Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='marta1624']Śliczne fociałki :loveu:

Dzięki :D

[quote name='kalyna']A Owczar ciągle popyla na smyczy? nie puszczacie go choćby razem z linką?

I ja mimo wszystko nie puszczałabym psa za piłka w kolczatce. Nie lepiej byłoby na szelkach?

Kurczę, ale to nie jest tak, że on chodzi na smyczy 24/7. Teraz latem jest cieżęj go puścić, ale wybieramy takie miejsca i godziny, że chodzi bez smyczy - chociaż w kagańcu. Akurat nad wodą było sporo ludzi, kawałek od nas ktoś grillował i mógłby do nich podbiec. A kiedy chodzimy na piłkę, to tylko na otwartą przestrzeń i wtedy wiadomo, że biega bez smyczy i kagańca.
Do kolczatki A. wrócił tydzień temu, jak pies zaczął sobie na zbyt dużo pozwalać. Unormuje się wszystko, to i obroże wrócą.

[quote name='Ty$ka']W takim razie pójdę po łikendzie, ot nagrodzę siebie za trudy :D Takie moje małe wakacje, tylko dla siebie ^^
Buhahahaha, taki z niego niedźwiedź, że poluje na ryby?
https://lh5.googleusercontent.com/-Eiug3r-Rt04/U7kNaJWnkSI/AAAAAAAAMBA/3pG11nMtLCg/s640/2014.07.06 (29).JPG hahaahahahahaha, rozwalające zdjęcie :D

Pewnie, trzeba chociaż trochę znaleźć czasu dla siebie i dobrej zabawy :grins:
Polował na nie, żeby potem Moniczki nie gryzły :diabloti:
Dzięki dzięki.

Lada dzień mam plan wystawić do sprzedania różowy komplet i kupić sobie za to zestaw do szelek. Mam nadzieję, że ten będzie w 100% dopasowany do nas i będe na tym mogła zakończyć zakupy akcesoriowe ;)
Muszę też zaopatrzyć się w nerkę, bo letnie spacery na piłkę to koszmar, nie mam kieszeni żeby ją wcisnąć :P

Posted

rashelek napisał(a):
Kurczę, ale to nie jest tak, że on chodzi na smyczy 24/7. Teraz latem jest cieżęj go puścić, ale wybieramy takie miejsca i godziny, że chodzi bez smyczy - chociaż w kagańcu. Akurat nad wodą było sporo ludzi, kawałek od nas ktoś grillował i mógłby do nich podbiec. A kiedy chodzimy na piłkę, to tylko na otwartą przestrzeń i wtedy wiadomo, że biega bez smyczy i kagańca.
Do kolczatki A. wrócił tydzień temu, jak pies zaczął sobie na zbyt dużo pozwalać. Unormuje się wszystko, to i obroże wrócą.

Ja to rozumiem, ale piszę to co widzę na fotkach. Chodzi mi o to jak Cekin siedzi w wodzie z piłką i w kolcach.
I nadal niezmiernie mnie ciekawi, co on takiego wyprawia, że nadmiar sobie pozwala.

No, ale spoko, już kończę :)

Posted (edited)

[quote name='marta1624']Nerka przydatna, sama używam ;) A z tym pozwalaniem sobie poczwarka.... Moja robi to ciągle :)

Właśnie zawsze chciałam nerkę, ale nie za dużą a jednocześnie pojemną. Ciężko taką znaleźć, dzisiaj mi się udało :lol:

[quote name='kalyna']Ja to rozumiem, ale piszę to co widzę na fotkach. Chodzi mi o to jak Cekin siedzi w wodzie z piłką i w kolcach.
I nadal niezmiernie mnie ciekawi, co on takiego wyprawia, że nadmiar sobie pozwala.

No, ale spoko, już kończę :)

Myślę, że wszystko już sobie wyjaśniłyśmy na PW i nie ma problemu :grins:

Dzisiaj z A. poszaleliśmy na zakupach, dorobiłam się ciemnej bluzy do ciorania z psem oraz nereczki :loveu: Małą butelkę z wodą też dam radę do niej wcisnąć, ale już mocno na siłę :lol:

Sprzedaję też różowy komplet, za to zamawiam obrożę i smycz w komplecie do norwegów. Staram się wszystko tak dobrać, żeby pasowało w mój gust i nasz tryb życia, bo już mi się znudziło ciągle wydawać kasę na nie-takie rzeczy ;) No i mam nadzieję, że będą dostępne Hoko Funny, skoro tak reklamujecie to trzeba w końcu wypróbować :grins:
Edit: Zapomniałam jeszcze dodać, że wczoraj dostałam smyczkę przepinaną. Zwykła czarna nylonówka, ale zawsze się przyda :)

Edited by rashelek
Posted

https://lh5.googleusercontent.com/-srpWTOmmQBs/U7hNJvuG4eI/AAAAAAAAL9Q/DNTVFlFFie8/s640/2014.07.01 (46).jpg ale fajny mieliście grupowy spacerek :)

Nerka bardzo fajna no i dobrze,że jest ciemna to nie będzie Ci się tak szybko brudziła,ja zawsze wolałam nerki bo są wbrew pozorom pojemne i zabierze się wszystko potrzebne na spacer a te woreczki na smaczki są jednak trochę niepraktyczne.

Ale kombinujesz z tymi akcesoriami mam nadzieję,że teraz uda Ci się zamówić wszystko tak jak chcesz i dostosowane do Waszych potrzeb bo bez sensu co chwilę wydawać kasę.:)

Posted

Oczywiście :loveu: więcej pytań nie mam :grins:

Talia napisał(a):
Wilczaki na tym zdjęciu, które jest w poście wyżej Molowej wyglądają jak bliźniaki syjamskie. :diabloti:

hahaha faktycznie :lol:

nerka suuper :) właśnie myślę nad jakąś, bo tą co mam od 5 lat, do ciężko smaki się wyciąga :shake: jeszcze jak mam ją do tyłu przełożoną.. tragedia... napisz jak się sprawuje i gdzie kupiłaś ;)

Posted

[quote name='Molowe']https://lh5.googleusercontent.com/-srpWTOmmQBs/U7hNJvuG4eI/AAAAAAAAL9Q/DNTVFlFFie8/s640/2014.07.01 (46).jpg ale fajny mieliście grupowy spacerek :)

Nerka bardzo fajna no i dobrze,że jest ciemna to nie będzie Ci się tak szybko brudziła,ja zawsze wolałam nerki bo są wbrew pozorom pojemne i zabierze się wszystko potrzebne na spacer a te woreczki na smaczki są jednak trochę niepraktyczne.

Ale kombinujesz z tymi akcesoriami mam nadzieję,że teraz uda Ci się zamówić wszystko tak jak chcesz i dostosowane do Waszych potrzeb bo bez sensu co chwilę wydawać kasę.:)

Właśnie zawsze miałam problem z doborem nerki, bo niektóre są strasznie wielkie i taki worek się wala na brzuchu. Albo się nic nie mieści. Za to z tej jestem bardzo zadowolona :grins:
Już jestem zła na tą sytuację i samą siebie, chcę, żeby teraz było wszystko okej i koniec z zakupami na dłuuugi czas.

[quote name='Talia']Wilczaki na tym zdjęciu, które jest w poście wyżej Molowej wyglądają jak bliźniaki syjamskie. :diabloti:

Haha faktycznie :lol:

[quote name='Ty$ka']Gdzie dorwałaś nerkę? Jest genialna :D

[quote name='kalyna']Oczywiście :loveu: więcej pytań nie mam :grins:

nerka suuper :) właśnie myślę nad jakąś, bo tą co mam od 5 lat, do ciężko smaki się wyciąga :shake: jeszcze jak mam ją do tyłu przełożoną.. tragedia... napisz jak się sprawuje i gdzie kupiłaś ;)

Nerkę kupiłam w Croppie :) Strasznie mi się spodobała już jak ją na fejsie zobaczyłam a na żywo tylko się potwierdziło, że jest super.
Dzisiaj ją wzięłam na działkę i jest po prostu idealna rozmiarowo, a do tego bardzo wygodna, chociaż pasek trochę za długi nawet na maxa zmniejszony ;) Mieści się do niej piłka, składana miseczka, smaki i kliker. Ewentualnie w innym zestawieniu nawet aparat wepchnę :D

A'propos działki, dzisiaj poszliśmy tam o 15 a wróciliśmy przed 21, tak nam się dobrze siedziało :lol: Poszaleliśmy z psami, Miczka oczywiście piłka i hopsalnia, a Cekin razem z A. robili porządki z owocami i nawalali się butelką :lol: A do tego zabraliśmy psy na spacer, żeby pozwiedzać tamtejsze tereny. Zdjęcia mam i to całkiem sporo :D

Posted

Pooglądałam fotki wodne i aż mi tęskno za takimi spacerami z psem :) z Azą często chodziłam nad staw, rzucałam piłkę i mogłyśmy tak 30min spędzić czas. Fanta póki co zaczęła do wody wchodzić dopóki ma grunt, ale często za drugim psem. Sama z siebie raczej się dalej nie pcha. Liczę na to, że z czasem załapie, że pływanie jest fajne.

Posted

Agnes napisał(a):
Pooglądałam fotki wodne i aż mi tęskno za takimi spacerami z psem :) z Azą często chodziłam nad staw, rzucałam piłkę i mogłyśmy tak 30min spędzić czas. Fanta póki co zaczęła do wody wchodzić dopóki ma grunt, ale często za drugim psem. Sama z siebie raczej się dalej nie pcha. Liczę na to, że z czasem załapie, że pływanie jest fajne.

Mnie ostatnio moja z wodą zaskoczyła. Było jej tak gorąco (chociaż spacer już po godzinie 20), że wskoczyła bez namysłu cała do wody - nawet bez wchodzenia kroczek po kroczku.

Posted

Cześć :)
W Croppie takie cuda? To co ja jeszcze robię przed kompem? :D
Fajna sprawa z tą działką, coś własnego, ale dla psów atrakcja.
Jeeeej, ładnie już młoda wygląda, podoba mi się jej sylwetka ;). Powodzenia w dalszym odchudzaniu.
Bawiące się psy :loveu: Coś pięknego.

Posted

[quote name='Agnes']Pooglądałam fotki wodne i aż mi tęskno za takimi spacerami z psem :) z Azą często chodziłam nad staw, rzucałam piłkę i mogłyśmy tak 30min spędzić czas. Fanta póki co zaczęła do wody wchodzić dopóki ma grunt, ale często za drugim psem. Sama z siebie raczej się dalej nie pcha. Liczę na to, że z czasem załapie, że pływanie jest fajne.

A za zabawką też nie popłynie? Jak ja byłam z Miką pierwszy raz nad wodą, to właśnie piłka była bodźcem do pływania, za to teraz leci do wody dla samej frajdy i nie chce z niej wychodzić ;) Za to Poczwar nie pływa, ale chętnie biega/stoi w wodzie, kiedy jest bardzo gorąco.

[quote name='marta1624']Psiaki zaczęły się bawić jak Cekin na smyczy wylądował :D A Miczka.... No no no odchudź też moją troszeczkę :D

Cekin wylądował na smyczy, bo w ferworze zabawy by z Miczusia zrobił ciapatego naleśnika :lol:
Zapraszam, ale ostrzegam, że kondycja musi być do tego odpowiednia :grins:

[quote name='Talia']Mnie ostatnio moja z wodą zaskoczyła. Było jej tak gorąco (chociaż spacer już po godzinie 20), że wskoczyła bez namysłu cała do wody - nawet bez wchodzenia kroczek po kroczku.

Super, że zapomniała o strachu czy niechęci do wody i po prostu pobiegła się ochłodzić :D
Muszę zaraz wpaść do Waszej galerii poczytać :)

[quote name='Ty$ka']Cześć :)
W Croppie takie cuda? To co ja jeszcze robię przed kompem? :D
Fajna sprawa z tą działką, coś własnego, ale dla psów atrakcja.
Jeeeej, ładnie już młoda wygląda, podoba mi się jej sylwetka ;). Powodzenia w dalszym odchudzaniu.
Bawiące się psy :loveu: Coś pięknego.

Witamy Tysiaku!
Ja akurat Croppa fanpejdża przeglądam regularnie, bo bardzo lubię rzeczy od nich i co rusz znajduje się coś w moim guście.
Już jest coraz lepiej, a teraz jak ostrzyżona to tymbardziej nie może być gruba :P
Szkoda, że tak rzadko im się zbiera na zabawy ;)

W środę planujemy z Dexowymi wspólny spacer, tym razem to my z Miczką jedziemy do nich. Chcemy pomęczyć psy na hopce i tunelu. Ciekawa jestem, czy Mika w ogóle do niego wejdzie :eviltong: Także fotki jakieś pewnie się pojawią.
A póki co, reszta z wczoraj :)

Tańce połamańce, czyli dupa na głowie :evil_lol: