Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 553
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pestka zgupiałam sprawdziłam i to jest błedna wiadomosc a na dowod ze pola w sobote była w schronisku wklejam zblizenia jedynej charakterystycznej rzeczy - łatki rudej na uszku:loveu:
zdjecie z soboty
[img]http://img300.imageshack.us/img300/653/tnpolapy1.jpg[/img]

zdjecie ze str schroniska
[img]http://www.sosnowiec.schronisko.net/images/adopcje/1530.jpg[/img]

Posted

[quote name='Pestka111']Byłam na stronie schroniska, tam jest informacja, ze Polcia została przez jakąś kobietę zabrana :???:

To są stare dane jakieś?[/quote]

Pestka, widziałam alarm na wątku krakowskim...
zanim podejmę jakąkolwiek decyzję musiałabym parę rzeczy uzgodnić... bo tymczas dorosłej suni u mnie nie jest sprawą prostą... więcej! jest to karkołomne przedsięwzięcie obwarowane wieloma "ale" :cool1:

ale może poczekajmy, aż sprawa z Polcią się wyjaśni: jest w schronisku, czy jej nie ma?

Posted

[quote name='Camara'] bo tymczas dorosłej suni u mnie nie jest sprawą prostą..[/QUOTE]
eeetam wcale nie takiej dorosłej ;) 8 miesięcy to gówniarz jeszcze ;)

Posted

Ja musze pare rzeczy posprawdzac, ale ta sunia o ktorej mówi mbra jest w schronisku na pewno. Mi sie pomyliła z inną, bardzo podobna. Przepraszam. Zaraz poprawię. Te sunie takie pdobne, ze jak mija troche czasu, to się mylą.

Posted

[quote name='Asior']eeetam wcale nie takiej dorosłej ;) 8 miesięcy to gówniarz jeszcze ;)[/quote]

nie mnie to mów, a mojej Belce :shake:
przypominam, że mam w domu dwa 45-kilowe owczarki podhalańskie nie tolerujące niczego innego na swoim terenie prócz szczeniaków niezbyt wyrośniętych.
I nie ma mnie w domu po 12-14 godzin. Nikogo nie ma!!!
I niestety jest to okres świąt (nienawidze świąt!!!) czeka mnie wigilia na kilkanaście osób + świąteczne korowody gości, co moje białasy doprowadzi do stanu wrzenia.

Jak w tym wszystkim zmieścić Poldzię? Jak zapewnić jej bezpieczeństwo?

zwykle w takich sytuacjach ratowała mnie mama, ale po ostatnim szczeniaku (5 z rzędu, po kolei i bez odpoczynku) powiedziała dość... i nie mam co dzwonić... bo tu jeszcze dojdzie kwestia pilnowania, żeby psy się nie spotkały... :cool1:

na razie nie mam pomysła...

Posted

[B]dobra! tak czy siak kombinujemy transport!dajmy Camarze chwile do namysłu i przekazanie jakoś Krzysiowi ze te baby z sosnowca znowu chcą mu czas zorganizować:evil_lol: ![/B]

Chatia jaka pomoc miałas na myśli przy transporcie? :cool3:
najlepiej by było żeby na weekend Pola pojechala do Pestki, ja pracuje do 16tej, wiec w piatek wieczorem dopiero cos bym mogła!
yyy Dominiko ile kosztuje przejazd pociagiem? bo rozumiem ze Ty tak mogłabys doopeczkę Polci przewiezc:cool3:
Czyżby kolejna bida była juz bliżej niz dalej domku...:lol:

Posted

Ile kosztuje dokładnie, to nie wiem, ale jakieś grosze chyba :evil_lol:
SPrawdzałam na stronie PKP i osobowy w jedną stronę 10 zł, bez zniżki, a ja mam studencką przecież :evil_lol:
Tylko nie wiem czy dam radę w ten weekend pojechać :shake:

[B]chatita[/B] a Ty byś dała radę w weekend teraz?

Posted

Pestka miała jeszcze pisać do dziewczyny z miau ktora kursuje w piatki do krakowa - moze ona moglaby pomoc...
....albo zeby podzielic sie droga moze ktos moglby z krakowa wyjechac mi na spotkanie... no nie wiem - szkoda zeby siedziala tam dłuzej skoro domek juz jest! tak bardzo chialabym ja juz zabrac:placz:

Posted

[quote name='D0minika']Ja poszukam na wątku transportowym, na razie znalazłam tyle:

Zaraz napisze[/quote]

Dominika zapytaj czy przejezdza przez okolice slaska, katowic...:roll:

Posted

[quote name='Ambra']Dominika zapytaj czy przejezdza przez okolice slaska, katowic...:roll:[/QUOTE]

Sluchajcie ja mam wolne w piatek i niedziele moge bzzy problemu

Posted

Zabieramy dzisiaj Polę z Ambrą, jedzie do weta, dostanie coś na robale, bo na pewno ma.POtem zawożę ją do babci, u której zostanie wykąpana, nakarmiona i może u niej zostać te parę dni :evil_lol:
Zobaczymy odrazu jakie ma nastawienie do kotów.

Czyli transport ma?Bo odezwał się do mnie chłopak z portalu gazety.Proszę o informację czy mam podziękować chłopakowi z gazety?

Posted

Ze wzgledu na prace albo piatek po 15:00 chyba ze sie wczesniej wyrobie albo w niedziele ktora mam wolna,pojade autem.Juz sie nie moge doczekac kiedy Pole zobacze tylko jak sie z nia pozegnac:-( Sluchajcie a jak wkoncu zostala dzisiaj zabrana juz?Wie cos ktos

Posted

[quote name='chatita']Ze wzgledu na prace albo piatek po 15:00 chyba ze sie wczesniej wyrobie albo w niedziele ktora mam wolna,pojade autem.Juz sie nie moge doczekac kiedy Pole zobacze tylko jak sie z nia pozegnac:-( Sluchajcie a jak wkoncu zostala dzisiaj zabrana juz?Wie cos ktos[/QUOTE]

Tak reasumujac albo piatek po 14,15:00 albo w niedziele jestem caly dzien wasza,dajcie znac gdzie ona teraz jest

Posted

Ledwie zyje ale pisze...:shake:

wpadlam do domu wzielam psa co by mu pokazac jak ma dobrze
(haha - zart nie na miejscu)
i wyruszylam do schroniska gdzie czekac na mnie Lena miała.

Byla o dziwio bardzo mila pani która przyprowadziła nam białą sunie z izolatki nr 5 znana na dogo jako Pola:megagrin:

Śnieżynka ta śmierdząca niemiłosiernie skakała i cieszyła sie jak nie wiem co! wreszcie po nia przyszli!:multi: wreszcie!:multi:
podeszła do nas jakas dziewczyna z panem i powiedzieli ze oni tez wlaśnie ja chcieli wziąźć:siara:
ale nie sprawili na nas powalajacego wrazenia :shake: zeby im Pole odstąpić i wkońcu zapewne wzieli inna sierotkę - chcieli wogole psa - bo powiedzieli ze z suki to dzieci będa (wiec rozumiecie czemu na kolana nas nie powalili) - tu panna Lena wkroczyła z uświadamianiem sterylkowym i cenowym.

Pola skomlała i skakała i jak tylko umiała radośc swa okazywala. Tu ja niestety towarzystwo musialam opuscic - obiad mikolajkowy u tesciowe:watpliwy:
a one pojechały do pani Babci Leny! z tego co potem telefonicznie sie dowiedziałam to:

:crazyeye: kot babci tak naskoczył i nastraszył Pole ze darła się jakby ja ze skory obdzieranoi i uciekała w najdalszy kąt mieszkania!

jeść zbytnio nie chciała:shake:

i latała miedzy Lena a jej córą jak szalona i na zawołanie i koła do góry non stop wywracała w ogromnej radosci i miłości do św. Mikołaja co to jej taki prezent zgotował ( pod nickiem sw.Mikołaja dzis wystepuje Pestka):evil_lol:

o 22 - jesli nie zasne bo padam na pychol - jade z Leną do pani babci Leny kąpać smierdziuszka - co by babcia sie w nocy nie zaczadziła i poznać blizej to żywe srebro!

tak poźno zeby dziewucha sie zalatwic na noc zdążyła...;) ...i sie nie przeziebila!

Lena bede sie starała dotrzec....:happy1:

Chatita to co? w piatek popołudniu?:cool3: co by Pestka i Pestka i Pola mogły sie zapoznac przez weekend!:lol:

Posted

jak określić Pole?
Szajbuska! albo [COLOR=Navy]szaj[/COLOR][COLOR=DarkRed]boska[/COLOR] hahhaha
oszalała wczoraj po kapieli i latala jak popierdzielona po wszystkich meblach! zapach niestety nie zmył sie do konca ale i tak juz jest lepiej!
nie dala babci Leny spać - piszczała i wedrowała po mieszkaniu - ale te 1sze noce bywaja ciezkie zawsze!
idealna do dzieci - zabawowa na maxa!
utrzymuje czystość - do tej pory w domu sie nioe załatwiła!!szok!:crazyeye:

jest tez taka mozliwośc ze Jotka bedzie jechała do Krakowa chyba w sobotę i mogłaby - jeszcze jej nie pytałam:oops: - ale jesli by mogła to może by wziela Polcie!

acha zdjecia z wczorajszych szalenstw mam ale nie zdazyłam wrzucic bo do domu wrociłam o 24 prawie:shake:

Pestka pokaż zdjecie Pestki! bom ciekawa jakie towarzystwo bedzie Pola miec:cool3::cool3::cool3:

Posted

Z przyjemnością :)

gryzoń...

[IMG]http://img134.imageshack.us/img134/4971/061205124142ax8.jpg[/IMG]

pobudka...

[IMG]http://img168.imageshack.us/img168/6559/061205124100gt9.jpg[/IMG]

złodziej...

[IMG]http://img95.imageshack.us/img95/633/pes1vg1.jpg[/IMG]

Dogadają się :)

Posted

przesliczna!:loveu::loveu: ma urode labka! Pola bardziej kundelkowata jest :roll: ale do zabawy 1sza wiec mysle ze beda niezlymi kompanami!

widzac taki pycholek przy pobudce - człowiek zawsze by z usmiechem wstawal i dzien zaczynał w dobrym nastroju!:evil_lol:

Pestka Pola do ciebie pojedzie chyba w sobotę! ja zapraszam jutro do siebie na ogladanie i zabawianie Poli - tz na imprezie firmowej - chata wolna czeka na zapelnienie kobitkami!:diabloti: