angineuuka Posted May 30, 2014 Author Posted May 30, 2014 [quote name='marta1624']Jak collie to długowłosy, krótko są brzydkie :eviltong:[/QUOTE] same jesteście brzydkie :p wiecej wam nic nie powiem :p Quote
marta1624 Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 Jesteśmy piękne i młode :eviltong: I skromne :evil_lol: Quote
marta1624 Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 [quote name='Angi']jestem młodsza, uwazaj xD[/QUOTE] To słuchaj starszych :eviltong: Quote
angineuuka Posted May 30, 2014 Author Posted May 30, 2014 starszych zakochanych w onach? nigdy! :p Quote
Baski_Kropka Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 Mnie się już bardziej krótkowłose podobają colaki... ale nei wiem czy w charakterze są jakies różnice? Angi... masz coś do poczwarkarzy?! :mad: Quote
angineuuka Posted May 30, 2014 Author Posted May 30, 2014 [quote name='Baski_Kropka']Mnie się już bardziej krótkowłose podobają colaki... a[B]le nei wiem czy w charakterze są jakies różnice?[/B] Angi... masz coś do poczwarkarzy?! :mad:[/QUOTE] są ;) na stronie hodowli KoToRa jest napisane : [I][B][U]"Różnice pomiędzy Collie Smooth a Collie Rough.[/U] [/B][/I] [I][B]Pierwszą, najbardziej zauważalną jest oczywiście szata. C. Smooth ma krótką, twardą sierść i miękki podszerstek. U długowłosego zewnętrzna szata jest długa, szorstka a podszerstek jest miękki i mocny.[/B][/I] [I][B]Następna, duża różnica to temperament. C. Smooth w całości uzewnętrznia swoje uczucia i jest nastawiony na Kocham cały świat!. C. Rough ma zwykle odrobinę rezerwy, jest spokojniejszy, zrównoważony, dlatego krótkowłosy w stosunku do niego wygląda na zawsze uśmiechniętego, żartobliwego.[/B][/I] [I][B]Gdy przychodzą do domu to C. Rough będzie poruszał ogonem, przywita się ze wszystkimi i w końcu połozy się przy czyichś nogach. C. Smooth zaś będzie poruszał się całym ciałem, skakał i rozdawał całusy a później będzie bawił się czyimiś stopami.[/B][/I] [I][B]Collie Krótkowłose są szybsze i często bardziej zwinne, zaś Collie Długowłosy jest psem bardziej myślącym.[/B][/I] [I][B]Podsumowując: Collie Smooth - działa zaś Collie Rough - myśli."[/B][/I] jakby kogoś interesowało ;) Quote
marta1624 Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 [quote name='Baski_Kropka']Mnie się już bardziej krótkowłose podobają colaki... ale nei wiem czy w charakterze są jakies różnice? Angi... masz coś do poczwarkarzy?! :mad:[/QUOTE] Właśnie ma i się prosi :mad: Quote
Leokadia Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Krótkowłose już chyba lepsze niz te z długim kłakiem, ale oba brzydkie :eviltong: Juz bym chyba wolała tego łONka niż Collie:evil_lol: Quote
angineuuka Posted May 31, 2014 Author Posted May 31, 2014 fuuuuuj, jak można mówić, ze onek jest ładny. ewentualnie użytkowe.:eviltong: no i czarne zniosę:eviltong: to teraz juz wiem, ze kolejnej rasy wam nie powiem :p Quote
Naklejka Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Collie to najlepsze w starym typie, bez ogromu włosa. Takie lubię! [url]http://www.oldtimefarmshepherd.org/wp-content/uploads/2011/04/oldtime.jpg[/url] Ony są ładne, ale dopóki nie zobaczę ich budowy :evil_lol: Uzytki są ok. Quote
Naklejka Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 [quote name='Angi']albo chodsky pes ;>[/QUOTE] W nich to jestem zakochana, a jakiś czas temu widziałam chodziaki trenujące frisbee... przepadłam :evil_lol: Widziałam jedną sucz z czech, ale była lękliwa :shake: Quote
Leokadia Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 Ja następnej rasy też ci nie powiem, bo bardzo lubisz mnie męczyć faktem, że nie moge mieć w tej chwili takiego psa:diabloti: Quote
angineuuka Posted May 31, 2014 Author Posted May 31, 2014 oj tam:diabloti:, wy byście akurat mnie nie męczyli :p Quote
angineuuka Posted May 31, 2014 Author Posted May 31, 2014 [url]http://www.piercing4u.pl/pl/p/Kolczyk-do-brody-HAK-rog-bawola%2C-ucha-w36/1041[/url] nosiłabym :diabloti: Quote
marta1624 Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 O fuuuuuu....:crazyeye: Nie chciałabym cię w tym widzieć :D Quote
angineuuka Posted June 1, 2014 Author Posted June 1, 2014 dziś raczej już nic nie zrobie.. mam bulus uszus, wkurwus i niechcemisie :evil_lol: Quote
angineuuka Posted June 1, 2014 Author Posted June 1, 2014 nie codziennie boli mnie ucho :eviltong: Quote
Recommended Posts