Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 553
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a tu Was zdziwie:cool3:
najpierw Lavaa nam strachu napędziła - ale zostalo jej to wybaczone:lol:

i lece do domu wchodze - lezy cos na ziemi - hmmm ani siku to nie jest ani koopka...szok! niormalny szok! :crazyeye: 8 h bez niczego!

straty - hmm strat tez w sumie nie - mydlo wywleczone z łazienki - ale chyba nie było smaczne bo na wywleczeniu go sie zakończyło:evil_lol:, fluid wyciagniety na przedpokoj - chciała sie dziewczyna na boostwo zrobić - ale go otworzyc nie umiała i nie udalo jej się zatuszować albinoskiej karnacji, :evil_lol:
iiii co jeszcze - a pare nitek wyciagnietych z psiego kocyka - chciała go spruc i może na drutach zrobić mi nowy na pamiątkę:evil_lol:

....ale zestresowana byla jak weszłam - zreszta Barsa sie z nią utożsamia i tez kikut pod siebie podkula choc niebylo powodu!

pola jest zaszczepiona, ma nowa ksiazeczkę zdrowia, ma tabletki na uspokojenie co by sie podroza i obcym mezczyzna nie stresowała, nowe szelki - bardzo twarzowe co by mu sie a własciwie nowemu panu spodobała, i pileczkę tez pod kolor -= czerowną - zeby miała prezent dla szczeniorka - ktorym sie bedzie opiekowac i pokazywac co sie fajnie psoci!

wiec jutro ...szerokiej drogi...:placz:

Posted

Ambra ja zawsze jak czytam Twoje posty zawsze ryję ze śmiechu :evil_lol:
ale te texty to juz rewelka
[QUOTE] fluid wyciagniety na przedpokoj - chciała sie dziewczyna na boostwo zrobić - ale go otworzyc nie umiała i nie udalo jej się zatuszować albinoskiej karnacji[/QUOTE]
:evil_lol:
albo ten
[QUOTE] a pare nitek wyciagnietych z psiego kocyka - chciała go spruc i może na drutach zrobić mi nowy na pamiątkę[/QUOTE]

mam nadzieje że szybko się Lavaa zakocha w suni i już jej nie odda ;)

Posted

Asior miło mi:oops:

Hebanowa! słyszałam dobre wiesci! Sabcia do domku idzie!! strasznie sie cieszę! wiem że to taki jak u Lavy wiec zobaczymy cio nam sie z tego wykluje:roll:

no i tak....na wszystko przychodzi pora...było ostatnie wieczorne siku, ostatni posiłek, ostatnie szaleństwa i ostatnia kąpiel....

tak stała przez wiekszosć czasu - mowie wam - bardzo poreczne w funkcji prania psa:cool3:

[IMG]http://img19.imageshack.us/img19/3510/tnfotka183ho5.jpg[/IMG]

[IMG]http://img130.imageshack.us/img130/3356/tnfotka184mq5.jpg[/IMG]

a POTEM TRZEPANDO I DRAPANDO!

OO! tu widać jej prosiacki rózowy ryjek:evil_lol:

[IMG]http://img244.imageshack.us/img244/5248/tnfotka188pm6.jpg[/IMG]

mówimy ładnie wszystkim dobranoc, jutro czeka jedna z nas długa podróż, wiec musimy sie wyspać! :shake: już tu razem nie zawitamy,:placz:

Posted

[quote name='Ambra']
Hebanowa! słyszałam dobre wiesci! Sabcia do domku idzie!! strasznie sie cieszę! wiem że to taki jak u Lavy wiec zobaczymy cio nam sie z tego wykluje:roll: [/QUOTE]

jak to :crazyeye: adlaczego ja o tym nic nie wiem :crazyeye:
nic nie ma o tym w wątku suni....

Posted

[quote name='Asior']jak to :crazyeye: adlaczego ja o tym nic nie wiem :crazyeye:
nic nie doczytałam w wątku suni....[/quote]

A ja czytałam w watku Saby i nic nie ma :crazyeye: Opowiadajcie wszystko :eviltong:

Posted

[quote name='Asior']Ambra wiesz...możesz wziąść nastepnego na tymczas:cool3:[/quote]
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

jasne! wydmucham wychucham wykapie wykarmie i fru! hahah a moj TZ wkoncu powie basta! termin slubu odwołany!:eviltong:

a o tej Sabie...no cóz może cos z d... szceliłam...:oops2: ale od amikat mam takie wiesci ze jedzie na tymczas do jej kolezanki, tymczas tymczasem ... a dzieciakom radośc:evil_lol:

nie wiem Hebanowaaa....nie skłamałam chiba?
dobra idziemy spać!:hand:

Posted

Noc była cięzka - na zmiane sprzatałam siuski koopki i wymiociny 2ch psów aw dodatku wody od wczoraj od 23 nie mam i załamka totalna! nie wiem czym sie zatruły zaś bo były tylko na suchej:shake:

Pola rano przytulala sie jak opetana i spala pod kolderka jak tz wyszedł do roboty, potem dostała sedalin i pojechała z Lena do pracy - najnowsze wiesci:
Pola padła po leku i spi jak zabita i jedzie o 10tej!
a mnie jest tak cholernie smutno!:placz:
za kazdym razem mowie ze na tymczas sie nie nadaje bo to za mocno potem przezywam!
Lava opiekuj sie nia dobrze! nic dzis nie jadła i nie pila wiec ja napoj i nakarm....:-(

Posted

Będę się opiekować Polcią:lol: . A na imię Polcia reaguje? To fatalnie że miałas tyle sprzątania w nocy:shake: . Może dziewczyny wiedziały że się rozstają i to tak ze stresu? A Pola ma jakieś ulubione chrupki? a jutro idziemy na szczepionko z Timbą. A teraz szczeka na kocura (dobrze niech rozerwie trochę wapniaka) a jutro pobawi się z Polcia, bo dzisiaj pewnie nie będzie miała siły.

Posted

Oczywiście że dam znać. To już drugi psiaczek z tej części Polski , Timba z Krakowa a Pola z Sosnowca.
Od poszukiwań psiaka jestem na dogomanii i mimo że dwa psiaki mi starczą to i tak będe tu zaglądać, chociaż nie jest to zbyt ,,miłe'' forum, oczywiście chodzi o to że czytając o tych wszystkich bidach to się serce kraje. A może coś czasem pomogę.

Posted

Lavaa Pola ładnie reaguje na imie, jesli chodzi o sucha karme to to jest francuski piesek a nie schroniskowy jakby ktos tu mógł sadzić - i ona chrupki zje jak jej juz mocno kiszki beda marsza grały!

tak to wcina chetnie kurczaka z ryzem, lub inne miecho, i puszki!

Musze jeszcze dodać że Pola przyjedzie naćpana!:shake:
Wczoraj wetka dala nam sedalin i powiedziala że 1na tabletka jest na 5kg masy ciała i zebym najpierw jej podała 2 tabletki a potem jak bedzie potrzeba kolejne dwie! dałam jej 2 rano i jak pojechała z Lena do pracy to była juz ponoc tak nacpana ze slaniala sie na łapkach! teraz wyczytałam że jedna tabletka jest na 15 kg a pola waży 10:placz:
i bedzie osowiala do 30 godzin i nieprzytomna - ale ja załatwiała wetka moimi łapami:angryy:
nie dosc ze stres to jeszcze podwojne widzenie i biegunka!
ponoc mleko neutralizuje działanie leku wiec mozesz jej dac jak przyjedzie! i czekamy na wiesci!
maja byc w wawie kolo 13! siedzimy wiec jak na szpilkach!

Lavaa pamietaj o zabraniu reklamówki od kierowcy, tam jest jej ksiązeczka, piłeczka, kosteczka, obrózka...:placz:

Posted

o qurcze, biedna malutka:-( . Pewnie też będzie tesknić za Tobą i Twoją sunią:placz: .
A moje dane kierowca ma spisać, czy mam inną drogą podać?
Dobrze że mam mleko takie skondensowane (do kawki) bo innego nie mam a teraz już nie chce wychodzić z domu. to się mój TZ zdziwi na widok Poli, bo myśleliśmy że będziemy gdzieś na mieście odbierać a tu już będzie w domku:crazyeye: . A polcia to też taki kanapowiec? bo ja śpię z Timbą i kotem (po mojej stronie łóżka), bo wyprowadzam Timbę od dziecka bo kładzie sie Jej na szyi i twarzy i jest dzieciaczkowi mało wygodnie. To może uda się żeby Timba spała z Polcią gdzieś a posłanku:evil_lol:

Posted

Lavaa z tego wszystkiego zapomniałysmy dac zaswiadczenia ze schroniska o szczepieniu przeciwkowsciekliznie i umowy adopcyjnej - bo to czy u Ciebie zostanie nie jest jescze pewne ... jak zostanie to przeslemy poczta!

Pola spała na foteliku obok łozka ale gramoliła sie pod kołdre i jak tylko Piotrek wygramolił sie z łozka z wielka checia zajmowała jego miejsce i pchała sie do Barsy na przytulanki - totalna kanapówa!:eviltong:

Jak jej nie bedziesz pozwalac wchodzic na łozko to Cie posłucha! tylko nie krzyczcie na nia bo ona siusia ze strachu pod siebie ale w ciagu sekundy przechodzi w najweselszego psa pod słoncem!

Jak masz gg to odezwij sie do mnie!
Czekam na raporcik z nowego domku!
Wiesci od kierowcy: spi sobie grzecznie ale jak sie zatrzymuje to zaciekawiona sie podnosi i rozglada gdzie to juz dojechali! tak wiec wszystko OK!:lol: