Natussiaa Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 [CENTER][IMG]http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/71177_155195548321_2356559_n.jpg[/IMG] [COLOR=black][B][SIZE=3][U] POSZUKUJEMY CHĘTNYCH OSÓB ZE ŚLĄSKA DO STRAŻY DLA ZWIERZĄT [/U][/SIZE][/B][/COLOR] [/CENTER] [COLOR=black][B][SIZE=3] [/SIZE][/B][/COLOR][FONT=Verdana][SIZE=2]Aktualnie Straż dla Zwierząt w Polsce posiada działające jednostki terenowe w: [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [B] [B][FONT=Verdana][SIZE=2]Łodzi [URL="http://www.strazdlazwierzat.lodz.pl/"](tel. 0784 632 654)[/URL][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Verdana][SIZE=2]Wałbrzychu (tel. 0787 546 871)[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Verdana][SIZE=2]Warszawie [URL="http://www.sdz.org.pl/"](tel. 022 353 50 60)[/URL][/SIZE][/FONT][/B] [/B][/SIZE][/FONT][U][FONT=Verdana][SIZE=2][B][FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2]Musimy zebrac minimum 30 osób pełnoletnich na terenie śląska Na dzień dzisiejszy jest 8 osób. [URL]http://www.sdz.org.pl/index.php?pliki=jednostki[/URL] [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][/U][FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2]Osoby chcące wstąpić do Straży dla Zwierząt proszone są o poważne podejście do wolontariatu, który jednak jest pewną formą zobowiązania. Społeczeństwo liczy na podejmowanie przez nasze Stowarzyszenia interwencje, a jest to możliwe jedynie przy solidnym zaangażowaniu osób w nim działających. Jeśli jesteś osobą przekonaną, że możesz swój wolny czas poświęcić na działalność w Straży i nie będzie to tylko słomiany zapał, który wygasa w momentach kiedy jesteś naprawdę nam potrzebny zastanów się za nim podejmiesz decyzje o członkostwie. Szukamy osób odpowiedzialnych, potrafiących działać w trudnych sytuacjach i mogących poświęcić swój czas, aby pomagać zwierzętom. [B][COLOR=red][U]Więcej informacji u[/U][/COLOR] [/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][URL="http://www.dogomania.pl/members/122136-bozena1964"][B]bozena1964[/B][/URL] :) [/B] [SIZE=4][B]nr tel.501673191[/B][/SIZE] [CENTER][I]Jestem głosem tych, które nie mówią. Dzięki mnie będą mogły przemówić.[/I] [I] Aż uszy głuchego świata usłyszą.[/I] [I] O krzywdzie, jaka się dzieje słabym, którzy nie znają słów.[/I] [I] To ja jestem obrońcą mych braci.[/I] [I] I będę za nich walczyć.[/I] [I] I wymawiać słowa w imieniu zwierząt i ptaków.[/I] [I] Aż świat naprawi ten stan rzeczy.[/I] [/CENTER] [COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Verdana](Ella Wheeler Wilcox)[/FONT][/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klementynkaa Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 kilka lat temu na śląsku została powołana straż dla zwierząt, wszystko wyglądało ładnie i pięknie do czasu. chyba dzień czy dwa po uzyskaniu wszystkich niezbędnych dokumentów pan Janda rozwiązał jednostkę katowicką, tak po prostu bez podania uzasadnienia ;) ale trzymam kciuki i będę zaglądaż kibicując. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 [quote name='Klementynkaa']kilka lat temu na śląsku została powołana straż dla zwierząt, wszystko wyglądało ładnie i pięknie do czasu. chyba dzień czy dwa po uzyskaniu wszystkich niezbędnych dokumentów pan Janda rozwiązał jednostkę katowicką, tak po prostu bez podania uzasadnienia ;) ale trzymam kciuki i będę zaglądaż kibicując.[/QUOTE] ;) Myślę, że każdy chętny powinien najpierw poczytać o SdZ, o panu Jandzie i podjąć decyzję. Organizacji prozwierzęcych jest sporo- warto się poinformować i potem mądrze zgodnie z własnymi przekonaniami wybrac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Bytom Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 no właśnie,widze że tym razem jest tu więcej ludzi obeznanych (kulturalnych) [B]więc czy ktoś może napisać wprost czy ta organizowana na śląsku straż dla zwierząt będzie miała cokolwiek wspólnego z tym całym Jandą?[/B] czy będzie on miał nad nią jakikolwiek nadzór? czy tylko nazwa jest taka sama?? bardzo prosiłabym o wyjaśnienie tutaj na wątku :) inicjatywa jest naprawde super byle by nie pomagać tym którzy tak naprawde zwierzęta krzywdzą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merrick Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Zapisuję sobie :) Z wielką chęcią wstąpiłabym do straży dla zwierząt, ale muszę to przemyśleć bo mam dwa psy i studiuję ( na studiach dziennych ) więc nie wiem czy byłabym dostatecznie dyspozycyjna :watpliwy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozena1964 Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 wszyscy zgloszeni chetni tez pracuja takze damy rade :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewunian Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 A jeśli się tylko studiuje na Śląsku (teoretycznie należę pod Kraków :) ) to też można do SdZ wstąpić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Lara Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Ja też sobie zapiszę. Czy można prosić o napisanie na czym polega bardziej szczegółowo takie członkostwo w straży dla zwierząt? Jakie są to zobowiązania? Opłaty? Itp.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilena Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 [quote name='__Lara']Ja też sobie zapiszę. Czy można prosić o napisanie na czym polega bardziej szczegółowo takie członkostwo w straży dla zwierząt? Jakie są to zobowiązania? Opłaty? Itp.?[/QUOTE] Też jestem ciekawa. Co prawda nie jestem ze śląska, a z Podbeskidzia, ale to woj.śląskie jest ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natussiaa Posted July 13, 2011 Author Share Posted July 13, 2011 wysyłam każdemu pw ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaruś Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Właśnie piszę PW do bozena1964, mój mąż chce wstąpić do SdZ :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natussiaa Posted July 13, 2011 Author Share Posted July 13, 2011 no to super ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agucha Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 A dlaczego podstawowe informacje są wysylane na priv? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Bytom Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 [quote name='Agucha']A dlaczego podstawowe informacje są wysylane na priv?[/QUOTE] dokładnie mnie też to dziwi,wiadomości albo na pw albo na telefon,dlaczego tak jest? dlaczego nikt nie odpowiada na pytania czy p.Janda będzie miał cokolwiek wspólnego z tą SDZ? Pprzecież to ważne pytania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natussiaa Posted July 13, 2011 Author Share Posted July 13, 2011 [quote name='Agucha']A dlaczego podstawowe informacje są wysylane na priv?[/QUOTE][U] ponieważ są odkopywane jakieś dawne sprawy ,o których nie mam zielonego pojęcia. [/U] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaruś Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 To ja tez poproszę o jakieś szczególiki na PW. Co prawda napisałam do bozena1964, ale chyba jej już na dogo nie ma, o tej porze ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klementynkaa Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 ale pytanie o to czy organizowana jednostka będzie podlegała Panu Jandzie jest pytaniem chyba oczywistym skoro to on kieruje SdZ, prawda? skoro wszystko owiane jest taka taką tajemnicą to budzi we mnie niepokój, poproszę o kilka informacji, ale nie na PW tylko tu, na wątku :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozena1964 Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 nie ma takiej potrzeby :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Bytom Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 [quote name='bozena1964']nie ma takiej potrzeby :)[/QUOTE] a czemuż to? co to za tajemnice? potem jest zdziwienie że tak mało ludzi chętnych :cool1: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heming Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 A nie lepiej wesprzeć lokalnej jednostki ToZ zamiast powoływać kolejne stowarzyszenie? No chyba że chodzi o to, że kogoś kręcą mundury.;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Bytom Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 raczej nie licz tutaj na jakiekolwiek odpowiedzi Hemnig,takowe się tutaj nie pojawiają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ULKA12 Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Czy mogę prosić o jakieś szczegóły dotyczące tej nowej organizacji oraz jakie obowiązki będą należały do takiego wolontariusza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabek Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 ja też zapisuję i proszę o więcej info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilena Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Chyba niestety nie znajdę na to czasu mimo, że bym chciała. Fundacja, PDZ i codzienna praca nie pozwoliłyby brać mi aktywnego udziału w interwencjach, no chyba, że potrzebni są też mniej aktywni członkowie, wtedy chętnie dołączę ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozena1964 Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Dziekuje wszystkim :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts