Kasi i Lena Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='Angi']polecam się na przyszłość, przeszłość i na teraźniejszość :grins: :evil_lol: już widzę tą dzisiejszą radość jak wrócę do domu :loveu: :lol:[/QUOTE] Zaliżą Cię z dzikiej radości :) Wiem co moje wyprawiają jak wracam a są tylko dwie :D Quote
*Magda* Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='Kasi i Lena'] Royal ma najdroższą na świecie kukurydzę :P Bo chyba on ma kukurydzę w składzie? jak dla kurczaków :D[/QUOTE] Ale kukurydza nie jest zła ;) Oczywiście w normalnych dawkach ;) Moja suka sama się karmi kukurydzą jak rośnie na polach. Więc gdyby psy kukurydzy jeść nie mogły, to by jej nie jadły ;) Wczoraj była u nas suka kolegi i też się najadła kukurydzy na polu, choć już dużego wyboru nie miała, bo już zebrana, więc żarła jakieś resztki :D Quote
angineuuka Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 moje psy mają stalowy żołądek i potrafią pożreć wszystko.. :/ Quote
Kasi i Lena Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='magdabroy']Ale kukurydza nie jest zła ;) Oczywiście w normalnych dawkach ;) Moja suka sama się karmi kukurydzą jak rośnie na polach. Więc gdyby psy kukurydzy jeść nie mogły, to by jej nie jadły ;) Wczoraj była u nas suka kolegi i też się najadła kukurydzy na polu, choć już dużego wyboru nie miała, bo już zebrana, więc żarła jakieś resztki :D[/QUOTE] Ale ja nie twierdzę że kukurydza sama w sobie jest zła. Moje też lubią i jedzą. Chodzi o to że nie powinno jej być w karmie w formie wypełniacza. Moje ogólnie są dziwne. Kochają orzechy,kokosa, avokado. Lenusia za paprykę dałaby się pokroi. Quote
*Magda* Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='Kasi i Lena']Ale ja nie twierdzę że kukurydza sama w sobie jest zła. Moje też lubią i jedzą. Chodzi o to że nie powinno jej być w karmie w formie wypełniacza.[/QUOTE] Dlatego napisałam "w normalnych dawkach" ;) Zawsze można przejść na barf i pies nie będzie jadł karmy z wypełniaczami w postaci kukurydzy ;) Quote
angineuuka Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 [quote name='marta.k9080']cześć :)[/QUOTE] heja. :) Quote
Kasi i Lena Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='magdabroy']Dlatego napisałam "w normalnych dawkach" ;) Zawsze można przejść na barf i pies nie będzie jadł karmy z wypełniaczami w postaci kukurydzy ;)[/QUOTE] U mnie nie można. Zwyczajnie się brzydzę, zwłaszcza przy zdolnościach mojej jednej suki do chowania jedzenia . Obawiam się że któregoś dnia obudzę się z surowym mięsem zakopanym pod poduszką :D Dlatego też jedzą karmę w która szumnie nazywa się bezzbożówką a ma w roli wypełniacza ziemniaki ;/ Quote
angineuuka Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 surowe mięso, phi... co to jest :P Mysz pod poduszką to dopiero jest to :grins: Quote
*Magda* Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Taka śmierdząca kosteczka do snu :loveu::diabloti: Quote
angineuuka Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 omomomomomomomom :diabloti: Quote
Kasi i Lena Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 To już chyba kosteczkę bym wolała :D A najchętniej nic:D Quote
angineuuka Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 mysz taka płaska jakaś dziwnie była. ciekawe czemu... :evil_lol: Quote
*Magda* Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='Angi']mysz taka płaska jakaś dziwnie była. ciekawe czemu... :evil_lol:[/QUOTE] To znaczy, że za dużo ważysz i za bardzo ją zgniotłaś :eviltong: Quote
angineuuka Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 nie była w moim łóżku, i była pod poduszką ;P Quote
angineuuka Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 [IMG]http://zoomia.pl/files/i/49/96/gryzonie-swinki-morskie-skinny_big_2_499629524.jpg[/IMG][IMG]http://zoomia.pl/files/i/20/41/gryzonie-swinki-morskie-skinny_big_6_2041145023.jpg[/IMG] szkoda, ze nie mam drugiej dużej klatki :P Quote
Kasi i Lena Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Co to za urocze istoty?:loveu: Świnki morskie? Quote
motyleqq Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='magdabroy'] Więc gdyby psy kukurydzy jeść nie mogły, to by jej nie jadły ;) [/QUOTE] ciekawa teoria. znaczy, skoro Etna bez problemu zjadła całą tabliczkę czekolady, to oznacza, że psy mogą jeść czekoladę? :) to co wstawiła Angi to świnki morskie skinny ;) Quote
Pixeloza Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='motyleqq']ciekawa teoria. znaczy, skoro Etna bez problemu zjadła całą tabliczkę czekolady, to oznacza, że psy mogą jeść czekoladę? :) to co wstawiła Angi to świnki morskie skinny ;)[/QUOTE] Pixel zjadł ostatnio ptasie pióro.... psy żywią się ptasimi piórami? :lol: Psy to nie koty, kot wywęszył chipsy - odszedł, pies - rzucił sie na opakowanie.... Ale taki urok tych głupiutkich żarłoczków :loveu: :evil_lol: EDIT: Oczywiście nie każdy, każdy pies (i kot) jest inny ;) Quote
motyleqq Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 no u mnie niektóre koty jedzą ciastka :evil_lol: Quote
angineuuka Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 Tak. To swinki morskie. :) Ja juz w domu… :p Quote
angineuuka Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 Kot wyweszyl chipsy - zostal. I probuje sie dostac :p taka wersja jest u mnie :p Quote
*Magda* Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='motyleqq']ciekawa teoria. znaczy, skoro Etna bez problemu zjadła całą tabliczkę czekolady, to oznacza, że psy mogą jeść czekoladę? :) [/QUOTE] Czekolada nie jest czymś co pies może sobie sam "upolować". Czekolada to mieszanka kakao, mleka i innych składników, tak dla jasności :eviltong: [quote name='Pixeloza']Pixel zjadł ostatnio ptasie pióro.... psy żywią się ptasimi piórami? :lol: [/QUOTE] Wiele psów na barf'ie dostaje np. całe ptaki i potrafią zjeść wszystko, łącznie z piórami. To tak jakby się zastanawiać na dzikimi psowatymi/kotowatymi co zjadają ze swoich upolowanych ofiar. Wystarczy obejrzeć pierwszy z brzegu film przyrodniczy, żeby zobaczyć, że upolowane ofiary są zjadane z piórami czy sierścią ;) Quote
rashelek Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Super, Poczwar się ucieszy :loveu: Skoro MOŻE zjeść kupę, w naturze również, to znaczy, że powinien :loveu: Angi, wstawisz jakieś fotki tak za tydzień czy dwa? :diabloti: Quote
*Magda* Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 [quote name='rashelek']Super, Poczwar się ucieszy :loveu: Skoro MOŻE zjeść kupę, w naturze również, to znaczy, że powinien :loveu:[/QUOTE] Pies, z dobrze zbilansowaną dietą kup nie jada :eviltong: Quote
Recommended Posts