ala56 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Leon ma ogloszenia na na 11 portalach adopcyjnych stronki wypisalam na wątku colakow, ale jako piesek mieszkający na ulicy ,bo robilam je wcześniej. Telefon podalam chyba do Pauliny jak i treść ogloszeń zrobiony przez ,którąś z Was- czyli w razie czego będziesz chętnych kierowala. Jeżęli mają byc nowe ogłoszenia proszę o nr kontaktowy i ewentualnie zmianę treści w ogloszeniu. Quote
paulina02 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 !!!!!!!!!!!!!!!! LEON DZIŚ ZOSTAŁ ADOPTOWANY ;)W niedziele jego zdjęcie .. Quote
Yv1958 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Do kogo poszedl? Czy do tych znajomych, o ktorych byla mowa? Quote
paulina02 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Nie zabrała go inna znajoma ale meg mówiła że tam będzie miał jeszcze lepiej ;)Może sama coś napisze , dziękuje wszystkim obecnym na wątku , za pomoc w spłacie długu i za ogłoszenia .;) Quote
Yv1958 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Mam taka prosbe. Na dzialce u Pauliny jest mlodziutki piesek [B]Max[/B], ktory powinien isc do domku. Moze zaczac jego oglaszac? Jest taki cudny! [IMG]http://i52.tinypic.com/o9k8qc.jpg[/IMG] Quote
arim Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 On taki ONkowaty! bedzie duży- może go gdzieś na owczarki dać.poproszę Belę51 ona z ONków może coś doradzi Quote
arim Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='ala56']Leon ma ogloszenia na na 11 portalach adopcyjnych stronki wypisalam na wątku colakow, ale jako piesek mieszkający na ulicy ,bo robilam je wcześniej. Telefon podalam chyba do Pauliny jak i treść ogloszeń zrobiony przez ,którąś z Was- czyli w razie czego będziesz chętnych kierowala. Jeżęli mają byc nowe ogłoszenia proszę o nr kontaktowy i ewentualnie zmianę treści w ogloszeniu.[/QUOTE] Alu dzięki za ogłoszenia,na wątku Pauliny trwa "dyskusja!?" o Leonie a Ty działasz. :) Quote
meg153 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Psiak zostaje w okolicy Krokowej, nie pamiętam dokładnie nazwy miejscowości w tym momencie, ale najprawdopodobniej w niedzielę go odwiedzę. Zawiozłam go w niedzielę znajomej, która prowadzi letnią szkółkę jeździecką w tamtej okolicy. Znajoma ta działa również w straży dla zwierząt w tamtym rejonie. Psiaka wzięła jedna z dziewcząt, które opiekują się aktualnie końmi w tym ośrodku. Znam tą dziewczynę osobiście sprzed kilku lat, właśnie ze stajni- ale kontaktu nie miałam, zresztą zwykle chętnych do adopcji psiaka szuka się wśród znajomych, z którymi ma się kontakt, atu proszę niespodzianka. Rodzice dziewczyny mają dom z ogrodem, jest tam też psiak staruszek bardzo niedołężny. Obecność młodszego kolegi, może nawet poprawi mu samopoczucie- miałam podobną sytuację. Jednocześnie kiedy mamy drugiego zwierzaczka w domu prościej jest pogodzić się z faktem, że nasz wieloletni przyjaciel odchodzi. Jak będę miała fotki, wstawię na zakończenie wątku. Quote
meg153 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Jak znam życie DT który planowałam dla Leona, przyda się dla innego psiaka. Tyle tego psiego nieszczęścia na ziemi i na mojej drodze.... Quote
meg153 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Maxa widziałam u Pauliny, to malutki psiak, taki do pół łydki. Małe cudo i większy nie będzie. Quote
arim Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 meg153 wielkie dzięki za Leona! wysłałam na Pauliny konto 20zł do rachunku za weta(Twojego nie miałam,a z Pauliną masz kontakt). A może Twoi znajomi polubią Maxa? Aby! Quote
ala56 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Leon pojawil sie na wątku Owczarki collie w potrzebie - domku mu dac nie moge - potrafie jedynie robic ogloszenia od czasu jak mojej siostrze zaginęła adoptowana colinka. Leon ma ogloszenia tu: [url]www.alegratka.pl[/url] / kujawsko-pomorskie , [url]www.morusek[/url] , [url]www.24polska.pl[/url] , [url]www.kupiepsa.pl[/url] , [url]www.petworld.pl[/url] , [url]www.adopcjapsa.pl[/url] , [url]www.tablica.pl[/url] , [url]www.gumtree.pl[/url] / wielkopolska , [url]www.kupsprzedaj.pl[/url] , [url]www.psy.pl[/url] , Dogomania/ ogłoszenia Tak jak pisałam wcześniej we wszystkich jeszcze mieszka na ulicy. Nowe mozna mu juz zrobic z inna treścia i nr telefonu. Quote
