angineuuka Posted January 12, 2017 Author Posted January 12, 2017 2 minuty temu, Ania :) napisał: Z Foksow to tylko Jupika kojarze :p ja też właściwie, jedyny foksik krótkowłosy poznany na zywo :P Quote
angineuuka Posted January 12, 2017 Author Posted January 12, 2017 3 minuty temu, *Magda* napisał: W sumie to każda rasa nie dla idiotów :P No niby tak :D Ale uwazam, ze są rasy które są serio serio nie dla idiotów ;D M.in terierki :D Quote
Ania :) Posted January 12, 2017 Posted January 12, 2017 Przed chwilą, angineuuka napisał: ja też właściwie, jedyny foksik poznany na zywo :P Ja na zywo niestety nie znam :) Quote
angineuuka Posted January 12, 2017 Author Posted January 12, 2017 albo kolejny westik :D ;) tylko ich cena tez z kosmosu.. Quote
angineuuka Posted January 12, 2017 Author Posted January 12, 2017 Jestem ciekawa czy się coś zmieniło w tej hodowli, bo suki weteranki.. Moze ewentualnie coś poleci, no nic.. piszemy ^^ Quote
Patikujek Posted January 12, 2017 Posted January 12, 2017 Jeeeeee foksik! Tak coś podejrzewałam, ze na to padnie jak ostatnio fotkę małego foksika wstawiłaś Koleżanka z pracy ma 2, jednego krótkowłosego i drugiego szorstko. Zawsze mówi, że ten pierwszy był jej życiowym błędem bo tyle kudłów co on to nawet jej duży mieszaniec nie zostawiał :P Quote
angineuuka Posted January 12, 2017 Author Posted January 12, 2017 1 minutę temu, Patikujek napisał: Jeeeeee foksik! Tak coś podejrzewałam, ze na to padnie jak ostatnio fotkę małego foksika wstawiłaś Koleżanka z pracy ma 2, jednego krótkowłosego i drugiego szorstko. Zawsze mówi, że ten pierwszy był jej życiowym błędem bo tyle kudłów co on to nawet jej duży mieszaniec nie zostawiał :P no własnie pozostawiane kudełki mnie przerażają.. tyle czasu bez większej ilości kłaków. I moja alergia, która uj wie właściwie jak się miewa. A szorsciaki to chyba wypaczone ze swej terierowatosci :P Quote
Patikujek Posted January 12, 2017 Posted January 12, 2017 nie znam tak żeby porównać, ale myślę, że terier to terier :D Quote
angineuuka Posted January 12, 2017 Author Posted January 12, 2017 w ogole, juz nie paczac na rase.. to cykam się szczeniaka :P Boje sie, ze go spartole :D Quote
Patikujek Posted January 12, 2017 Posted January 12, 2017 Też mam takie obawy... Ale z drugiej strony ile "debili" wychowało szczeniaki i psy całkiem fajne z nich wyrosły, to my aż tak spartolić nie możemy :) Quote
Ania :) Posted January 12, 2017 Posted January 12, 2017 Ja następnego szczeniaka od razu zapisuje do psiego przedszkola na pewno :p Quote
Patikujek Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 10 godzin temu, Ania :) napisał: Ja następnego szczeniaka od razu zapisuje do psiego przedszkola na pewno :p Przedszkole przedszkolem, ale wychowanie to i tak w większości w domu sie odbywa. ... im bliżej tym się bardziej stresuje. ... Quote
Tyśka) Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 Wszędzie mowa o papsach hahaa :D No ja jeszcze nie czuję się na siłach, by wziąć szczeniaka, ale wiem że od razu zapisuję go na szkolenie. :) Angi, i co - napisałaś do hodowcy? Quote
angineuuka Posted January 13, 2017 Author Posted January 13, 2017 Ja sobie psie przedszkole odpuszczę ;) Nie dość, ze chyba niczego sensownego nie ma u nas, to nauczę tego sama :P Quote
łamAga Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 A ja do przedszkola chyba nie będę zapisywała ale na szkolenie bym chciała .... wystarczy mi szkolenie podstawowe na posłuszeństwo .... Quote
*Magda* Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 Kurde, żadnego psa nie prowadzałam do przedszkola, ani na żadne inne szkolenie. Wszystkiego uczyłam sama. Wszystkie były u mnie od szczeniaka i żadne nie były zagrożeniem dla otoczenia. Wręcz przeciwnie-kochały wszystko i wszystkich ;) Ja tam wychodzę z założenia, że nie potrzebne są żadne przedszkola, jak się ma chęci. Bo tego wszystkiego co uczą w tych psich szkółkach, każdy może nauczyć psa sam ;) 1 Quote
łamAga Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 10 minut temu, *Magda* napisał: Kurde, żadnego psa nie prowadzałam do przedszkola, ani na żadne inne szkolenie. Wszystkiego uczyłam sama. Wszystkie były u mnie od szczeniaka i żadne nie były zagrożeniem dla otoczenia. Wręcz przeciwnie-kochały wszystko i wszystkich ;) Ja tam wychodzę z założenia, że nie potrzebne są żadne przedszkola, jak się ma chęci. Bo tego wszystkiego co uczą w tych psich szkółkach, każdy może nauczyć psa sam ;) Tylko co jeśli brak na to czasu ? Quote
*Magda* Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 2 minuty temu, łamAga napisał: Tylko co jeśli brak na to czasu ? To się nie bierze psa :P Bo samo chodzenie do przedszkola/na szkolenie nie wystarczy. Jeszcze 10x tyle czasu trzeba poświęcić w domu. Quote
łamAga Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 8 minut temu, *Magda* napisał: To się nie bierze psa :P Bo samo chodzenie do przedszkola/na szkolenie nie wystarczy. Jeszcze 10x tyle czasu trzeba poświęcić w domu. Ej no nie podcinaj mi skrzydeł :P Quote
*Magda* Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 1 minutę temu, łamAga napisał: Ej no nie podcinaj mi skrzydeł :P A co myślisz, że 1-2x w tygodniu pójście do szkoły wystarczy?? Quote
łamAga Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 Przed chwilą, *Magda* napisał: A co myślisz, że 1-2x w tygodniu pójście do szkoły wystarczy?? Nie no wiem że nie ;) Quote
Ania :) Posted January 13, 2017 Posted January 13, 2017 Siad, do nogi, waruj i takich rzeczy też potrafię psa nauczyć, bardziej mi chodzi o sam socjal dla szczyla, o poznanie nowych osób, z którymi można w przyszłości umawiać się na spacerki, bo niestety u nas ciężko z jakimiś psimi kumplami. Quote
Recommended Posts