Pestka111 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Jedziemy pociągiem, więc żeby w miarę uniknąć tłoku, wyjeżdżamy 21 grudnia. Wracać będziemy, wydaje mi się, że 28-29 grudzień. Quote
Pestka111 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Byłam na stronie schroniska, tam jest informacja, ze Polcia została przez jakąś kobietę zabrana :???: To są stare dane jakieś? Quote
Ambra Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Pestka zgupiałam sprawdziłam i to jest błedna wiadomosc a na dowod ze pola w sobote była w schronisku wklejam zblizenia jedynej charakterystycznej rzeczy - łatki rudej na uszku:loveu: zdjecie z soboty [img]http://img300.imageshack.us/img300/653/tnpolapy1.jpg[/img] zdjecie ze str schroniska [img]http://www.sosnowiec.schronisko.net/images/adopcje/1530.jpg[/img] Quote
Camara Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Pestka111']Byłam na stronie schroniska, tam jest informacja, ze Polcia została przez jakąś kobietę zabrana :???: To są stare dane jakieś?[/quote] Pestka, widziałam alarm na wątku krakowskim... zanim podejmę jakąkolwiek decyzję musiałabym parę rzeczy uzgodnić... bo tymczas dorosłej suni u mnie nie jest sprawą prostą... więcej! jest to karkołomne przedsięwzięcie obwarowane wieloma "ale" :cool1: ale może poczekajmy, aż sprawa z Polcią się wyjaśni: jest w schronisku, czy jej nie ma? Quote
Asior Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Camara'] bo tymczas dorosłej suni u mnie nie jest sprawą prostą..[/QUOTE] eeetam wcale nie takiej dorosłej ;) 8 miesięcy to gówniarz jeszcze ;) Quote
jotka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Ja musze pare rzeczy posprawdzac, ale ta sunia o ktorej mówi mbra jest w schronisku na pewno. Mi sie pomyliła z inną, bardzo podobna. Przepraszam. Zaraz poprawię. Te sunie takie pdobne, ze jak mija troche czasu, to się mylą. Quote
Camara Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Asior']eeetam wcale nie takiej dorosłej ;) 8 miesięcy to gówniarz jeszcze ;)[/quote] nie mnie to mów, a mojej Belce :shake: przypominam, że mam w domu dwa 45-kilowe owczarki podhalańskie nie tolerujące niczego innego na swoim terenie prócz szczeniaków niezbyt wyrośniętych. I nie ma mnie w domu po 12-14 godzin. Nikogo nie ma!!! I niestety jest to okres świąt (nienawidze świąt!!!) czeka mnie wigilia na kilkanaście osób + świąteczne korowody gości, co moje białasy doprowadzi do stanu wrzenia. Jak w tym wszystkim zmieścić Poldzię? Jak zapewnić jej bezpieczeństwo? zwykle w takich sytuacjach ratowała mnie mama, ale po ostatnim szczeniaku (5 z rzędu, po kolei i bez odpoczynku) powiedziała dość... i nie mam co dzwonić... bo tu jeszcze dojdzie kwestia pilnowania, żeby psy się nie spotkały... :cool1: na razie nie mam pomysła... Quote
Ambra Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [B]dobra! tak czy siak kombinujemy transport!dajmy Camarze chwile do namysłu i przekazanie jakoś Krzysiowi ze te baby z sosnowca znowu chcą mu czas zorganizować:evil_lol: ![/B] Chatia jaka pomoc miałas na myśli przy transporcie? :cool3: najlepiej by było żeby na weekend Pola pojechala do Pestki, ja pracuje do 16tej, wiec w piatek wieczorem dopiero cos bym mogła! yyy Dominiko ile kosztuje przejazd pociagiem? bo rozumiem ze Ty tak mogłabys doopeczkę Polci przewiezc:cool3: Czyżby kolejna bida była juz bliżej niz dalej domku...:lol: Quote
D0minika Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Ile kosztuje dokładnie, to nie wiem, ale jakieś grosze chyba :evil_lol: SPrawdzałam na stronie PKP i osobowy w jedną stronę 10 zł, bez zniżki, a ja mam studencką przecież :evil_lol: Tylko nie wiem czy dam radę w ten weekend pojechać :shake: [B]chatita[/B] a Ty byś dała radę w weekend teraz? Quote
Ambra Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Pestka miała jeszcze pisać do dziewczyny z miau ktora kursuje w piatki do krakowa - moze ona moglaby pomoc... ....albo zeby podzielic sie droga moze ktos moglby z krakowa wyjechac mi na spotkanie... no nie wiem - szkoda zeby siedziala tam dłuzej skoro domek juz jest! tak bardzo chialabym ja juz zabrac:placz: Quote
D0minika Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Ja poszukam na wątku transportowym, na razie znalazłam tyle: [quote][B]Bielsko - Biala, Tychy - Kraków lub Kraków - Bielsko przez Wadowice [/B] - co tydzień - Kajeczka [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/quote] Zaraz napisze Quote
Ambra Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='D0minika']Ja poszukam na wątku transportowym, na razie znalazłam tyle: Zaraz napisze[/quote] Dominika zapytaj czy przejezdza przez okolice slaska, katowic...:roll: Quote
chatita Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 [quote name='Ambra']Dominika zapytaj czy przejezdza przez okolice slaska, katowic...:roll:[/QUOTE] Sluchajcie ja mam wolne w piatek i niedziele moge bzzy problemu Quote
lena_zet Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Zabieramy dzisiaj Polę z Ambrą, jedzie do weta, dostanie coś na robale, bo na pewno ma.POtem zawożę ją do babci, u której zostanie wykąpana, nakarmiona i może u niej zostać te parę dni :evil_lol: Zobaczymy odrazu jakie ma nastawienie do kotów. Czyli transport ma?Bo odezwał się do mnie chłopak z portalu gazety.Proszę o informację czy mam podziękować chłopakowi z gazety? Quote
Pestka111 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Leno, podzięuj w moim imieniu babci :loveu: Quote
Ambra Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Chatita a jak małą możesz zawieżć? w jakich godzinach? czy w piątek i w sobote mozesz? zebysmy Ci ja mogły przekazać! Quote
D0minika Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='Ambra']Dominika zapytaj czy przejezdza przez okolice slaska, katowic...:roll:[/quote] Pisałam, ale skrzynka zapchana :placz: Quote
chatita Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Ze wzgledu na prace albo piatek po 15:00 chyba ze sie wczesniej wyrobie albo w niedziele ktora mam wolna,pojade autem.Juz sie nie moge doczekac kiedy Pole zobacze tylko jak sie z nia pozegnac:-( Sluchajcie a jak wkoncu zostala dzisiaj zabrana juz?Wie cos ktos Quote
chatita Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 [quote name='chatita']Ze wzgledu na prace albo piatek po 15:00 chyba ze sie wczesniej wyrobie albo w niedziele ktora mam wolna,pojade autem.Juz sie nie moge doczekac kiedy Pole zobacze tylko jak sie z nia pozegnac:-( Sluchajcie a jak wkoncu zostala dzisiaj zabrana juz?Wie cos ktos[/QUOTE] Tak reasumujac albo piatek po 14,15:00 albo w niedziele jestem caly dzien wasza,dajcie znac gdzie ona teraz jest Quote
Ambra Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Ledwie zyje ale pisze...:shake: wpadlam do domu wzielam psa co by mu pokazac jak ma dobrze (haha - zart nie na miejscu) i wyruszylam do schroniska gdzie czekac na mnie Lena miała. Byla o dziwio bardzo mila pani która przyprowadziła nam białą sunie z izolatki nr 5 znana na dogo jako Pola:megagrin: Śnieżynka ta śmierdząca niemiłosiernie skakała i cieszyła sie jak nie wiem co! wreszcie po nia przyszli!:multi: wreszcie!:multi: podeszła do nas jakas dziewczyna z panem i powiedzieli ze oni tez wlaśnie ja chcieli wziąźć:siara: ale nie sprawili na nas powalajacego wrazenia :shake: zeby im Pole odstąpić i wkońcu zapewne wzieli inna sierotkę - chcieli wogole psa - bo powiedzieli ze z suki to dzieci będa (wiec rozumiecie czemu na kolana nas nie powalili) - tu panna Lena wkroczyła z uświadamianiem sterylkowym i cenowym. Pola skomlała i skakała i jak tylko umiała radośc swa okazywala. Tu ja niestety towarzystwo musialam opuscic - obiad mikolajkowy u tesciowe:watpliwy: a one pojechały do pani Babci Leny! z tego co potem telefonicznie sie dowiedziałam to: :crazyeye: kot babci tak naskoczył i nastraszył Pole ze darła się jakby ja ze skory obdzieranoi i uciekała w najdalszy kąt mieszkania! jeść zbytnio nie chciała:shake: i latała miedzy Lena a jej córą jak szalona i na zawołanie i koła do góry non stop wywracała w ogromnej radosci i miłości do św. Mikołaja co to jej taki prezent zgotował ( pod nickiem sw.Mikołaja dzis wystepuje Pestka):evil_lol: o 22 - jesli nie zasne bo padam na pychol - jade z Leną do pani babci Leny kąpać smierdziuszka - co by babcia sie w nocy nie zaczadziła i poznać blizej to żywe srebro! tak poźno zeby dziewucha sie zalatwic na noc zdążyła...;) ...i sie nie przeziebila! Lena bede sie starała dotrzec....:happy1: Chatita to co? w piatek popołudniu?:cool3: co by Pestka i Pestka i Pola mogły sie zapoznac przez weekend!:lol: Quote
Pestka111 Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Dziewczyny, jesteście cudowne :loveu: Quote
Ambra Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 jak określić Pole? Szajbuska! albo [COLOR=Navy]szaj[/COLOR][COLOR=DarkRed]boska[/COLOR] hahhaha oszalała wczoraj po kapieli i latala jak popierdzielona po wszystkich meblach! zapach niestety nie zmył sie do konca ale i tak juz jest lepiej! nie dala babci Leny spać - piszczała i wedrowała po mieszkaniu - ale te 1sze noce bywaja ciezkie zawsze! idealna do dzieci - zabawowa na maxa! utrzymuje czystość - do tej pory w domu sie nioe załatwiła!!szok!:crazyeye: jest tez taka mozliwośc ze Jotka bedzie jechała do Krakowa chyba w sobotę i mogłaby - jeszcze jej nie pytałam:oops: - ale jesli by mogła to może by wziela Polcie! acha zdjecia z wczorajszych szalenstw mam ale nie zdazyłam wrzucic bo do domu wrociłam o 24 prawie:shake: Pestka pokaż zdjecie Pestki! bom ciekawa jakie towarzystwo bedzie Pola miec:cool3::cool3::cool3: Quote
chatita Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 hej ja tylko na chwile zebyscie wiedzialy ze jutro napewno pojade :)bede kolo 17 to sie zgadamy na jutro Quote
Pestka111 Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Z przyjemnością :) gryzoń... [IMG]http://img134.imageshack.us/img134/4971/061205124142ax8.jpg[/IMG] pobudka... [IMG]http://img168.imageshack.us/img168/6559/061205124100gt9.jpg[/IMG] złodziej... [IMG]http://img95.imageshack.us/img95/633/pes1vg1.jpg[/IMG] Dogadają się :) Quote
Ambra Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 przesliczna!:loveu::loveu: ma urode labka! Pola bardziej kundelkowata jest :roll: ale do zabawy 1sza wiec mysle ze beda niezlymi kompanami! widzac taki pycholek przy pobudce - człowiek zawsze by z usmiechem wstawal i dzien zaczynał w dobrym nastroju!:evil_lol: Pestka Pola do ciebie pojedzie chyba w sobotę! ja zapraszam jutro do siebie na ogladanie i zabawianie Poli - tz na imprezie firmowej - chata wolna czeka na zapelnienie kobitkami!:diabloti: Quote
Recommended Posts