Yv1958 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Meg153 [I][B]PIEKNA AKCJA![/B][/I] A moze dla Maxa cos znajdziesz? Tak cudownie, sprawnie Ci to idzie?;) Dzieki piekne!!!:Rose: [url=http://www.picturesanimations.com/dogs][img]http://www.picturesanimations.com/d/dogs/67.gif[/img][/url] Quote
ala56 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Widzę teraz że nie doczytałam i akcja domku dla Leona odwolana to co mam wycofać te ogloszenia co sie da? Quote
arim Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Alu,właśnie-zobacz jaki śliczny jest Max :) Będzie Ci wdzięczny za ogłoszonka Quote
ala56 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ja widziałam jaki śliczny - a domek to nie ja mu znalazlam. Widzę, ze znów cos pomieszałam. Max to inny piesek i on domu nie ma. I rozumiem, że prosisz o ogloszenia dla niego. To ja zrobie wyjątek - poproszę o tekscik, tel do kontaktu i ladne zdjęcia. Jak uporam sie z colakami to Maxowi tez zrobię. Quote
meg153 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ciężka sprawa, znajomi zgodzili się go przechować, nie przygarnąć-liczyłam że skradnie ich serce i zostanie, ale pewności nie miałam. Mam wrażenie, że bezdomne psiaki same mnie szukają. Od prawie 2 lat mam psiaka, którego znalazłam w lesie, miesiąc temu przygarnęłam malutkiego bezdomniaka z Kościerzyny. Potem znalazłam kolejno 2 suki onka przy głównych drogach- jedna niestety zwiała koledze z posesji, drugą bardzo pokaleczoną odwiozłam do schroniska w Gdyni- jest w trakcie leczenia. W Boże Ciało kolejnego biedaka uwiązanego łańcuchem do drzewa- jest w schronisku w Sopocie, tydzień temu koleżankę namówiłam na maluszka, który przybłąkał się do stajni. Schroniskowym, które zawiozłam szukam właśnie domków. Pozostaje jeszcze 7 pikusiowatych, 4 miesięcznych szczeniaczków, we wsi gdzie trzymam swoje konie. Więc niestety jeszcze sporo do zrobienia. Może wykorzystacie dla Maksia pakiet ogłoszeń Leona?Pozdrowienia wszystkim. Quote
ala56 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ogłoszenia Leona są na portalach adopcyjnych i mogę ich nie usuwać. Paulina będzie odbierała telefony. Proszę o decyzje. Quote
Yv1958 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Paulina ma awarie komputera, dlatego taka cisza. Quote
paulina02 Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Witam ,Arim rozmawiałam dziś z Meg i prześle mi nr. konta i zaraz wyśle jej reszte pieniążków i bedzie cacy . Max faktycznie szuka domku może ktoś by go zechciał , dowiedziałam się dziś o dwóch psach w lesie ale nie dałam rady byłam dziś też z kotami u weta .Wiem też że Leon ugryzł swoją nowa panią , bo ta chciała go wykąpać .Nowa pani nie wystraszyła sie go , trzeba mu troche dać czasu i ona to rozumie ;) Quote
arim Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Yv1958 miała do podac Maxa do ogloszeń ale chyba nie wiedziała o nim za wiele i czekała na zdjecia,bo na wątku jest tylko te 1zdjęcie z kością. paulino jak będziwsz miała kiedy zrób kilka fotek Maxiowi,przydadzą sie do ogłaszania.Nie wiem,co jeszcze Yv potrzebuje,ale zapewne parę słów o Maxiu. Quote
epe Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Paulino! Weszłam na wątek z powodu tytułu, zwłaszcza słów "border collie";) Podaję linka do wątku,gdzie poszukiwany jest pies [URL]http://www.dogomania.pl/threads/211433-Potrzebny-pies-pasterz-stróż-i-przyjaciel-dla-trójki-małych-dzieci[/URL] Jedną cechę już ma Leon - lubi dzieci, a skoro jest w typie border collie powinien mieć coś w genach z psa-pasterza:razz: Czy aktualne DT mogło by jakoś zaobserwować,czy Leon mógłlby się do takiej "pracy" nadać? Czy sądzisz,że mógłby zostać zaproponowany na tym wątku? Decyzja należy do Ciebie i osób opiekujących się Leonem;) Quote
meg153 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ktoś powinien zmienić tytuł i kategorię- psiak już ma stały dom i nie ma znaczenia do jakiej pracy się nadaje. Quote
Recommended Posts