Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani, właśnie byłam w kiosku. Pracownica - p. Jola, dobra kobieta, wyjechała na weekend na wieś. Piękna pogoda, słońce... Poszła z mężem na spacer.
Było cicho i spokojnie. Do czasu... w pewnym momencie przejechał samochód. Zatrzymał się kawałeczek dalej, otworzył drzwi i wyrzucił psa! Dobiegli do niego. Okazał się być zabiedzonym, wychudzonym szczeniaczkiem. Wzięli go ze sobą, choć nie mieli dokąd zabrać.
Na chwilę obecną psiaczkiem zajmują się "turyści". Jak wyjadą,pies zostanie na ulicy.
Proszę pomóżcie!!! Może uda się znaleźć choć płatny tymczas.
Jest pod Warszawą.

--------------------------------------------------

Posted

Jest to piesek. Nie wiem w jakim wieku - bo p Jola nie umie tego określić. Jest pod Warszawą. Kiedy wyjadą turyści? Nie wiem pewnie za kilka dni . 2 -5 nie wiem, nie mam pojęcia. DT potrzebny na już. Szukam także płatnego tymczasu, bo na bezpłatny nikłe szanse... :(

Posted

Nazwałam go Gustaw :) Wczoraj późnym wieczorem został przywieziony do Warszawy. Był baardzo zmęczony i gorący. Strasznie kocha się przytulać, widać, że brakuje mu ludzkiej miłości. Widocznie dotąd jej nie zaznał :( Chodzi, cieszy się.
Jest chudziutki - na zdjęciach tego nie widać, bo ma dużo skóry ;) Czuć mu żeberka i miednica wystaje...
Dzisiaj jedzie do DT. Trzymajcie kciuki.

Posted

Gustaw to ok 3 miesięczny szczeniak. Jest wesoły i kochany. Wydaje się być bardzo zrównoważony. Jest dostojny, szczupłej budowy o długich łapkach. Podejrzewam, że będzie średniej wielkości.
Na zdjęciach wygląda na większego niż jest w rzeczywistości. Aktualnie waży 5 kg i jest wielkości dorosłego ratlerka.
Gustaw już swoje przeszedł. Został wyrzucony z samochodu. Był chudziutki - wystające żeberka i miednica.

Teraz na szczęście jest już bezpieczny.
Przebywa w domu tymczasowym w Warszawie.
Kontakt w sprawie adopcji: 500-493-942

Posted

byłam wczoraj u Gustawa. Mały zmienił się nie do poznania. Zakumplował się z drugim psem, są nierozłączni, jedzą z jednej miski i gryzą jedną kość :)
Jest pełen energii i zachowuje się już jak normalny szczeniak - czyli wariuje.
I jak urósł! Ma strasznie długie łapy!
No nic, pilnie trzeba szukać domku!