Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, fajne psiaki. Westik ma fajną grzyweczkę. Widzę, że Westik ma dobrze dobrane szelki. Możesz napisać mi jakie mają wymiary. Zamówiłam swojej suczce szelki norweskie, ale tak dobrze nie leżą, pas piersiowy jest trochę za długi, pewnie źle ją wymierzyłam. Wprawdzie moja suczka ma trochę inną budowę, ale tak orientacyjnie chciałabym porównać.

Posted

[quote name='Dink']Hej, fajne psiaki. Westik ma fajną grzyweczkę. Widzę, że Westik ma dobrze dobrane szelki. Możesz napisać mi jakie mają wymiary. Zamówiłam swojej suczce szelki norweskie, ale tak dobrze nie leżą, pas piersiowy jest trochę za długi, pewnie źle ją wymierzyłam. Wprawdzie moja suczka ma trochę inną budowę, ale tak orientacyjnie chciałabym porównać.[/QUOTE]
Jak się nie mylę, to pas piersiowy ma 38 cm, a obwód ma 46. Mój pies jest pulpetem :evil_lol: i jest trochę większa niż normalny west. A obwód zmierzyłam jej ok 2 cm za łapkami ;)
Jak chcesz, to wstaw fotkę psiaka w szelkach.

Posted

Postaram się jutro zrobić i wstawić, bo aktualnie nie mam zdjęcia suczki w szelkach.
Twoja sunia na pulpeta nie wygląda. Ja u swojej suczki wzięłam pas piersiowy na 34 cm, obwód na 45 cm, i górna linia na 20 cm. obwód mierzyłam tak jak ty, tak też było w instrukcji. Ogólnie suczka szelki nosiła i będzie nosić, ale przy kolejnym zamówieniu chcę jej lepiej dopasować

Posted

[IMG]http://3.bp.blogspot.com/-SsG2ZjBXJIw/UU87p8bAUtI/AAAAAAAAA9U/_BkVJYrhGww/s640/006.JPG[/IMG]

Taa... od tej pory zawsze 2 razy mierzę psa i upewniam się czy dobrze zamówiłam :evil_lol:

Posted

[quote name='Pixeloza'][IMG]http://3.bp.blogspot.com/-SsG2ZjBXJIw/UU87p8bAUtI/AAAAAAAAA9U/_BkVJYrhGww/s640/006.JPG[/IMG]

Taa... od tej pory zawsze 2 razy mierzę psa i upewniam się czy dobrze zamówiłam :evil_lol:[/QUOTE]
a co tam jest złego? :D

Posted

[quote name='Angi']na zdjęciu tego nie widać ;) . Wystaw na sprzedaż :D[/QUOTE]

nie :evil_lol:
zamierzam skrócić pasek z przedpiersia i wszyć mu rzep (tamten się za wcześnie kończ, na zdjęciu jest zawinięty z drugiej strony szelek :evil_lol: )
a w obwodzie też przyciąć i zrobić zgrubienie, tylko kiedy oddadzą mi sprzęt krawiecki? :evil_lol:

Posted

[quote name='Angi']ahahaha :evil_lol: teraz już wiem, żeby ich nie kupować :P[/QUOTE]

możesz kupić, ja się pomyliłam przy rozmiarze zamiast XS-S kupiłam S-M :roll: :evil_lol:

[IMG]http://www.gandalf.com.pl/o/psie-sztuczki,big,272927.jpg[/IMG]

Kupuję :grins:
Pixel będzie wymiatał :evil_lol:

Posted

aa, myślałam że to są te xs. :P :evil_lol: Ale na razie mam zamiar kupić obroże Alpinie i sprzedać jej szelki i smycz. I kupić sobie nową smycz, ale nie wiem jaką :grins:

Posted

Cześć :)
To ja mam zawsze szczęście - kupuję psu szelki "na oko", do tej pory do końca nie wiem jakie mój pies ma wymiary :lol: (tylko mniej więcej) i wszystko, co kupię jest idealne :p

Posted

[quote name='magdabroy']Jesienna depresja Cię dopada :eviltong:[/QUOTE]
jesienna w lato 8)
[quote name='Sonka95']A ja wole kupić w zoologu i wymierzyć na psie niż potem się bawić w zwracanie :diabloti:[/QUOTE]
w zoologu rzadko co mi się podoba :evil_lol:

Dziś mija pół roku, odkąd mam Alpinę :P A za 10 dni jadę na wystawę i będzie duża fotorelacja. :diabloti: chyba że pogoda nie dopisze, to do uja pojadę :P