Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kalyna']Boszz rewelacyjne są te zdjęcia :loveu:

którym obiektywem robisz te fotki?
no, bo się zastanawiam czy stałka daje radę przy takich ruchliwych psach :hmmmm:[/QUOTE]

dzieki :)
55-250, stałka slabo ogarnia to typowa portretowka, chociaz robilam nia zdjecia bawiacych sie psow.

Posted

[quote name='Naklejka']dzieki :)
55-250, stałka slabo ogarnia to typowa portretowka, chociaz robilam nia zdjecia bawiacych sie psow.[/QUOTE]

oblukałam ten obiektyw...
bo główkuję nad jakimś obiektywem dla siebie i nic nie wymyśliłam.. ale ja w nikonie jestem.. :mdleje:
jedyny trochę podobny to 55-200 z tego co widzę...

Hmm przerabiałaś sporo te zdjęcia?

Posted (edited)

Masz 18-105? (canony maja inne ogniskowe) nie wiem czy jest sens kupowania 55-200 chyba ze potrzebujesz cos dluzszego... On ostrzy od metra wez to pod uwagę ;-) . Mozesz spróbowac stalke, plastyka zdjec zupelnie inna, no i przydaje się przy kiepskim swietle ;-).
Pozdrowienia z pociągu! :D
edit:
zapomnialam dopisac, poprawiony kadr, kontrast, jasnosc, czasem mocno obrabiam, ale zwykle mi sie nie chce :-P

Edited by Naklejka
Posted

[quote name='Naklejka']Masz 18-105? (canony maja inne ogniskowe) nie wiem czy jest sens kupowania 55-200 chyba ze potrzebujesz cos dluzszego... On ostrzy od metra wez to pod uwagę ;-) . Mozesz spróbowac stalke, plastyka zdjec zupelnie inna, no i przydaje się przy kiepskim swietle ;-).
Pozdrowienia z pociągu! :D
edit:
zapomnialam dopisac, poprawiony kadr, kontrast, jasnosc, czasem mocno obrabiam, ale zwykle mi sie nie chce :-P[/QUOTE]

noo właśnie... tak mam ten 18-105 no i zastanawiam się nad czymś dłuższym albo stałką.. taaa niezdecydowana jestem... :mdleje:
tele jest fajny, ale znowu ciemny, za to stałka jasna, ale bez możliwości przybliżenia czy oddalenia :hmmmm: noo i tak nic ciekawego nie wymyśliłam :lol:
ekhym na jasne tele to mnie nie stać i w najbliższych latach stać nie będzie :evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Mi tam cieemne tele nie przeszkadza, bo ma stabilizacje :)
Stalki sa fajne :P[/QUOTE]

nie pomagasz :evil_lol:
ja tam w sumie to ciągle myślę.... bo codziennie to mam inny pomysł...

Posted

[quote name='kalyna']noo właśnie... tak mam ten 18-105 no i zastanawiam się nad czymś dłuższym albo stałką.. taaa niezdecydowana jestem... :mdleje:
tele jest fajny, ale znowu ciemny, za to stałka jasna, ale bez możliwości przybliżenia czy oddalenia :hmmmm: noo i tak nic ciekawego nie wymyśliłam :lol:
ekhym na jasne tele to mnie nie stać i w najbliższych latach stać nie będzie :evil_lol:[/QUOTE]
Bierz 55-200, tanie to, a efekty rewelacyjne. To mój podstawowy obiektyw.

Stałkę też mam i szczerze to leży nieużywana większość czasu... Oczywiście zależy kto co lubi, ale nie wyobrażam sobie fotkowania psów bez 55-200 ;)

Posted

[quote name='Amber']Bierz 55-200, tanie to, a efekty rewelacyjne. To mój podstawowy obiektyw.

Stałkę też mam i szczerze to leży nieużywana większość czasu... Oczywiście zależy kto co lubi, ale nie wyobrażam sobie fotkowania psów bez 55-200 ;)[/QUOTE]

oo dzięki za opinie ;)
Twoje fotki są piękne..
noo to teraz dalej rozmyślam :lol:

nad stałką do pomieszczeń właśnie myslałam, ale to byłby chyba jednak dalszy zakup... jak już..

Posted

[quote name='dOgLoV']nie wpadnij w alkoholizm :evil_lol:[/QUOTE]

Pfff, co ty mi tu sugerujesz? My sie i bez alkoholu swietnie bawimy :evil_lol:
Idziemy potem na foteczki, wcoraj tez cos podczas zachodu porobila :P
Przepraszam za literowki i brak polskich znakow, ale pisze z tableta ;)

Posted

[quote name='Naklejka']Pfff, co ty mi tu sugerujesz? My sie i bez alkoholu swietnie bawimy :evil_lol:
Idziemy potem na foteczki, wcoraj tez cos podczas zachodu porobila :P
Przepraszam za literowki i brak polskich znakow, ale pisze z tableta ;)[/QUOTE]

oooooo to bedzie duzo zdjec po Twoim powrocie , chyba ze Jetsan zdazy zjesc dom :diabloti:

Posted

[quote name='dOgLoV']oooooo to bedzie duzo zdjec po Twoim powrocie , chyba ze Jetsan zdazy zjesc dom :diabloti:[/QUOTE]

Na fejsie beda ;)
A jetsan cos spokojny, bramy nie rozwalil :P

Posted

[quote name='Naklejka']Stalki sa dobre do portretow, do zdjec w pomieszczeniach itp. ;)[/QUOTE]
Oczywiście, po to są. Jednak psy się jednak foci zwykle na zewnątrz i wygodnie operować zoomem z jednego miejsca niż biegać z aparatem za psami ;) No i zoomem też możesz zrobić ładny portret.

Posted

a ja focę psy tylko stałkami, bo tylko dwie stałki mam ;) nie narzekam na bieganie, da się przyzwyczaić , ale nie wątpię,że jaśniutki (czytaj kosmicznie drogi) tele byłby lepszy

Posted

[quote name='Angi']żądam zdjęcia jednorożca :evil_lol:[/QUOTE]

Hahahahahaha! Nie mam, uciekli mi :(

Do stalki da sie przyzwyczaic, duzo osob uzywa 50mm do fotografowania psow, ja tez ;) np. w lesie, na ogrodzie, w parkach.
50 jest ze mna wszedzie :evil_lol:

Posted

Ja sobie nie wyobrażam focić stałką np. jak pies łapie frisbee, z choćby tego powodu, że nie chciałabym aby pies przez przypadek wylądował mi na głowie :evil_lol: