Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER][IMG]http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/71177_155195548321_2356559_n.jpg[/IMG]

[COLOR=black][B][SIZE=3][U] POSZUKUJEMY CHĘTNYCH OSÓB ZE ŚLĄSKA DO STRAŻY DLA ZWIERZĄT [/U][/SIZE][/B][/COLOR]

[/CENTER]
[COLOR=black][B][SIZE=3]
[/SIZE][/B][/COLOR][FONT=Verdana][SIZE=2]Aktualnie Straż dla Zwierząt w Polsce posiada działające jednostki terenowe w:
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2] [B] [B][FONT=Verdana][SIZE=2]Łodzi [URL="http://www.strazdlazwierzat.lodz.pl/"](tel. 0784 632 654)[/URL][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Verdana][SIZE=2]Wałbrzychu (tel. 0787 546 871)[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Verdana][SIZE=2]Warszawie [URL="http://www.sdz.org.pl/"](tel. 022 353 50 60)[/URL][/SIZE][/FONT][/B]

[/B][/SIZE][/FONT][U][FONT=Verdana][SIZE=2][B][FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2]Musimy zebrac minimum 30 osób pełnoletnich na terenie śląska

Na dzień dzisiejszy jest 8 osób.

[URL]http://www.sdz.org.pl/index.php?pliki=jednostki[/URL]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][/U][FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2]Osoby chcące wstąpić do Straży dla Zwierząt proszone są o poważne podejście do wolontariatu, który jednak jest pewną formą zobowiązania. Społeczeństwo liczy na podejmowanie przez nasze Stowarzyszenia interwencje, a jest to możliwe jedynie przy solidnym zaangażowaniu osób w nim działających.
Jeśli jesteś osobą przekonaną, że możesz swój wolny czas poświęcić na działalność w Straży i nie będzie to tylko słomiany zapał, który wygasa w momentach kiedy jesteś naprawdę nam potrzebny zastanów się za nim podejmiesz decyzje o członkostwie.

Szukamy osób odpowiedzialnych, potrafiących działać w trudnych sytuacjach i mogących poświęcić swój czas, aby pomagać zwierzętom.

[B][COLOR=red][U]Więcej informacji u[/U][/COLOR] [/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][URL="http://www.dogomania.pl/members/122136-bozena1964"][B]bozena1964[/B][/URL] :) [/B]

[SIZE=4][B]nr tel.501673191[/B][/SIZE]

[CENTER][I]Jestem głosem tych, które nie mówią.
Dzięki mnie będą mogły przemówić.[/I] [I]
Aż uszy głuchego świata usłyszą.[/I] [I]
O krzywdzie, jaka się dzieje słabym, którzy nie znają słów.[/I] [I]
To ja jestem obrońcą mych braci.[/I] [I]
I będę za nich walczyć.[/I] [I]
I wymawiać słowa w imieniu zwierząt i ptaków.[/I] [I]
Aż świat naprawi ten stan rzeczy.[/I] [/CENTER]
[COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Verdana](Ella Wheeler Wilcox)[/FONT][/FONT][/COLOR]
[FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kilka lat temu na śląsku została powołana straż dla zwierząt, wszystko wyglądało ładnie i pięknie do czasu. chyba dzień czy dwa po uzyskaniu wszystkich niezbędnych dokumentów pan Janda rozwiązał jednostkę katowicką, tak po prostu bez podania uzasadnienia ;)

ale trzymam kciuki i będę zaglądaż kibicując.

Posted

[quote name='Klementynkaa']kilka lat temu na śląsku została powołana straż dla zwierząt, wszystko wyglądało ładnie i pięknie do czasu. chyba dzień czy dwa po uzyskaniu wszystkich niezbędnych dokumentów pan Janda rozwiązał jednostkę katowicką, tak po prostu bez podania uzasadnienia ;)

ale trzymam kciuki i będę zaglądaż kibicując.[/QUOTE]

;)

Myślę, że każdy chętny powinien najpierw poczytać o SdZ, o panu Jandzie i podjąć decyzję. Organizacji prozwierzęcych jest sporo- warto się poinformować i potem mądrze zgodnie z własnymi przekonaniami wybrac.

Posted

no właśnie,widze że tym razem jest tu więcej ludzi obeznanych (kulturalnych) [B]więc czy ktoś może napisać wprost czy ta organizowana na śląsku straż dla zwierząt będzie miała cokolwiek wspólnego z tym całym Jandą?[/B] czy będzie on miał nad nią jakikolwiek nadzór? czy tylko nazwa jest taka sama?? bardzo prosiłabym o wyjaśnienie tutaj na wątku :) inicjatywa jest naprawde super byle by nie pomagać tym którzy tak naprawde zwierzęta krzywdzą

Posted

Zapisuję sobie :) Z wielką chęcią wstąpiłabym do straży dla zwierząt, ale muszę to przemyśleć bo mam dwa psy i studiuję ( na studiach dziennych ) więc nie wiem czy byłabym dostatecznie dyspozycyjna :watpliwy:

Posted

Ja też sobie zapiszę. Czy można prosić o napisanie na czym polega bardziej szczegółowo takie członkostwo w straży dla zwierząt? Jakie są to zobowiązania? Opłaty? Itp.?

Posted

[quote name='__Lara']Ja też sobie zapiszę. Czy można prosić o napisanie na czym polega bardziej szczegółowo takie członkostwo w straży dla zwierząt? Jakie są to zobowiązania? Opłaty? Itp.?[/QUOTE]
Też jestem ciekawa.
Co prawda nie jestem ze śląska, a z Podbeskidzia, ale to woj.śląskie jest ;)

Posted

[quote name='Agucha']A dlaczego podstawowe informacje są wysylane na priv?[/QUOTE]
dokładnie mnie też to dziwi,wiadomości albo na pw albo na telefon,dlaczego tak jest? dlaczego nikt nie odpowiada na pytania czy p.Janda będzie miał cokolwiek wspólnego z tą SDZ? Pprzecież to ważne pytania

Posted

[quote name='Agucha']A dlaczego podstawowe informacje są wysylane na priv?[/QUOTE][U]

ponieważ są odkopywane jakieś dawne sprawy ,o których nie mam zielonego pojęcia.
[/U]

Posted

ale pytanie o to czy organizowana jednostka będzie podlegała Panu Jandzie jest pytaniem chyba oczywistym skoro to on kieruje SdZ, prawda? skoro wszystko owiane jest taka taką tajemnicą to budzi we mnie niepokój, poproszę o kilka informacji, ale nie na PW tylko tu, na wątku :)

Posted

A nie lepiej wesprzeć lokalnej jednostki ToZ zamiast powoływać kolejne stowarzyszenie? No chyba że chodzi o to, że kogoś kręcą mundury.;)

Posted

Chyba niestety nie znajdę na to czasu mimo, że bym chciała.
Fundacja, PDZ i codzienna praca nie pozwoliłyby brać mi aktywnego udziału w interwencjach, no chyba, że potrzebni są też mniej aktywni członkowie, wtedy chętnie dołączę ;)