Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stenia znalazła dobrych ludzi, którzy są gotowi ją adoptować. Jest jednak jedno „ale”, ci dobrzy ludzie mieszkają w Piekarach Śląskich i Stenia nie ma jak do nich dotrzeć ani oni nie mają jak dotrzeć do Steni. Stąd apel. Pomóżcie Steni dostać się do nowego domu! Może ktoś jedzie w tamtą stronę ( albo zna kogoś kto jeździ) i zabrałby pieska okazją?

Jeśli ktoś chce pomóc prosimy kontakt:

Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt
ul. Szwajcarska 4
65-169 Zielona Góra
Numer telefonu:
- 784 90 88 90
- 68 323 07 66

link do informacji na stronie Schroniska:

http://schronisko.avx.pl/aktualnosci/55-stenia-potrzebuje-podwozki

Posted

może warto też napisać na wątku śląskim,już pisałam że masa ludzi wracając z wczasow z naszej strony wybrzeża wraca przez Zieloną Gorę

Posted

Stenia dzisiaj pojechała do nowego domu ! Wielkie podziękowania dla wszystkich dobrych ludzi za pomoc w znalezieniu owego i dotarciu doń.Mam nadzieję,że sunia szybko stanie się kochanym domownikiem - czekamy na wieści.Pamiętam,jak trafiła do schroniska-ponad rok temu z kilkudniowymi szczeniaczkami - była dobra mamą ale w końcu zaczęła zwiewać z "tarasu" ,by odetchnąć od dzieci i pogonić kota psom,które przed jej nosem maszerowały na spacer...Była zawzięta i bojowa-broniła spokoju swojej gromadki.Jej dzieci poszły do domków a sunia na sterylkę.Dzieliła boks ze sprytnym Blackiem,który nauczył się wielokrotnymi podskokami ...odsuwać skobelek i regularnie zabierał Stenię na szalone rundki po schronisku...poszedł do domku a Stenia zamieszkała z Madoksem-i byłaby idylla gdyby nie fakt ,że zauważylismy ,że łakomie pożera swoją i jego porcję...Jest więc nieco babeczką przy kości ale przy odpowiedniej dawce ruchu szybko wysmukleje.Trzymamy za nią kciuki.

• 1 month later...
Posted

Sunieczka ma sie dobrze ,jest przekochana spryciulką.Wykrywka ma jej fotki bo ja nie umie wklejać,ale Ona obiecała to zrobic.Starsze fotki wyslałam na schronskoi sa na jej stronie.
Serdecznie wszystkim dziekuje za sunieczke ,a od sunieczki macie hau hau

Lozik napisał(a):
Stenia dzisiaj pojechała do nowego domu ! Wielkie podziękowania dla wszystkich dobrych ludzi za pomoc w znalezieniu owego i dotarciu doń.Mam nadzieję,że sunia szybko stanie się kochanym domownikiem - czekamy na wieści.Pamiętam,jak trafiła do schroniska-ponad rok temu z kilkudniowymi szczeniaczkami - była dobra mamą ale w końcu zaczęła zwiewać z "tarasu" ,by odetchnąć od dzieci i pogonić kota psom,które przed jej nosem maszerowały na spacer...Była zawzięta i bojowa-broniła spokoju swojej gromadki.Jej dzieci poszły do domków a sunia na sterylkę.Dzieliła boks ze sprytnym Blackiem,który nauczył się wielokrotnymi podskokami ...odsuwać skobelek i regularnie zabierał Stenię na szalone rundki po schronisku...poszedł do domku a Stenia zamieszkała z Madoksem-i byłaby idylla gdyby nie fakt ,że zauważylismy ,że łakomie pożera swoją i jego porcję...Jest więc nieco babeczką przy kości ale przy odpowiedniej dawce ruchu szybko wysmukleje.Trzymamy za nią kciuki.

Posted

Przyznaję mam fotki, czekają na wrzucenie na forum :lol:

Już się robi.
Pozwoliłam sobie trochę zdjęcia poprzycinać, mam nadzieję migdal, że nie masz nic przeciwko :evil_lol:

Sofia boi się aparatu, migdał napisała, że gdy sunia widzi aparat w rękach, to ucieka aż się kurzy. Nie lubi mężczyzn a w szczególności jeżeli mają siatki lub torby, do obcych dzieci ma dystans. Nadal podkrada jedzenie :mad:, cały czas chętna do zabaw i spacerów. Pani nazywa ją słodką, zakręconą wariatką :evil_lol:.

Reszta zdjęć później

Posted

[Wykrywko kochana nie mam nic przeciwko:):):)QUOTE=wykrywka;17569097]Przyznaję mam fotki, czekają na wrzucenie na forum :lol:

Już się robi.
Pozwoliłam sobie trochę zdjęcia poprzycinać, mam nadzieję migdal, że nie masz nic przeciwko :evil_lol:

Sofia boi się aparatu, migdał napisała, że gdy sunia widzi aparat w rękach, to ucieka aż się kurzy. Nie lubi mężczyzn a w szczególności jeżeli mają siatki lub torby, do obcych dzieci ma dystans. Nadal podkrada jedzenie :mad:, cały czas chętna do zabaw i spacerów. Pani nazywa ją słodką, zakręconą wariatką :evil_lol:.

Reszta zdjęć później

Posted

I to by były wszystkie.
Migdał serdecznie dziękuje i ... proszę o więcej :lol:

Mam wrażenie, że wnuczek tutaj się pyta : - Babciu a dlaczego Sofia ma takie wielkie ząbki :crazyeye: ? Odpowiedź znamy .... :evil_lol:

Posted

Schronisko Zielona Góra a może by zmienic tytuł i zostawić wątek dla nowych wieści i fotek Steni/ Sofii z nowego domu :lol:. Dostałam nowe zdjęcia i zastanawiam sie, gdzie je pokazać :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Temat wątku nie zmieniony :mad:. Mam nadzieję, że nastąpi to już wkrótce i wątek pozostanie na wieści od Steni/Sofii.
Fotki, które czekały na pokazanie:

Pierwsza i druga z podpisem: "władowałam się sąsiadowi do samochodu i czekam może mnie zabierze na przejażdżkę" :evil_lol:

"nie udało mi się jestem zła :diabloti:"

Migdał napisała miedzy innymi:
... " Ten żarłoczek mnie wykończy wszędzie coś zwędzi do jedzenia :lol:. Ona chyba ma żołądek jak ALF taki duży jak ona sama :evil_lol:. Czasami się zastanawiam czy ona ma kości z gumy bo jak zacznie się bawić i sie rozbryka to się tak wygina jakby nie miała kości no i ciężko ją przystopować potem.Ogólnie jest zdrowa i ma się dobrze."

Bardzo cieszą takie wieści :loveu:. Wierzę, że będziemy otrzymywać je regularnie i nadal takie dobre.
Ciekawe jak sąsiad zareagował na nietypową pasażerkę :crazyeye: