Aimez_moi Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Oj .....Kalwin same szkody wyrzadza...... Quote
zioberek87 Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 boshe co za szatan masakra.... troche sie dołuje taki wpisami ale bardzo dobrze ze jestes z nami szczera, chodzimi tylko o to ze ma trudny charakter.... :( Quote
Paja Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 trudny to mało powiedziane.. póżniej jak się ogarnę pokaże wam ile zostało z ,,mojej,, pergoli..dostałam dzisiaj taki opierz ,ze chciałam puść i mu centralnie w łeb przywalić..został dosłownie jakieś 30 min sam na dworze podpięty do linki szkoleniowej jej nie ruszył,zabawek też,prasowanych i zwykłych kości też nie ,ale za to pergola była smaczna... Ojciec chciał go ściągnąć z dworu jak byłam w przychodni,ale sie nie dał szczekał na niego i szczerzył zęby...Przyszłam ja i co widzę mądre oczka,roześmiany pysiol i merdający ogonek.. Quote
zioberek87 Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 masakra ja już tego nie ogarniam... teraz rozsyłamwątek bazara i Kalvina gdzie się da.... Quote
Paja Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 więc wstawiam Kalvina szkodnika:wszystko wszystkim ja wiem,że jak są psy to są zniszczenia,ale on pobija rekordy. płot/pergpla-zniszczona [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/190/was652.jpg/][IMG]http://img190.imageshack.us/img190/1031/was652.jpg[/IMG][/URL] bramka/pergola-zniszczona [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/13/was653.jpg/][IMG]http://img13.imageshack.us/img13/2936/was653.jpg[/IMG][/URL] druga bramka-zniszczona [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/684/was656.jpg/][IMG]http://img684.imageshack.us/img684/8405/was656.jpg[/IMG][/URL] kilku letnie pnącze [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/706/was657.jpg/][IMG]http://img706.imageshack.us/img706/5704/was657.jpg[/IMG][/URL] zniszczone tuje na dole [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/508/was659.jpg/][IMG]http://img508.imageshack.us/img508/3152/was659.jpg[/IMG][/URL] Quote
zioberek87 Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 masakra,nie wiem co powiedzieć, wydaje mi się że on specjalnie rozrabia aby zwracać na niego uwagę, domaga się pieszczot a Ty masz za dużo ogonów aby tylko mu poswięcać uwagę... musimy szybko mu dom znaleźć:( cioteczki macie pomysły?? Quote
danavas Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='zioberek87']masakra,nie wiem co powiedzieć, wydaje mi się że on specjalnie rozrabia aby zwracać na niego uwagę, domaga się pieszczot a Ty masz za dużo ogonów aby tylko mu poswięcać uwagę... musimy szybko mu dom znaleźć:( cioteczki macie pomysły??[/QUOTE] JAk to dziecko...bawi się ...szaleje....mały Bobasek Kalvin PArówka;) Quote
zioberek87 Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Witam cię słoneczko!! Masz cioci paji juz nic nie psuć!!!:d buziakidla chłopaka:* Quote
Paja Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Dziś jeszcze nic nie popsuł,zaraz wychodzimy na spacerek... Quote
zioberek87 Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 [quote name='Paja']Dziś jeszcze nic nie popsuł,zaraz wychodzimy na spacerek...[/QUOTE] i tak ma być:) wyczochraj go od ciotek:) Quote
danavas Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='Paja']Dziś jeszcze nic nie popsuł,zaraz wychodzimy na spacerek...[/QUOTE] o jak ładnie:) Quote
Aimez_moi Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Az boje sie myslec czy znow Parowczak czegos nie narozrabial.... Quote
zioberek87 Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 he he he nie róbmy z niego takiego rozrabiaki:D to dobry chłopak ale o słabych nerwach:D Quote
Paja Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Chłopak dziś nic nie nabroił..jest grzeczny bierze 2 serie leku na ucho i jest w końcu lekka poprawa :) Quote
Agucha Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='Paja']Chłopak dziś nic nie nabroił..jest grzeczny bierze 2 serie leku na ucho i jest w końcu lekka poprawa :)[/QUOTE] To dobrze :) A co z tą nie Twoją pergolą? Trzeba odbudować? Quote
Paja Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Przydało by się,ale pewnie znów wszystko pokryje z własnej kieszeni bo nie lubię prosić.Tyle co on rzeczy zniszczył w ostatnim czasie to głowa mała ,ale za płot najbardziej oberwałam bo teraz nie bardzo maja gdzie inne tymczasy wychodzić,a nie wszystkie psy mogą być ze sobą razem.A jest na tyle ciepło,że mogły siedzieć całymi dniami na dworze jeszcze. Quote
zioberek87 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 [quote name='Paja']Przydało by się,ale pewnie znów wszystko pokryje z własnej kieszeni bo nie lubię prosić.Tyle co on rzeczy zniszczył w ostatnim czasie to głowa mała ,ale za płot najbardziej oberwałam bo teraz nie bardzo maja gdzie inne tymczasy wychodzić,a nie wszystkie psy mogą być ze sobą razem.A jest na tyle ciepło,że mogły siedzieć całymi dniami na dworze jeszcze.[/QUOTE] pewnie znowu?? to ile tych strat miałaś?? bo ja już się nie orientuję... mówiłaś o jakiś rzeczach ale nie powiedziałaś mi co dokładnie, proszę mi napisać ile ta pergulora kosztuje i co Ci jeszcze zepsuł Quote
Paja Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Ziober napisałam[B] pewnie znów,[/B][B]bo Twój tymczas nie jest pierwszy ani ostatni inne tez psuły różne inne rzeczy[/B].Te pergole nie maja ceny były robione przez śp.mojego dziadka. I uwierz mi nie chciała byś wiedzieć ile zniszczył w domu i jak wyje jak musi zostać chwile sam. Koszt jednego podobnego przęsła to ok 100zł + 2 bramki + pnącze+ parenaście książek+kable od internetu+przedłużacz itp. Kalvin jest psem z charakterem i nie każdy da sobie z nim dobrze rade on musi od początku wiedzieć gdzie jest jego miejsce i jak ma sie zachowywać. Samo to,że ucieka sobie wyskakujac przez płot według mnie to nie jest normalne i martwię sie o niego,ale wiem iż takie psy są bo to jest ten sam typ co moja Mola. Moja molcia też bierze z miejsca płot w najwyższym miejscu i idzie sie odsikać na łakę obok poczym wraca i puka by ja wpóścic ,a kalvin jak ucieknie to leci przed siebie i można go wołac i wołać... Quote
Agucha Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Paja']Przydało by się,ale pewnie znów wszystko pokryje z własnej kieszeni bo nie lubię prosić.Tyle co on rzeczy zniszczył w ostatnim czasie to głowa mała ,ale za płot najbardziej oberwałam bo teraz nie bardzo maja gdzie inne tymczasy wychodzić,a nie wszystkie psy mogą być ze sobą razem.A jest na tyle ciepło,że mogły siedzieć całymi dniami na dworze jeszcze.[/QUOTE] Dlatego właśnie pytam o to, bo nikt nie zwrócił uwagi... Quote
zioberek87 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 hallo że co?? nikt nie zwrócił uwagi??? a co mam zrobić??? Pajo jeżeli pytam to chce wiedzieć ile Ci zniszczył itd. więc nie pisz mi że nie chce wiedzieć ile zniszczył, a co do tego wycia to nie wiem do czego pijesz... to co mam zrobić, mam Ci jeszcze zapłacić za wycie czy jak bo ja już Was nie kumam! po pierwsze jeżeli Ci coś niszczy to znaczy, że jest nie pilnowany, bo nie wierze, że niszczy przy Tobie. A z tymi kablami to działa też w inną stronę, mógł go pokopać prąd ale jakoś z tego tytułu nie zrobiłam Ci afery ani nic. O swoim tymczasie piszesz, że specjalizujesz się w psach lękliwych i agresywnych, niestety trzeba się liczyć z tym, że będę niszczyć, gryźć się z innym czworonogami itd. nie chce być nie grzeczna ale jeżeli nie umiesz go upilnować i robi Ci te szkody to nie jest moja wina. To jest biznes, wyceniłaś tymczas na 300 zł ja Ci płace za resocjalizację psa, karmienie go i opiekę nad nim, więc nie mniej do mnie problemu bo to jest nie fer. Wiesz dobrze, że nie skąpie kasy i wszytsko dostajesz o co prosisz! Więc zakończmy tę głupią wymianę zdań jak chcesz to Ci wyślę te durne 100 zł nie ma problemu, nie zbiednieję ale pilnuj go aby więcej głupot nie narobił Quote
danavas Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='Agucha']Dlatego właśnie pytam o to, bo nikt nie zwrócił uwagi...[/QUOTE] ależ wręcz przeciwnie zwróciłam na to uwagę i dziwie się że PAja sugeruje pokrywanie szkód wyrządzonych przez psa którego ma na płatnym tymczasie...Agucha przecież to nie jest bdt..... jeżeli się prowadzi hotel dla psa i decyduje zabrać na tymczas młodego, wcześniej bezdomnego psiaka z przejściami to trzeba brać pod uwagę że ten pies będzie "broił".... a tu same dąsy i pretensje...że wyje , że sika, że gryzie, że się go woła a on nie przychodzi...to zadaniem dt który ma w ofercie szkolenie jest sprawić żeby pies tego nie robił......jest za to płacone...więc po co wyrzuty?... Droga Paju...smutne i przykre... ok...rozumiem Twój żal zwłaszcza po pamiątce po dziadku...normalny ludzki odruch, złość po takiej stracie...ale kochana przecież jako dt z dobrą reputacją i nie małym doświadczeniem mogłaś przewidzieć taką reakcje psa... i przed przyjęciem Parówki rozważyć czy masz warunki na hotelowanie psa o którym nic nie wiadomo..... skoro jego charakter Cie przerasta i nie dajesz sobie rady to powiedz...nikt nie każe Tobie trzymac go na siłę i z zaciśniętymi zębami patrzeć jak zjada Twój dobytek....Ziober jest nowa na dogo, zarejestrowała się tu ze względu na Parówkę, ona nie zna reguł, nie wie za co trzeba płacić ...o co prosić wypada a o co nie....może nawet byłaby skłonna pokryć te szkody... i mam nadzieje że nie chciałaś tego wykorzystać i że nadal będę mogła cię szanować jako dt dla psów i polecać znajomym.... Quote
Agucha Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Rozumiem. Nie wiedziałam, że Kalvinek jest na płatnym tymczasie. Myślałam, że za karmę i veta :) Quote
zioberek87 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 [quote name='Agucha']Rozumiem. Nie wiedziałam, że Kalvinek jest na płatnym tymczasie. Myślałam, że za karmę i veta :)[/QUOTE] rozumiem, przepraszam za te złości ale naprawde nie lubię takich akcji jak staram sie byc jak najbardziej w porządku:) w tytule wątku mam nawet że brakuje 250 stałych, nadrabiam je bazarkami ale tez nie jestem studnią bez dna.... Quote
Recommended Posts