Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anecik20-1985 napisał(a):
Oj Andzia jest niezniszczalna :D Speedus nie może się położyć, bo do razu go zaczepia do zabawy :D
normalnie szczęśliwe dzieciaczki :D :loveu:

i tak byc powinno;)

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurcze przepraszam że zawaliłam dwa dni w pojawianiu się na wątku , ale na fb jestem :)

i jak kolejny dzień z Andzią minął ?
a małżonek zadowolony z Andzi ?

Posted

kama210 napisał(a):
kurcze przepraszam że zawaliłam dwa dni w pojawianiu się na wątku , ale na fb jestem :)

i jak kolejny dzień z Andzią minął ?
a małżonek zadowolony z Andzi ?

witam po dwóch dniach :D

kolejny dzień z Andzią super :) teraz sobie śpi na samym środku pokoju, żeby być blisko nas :D :loveu: a w ciągu dnia to zaczepia do zabawy Speedusa :D a kiedy on jest zbyt nachalny z jego "wdziękami" to spryciula podgryza go po łapach :D generalnie jak się bawią to mamy wesoło :D

wieczorkiem jak wczoraj byliśmy na 4-ro km spacerku :D ciągnie na smyczy jak szalona :D tzn. idzie mocno do przodu - dobre zadatki na Canicross :) Szelki już miała przymierzane wczoraj :) oczywiście zakładanie na raty, bo Andzia buch na plecy i miziaj mnie :D ale jakoś nie wzruszyło ją, że ma coś na grzbiecie :D

w piątek mamy w planach wybrać się na Noc Biologów do Katowic - nasz klub będzie miał tam mały pokaz :) a Andzia pozna nowych kolegów i koleżanki :D

a małżonek oczywiście, że zadowolony :D i też się polubili z Andzią - mizianko musi być :D

aaaa i muszę dodać, że jak wracamy ze spacerku to mówię komendę "do domu" i Andziunia już nawet wie, w którą uliczkę trzeba skręcić :D a potem grzecznie zatrzymuje się pod furtką :)

Posted

a ja sobie pozwolę wstawić link do Wszego albumu Andzi - https://picasaweb.google.com/105403856381402523600/8Stycznia2012AndziaWNowymDomku?authkey=Gv1sRgCJ6IndrS8Lz1xQE

i nasza wesoluchna Andzia ... ona uwielbia spać na grzbiecie z łapani na górze :)

pilnujcie dobrze Andziuli :) i trzeba powpisywać jej nr chipa i dane właścicieli - zwłaszcza nr telefonu do różnych baz ...

ale ma piękne to futroooo

Posted (edited)

uwaga uwaga - Andziunia dzisiaj pierwszy raz pokazała jaki ma głos :D tzn obszczekała przez płot jakiegoś osobnika :D

a tak ogólnie to jest przekochana :D

chcemy i Andzie i Speedusa zarejestrować w bazie identyfikacja.pl :)

Edited by anecik20-1985
Posted

oj trafiła trafiła :D
a szaleć to by mogła na okrągło :D bardzo fajnie się patrzy jak się zwierzaki bawią :D zwłaszcza jak go zaczepia i podgryza :D a jakie fajne podchody do Speedusa robi, żeby się z nią bawił :D podszczekuje i się wdzięczy do niego :D

Posted

Na fb jest nawoływanie do szybkiej moblilizacji w sprawie nowej ustawy dla zwierząt!!!: WAŻNE!!! Proszę, wyślijcie maila o takim tekście: "Nie zgadzam się na odrzucenie obywatelskiego projektu ustawy o zwierzętach w pierwszym czytaniu, żądam odesłania go do rozpatrzenia w komisji sejmowej." (i oczywiście Wasz podpis) na ten adres mailowy: [email protected] Ludzie z PO planują odrzucenie ustawy o ochronie zwierząt, proszę, nie pozwólcie im na to! Wyślijcie maila, powiadomcie znajomych

Posted

relacja z dzisiejszej nocy biologów:)

psiaków klubowych trochę było i Andzia miała okazję je dzisiaj poznać :) Muszę przyznać, że jest odważna :D obszczekała wszystkie psiaki jakie się dało :D Po występie zaprzęgów był pokaz tresury PT i po wszystkim jeden doberman chciał się przywitać, a Andzia też go obszczekała :D

ale jak na pierwszy raz takiego spotkania, gromady psów oceniam Andzię bardzo dobrze :)

i oczywiście do każdego, kto do niej podchodził Andzia z minką "miziaj mnie" :D aaaa i wszyscy mówią, że śliczny z niej grenland :D

a tu kilka fotek Andzi z dzisiaj :) https://picasaweb.google.com/105403856381402523600/13Stycznia2012NocBiologowKatowice?authkey=Gv1sRgCO23iNyU8ueKzQE

Posted (edited)

super widok :)

ja kiedyś szukając podobieństwa Andzi - tak kombinowałam że jest trochę podobna do grenladów - zwłaszcza z pyska ..

a "śpiewa" ?
bo u Moniki lubiła sobie pośpiewać jak na psy północy przystało :)

tak jak zobaczyłąm to zdjęcie to przypomniało mi się że w szafie czekają jż od dawna podarowane dla nas uprzęże /używane /
i tu miałbym do Pani prośbę - czy pomoże mi Pani opisać je dokładnie - bo ja się na tym kompletnie nie znam ?

ja zacznę wystawiać bazarek i podeślę link z prośbą o podpowiedz jak to opisać ..

bo kasy u nas coraz mniej a wydatków na 10 psów coraz więcej ...

Edited by kama210
Posted

Andzia przez pierwsze dwa dni w ogóle nie wydawała żadnych dźwięków... ale jeszcze nie śpiewa :D nasz śpiewania też się nauczył dopiero na treningach jak słyszał inne psiaki :) więc Andzia pewnie też zacznie :D

Posted

[quote name='Lolalola']ale jaja,Andusia nasza spiewajacy grenland;);;)ja zawsze wiedzialam,ze to jest ksieznisia i teraz jeszcze tak interesujace zycie bedzie wiodla;)BOMBA::)[/QUOTE]

Lolalola ty wiesz że cię kofam :) za wielką pomoc i oddanie dla naszych psiaków :)

Posted

[quote name='anecik20-1985']kolejna relacja z Andziowego życia na jej fb :D[/QUOTE]
Andzia ma fejsa????:evil_lol::eviltong::lol:
ANDUCHA TY SZCZEASCIARO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu: