martasekret Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 ja od miesięcy ogłaszam tyyyyle fajnych, ładnych psów i cisza....żadnych telefonów czy maili...a schron w weekendy też świeci pustkami! chyba w te największe mrozy i śniego było więcej chętnych na adopcję...a miałam taką nadzieję wraz z nadejściem wiosny.... Quote
Awit Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Wiem, że garsteczka nas tu jest. Wiem. Ale wiecie co. Jest fatalnie. Dziś mi spadło lusterko, rozbiło się. Dziś się okazało, że naprawa auta przekracza nasze możliwości. Dziś byłam u lekarza i mam zwolnienie. I dziś moja Tereska została niechcący kopnięta w oko piłką w parku. Jak przyszłam wieczorem, pies prawie się nie ruszał, oczka zamykała i cierpiała w bólu, nie witała się, nie chciała nic, tylko najdalszy kąt w łóżku:-( Boże, jak się bałam żeby nie umarła, nie wiedziałam czy to tylko oko czy uraz mózgu. Ale nie przewracała się, tylko ledwo żyła... Ona ma małą główkę, a kopnięcie było mocne. Byliśmy u okulisty w przychodni drGarncarza, wetka stwierdziła zapalenie błony naczyniowej oka. Po zastrzyku poczuła się lepiej, leki na dwa tyg. Koszt wizyty + apteka 150zł. + taryfa 40, prawie 200. Finansowo leżę. Dobrze, że mój Skarb lepiej się czuje. Quote
martasekret Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 ech awit...i co tu tobie napisać...? że życie jest niesprawiedliwe? że przykrości i problemy dosięgają zazwyczaj ludzi dobrych a biednych...? jedyna dobra wiadomość w tym wszystkim jest taka, że twoja mała czuje się lepiej... a mundzia ma aktualne ogłoszenia? może wykupię jakiś pakiecik...? Quote
Awit Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 (edited) Jakby ktoś wpłacał na Mundzię, to będę mogła potwierdzić najwcześniej w piątek. Marta ja tam gdzie jej robiłam to odświeżam, ale pakiecikiem Mundka nie pogardzi. Dziękuję. Jest coraz gorzej...... Edited March 27, 2012 by Awit Quote
Awit Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 Od wielu tygodni o tym myślę, nie chcę ale muszę myśleć:-( Muszę szukać Mundzi schroniska. Nikt o nią nie zapytał ani razu. A ja nie mam pieniędzy na hotel. Za niedługo dług będę miała coraz większy i wtedy może być poważny problem. Nie widzę jej w schronie gdzie jest ponad 2 tyś psów:-( Ona jest taka kochana, tak się przymila, do kogo tak się przytuli:-( Do kogo będzie się cieszyła:-( Trafi do boksu z 4 psami, nikt jej nawet nie zauważy:-( Quote
martasekret Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 (edited) nie.....:( ile w tej chwili wynosi jej dług w hotelu...? a gdyby go spłacić w całości - dałabyś radę? worek karmy pomoże..? Edited March 28, 2012 by martasekret Quote
martasekret Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 wykupiłam Mundzi pakiet ogłoszeń u Bazyliszek awit, podaj swojego maila, będziesz dostawać linki aktywacyjne. fotki mundzi mam jeszcze (tak myślę, ewentualnie mi doślesz), tekst jest gdzieś na wątku, nie? Quote
sharka Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [quote name='martasekret']wykupiłam Mundzi pakiet ogłoszeń u Bazyliszek awit, podaj swojego maila, będziesz dostawać linki aktywacyjne. fotki mundzi mam jeszcze (tak myślę, ewentualnie mi doślesz), tekst jest gdzieś na wątku, nie?[/QUOTE] post 560 :) Quote
martasekret Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 ale to był początek marca...może już nieaktualne...? Quote
sharka Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [quote name='martasekret']ale to był początek marca...może już nieaktualne...?[/QUOTE] ogoszenia są potrzebne :) chodziło mi o to, że stamtąd tekst można skopiować. Na wątku też widziałam tekst, tylko nie pamiętam na której stronie. Tekst dostałam od Awit, mogę Ci go zresztą na maila przesłać :] Quote
martasekret Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 aaa, ok, nie skumałam a masz fotki, coby mi je przesłać? na domowym kompie jakieś mam, bo robiłam kiedyś Mundzi ogłoszenie, ale nie jestem pewna, czy nie wykasowałam... Quote
anka_szklanka Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 ja coś pomyśle, jeszzce nie wiem co ale pomyśle, zrobilam wczoraj kilka zdjeć ale wszytskie są .... takie :) Z moimi gnidami się Mundzia strasznie lubi :) Wyszczerzone zęby o niczym tu nie świadczą ;) [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-cUxCnyGPw1Y/T3MfVSlE_fI/AAAAAAAAFVA/La3o1g1NEoQ/s800/IMG_1900.jpg[/IMG] Quote
gameta Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 a może faktycznie na spokojnie poszukać jakiegoś kameralnego schroniska, gdzie działają wolontariusze? Jedno mi przychodzi do głowy, ale to daleko od Teresina... Na chwilę obecną 80 psów i ilość wciąż spada. Na pewno są i inne, gdzieś bliżej Was - bo ona i tak jest w kojcu, prawda? Quote
sharka Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [quote name='martasekret']aaa, ok, nie skumałam a masz fotki, coby mi je przesłać? na domowym kompie jakieś mam, bo robiłam kiedyś Mundzi ogłoszenie, ale nie jestem pewna, czy nie wykasowałam...[/QUOTE] będę mieć :) właśnie rodzicom pokazuję :] Quote
martasekret Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 boże...powyższa fotka jest.........przerażająca!!! :lol: fotki małej mam jednak jeszcze na kompie ;) strasznie żal mi jej dawać do schronu....boję się, że bardzo to przeżyje...i że zabaluje tam na dłuuugie lata, bo takich Mundź to jest na pęczki....:-( zaraz mała będzie miała nowe ogłoszenia, myślę nad bazarkiem cegiełkowym....potrzebowałabym pomocy w zapraszaniu i podrzucaniu.... Quote
Awit Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 (edited) Na wszelki wypadek wkleję tekst: Na imię mi Mundzia i jestem średniej wielkości kundelkiem. Sięgam do kolana. Mam krótką sierść, więc moja pielęgnacja nie nastręczy problemów właścicielowi. Prawda, że urodziwa ze mnie suczka? Mam zaledwie roczek i nieskromnie przyznam, że świetna ze mnie psinka! Jak ktoś mądrze powiedział - jestem psem dla każdego. Nie mam w sobie żadnej wrogości do świata. Kocham ludzi i tych dużych i tych małych. Inne psy też lubię. Można się z nimi fajnie bawić. Jestem żywą i energiczną sunią jak na mój wiek przystało i lubię trochę poszaleć, ale w granicach rozsądku rzecz jasna. Jak dotąd szczęście mi nie dopisało – zostałam porzucona jako kilkumiesięczny szczeniak, a teraz szukam domu. Wierzę, że w końcu doczekam się wspaniałego domu! Zaopiekuj się mną, proszę... Mogę być najwspanialszym psim przyjacielem pod słońcem! Marta dziękuję, za ogłoszenia, za wszystko. A worek karmy zawsze by się przydał. Jakby coś to powiem co je. Kameralne schronisko, właśnie takie nieduże, gdzie wolontariusze by byli i odwiedzający. Bo w tym, wiecie który mam na myśli, to przepadnie. Zwyczajna buraska. Tyle, że z wielkim sercem, ufnością. Tak bym chciała, żeby znalazła swój dom. Anka dziękuję za wszystko. A zdjęcie, jest przepiękne, ta biała gałka oczna, zwoje warg, zębiska wielkie. To bardzo łagodna i ciepła foteczka:-) Edited March 28, 2012 by Awit Quote
