Tola Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Ja mogę pomóc w robieniu bazarków, chociaz to zadna gwarancja, że pieniadze wpłyną. Ale próbowac trzeba, bo nie wyobrazam sobie, zeby dzieczyny wrócuiły do schronu. Rozejrzyjmy się za kims, kto moze zrobic wydarzenie na FB - moze napisze do Beci No i myslę, ze przydałoby się moze allegro cegiełkowe... Zmartwiła mnie informacja Owieczki, ze dziewczyny niczego sie nie uczą:roll: Quote
kkasiiiar Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 zapisuje dziewczynki u mnie w kolejke do BDT moge zrobic wydarzenie na fb jesli bedzie tekst i fotki :) Quote
Tola Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 kkasiiiar napisał(a):zapisuje dziewczynki u mnie w kolejke do BDT moge zrobic wydarzenie na fb jesli bedzie tekst i fotki :) Bardzo dziękujemy:) Jutro po południu wszystko wyslę - dzisiaj nie dam rady Quote
agusiazet Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Biedne siostrzyczki! Już nie dam rady wesprzeć finansowo, ale tragedią byłoby, gdyby musiały wrócić do schronu:( Quote
Tola Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 kkasiiiar napisał(a):zapisuje dziewczynki u mnie w kolejke do BDT moge zrobic wydarzenie na fb jesli bedzie tekst i fotki :) Wysyłam na pv tekst i zdjęcia - dopuszczalne zmiany i poprawki. tekst wysyłam równeiz do dusje - bo to połaczenie jej tekstów do ogłoszeń i z filmiku. Quote
kkasiiiar Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=325892644094065 wydarzenie na fb Tola Ty masz fb? zebym mianowala Ciebie administratorem wydarzenia? Quote
Tola Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 [quote name='kkasiiiar']http://www.facebook.com/event.php?eid=325892644094065 wydarzenie na fb Tola Ty masz fb? zebym mianowala Ciebie administratorem wydarzenia? Niestety nie. Trzeba kogos poszukac - zaraz popiszę... Dusje masz zapchana skrzynkę:cool3: Quote
kkasiiiar Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Tola napisał(a):Niestety nie. Trzeba kogos poszukac - zaraz popiszę... Dusje masz zapchana skrzynkę:cool3: ok spokojnie w takim razie ja bede :) Quote
Tola Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 dusje napisał(a):Napisze od razu od siebie: Jesli siostry musza zmienic hotel - moge dac/zalozyc od siebie 100 euro za obie ale nie na dluzsza mete,niestety.Max - 3 miesiace. Co to oznacza? Spodziewam sie, ze znajdziemy deklaracje, ktore pokryja koszt utrzymania dziewczynek juz od poczatku ich przeprowadzki. Zakladajac,ze nie znajdziemy od razu pieniazkow - zaloze za nie te 100 euro x 3 na pierwsze 3 miesiace,platne kazdego miesiaca. Moze okazac sie,ze znajdziemy sponsorow i czesc zalozonej kasy wroci do mnie, a wlasciwie do siostr bo ja chetnie zadeklaruje pare zlotych na ich potrzeby i nie spoczne dopoki ich nie wyadoptujemy.Jesli nie wroci - nie bede miala zalu do nikogo - problem bedzie po uplywie tych 3 miesiecy! Pewnie siostry wroca do schronu :-( Kto moze nam pomoc w zdobyciu gotowki na hotelik? Ponawiam prosbe o FB Wielkie dzięki za taką propozycję i pomoc - na razie jestes tym Jedynym Aniołem dla siostrzyczek - to szansa dla dziewczyn na normalne zycie. Mam nadzieje, ze sie to zmieni i uda się ptzywołac na watek kolejne dobre dusze zdobyc kasą. Nie ukrywam, ze się boję, a to widmo powrotu do schronu przytłacza mnie.... Tutaj blisko mi do handzi, która również bardzo denerwuje sie, gdy nie ma stałych deklaracji, a pies jedzie do PDT - ale bez ryzyka niewiele mozna zrobic. . Quote
handzia Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 kkasiiiar napisał(a):zapisuje dziewczynki u mnie w kolejke do BDT moge zrobic wydarzenie na fb jesli bedzie tekst i fotki :) Super :) Długa ta kolejka? :razz: Zazdroszczę Ci, gdybym tylko miała możliwość też miałabym u siebie bdt. :) Quote
kkasiiiar Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/217372-Oferuje-Bezp%C5%82atny-Dom-Tymczasowy-kujawsko-pomorskie Dzieki znajomoscia ;) sa po Ramirze :) Quote
Tola Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 kkasiiiar napisał(a):ok spokojnie w takim razie ja bede :) Swietnie - dziękujemy:) Quote
dusje Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Tolu :lol: Skrzynka juz pusta.Z aniolami jedynymi to tak nie do do konca :lol:- siostry maja swoje aniolki od poczatku ich nowego zycia :loveu:.Sa i czuwaja, ale przydaloby sie jeszcze wiecej anioleczkow :lol: Dziewczynki :evil_lol: :lol: Musimy dac rade i wspolnymi silami damy :lol: Nie pozwolimy wrocic siostrom do schronu. Moja propozycja aktualna.Bedzie nam brakowalo zlociszy do pelni szczescia na te 3 miesiace wiec bazarkujemy i co tam jeszcze ;) Wszelkie chwyty dozwolone byleby zdobyc dla nich grosik.Ja moge np. wrozyc z kart :evil_lol: choc nie mam pojecia ale wrozyc moge, a co :eviltong: Kasiu :lol: Jak dobrze,ze ogarniasz FB i ze pociagniesz watek siostrzyczek :lol: Wielkie dzieki.Moze sie zdarzy bardzo szybko,ze bedzie wolne miejsce i ze zamieszkaja u Ciebie na BDT.Dzieki za wprowadzenie siostrzyczek na liste oczekujacych :Rose: Nie sadzilam ze tak trudno bedzie znalezc siostrom DS :-( ale ciesze sie, ze wyszly na wolnosc i ze dostaly szanse.W schronie nie bylyby zauwazone. Sa sliczne, mlodziutkie,madre i pojetne.Jesli tylko trafia na wielbicieli szorsciuchow - to bingo :lol: Tak stalo sie z Lusia z piwnicy. Kilka miesiecy DT i hop -staly domeczek :lol: No to kciuki za laleczki :lol: Sluchajcie, jesli siostry maja jechac do Funi i Jadzia tez -szukajmy jednego transportu zeby zmniejszyc koszty. Moze ktos z Was ma mozliwosc pojechania po psiny jedynie za koszt benzyny.W sumie to niewiele km z Zamoscia i tylko kwestia prywtanego czasu. Jesli dobrze pamietam, za przewoz siostr i Jadzi zaplacilysmy ponad 500 zl! Prosze, pomyslcie nad tym, nie marnujmy kasy na komercyjne przewozy. Gdybym mogla - zrobilabym to sama, niestety,Za tydzien bede w Kamieniu, ale to setki km stamtad do Wwy i Zamoscia i znow do Kamienia. Quote
handzia Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Dusje, ja przymierzam się do bazarku, dziergam szalik komin ;), zobaczymy czy się spodoba. Teraz u nas takie modne... Jak przejdzie to postaram się wydziergać kilka :evil_lol: Musimy jakoś pomóc dziewczynkom. Postaram się też o nowe ogłoszenia. Ostatnio dla Jowity 10 szt robiłam pół dnia :evil_lol:, ale zrobiłam...Teraz może pójdzie szybciej ;) A z tym transportem, to poczekajmy aż nam się coś trafi, Tolu, Twoja znajoma nie będzie jechała w najbliższym czasie? Quote
dusje Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 handzia napisał(a):Dusje, ja przymierzam się do bazarku, dziergam szalik komin ;), zobaczymy czy się spodoba. Teraz u nas takie modne... Jak przejdzie to postaram się wydziergać kilka :evil_lol: Musimy jakoś pomóc dziewczynkom. Postaram się też o nowe ogłoszenia. Ostatnio dla Jowity 10 szt robiłam pół dnia :evil_lol:, ale zrobiłam...Teraz może pójdzie szybciej ;) A z tym transportem, to poczekajmy aż nam się coś trafi, Tolu, Twoja znajoma nie będzie jechała w najbliższym czasie? Handziu, odjazdowo z kominami.Mlodziez nie pamieta, ale kominy byly modne juz jakies 20 lat temu i dobrze ze wrocily do lask :multi: Byly niezastapione w te najwieksze mrozy no i babeczki pieknie w nich wygladaly ;) Jakby jakis bazarek to mamy jeszcze te dwie paczki kabanosikow - wystaw Handziu za zachecajaca cene wszak kazda zlotowka sie liczy :lol: Co do transportu - zalezy od Jadzienki a wlasciwie od dnia opuszczenia przez nia kliniki. Musimy skoordynowac tak, zeby nie tracic pieniazkow na kolejny transport. Zalozmy,ze Jadzia bedzie miala sterylke juz w przyszlym tygodniu - mamy wiec tydzien na przewiezienie jej i siostr do Funi. Zapytam jednak Owieczke, czy bedzie mozliwosc przetrzymania Jadzi do zdjecia szwow, czyli 3 dni dluzej.Nie chce zeby Jadzia jechala ze szwami nawet 5 kilometrow dalej. Quote
Tola Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 [quote name='handzia']Dusje, ja przymierzam się do bazarku, dziergam szalik komin ;), zobaczymy czy się spodoba. Teraz u nas takie modne... Jak przejdzie to postaram się wydziergać kilka :evil_lol: Musimy jakoś pomóc dziewczynkom. Postaram się też o nowe ogłoszenia. Ostatnio dla Jowity 10 szt robiłam pół dnia :evil_lol:, ale zrobiłam...Teraz może pójdzie szybciej ;) A z tym transportem, to poczekajmy aż nam się coś trafi, Tolu, Twoja znajoma nie będzie jechała w najbliższym czasie? Owszem - jezdzi co jakis czas do Warszawy, ale nie sadzę, zeby zabrała wszytstkie psy, bo zawsze jezdzi ze swoimi:cool3: Poczekajmy, az Jadzia wydobrzeje i będziemy cos kombinowac Dusje - chciałam wysłac ten tekscik na Fb - przerobiony z Twoich ogłoszeń - ale wrzucę go tutaj ( dla tych, które nie sa zarejestrowane na fb) Mozewspólnie cos jeszcze wymyslimy, zeby chwytało za serce i sciagnęło więcej osób do dziewczynek. Moze tytuł inny? Moz ejakies zmiany w tekscie? [FONT=Times New Roman]Tragedia Fanty i Figi -- błagamy o pomoc[/FONT] [FONT=Times New Roman]Figa i Fanta - dwie cudowne i niezwykle inteligentne siostry: mają ok. 15 miesięcy i za sobą bolesną przeszłość.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ich smutny los poznają Państwo oglądając wzruszający film: [/FONT] [FONT=Times New Roman]http://www.youtube.com/watch?v=_7Aa7WBCHFI[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie sprzedały się jako rasowe szczeniaki, więc za karę zostały porzucone. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Ktoś zlitował się nad płaczącymi z zimna maluchami i zaniósł je do schroniska. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Suczki straciły najpiękniejszy czas – psie dzieciństwo. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Dorastały w strachu i codziennie walczyły o przetrwanie.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nigdy nie miały swojego człowieka.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Dzięki wysiłkowi ludzi o wielkich sercach obie opuściłyschronisko i zamieszkały w domu tymczasowym; przebywały tam od sierpnia. Z psią radością przyjmowały wszystko, co w ich życiu nowe i dobre. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Z ufnoscia czekały na nowe domy. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Niestety z powodu kłopotów osobistych tymczasowej włascicielki - muszą opuścić jej dom jak najszybciej.