Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fizia']Paulina na FB zadała jeszcze takie pytanie:

Paulina Lang Michałkiewicz i jeszcze jedno pytanie, czy psinka odnalazłaby się w mieszkaniu w wieżowcu?

Fiziu, na pewno tak. Ona doskonale wie do czego sluzy lozeczko ;) Musialaby pewnie przyzwyczaic sie do wychodzenia na spacerki z klatki schodowej a nie prosto z chalupki :lol: Ladnie chodzi na smyczy,lubi sobie powachac trawke,krzaczek.

Tu fotki z hoteliku i relacja Owieczki :

Cioteczki kochane ja dzisiaj jak po ogień bo zaraz się szykuje do wyjazdu i mnie nie będzie... do odwołania. Telefony kontaktowe w podpisie !!!

A teraz troszkę info o Jadziuni Jadziunia to nie dosć że pieszczocha i ogromny przyjaciel w maleńkim pieseczku to jeszcze niesamowity obrońca i stróż !! Jadzia z Nuką biagały sobie po podwórku ze szczeniakami jak zwykle a tu do płotu podszedł znajomy Izy Chciał sie z Jadzią przywitać a ta jak nie skoczy do niego z zębami !! I gdyby szybko nie zabrał ręki to by go dziabnęła Nasza kochana obrończyni
A co lepsze, to Nuka, ta bidulka zastraszona idzie w ślady Jadzi i uczy się od niej wszystkiego szczególnie obrony i wcale nie jest od Jadzi gorsza

I w związku z tym , że dziewczynki zjadły ( tzn głównie Jadzia ) całe legowisko po mojej balutce, to Iza żeby dać królewnom cos wygodnego do leżenia oddała im łóżko Wcale nie trzeba było zapraszać ani prosić dziewczynek żeby tam weszły, dokonale wiedziały po co to jest i do czego służy

Jadzia jak zwykle wybrała najlepsza miejscówkę ale i Nuce się trochę głasków dostało

Jadzia była zazdrosna kiedy Iza poświęcała czas tylko Nuce...

Jak zawsze chetna do zabawy Jak mała pchła

W nagrodę pieczka

Posted

fizia napisał(a):
:) no cudeńko nie pies :)

Już wszystko przekazuję dalej.

Cudownie, moze to ten domeczek jedyny i najukochanszy :lol:

Owieczka wspominala,ze Jadzienka nie umie szczekac i w efekcie wychodzi to jak popiskiwanie :evil_lol:

Posted

To tym bardziej nadaje się do bloku, dla sąsiadów nie byłaby uciążliwa. To wymarzony pies do bloku i w ogóle :) Takie psy schroniskowe (którym nikt nigdy nie dał szansy) kochają tak mocno, że nie da się tego opisać...:loveu::loveu::loveu:
Ja mam taki przykład w domu, nie muszę się nawet mocno starać, a te oczyska tak wpatrzone, że słów brak...

Posted

funia napisał(a):
JAdzka ,aleś ty się udała....Jak babce placek ....:evil_lol:
Dusje zabijesz mnie za to zabieranie się za bazarek ....:oops:

Funia, trzeba robic jak najszybciej, bo siostrzyczki juz bez kasy :-( One prawie nie maja deklaracji stalych :shake:

Posted

Jadziunia i Nuka a także Figa i Fanta pojadły sobie w weekend bo ciocia owieczka ugotowała suniom makaronik błyskawiczny z mięskiem mielonym, łososiem i pastą z tuńczyka :D Normalnie miszki dzwoniły ;P Posłałam dziewczynkom siana pod sam sufit a Jadźka nie mogąc się doczekać na wejście do budki skakała po belce siana i moich plecach... co za diabeł wcielony z niej :) Potem wparowały obie do budki i się zakopały w sianku że nie było ich widać :)

Posted

Jestem pod wrazeniem a lzy leca ciurkiem :-( Piekne wiersze,takie najprawdziwsze i oddajace los kochanych kundlisiow.

Wciaz zyje nadzieja,ze Pani Paulina nie zapomniala o Jadzi....ze Jadzienka zamieszkala tez w wielu innych ludziowych sercach i juz ktos o niej mysli bardzo powaznie :lol:

Moja Ty Kochana Przylepeczko :loveu: Wierze w cud zwany miloscia od pierwszego wejrzenia i ze na pewno zamieszkasz w swoim wymarzonym domku jeszcze przed Gwiazdka :multi: Spij malenka i snij o domeczku :loveu:

Posted

Owieczko :lol: Miod na serce :multi:

A jak z karma? Moze zamowimy wspolnie dla Jadzienki i dla Barta? Bosch my friend nadal w promocji 2 x 22 kg.

Za Jadzienke oczywiscie place polowe i dokladam 10 zl do karmy Barta :lol: Zaraz napisze na jego watku i zapytam, czy sa chetni do dolozenia sie dla Bartusia.

Jesli uznasz,ze dasz rade w weekend pokucharzyc - zakup prosze 20 kg tej mielonej kostki ok 30 zl za calosc, tak? ugotuj pliss i z wywarkiem dodaj do suchej karmy Jadzience, siostrom i Bartusiowi :lol:
Tak chyba bedzie najprosciej, a psiaki nieco sobie podjedza cieplutkiej strawy.
Daj mi tylko znac ze kupilas i przesle pieniazki.

Posted

Zapytałam p. Pauliny czy myśli o adopcji Jadzi i napisała tak: :)

Paulina Lang Michałkiewicz
myślę i to bardzo, trwają pertraktacje z pozostałymi domownikami. Mam nadzieję, że uda mi się ich przekonać.

Posted

dusje napisał(a):
Owieczko :lol: Miod na serce :multi:

A jak z karma? Moze zamowimy wspolnie dla Jadzienki i dla Barta? Bosch my friend nadal w promocji 2 x 22 kg.

Za Jadzienke oczywiscie place polowe i dokladam 10 zl do karmy Barta :lol: Zaraz napisze na jego watku i zapytam, czy sa chetni do dolozenia sie dla Bartusia.

Jesli uznasz,ze dasz rade w weekend pokucharzyc - zakup prosze 20 kg tej mielonej kostki ok 30 zl za calosc, tak? ugotuj pliss i z wywarkiem dodaj do suchej karmy Jadzience, siostrom i Bartusiowi :lol:
Tak chyba bedzie najprosciej, a psiaki nieco sobie podjedza cieplutkiej strawy.
Daj mi tylko znac ze kupilas i przesle pieniazki.

Dobrze cioteczko coś im wymyśle ale nie wiem na ile mi się uda kupić tego mięsa bo jestem bez samochodu :( Nie wiem nawet czy uda mi się dostac na wieś :( Dam znac.

Posted

To niech się uda przekonać pozostałych domowników, zresztą co tu przekonywać, taka sunia, takie pycho, to sam skarbek i radośc w domu!! Jadziu trzymam kciuki, wierzę, że domek tuż tuż :)