*Magda* Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='Angi']A Misi się cieczka już zaczęła, bo nastawia dupsko Alpinie :roll:[/QUOTE] A Miśka woli dziewczynki :evil_lol: Quote
angineuuka Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 Jak ma cieczkę, to nastawia każdemu :evil_lol: Quote
angineuuka Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 zdarza się.:diabloti: Dobrze, że Alpina bez maciczna :P Quote
Dink Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Hej, fajne psiaki. Westik ma fajną grzyweczkę. Widzę, że Westik ma dobrze dobrane szelki. Możesz napisać mi jakie mają wymiary. Zamówiłam swojej suczce szelki norweskie, ale tak dobrze nie leżą, pas piersiowy jest trochę za długi, pewnie źle ją wymierzyłam. Wprawdzie moja suczka ma trochę inną budowę, ale tak orientacyjnie chciałabym porównać. Quote
angineuuka Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 [quote name='Dink']Hej, fajne psiaki. Westik ma fajną grzyweczkę. Widzę, że Westik ma dobrze dobrane szelki. Możesz napisać mi jakie mają wymiary. Zamówiłam swojej suczce szelki norweskie, ale tak dobrze nie leżą, pas piersiowy jest trochę za długi, pewnie źle ją wymierzyłam. Wprawdzie moja suczka ma trochę inną budowę, ale tak orientacyjnie chciałabym porównać.[/QUOTE] Jak się nie mylę, to pas piersiowy ma 38 cm, a obwód ma 46. Mój pies jest pulpetem :evil_lol: i jest trochę większa niż normalny west. A obwód zmierzyłam jej ok 2 cm za łapkami ;) Jak chcesz, to wstaw fotkę psiaka w szelkach. Quote
Dink Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Postaram się jutro zrobić i wstawić, bo aktualnie nie mam zdjęcia suczki w szelkach. Twoja sunia na pulpeta nie wygląda. Ja u swojej suczki wzięłam pas piersiowy na 34 cm, obwód na 45 cm, i górna linia na 20 cm. obwód mierzyłam tak jak ty, tak też było w instrukcji. Ogólnie suczka szelki nosiła i będzie nosić, ale przy kolejnym zamówieniu chcę jej lepiej dopasować Quote
Pixeloza Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [IMG]http://3.bp.blogspot.com/-SsG2ZjBXJIw/UU87p8bAUtI/AAAAAAAAA9U/_BkVJYrhGww/s640/006.JPG[/IMG] Taa... od tej pory zawsze 2 razy mierzę psa i upewniam się czy dobrze zamówiłam :evil_lol: Quote
angineuuka Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 [quote name='Pixeloza'][IMG]http://3.bp.blogspot.com/-SsG2ZjBXJIw/UU87p8bAUtI/AAAAAAAAA9U/_BkVJYrhGww/s640/006.JPG[/IMG] Taa... od tej pory zawsze 2 razy mierzę psa i upewniam się czy dobrze zamówiłam :evil_lol:[/QUOTE] a co tam jest złego? :D Quote
Pixeloza Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='Angi']a co tam jest złego? :D[/QUOTE] 5 cm za dużo w klatce piersiowej i 10 cm w przedpiersiu :evil_lol: Quote
angineuuka Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 [quote name='Pixeloza']5 cm za dużo w klatce piersiowej i 10 cm w przedpiersiu :evil_lol:[/QUOTE] na zdjęciu tego nie widać ;) . Wystaw na sprzedaż :D Quote
Pixeloza Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='Angi']na zdjęciu tego nie widać ;) . Wystaw na sprzedaż :D[/QUOTE] nie :evil_lol: zamierzam skrócić pasek z przedpiersia i wszyć mu rzep (tamten się za wcześnie kończ, na zdjęciu jest zawinięty z drugiej strony szelek :evil_lol: ) a w obwodzie też przyciąć i zrobić zgrubienie, tylko kiedy oddadzą mi sprzęt krawiecki? :evil_lol: Quote
angineuuka Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 ahahaha :evil_lol: teraz już wiem, żeby ich nie kupować :P Quote
Pixeloza Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='Angi']ahahaha :evil_lol: teraz już wiem, żeby ich nie kupować :P[/QUOTE] możesz kupić, ja się pomyliłam przy rozmiarze zamiast XS-S kupiłam S-M :roll: :evil_lol: [IMG]http://www.gandalf.com.pl/o/psie-sztuczki,big,272927.jpg[/IMG] Kupuję :grins: Pixel będzie wymiatał :evil_lol: Quote
angineuuka Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 aa, myślałam że to są te xs. :P :evil_lol: Ale na razie mam zamiar kupić obroże Alpinie i sprzedać jej szelki i smycz. I kupić sobie nową smycz, ale nie wiem jaką :grins: Quote
łamAga Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 hejka ;) zdjęcia widziała :loveu: suuuuuper :loveu: Quote
Ty$ka Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Cześć :) To ja mam zawsze szczęście - kupuję psu szelki "na oko", do tej pory do końca nie wiem jakie mój pies ma wymiary :lol: (tylko mniej więcej) i wszystko, co kupię jest idealne :p Quote
angineuuka Posted August 21, 2013 Author Posted August 21, 2013 a ja mam takiego doła, że masakra... na nic nie mam ochoty, nic mi się nie chce i w ogóle masakraaaaaaaa... a ja nie kupuję szelek w zoologu :P Quote
Ty$ka Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 A czemu masz doła? :( Też nie kupuję w zoologu :P Quote
angineuuka Posted August 21, 2013 Author Posted August 21, 2013 [quote name='magdabroy']Coś ostatnio często masz doła :roll:[/QUOTE] tak jakoś wychodzi... :roll: Quote
*Magda* Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 [quote name='Angi']tak jakoś wychodzi... :roll:[/QUOTE] Jesienna depresja Cię dopada :eviltong: Quote
Sonka95 Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 A ja wole kupić w zoologu i wymierzyć na psie niż potem się bawić w zwracanie :diabloti: Quote
angineuuka Posted August 21, 2013 Author Posted August 21, 2013 [quote name='magdabroy']Jesienna depresja Cię dopada :eviltong:[/QUOTE] jesienna w lato 8) [quote name='Sonka95']A ja wole kupić w zoologu i wymierzyć na psie niż potem się bawić w zwracanie :diabloti:[/QUOTE] w zoologu rzadko co mi się podoba :evil_lol: Dziś mija pół roku, odkąd mam Alpinę :P A za 10 dni jadę na wystawę i będzie duża fotorelacja. :diabloti: chyba że pogoda nie dopisze, to do uja pojadę :P Quote
*Magda* Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Masz ją szybciej niż powinnaś mieć :evil_lol: Już pół roku masz Alpinę :crazyeye: Kuźwa, ale to przeleciało :p Quote
Recommended Posts