Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Angi']polecam się na przyszłość, przeszłość i na teraźniejszość :grins: :evil_lol:

już widzę tą dzisiejszą radość jak wrócę do domu :loveu: :lol:[/QUOTE]

Zaliżą Cię z dzikiej radości :) Wiem co moje wyprawiają jak wracam a są tylko dwie :D

Posted

[quote name='Kasi i Lena']
Royal ma najdroższą na świecie kukurydzę :P Bo chyba on ma kukurydzę w składzie? jak dla kurczaków :D[/QUOTE]

Ale kukurydza nie jest zła ;) Oczywiście w normalnych dawkach ;) Moja suka sama się karmi kukurydzą jak rośnie na polach. Więc gdyby psy kukurydzy jeść nie mogły, to by jej nie jadły ;) Wczoraj była u nas suka kolegi i też się najadła kukurydzy na polu, choć już dużego wyboru nie miała, bo już zebrana, więc żarła jakieś resztki :D

Posted

[quote name='magdabroy']Ale kukurydza nie jest zła ;) Oczywiście w normalnych dawkach ;) Moja suka sama się karmi kukurydzą jak rośnie na polach. Więc gdyby psy kukurydzy jeść nie mogły, to by jej nie jadły ;) Wczoraj była u nas suka kolegi i też się najadła kukurydzy na polu, choć już dużego wyboru nie miała, bo już zebrana, więc żarła jakieś resztki :D[/QUOTE]

Ale ja nie twierdzę że kukurydza sama w sobie jest zła. Moje też lubią i jedzą. Chodzi o to że nie powinno jej być w karmie w formie wypełniacza.

Moje ogólnie są dziwne. Kochają orzechy,kokosa, avokado. Lenusia za paprykę dałaby się pokroi.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Ale ja nie twierdzę że kukurydza sama w sobie jest zła. Moje też lubią i jedzą. Chodzi o to że nie powinno jej być w karmie w formie wypełniacza.[/QUOTE]

Dlatego napisałam "w normalnych dawkach" ;)
Zawsze można przejść na barf i pies nie będzie jadł karmy z wypełniaczami w postaci kukurydzy ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Dlatego napisałam "w normalnych dawkach" ;)
Zawsze można przejść na barf i pies nie będzie jadł karmy z wypełniaczami w postaci kukurydzy ;)[/QUOTE]

U mnie nie można. Zwyczajnie się brzydzę, zwłaszcza przy zdolnościach mojej jednej suki do chowania jedzenia . Obawiam się że któregoś dnia obudzę się z surowym mięsem zakopanym pod poduszką :D
Dlatego też jedzą karmę w która szumnie nazywa się bezzbożówką a ma w roli wypełniacza ziemniaki ;/

Posted

[IMG]http://zoomia.pl/files/i/49/96/gryzonie-swinki-morskie-skinny_big_2_499629524.jpg[/IMG][IMG]http://zoomia.pl/files/i/20/41/gryzonie-swinki-morskie-skinny_big_6_2041145023.jpg[/IMG]

szkoda, ze nie mam drugiej dużej klatki :P

Posted

[quote name='magdabroy'] Więc gdyby psy kukurydzy jeść nie mogły, to by jej nie jadły ;) [/QUOTE]

ciekawa teoria. znaczy, skoro Etna bez problemu zjadła całą tabliczkę czekolady, to oznacza, że psy mogą jeść czekoladę? :)

to co wstawiła Angi to świnki morskie skinny ;)

Posted

[quote name='motyleqq']ciekawa teoria. znaczy, skoro Etna bez problemu zjadła całą tabliczkę czekolady, to oznacza, że psy mogą jeść czekoladę? :)

to co wstawiła Angi to świnki morskie skinny ;)[/QUOTE]

Pixel zjadł ostatnio ptasie pióro.... psy żywią się ptasimi piórami? :lol:

Psy to nie koty, kot wywęszył chipsy - odszedł, pies - rzucił sie na opakowanie....
Ale taki urok tych głupiutkich żarłoczków :loveu: :evil_lol:

EDIT: Oczywiście nie każdy, każdy pies (i kot) jest inny ;)

Posted

[quote name='motyleqq']ciekawa teoria. znaczy, skoro Etna bez problemu zjadła całą tabliczkę czekolady, to oznacza, że psy mogą jeść czekoladę? :) [/QUOTE]

Czekolada nie jest czymś co pies może sobie sam "upolować". Czekolada to mieszanka kakao, mleka i innych składników, tak dla jasności :eviltong:

[quote name='Pixeloza']Pixel zjadł ostatnio ptasie pióro.... psy żywią się ptasimi piórami? :lol:
[/QUOTE]

Wiele psów na barf'ie dostaje np. całe ptaki i potrafią zjeść wszystko, łącznie z piórami.
To tak jakby się zastanawiać na dzikimi psowatymi/kotowatymi co zjadają ze swoich upolowanych ofiar. Wystarczy obejrzeć pierwszy z brzegu film przyrodniczy, żeby zobaczyć, że upolowane ofiary są zjadane z piórami czy sierścią ;)

Posted

[quote name='rashelek']Super, Poczwar się ucieszy :loveu: Skoro MOŻE zjeść kupę, w naturze również, to znaczy, że powinien :loveu:[/QUOTE]

Pies, z dobrze zbilansowaną dietą kup nie jada :eviltong: