Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja Medalionów nie omawiałam w LO ;) Miałam Inny świat i opowiadania Borowskiego- tak właściwie to były jedyne książki które przeczytałam i jeszcze część Przedwiośnia, Zbrodni i Kary (byłam na b. dobrym spektaklu i ogólnie podoba mi się fabuła).

Posted

Nie no, na pisemnej w tym roku w ogóle lajtowo, bo było wyraźnie napisane "na podstawie fragmentu", a nie całej lektury :P Ja też nie czytałam, a wyciągnęłam 60% z pisemnej, a ustnej 70 XD Ok, nie ma się czym chwalić, no ale... ja prezentację pisałam 3h przed ustną... XD

Posted

[quote name='leónowa']Ja przeczytałam 'Potop', trochę to trwało, ale dobrze, bo na maturze nie musiałam pisać o 'Weselu':evil_lol:[/QUOTE]

Nie przeczytałam Potopu nawet streszczenia, pisałam o nim wypracowanie i zdałam maturkę na "moim" poziomie(wynik podobny do tych z próbnych) :diabloti:

Posted

[quote name='Gezowa']Nie no, na pisemnej w tym roku w ogóle lajtowo, bo było wyraźnie napisane "na podstawie fragmentu", a nie całej lektury :P Ja też nie czytałam, a wyciągnęłam 60% z pisemnej, a ustnej 70 XD Ok, nie ma się czym chwalić, no ale... ja prezentację pisałam 3h przed ustną... XD[/QUOTE]

Na rozszerzonej z polaka chyba jeszcze łatwiej, z tego co wiem, to fragmenty 'Romeo i Julii' i 'Sklepów cynamonowych':lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Nie przeczytałam Potopu nawet streszczenia, pisałam o nim wypracowanie i zdałam maturkę na "moim" poziomie(wynik podobny do tych z próbnych) :diabloti:[/QUOTE]

Ja jestem słaba z polaka, ale przez to, że przeczytałam 'Potop' mogłam odwołać się do całości i zdałam na prawie 70%, więc mi tam wiele pomogło;)

Posted

[quote name='leónowa']Ja jestem słaba z polaka, ale przez to, że przeczytałam 'Potop' mogłam odwołać się do całości i zdałam na prawie 70%, więc mi tam wiele pomogło;)[/QUOTE]

Ja jestem daremna z polskiego, nawet znajomość lektury by mi nie pomogła, za to matematyczka :loveu: wybrałam zły profil i jeszcze gorszą szkołę :evil_lol:

Posted (edited)

Ja z polskiego byłam dobra, ale sfrrasznie go nie lubiłam :D i z lektur to nie przeczytałam żadnej przez całe technikum :D

Angi niestety nie mogę jechać z wami- nie miałabym co z moją mendą zrobić ;) U mnie w chałupie tylko na tatę mogę pod tym względem liczyć, ale on jedzie na szkolenie które się zazębia z tym wyjazdem :/

Edited by marta1624
Posted

[quote name='marta1624']Dla bezpieczeństwa lepiej jak nie pojadę ;) Bo bezpieczny na 100% byłby łipet :D Suczki to według dziwnych wyborów mojej ;)[/QUOTE]

[quote name='dOgLoV']Ktoś czuje sie przez Ciebie inwigilowany :diabloti:[/QUOTE]

[quote name='magdabroy']:evil_lol:
Ciekawe kogo miałaś na myśli :diabloti:[/QUOTE]

[quote name='dOgLoV']Ja podejrzewam , ale pewności nie mam :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='marta1624']W ogóle nie można się domyśleć :D[/QUOTE]

ciiiiiiii, bo wyjdzie że ją obgaduje czy coś :/:diabloti:

Posted

[quote name='Angi']ciiiiiiii, bo wyjdzie że ją obgaduje czy coś :/:diabloti:[/QUOTE]

ale jak Cie nie lubi to tutaj nie wchodzi a jak wchodzi to znaczy ze Ona Cię śledzi :evil_lol: