Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobre wieści - bede wiec drążyć temat z dzieciakami - chociaz spróbuję podrażyć jeszcze jeden... ludzie szukali dla leniwego labradora energicznej towarzyszki do rozkręcania zabawy. Mają ogród ... nie mam ich e- maila. Znając tych ludzi wiem ze posłuszna owczarkowata Viki byłaby jak miód na serce. Owczarek i labrador to super duecik. Czesto labrador jest psem - pani, owczarek - pana. Facet to jednak chciałby aby ten pies coś robił: stróżował, szczekał anie tylko chodził na spacery, merdał ogonem i wąchał ...Owczarki za to są zestresowane ciągłym poszukiwaniem i nasłuchiwaniem zagrożenia więc labradory z ich "spoko " do wszelkich obowiązków domowych są stymulujące ... lubię takie duety - owczarek trochę wyluzuje, ale wciąż pilnuje - a labrador zaczyna się słuchać , bo w duszy jednak rywalizuje z owczarkiem o względy.
Dlatego po 2 niemal identycznych adopcjach pomyślałam o domu z tym labkiem. Do tego czarnym ...

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten domek z labradorem byłby dla Viki idealny ! Ona jest doskonałym, pracowitym stróżem /szkoła mojej Gajki/, jest sunia energiczną i potrafi kawalera rozkręcić. Viki ma tez charakterek, na pewno będzie labkiem rządzić :evil_lol:.

Posted

Jakieś wieści z odnosnie potencjalnych domków ?
Viki dogadała sie ze wszystkimi przebywającymi u mnie psiakami i sukami, a teraz ma nowe hobby - obserwacja wiewiórek, których u mnie biega sporo. Niezupełnie jest to obserwacja , raczej obłędna gonitwa i wspinaczka na drzewa :lol:.

Posted

Czy Viki ma aktualne ogłoszenia ? Taka ładna, bezproblemowa i proludzka sunia powinna wzbudzać zainteresowanie.
Dziś rano zastałam Viki biegającą po blaszanym dachu kojca :mad: chciała być jak najbliżej wiewiórek :lol:.

Posted

Viki jest bardzo energiczną sunią ale w domu zachowuje się kulturalnie, można ją spokojnie zostawić nic nie niszczy.
Vikunia jest już u mnie miesiąc, a nawet nie wiem czy ma aktualne ogłoszenia :placz:.
Jak ona ma domek znaleźć?

Posted

Bardzo, bardzo potrzebne ogłoszenia ! Niestety jestem całkowitym antytalentem literackim, trudno mi napisac tekst, a w dodatku nie potrafię robić ogłoszeń :shake:.
Nie widziałam żadnego ogłoszenia Viki... Paulina_mickey czy mogłabyś wstawić link do jakiegokolwiek starego ogłoszenia ? Może trzeba coś zachęcającego dodać...

Posted

Nie mogę znaleźć żądnego linku do ogłoszenia, ale ja używałam takiego tekstu:

VIKUSIA suczka jest zaszczepiona, posiada książeczkę , jest zachipowana , wysterylizowana.
Suczka jest przyjacielem całego swiata i kocha się przytulać .

jeżdzi samochodem,

chodzi na smyczy

nie reaguje na koty,

z pieskami i suczkami chce sie zapoznac - z czystej ciekawości.

Podczas licznych spacerów nie wykazała zadnej agresji, nie warknęła nawet - była przez obce osoby przewożona, robiono jej zastrzyki, rozczesywano dredy .Podchodzi i poznaje różnych ludzi bez obaw a nawet z przyjemnością...

Z tym, że ja ją ogłaszałam jeszcze w tym okresie pomiędzy schroniskiem a przyjazdem do Ciebie, więc trzeba by dodać jeszcze Twoje uwagi ewentualnie.

Posted

Jeszcze takie zalety :
Lubi psie towarzystwo, świetnie się dogaduje i bawi z psami oraz sukami.
W mieszkaniu zachowuje czystość, nie niszczy pozostawiona sama.
Jest bardzo posłuszna.
Lubi stróżowanie.
Szaleje goniąc wiewiórki, kota pogoniłaby gdyby uciekał.

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
hm to napisać, że nie reaguje na koty czy że pogoni jeśli będzie okazja ale nie wykazuje agresji?

Moim zdaniem właśnie pogoni jak będzie okazja ale bez agresji.

Posted

beka napisał(a):
jak bedzie tekst to wrzuce pare ogłoszeń.
A na kogo?

Ogłoszenia z numerem tel. teresz10 . Trzeba mieć wiele cierpliwości zeby sie do mnie dodzwonić, w domu praktycznie nie mam zasięgu :shake:.
Ciotki powiedzcie jak zmienić tytuł watku.

Posted

No to ja przygotowałam taki tekst-wydaje mi się że jeszcze trzeba by zamieścic w nim informacje odnosnie jej wieku.

VIKUSIA suczka zaszczepiona, posiada książeczkę , jest zachipowana oraz wysterylizowana.
Suczka jest przyjacielem całego swiata i kocha się przytulać . Jazda autem nie stanowi dla niej żadnego problemu. Potrafi chodzić na smyczy. Może pogonić kota jeśli takiego zobaczy ale nie wykazuje żadnej agresji. Lubi psie towarzystwo, świetnie się dogaduje i bawi z psami oraz sukami.
W mieszkaniu zachowuje czystość, nie niszczy pozostawiona sama.
Jest bardzo posłuszna.
Lubi stróżowanie.
Podczas licznych spacerów nie wykazała zadnej agresji, nie warknęła nawet - była przez obce osoby przewożona, robiono jej zastrzyki, rozczesywano dredy .Podchodzi i poznaje różnych ludzi bez obaw a nawet z przyjemnością...

Jeśli jesteś zainteresowany adopcją suni skontaktuj się z nami:
tel. 506181718
mail. [email protected]

Posted

Viki dzis w szaleńczej gonitwie z Miśkiem doznała kontuzji tylnej łapy, trzyma ją podniesioną w górze. Oglądałam łapkę dokładnie żadnych obrażeń nie ma :shake:.