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Błagamy o pomoc dla sióstr – choćby najmniejsze wpłaty – koszt miesięcznego pobytu obu suczek w hoteliku to 600zł. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie pozwólmy, aby ponownie musiały wrócić do schroniska.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Obie suczki szukają domów; są bardzo pojętne, szybko uczą się posłuszeństwa i wszelkich zasad dobrego wychowania. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Ładnie chodzą na smyczy i zachowują czystość. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Uczą się dobrych relacji z kotami. Są bardzo przyjazne człowiekowi. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Są również niezwykle skoczne i szybkie, czujne i bystre. Sprawdzą się w psim sporcie takim jak agility, dogdancing, itd. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Praca z nimi to przyjemność i satysfakcja dla przyszłej Rodziny sióstr. Mile widziani opiekunowie aktywnie spędzający wolny czas. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Suczki są zaszczepione, odrobaczone i wysterylizowane.[/FONT] [FONT=Times New Roman] Mogą zostać adoptowane oddzielnie. [/FONT] Quote
dusje Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Nie mam weny :oops: ale ten tekst wydaje sie OK. Mozna jedynie dodac,ze siostry moga zostac wyadoptowane osobno :lol: Tolu, ladnie to napisalas :lol: Quote
Tola Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 dusje napisał(a):Nie mam weny :oops: ale ten tekst wydaje sie OK. Mozna jedynie dodac,ze siostry moga zostac wyadoptowane osobno :lol: Tolu, ladnie to napisalas :lol: Ja tylko połączyłam Twoje teksty z filmiku i ogłoszeń:eviltong: Quote
dusje Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Tola napisał(a):Ja tylko połączyłam Twoje teksty z filmiku i ogłoszeń:eviltong: Spryciula :lol: Slicznie dopisalas od siebie :multi: - niech nasz wspolny tekscik przyniesie szczescie siostrzyczkom, zaciskam kciuki :lol: Quote
Tola Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Wzucam tekst na 1 stronę; moze przyda sięe do kolejnych ogłoszeń... Zmieniłam tutuł. Quote
handzia Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Ciotki, 15 listopada minął termin kolejnej wpłaty za hotelik...Na koncie mamy 170 zł. Musimy poszperać w szafach i innych zakamarkach, ja też coś poszukam, bazarek na gwałt robić trzeba. Jeszcze ten szalikowy w tym tygodniu zrobię, ale to troszkę potrwa zanim zrobię kilka szalików ;) Dusje, o smaczkach pamiętam... Quote
kkasiiiar Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Taka propozycja padla na fb : " jedyne co mogę zrobic to zaproponować o połowe tańszy DT 500649910 to tel kontaktowy do DT powodzenia dziewczynki filmiku nie oglądam bo nie daje rady nigdy nie oglądam :( " Quote
Owieczka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 kkasiiiar napisał(a):Taka propozycja padla na fb : " jedyne co mogę zrobic to zaproponować o połowe tańszy DT 500649910 to tel kontaktowy do DT powodzenia dziewczynki filmiku nie oglądam bo nie daje rady nigdy nie oglądam :( " Cudownie !!!! to było by 200 zł za obie siostry !!! Cioteczki dzwońcie !!! Pliiissss s Quote
dusje Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 kkasiiiar napisał(a):Taka propozycja padla na fb : " jedyne co mogę zrobic to zaproponować o połowe tańszy DT 500649910 to tel kontaktowy do DT powodzenia dziewczynki filmiku nie oglądam bo nie daje rady nigdy nie oglądam :( " Kto moze pogadac z domkiem? :lol: Quote
Recommended Posts