Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdyska25']Oj nie ze wszystkimi- jego wrogiem nr 1 jest sąsiad- bokser.
Raz obślinił Szadiego blisko tyłka bo chciał dziabnąć (pani chodzi z nim na 8m smyczy i psa nie kontroluje a on naprawdę agresywny do innych psów...).
Od tego momentu Szadi jak go widzi to dostaje szału...[/QUOTE]

a jak ktoś chce przejść to co? ma przeskoczyć przez smycz? pobawić się w skakankę? głupi babsztyl.

• Replies 836
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

poczekać aż paniusia sobie przejdzie heh

Wczoraj byłam z Kari i Olusią u weta.
Szadiemu wczoraj odpuściliśmy ale na początku lutego już jedziemy (zważyć bydlaka trzeba i odrobaczyć towarzystwo).

USG Kari wyszło świetnie (uffffffff) i nawet przytyła :)
A Olusia była na pierwszym swoim szczepieniu i obcięciu pazurków (ale to zołza mała!)- takiego narobiła zamętu, że ho ho!
Maciek (wet) powiedział, że wyrośnie na kotkę z charakterkiem- my to wiemy.
Terrorystka od najmłodszego.

Posted

idę "chwalić" tego gałgana.

Wiecie na co wczoraj rano się przerzucił do jedzenia?
na goowniane jedzenie.
Dosłownie.
Rano odwróciłam się na sekundę! po łopatkę do kuwety - no i nie musiałam już nic zbierać.
Powiedziałam, że już nie dostanie ode mnie buzi.

a przedwczoraj tak się rozkokosił z Olcią, że się zlał na środek pokoju (sikał i sikał i sikał aż cała podłoga pływała).
Czasami tak się zachowuje, jakby zapomniał, miał wszystko w du... i nic go nie obchodziło- czy przy jedzeniu, przy zabawie w domu, czy jak przychodzą znajomi.

Widzisz Lilii- a Ty na Bastusia narzekasz, że sika mając 5 m-cy. Szadi o rok od niego starszy i nadal się zdarza pływać w szczynach ;)

Posted

Żwacze nie przejdą- próbowałam. Szadi na swoje 35 kg zje kawałek żwacza a potem cochanie gwarantowane- nawet jak jest napisane, że to naturalne- jedynie po czym się nie cocha to uszy i kość prasowana- to mu od czasu do czasu dajemy ale i tak koopy kocie lubi.

Coś ostatnio jest grzeczniejszy. Myśleliśmy na początku, że coś zepsuł, rozwalił itp ale hmmm nie.
Stwierdziliśmy, że chyba dorasta i mądrzeje haha

Posted (edited)

Nie dawałam.
Na 7.02 jestem umówiona ze zwierzyńcem do weta, więc ten temat również podejmę.
Przeczytałam, że tabletki wzmagają apetyt co nie zalecałabym przy Nim ;)
ale.............
Szadi ostatnio noskiem zaczął kręcić, że karma się mu przejadła, więc zmieniliśmy na Vitake (hipoalergiczna)- wcina aż mu się uszy trzęsą.

Mam nadzieję, że już niedługo będę miała trochę więcej czasu to i zbilansuje- zacznę gotować gadom jedzenie.
Przed tym jednak wybieramy się na testy (czy jak to tam się nazywa), żebym wiedziała od czego się alergia Jego bierze (czego jeść nie może).

Edit: przeczytałam sobie kilkanaście str wcześniej- trafiłam na swój wpis o dominacji Szadiego nad Kari- teraz wydaje mi się to śmieszne bo Szadi jest baaardzo za Kari

Edited by magdyska25
Posted

Proszę zaglądnijcie na wątek.
[quote name='fioneczka'][B]Wklejcie proszę na swoje wątki ... poproście znajomych, przyjaciół ... każde 5 - 10 zł jest na wagę złota ...[/B]

[SIZE="3"][CENTER][B]Do dziś nie miała nawet własnego imienia ... dziś nadałam jej imię [COLOR="blue"]Wiki[/COLOR][/B]

[B]Wiki to młodziutka suczka, weksploatowana i porzucona jak niepotrzebny śmieć.[/B]
[B]Wiem, że jej historia jest niemal identyczna jak wszystkich innych psiaków jednak ... spójrzcie w te oczy, które błagają o pomoc [/B][/SIZE]

[IMG]http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/PC310038.jpg[/IMG][/CENTER]
[SIZE="3"][CENTER][B]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/221204-STRACH-i-PRZERAŻENIE-...-WIKI-sunia-w-typie-AST?p=18411835#post18411835[/url]

[U]Strach i przerażenie to jedyne co teraz czuje. [COLOR="blue"]Sprawmy razem, po raz kolejny aby psie oczy znowu zaczęły błyszczeć ... aby wróciła wiara w człowieka [/COLOR]
[/U]
[B]Jest szansa na umieszczenie jej w hotelu ... dlatego znowu proszę Was o pomoc.
O deklaracje stałe i jednorazowe choćby najmniejsze.
Koszt hotelu to 450 zł / miesiąc ... podróż w dwie strony ok 1100 km czyli ok 500 zł

Bez Was ta mała nie ma szans ... schronisko jej nie wysterylizuje, przynajmniej teraz ... nie ma gdzie umieścić jej po operacji ... jeśli "trafi się" zainteresowany zabierze ją i być może dokończy dzieła które już zostało rozpoczęte ... sunia już nie raz rodziła

PROSZĘ pomóżcie ... [/B]

[/B][/CENTER][/SIZE]

[B]z rozliczenia Śnieżki i szczeniaka z Ostródy zostało 160 zł ... to tak na DOBRY początek ... jednak to o dużo za mało :([/B][/QUOTE]

Posted

[quote name='magdyska25']Nie dawałam.
Na 7.02 jestem umówiona ze zwierzyńcem do weta, więc ten temat również podejmę.
Przeczytałam, że tabletki wzmagają apetyt co nie zalecałabym przy Nim ;)
ale.............
Szadi ostatnio noskiem zaczął kręcić, że karma się mu przejadła, więc zmieniliśmy na Vitake (hipoalergiczna)- wcina aż mu się uszy trzęsą.

Mam nadzieję, że już niedługo będę miała trochę więcej czasu to i zbilansuje- zacznę gotować gadom jedzenie.
Przed tym jednak wybieramy się na testy (czy jak to tam się nazywa), żebym wiedziała od czego się alergia Jego bierze (czego jeść nie może).

Edit: przeczytałam sobie kilkanaście str wcześniej- trafiłam na swój wpis o dominacji Szadiego nad Kari- teraz wydaje mi się to śmieszne bo Szadi jest baaardzo za Kari[/QUOTE]

a z czym jest ta hipoalergiczna karma?
też pamiętam, jakie były początki Kariny i Szadika :) ciesze się że Twoje pysie się pogodziły :)

Posted

Proszę wstawiam link do karmy:
[url]http://temida-zoo.pl/news/index/newsId/2[/url]

Szadi je ją chętnie i żadnych uczuleniowych niespodzianek nie ma. Wzięłam teraz 2 worki ale w 2 m-ce pójdą spokojnie.

• 3 weeks later...
Posted

[U][SIZE="5"][COLOR="olive"][B][I]Piękne kolczyki i bransoletka ręcznie robione!
Drewniane, z masy perłowej i wiele wiele innych!
ZAPRASZAM![/COLOR][/SIZE][/U]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/222034-Cudne-kolczyki!-Bransoletka-modułowa!-Do-wyboru-do-koloru-)-do-06.02[/url][/I][/B]

Posted

Wczoraj byliśmy z całym zwierzyńcem u weta (Olcia- kolejna seria szczepień, Kari odrobaczenie + szczepienie, Szadi- odrobaczenie).
Waży 36 kg- może do 40 dobije ?
W nd zauważyliśmy jakby obtarcie na łopatce- też pokazaliśmy- myślałam, że to po sob wyjeździe-byliśmy w kampinosie i Szadi uwielbia robić wślizgi na zamarzniętych kałużach.
Maciek sprawdził, pomacał- powiedział, żeby obserwować bo według Niego może to być zmiana nowotworowa... zaraz mnie szlak trafi. Kolejna wizyta 28.02 z Olcią- jak do tej pory nie zniknie- przyjechać też z Szadim. Na razie mamy zalecenia smarować maścią, chuchać i dmuchać na to- również przemywać. Zobaczymy.
Zdzwiłam się bo Szadi przecież 1,5 roku ma.

• 2 weeks later...
Posted

Rodzinka przeprowadziła się w nowe miejsce i gdyby Szadi nie chciał zjeść pozostałych 4 kotów puszczony byłby na cały dom- tak to musi zadowolić się połową.
Chyba jednak na następną wizytę u weta trzeba będzie zabrać Szadiego bo niby mu to "coś" schodzi ale hmmm całkiem nie zeszło...
Kari w miarę ok- trzyma sztamę z Brutusem i jest panią podwórka a Olcia czuje się jak ryba w wodzie. Duuuużo miejsca, schody do biegania, ludzie do gryzienia i koty do drapania- czego chcieć więcej? ;)

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='magdyska25']Tylko chcecie Szadiego? a ja myślałam, że całego zwierzyńca ;)
w weekend porobię nowe i po wstawię.[/QUOTE]

Całego w marcowym słońcu :D:D:D

Posted

Muszę przyznać, że Szadi jest inteligentny, myśli chłopak ;) Czasami się dziwię "skąd się tego nauczył"?
przykład:
wstaję rano, miałam do pracy na godz później, więc wszystko z punktu widzenia Szadiego się "opóźniało". Prawie już wyszykowana, chciałam brać smycz Szadiego a ten co? podszedł pierwszy, usiadł przy krześle, spojrzał się na mnie i pyrgnął nosem smycz. HA! mądrala jeden ;)

Ps: Aga- koty nie wychodzą na dwór, także może przez okno będzie słońce wpadało to będą w marcowym słońcu (heh no właśnie przypomniało mi się, że w weekend u nas ma padać.....)- to będą zdjęcia w deszczu ;)

Posted

Jutro wstawię zdjęcia- również mojego "prezentu" na dzień kobiet. Jadąc rano do pracy-biegała pomiędzy samochodami...Szadi jest za to zachwycony, więc jak na razie gromadka psio-kocia się powiększyła o kolejnego psa (a raczej suczkę).