gameta Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Awit, do tego o którym myśłimy, to w żadnym razie. Ona ma znaleść swojego ludzia a nie utknąć na amen... Ona była kiedykolwiek w domu? Wiemy czy zachowuje czystość? Czy chodzi na smyczy? Czy boi się dźwięków miasta? Quote
martasekret Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 awit, czy całkowita spłata długu w hotelu pomoże...? boże, nie wyobrażam sobie jej w schronie, no....:( Quote
Awit Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 (edited) Gameta właśnie to o którym myślimy, to dla niej dożywocie, wiem, i dlatego emocjonalnie mnie to rozwala. Pocieszam się, że gdyby trafiła do dobrego, małego, to może miałaby szansę. Ona przy zmianach tak się kuli, płaszczy, widać w niej ten lęk "co to będzie" Gdyby tak kogoś zainteresowała, to przy bezpośrednim poznaniu ona bardzo dużo zyskuje. W domu była po sterylce, było świetnie, nie załatwiała się, wychodziła i wracała. W ogóle jak ją p.Małgosia woła to szybko przybiega z radością. Odkąd ją znam, z miastem do czynienia miała mało. Przywiozłam ją ze wsi, na wieś - można powiedzieć, potem wieźliśmy ją do Noska, wstąpiliśmy do weta w Sochaczewie, była przyklejona do Guliwera, bo zestresowana, ale czy to byłby Sochaczew czy inne miasto w czasie stresu pewnie zachowywałaby się tak samo. A jak by się czuła w mieście, już tak na spokojnie, nie wiem, może byłoby dobrze. Edit: Już wiem, że Sterylkowa Skarbonka zapłaciła za sterylizację Mundzi, teraz muszę Skarbonce oddać 50% tej kwoty, czyli 150zł. Edited March 28, 2012 by Awit Quote
martasekret Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 kurcze, doczekam się w końcu odpowiedzi...? pytam czwarty raz: ile w sumie wynosi dług i czy jego spłata rozwiąże problem..? przynajmniej na pewien czas? Quote
sharka Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 [quote name='martasekret']kurcze, doczekam się w końcu odpowiedzi...? pytam czwarty raz: ile w sumie wynosi dług i czy jego spłata rozwiąże problem..? przynajmniej na pewien czas?[/QUOTE] wydaje mi się że hotel jest opłacany na bieżąco ale Awit opłaca go z własnego konta na którym ma już duży debet i nie jest w stanie dalej się zadłużać... Quote
Awit Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 (edited) [quote name='martasekret']kurcze, doczekam się w końcu odpowiedzi...? pytam czwarty raz: ile w sumie wynosi dług i czy jego spłata rozwiąże problem..? przynajmniej na pewien czas?[/QUOTE] Marta przepraszam, wczoraj wieczorem wpisałam w 2 post, tam gdzie rozliczam, a tu już zapomniałam. Na wczoraj była to kwota prawie 400zł, + 150zł za sterylkę, + 300zł na kwiecień na hotelik, razem 850zł. Jesli doszłyby wpłaty pod koniec marca, byłoby pewnie troszkę mniej. Ale. Dziś ktoś spoza dogo obiecał przeznaczyć na Mundzię 200zł! Za co bardzo bardzo dziękuję!! I jeszcze jest coś. Edited March 29, 2012 by Awit Quote
sharka Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Moi rodzice zdecydowali się dać małej BDT. Dziś rozmawiałam przez telefon z Awit czy wyrazi zgodę na takich opiekunów i warunki jakie mogą suni zapewnić. Pozostaje dograć transport, mogłabym jechać już w tą niedzielę po suńkę :) Quote
Awit Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 Czuję się szczęśliwa, że Mundzia trafi do prawdziwego domku. Ale cały czas, trudno mi w to uwierzyć...... Sharka, ja naprawdę nie wiem co napisać, bo nie umiem dobrać słów, że chcą dać bezpłatny domek Mundzi....... Nie wiem jak Wam dziękować!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts