psiaka, no i skrzywdzonego przez los, trzeba mu ten biedny los odwrócić :) łaziłam dziś po różnych profilach i udostępniałam na tablicach to wydarzenie, ale mam wrażenie, że część zniknęła :( Jednak takich niewrażliwców nie brakuje na tym durnym świecie. Quote
MTD Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 odzywał się ktoś może w sprawie Diego? jakaś dobra dusza? Quote
MTD Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 na fb ktoś pyta czy wiadomo ile pieniędzy potrzeba na leczenie i diagnozę, czy można podać jakąś kwotę mniej więcej? ktoś się orientuje? wiem, że ciężko powiedzieć póki nie ma diagnozy dokładnej... Quote
Recommended Posts