angineuuka Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 bo nie jechałyśmy pociągiem, tylko busem :evil_lol: Quote
kalyna Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Boszz rewelacyjne są te zdjęcia :loveu: którym obiektywem robisz te fotki? no, bo się zastanawiam czy stałka daje radę przy takich ruchliwych psach :hmmmm: Quote
Naklejka Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 [quote name='kalyna']Boszz rewelacyjne są te zdjęcia :loveu: którym obiektywem robisz te fotki? no, bo się zastanawiam czy stałka daje radę przy takich ruchliwych psach :hmmmm:[/QUOTE] dzieki :) 55-250, stałka slabo ogarnia to typowa portretowka, chociaz robilam nia zdjecia bawiacych sie psow. Quote
kalyna Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='Naklejka']dzieki :) 55-250, stałka slabo ogarnia to typowa portretowka, chociaz robilam nia zdjecia bawiacych sie psow.[/QUOTE] oblukałam ten obiektyw... bo główkuję nad jakimś obiektywem dla siebie i nic nie wymyśliłam.. ale ja w nikonie jestem.. :mdleje: jedyny trochę podobny to 55-200 z tego co widzę... Hmm przerabiałaś sporo te zdjęcia? Quote
Naklejka Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 (edited) Masz 18-105? (canony maja inne ogniskowe) nie wiem czy jest sens kupowania 55-200 chyba ze potrzebujesz cos dluzszego... On ostrzy od metra wez to pod uwagę ;-) . Mozesz spróbowac stalke, plastyka zdjec zupelnie inna, no i przydaje się przy kiepskim swietle ;-). Pozdrowienia z pociągu! :D edit: zapomnialam dopisac, poprawiony kadr, kontrast, jasnosc, czasem mocno obrabiam, ale zwykle mi sie nie chce :-P Edited December 29, 2012 by Naklejka Quote
kalyna Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [quote name='Naklejka']Masz 18-105? (canony maja inne ogniskowe) nie wiem czy jest sens kupowania 55-200 chyba ze potrzebujesz cos dluzszego... On ostrzy od metra wez to pod uwagę ;-) . Mozesz spróbowac stalke, plastyka zdjec zupelnie inna, no i przydaje się przy kiepskim swietle ;-). Pozdrowienia z pociągu! :D edit: zapomnialam dopisac, poprawiony kadr, kontrast, jasnosc, czasem mocno obrabiam, ale zwykle mi sie nie chce :-P[/QUOTE] noo właśnie... tak mam ten 18-105 no i zastanawiam się nad czymś dłuższym albo stałką.. taaa niezdecydowana jestem... :mdleje: tele jest fajny, ale znowu ciemny, za to stałka jasna, ale bez możliwości przybliżenia czy oddalenia :hmmmm: noo i tak nic ciekawego nie wymyśliłam :lol: ekhym na jasne tele to mnie nie stać i w najbliższych latach stać nie będzie :evil_lol: Quote
Naklejka Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 Mi tam cieemne tele nie przeszkadza, bo ma stabilizacje :) Stalki sa fajne :P Quote
kalyna Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [quote name='Naklejka']Mi tam cieemne tele nie przeszkadza, bo ma stabilizacje :) Stalki sa fajne :P[/QUOTE] nie pomagasz :evil_lol: ja tam w sumie to ciągle myślę.... bo codziennie to mam inny pomysł... Quote
Naklejka Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 Tez mialam ten problem, dlatego kupilam dwa obiektywy :evil_lol: Quote
Karro Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 E no dworzec we Wrocławiu jest teraz bardzo ładny :loveu: Quote
angineuuka Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 już widzę jak my jedziemy tam na wystawę :evil_lol: Quote
Amber Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [quote name='kalyna']noo właśnie... tak mam ten 18-105 no i zastanawiam się nad czymś dłuższym albo stałką.. taaa niezdecydowana jestem... :mdleje: tele jest fajny, ale znowu ciemny, za to stałka jasna, ale bez możliwości przybliżenia czy oddalenia :hmmmm: noo i tak nic ciekawego nie wymyśliłam :lol: ekhym na jasne tele to mnie nie stać i w najbliższych latach stać nie będzie :evil_lol:[/QUOTE] Bierz 55-200, tanie to, a efekty rewelacyjne. To mój podstawowy obiektyw. Stałkę też mam i szczerze to leży nieużywana większość czasu... Oczywiście zależy kto co lubi, ale nie wyobrażam sobie fotkowania psów bez 55-200 ;) Quote
Naklejka Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 Stalki sa dobre do portretow, do zdjec w pomieszczeniach itp. ;) Quote
kalyna Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Amber']Bierz 55-200, tanie to, a efekty rewelacyjne. To mój podstawowy obiektyw. Stałkę też mam i szczerze to leży nieużywana większość czasu... Oczywiście zależy kto co lubi, ale nie wyobrażam sobie fotkowania psów bez 55-200 ;)[/QUOTE] oo dzięki za opinie ;) Twoje fotki są piękne.. noo to teraz dalej rozmyślam :lol: nad stałką do pomieszczeń właśnie myslałam, ale to byłby chyba jednak dalszy zakup... jak już.. Quote
Naklejka Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 [quote name='dOgLoV']już jutro imprezka :diabloti:[/QUOTE] Mamy dziennie imprezki :diabloti: Quote
łamAga Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Naklejka']Mamy dziennie imprezki :diabloti:[/QUOTE] nie wpadnij w alkoholizm :evil_lol: Quote
Naklejka Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 [quote name='dOgLoV']nie wpadnij w alkoholizm :evil_lol:[/QUOTE] Pfff, co ty mi tu sugerujesz? My sie i bez alkoholu swietnie bawimy :evil_lol: Idziemy potem na foteczki, wcoraj tez cos podczas zachodu porobila :P Przepraszam za literowki i brak polskich znakow, ale pisze z tableta ;) Quote
łamAga Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Naklejka']Pfff, co ty mi tu sugerujesz? My sie i bez alkoholu swietnie bawimy :evil_lol: Idziemy potem na foteczki, wcoraj tez cos podczas zachodu porobila :P Przepraszam za literowki i brak polskich znakow, ale pisze z tableta ;)[/QUOTE] oooooo to bedzie duzo zdjec po Twoim powrocie , chyba ze Jetsan zdazy zjesc dom :diabloti: Quote
Naklejka Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 [quote name='dOgLoV']oooooo to bedzie duzo zdjec po Twoim powrocie , chyba ze Jetsan zdazy zjesc dom :diabloti:[/QUOTE] Na fejsie beda ;) A jetsan cos spokojny, bramy nie rozwalil :P Quote
angineuuka Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 żądam zdjęcia jednorożca :evil_lol: Quote
Amber Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Naklejka']Stalki sa dobre do portretow, do zdjec w pomieszczeniach itp. ;)[/QUOTE] Oczywiście, po to są. Jednak psy się jednak foci zwykle na zewnątrz i wygodnie operować zoomem z jednego miejsca niż biegać z aparatem za psami ;) No i zoomem też możesz zrobić ładny portret. Quote
eria Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 a ja focę psy tylko stałkami, bo tylko dwie stałki mam ;) nie narzekam na bieganie, da się przyzwyczaić , ale nie wątpię,że jaśniutki (czytaj kosmicznie drogi) tele byłby lepszy Quote
Naklejka Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 [quote name='Angi']żądam zdjęcia jednorożca :evil_lol:[/QUOTE] Hahahahahaha! Nie mam, uciekli mi :( Do stalki da sie przyzwyczaic, duzo osob uzywa 50mm do fotografowania psow, ja tez ;) np. w lesie, na ogrodzie, w parkach. 50 jest ze mna wszedzie :evil_lol: Quote
Amber Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Ja sobie nie wyobrażam focić stałką np. jak pies łapie frisbee, z choćby tego powodu, że nie chciałabym aby pies przez przypadek wylądował mi na głowie :evil_lol: Quote
Recommended Posts