Jump to content
Dogomania

****Właścicielka trafiła do szpitala - MELCHIOR SZUKA DOMU!!********

Recommended Posts

Posted

Kochani w końcu hotelik się ze mną skontaktował, mam też nowe zdjęcia psiaków. Psiaki generalnie czują się dobrze, zostały odrobaczone i będą w najbliższym czasie szczepione. Zachowują się bardzo poprawnie - pani z hoteliku mówiła, że nie ma z nimi żadnych problemów. Kaśka jest mega żywym psem, biega, skacze zupełnie jakby miała 10 lat mniej. Melchior też jest bardzo grzeczny, aczkolwiek próbuje wyrąbać podkop na wybiegu. :razz:

Rozmawiałam z opiekunką w sprawie łączonej lub rozdzielnej adopcji - jak było sugerowane przez poprzedni hotel - podobno teraz nic niepokojącego się nie dzieje między psami, są raczej zżyte ze sobą, w hotelu nie zauważyli żeby były między nimi jakieś konflikty - jedyne przy czym trzeba uważać i pilnować psów - to karmienie.

Posted

Treść ogłoszenia (Beatko rzuć okiem proszę czy może być):

"Straciły dom w jesieni życia - szukają kochającego człowieka!

Historia Kaśki i Melchiora jest smutna - ich pani trafiła do szpitala, a psy stały się bezdomne. Szukamy im nowego, kochającego domu, który przygarnąłby je na resztę ich życia. Kasia to mała suczka, ma 12 lat, jest wysterylizowana i zaczipowana. Bardzo żywa i energiczna jak na swój wiek. Melchior jest kundelkiem średniego wzrostu, ma 10 lat, jest grzeczny i nie sprawia problemów, jest również zaczipowany. Oba psy zostały odrobaczone i będą zaszczepione. Szukamy im spokojnego domu, bez małych dzieci, kotów i innych psów. Oba psy były wychowywane przez całe swoje życie w mieszkaniu w bloku.

Kontakt w sprawie adopcji:
[email protected]
668-78-09-29 - Izabella"

W sprawie finansowania - psy znajdują się pod opieką finansową Fundacji Sfora, która prosi o pomoc tak jak pisałam w pierwszym poście. Ponieważ zbiórka jest prowadzona na konto fundacyjne - nie jestem w stanie prowadzić rozliczenia na wątku wpływów i wydatków. W związku z tym nie będziemy zbierać deklaracji stałych -prosimy o jednorazowe datki, każda pomoc się przyda! Rozmawiałam również z dziećmi tej kobiety w sprawie pomocy w finansowaniu - w tym miesiącu nie są w stanie wysupłać żadnej kwoty :roll: obiecali we wrześniu wspomóc psiaki finansowo.

• 4 weeks later...
Posted

Mam dobre wieści - połowicznie, ale zawsze. Kaśka ma dom! :) Ale w hotelu został Melchior, który nadal szuka swojego miejsca na ziemi. Tak więc ogłoszenie jest akutalne, ale tylko dla melchiora:

"Stracił dom w jesieni życia - szuka kochającego człowieka!

Historia Melchiora jest smutna - jego pani trafiła do szpitala, a pies stał się bezdomny. Szukamy mu nowego, kochającego domu, który przygarnąłby go na resztę jego życia. Melchior jest kundelkiem średniego wzrostu, ma 10 lat, jest grzeczny i nie sprawia problemów, jest również zaczipowany. Został odrobaczony i zaszczepiony. Szukamy mu spokojnego domu, bez małych dzieci, kotów i innych psów. Pies był wychowywany przez całe swoje życie w mieszkaniu w bloku.

Kontakt w sprawie adopcji:
[email][email protected][/email]
668-78-09-29 - Izabella"

Dzwoniła do mnie również wczoraj wieczorem p. Elżbieta ze Sfory - mają ogromne problemy finansowe i wielkie trudności w spłaceniu długo w hoteliku - ponownie prosi o pomoc.