Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

spokojnie , Lulka, spokojnie. świerzbowiec w uszach kocich jest zaraźliwy kiedy jest cholernie zaawanasowany a Sadza miała poczatki. Poza tym , psy generalnie się nim nie zarażają. To jest pasożyt typowo koci.Siedzi gleboko w uszach, Kiwi uszki w srodku ma czyste.
Haniu, oczywiście ze pomyślałam o Fidze, ja tylko tak głupio wyglądam,:evil_lol: Oczywiście, ze zapytam się czy Figa się nie zarazi.... Chociaż ja bym dmuchała na zimne.
Poza tym zrobiłam błąd ortograficzny i napisałam świerzb przez "ż" z tego wszystkiego, :oops:
Jutro wszystkiego się dowie. Aha, Lulka, ksiązeczka doszła. Dzięki.

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35487[/url] sluchajcie wielbiciele kotków, moze znacie kogoś, kto by go przygarnął? taki biedaczysko :( Moze ktoś go moze na miau wstawic- ja tam nie mam konta ( zaraz dopytam, czy nie ma jeszcze watku)

Posted

no cóż, wieści nie są jakieś szczególnie radosne. byłyśmy dziś w przychodni i dostałyśmy preparat do kąpieli leczniczej. dzisiaj wieczorem wykąpię Kiwi. Pani Magda twierdzi jednak że to nużyca, cholera....
Jakoś bedziemy musiały z tym zawalczyć.
A, Kiwcia została dziś doszczepiona, tą lepszą szczepionką. Przynajmniej tyle

Posted

:((( Skad:(?
Agnie- z tego, co czytam, to dla zdiagnozowania nużycy jest potrzebne badanie zeskrobiny, chyba tak na "oko" się tego nie robi.
To naprawde niedobra wiadomosc, bo to dlugie leczenie.........O ile dobrze kojarze to chyba w przypadku nuzycy konieczne sa codzienne kąpiele. Biedne Wy...

Posted

nie wiem loozerko, ona chyba wie co mówi. jeżeli będzie trzeba zrobimy zeskrobiny, na razie nic o nich nie wspominała. w każdym razie nie jest to choroba niesamowicie zaawansowana u Kiwi, na szczęście. a kąpiele robi są co tydzień, dostałyśmy trzy dawki. jeżeli jej to nie pomoże dostanie leki w zastrzykach. mam nadzieję że Kiwunia się z tym upora.
a skąd to się wzielo? ponieważ ja mam zawsze poczucia winy pytałam się czy to moze być przeze mnie. ale nie, marne to pocieszenie ale zawsze.
oczywiście teraz o jakiejkolwiek adopchji nie moze być mowy, trzeba doprowadzić to do końca.

Posted

Agnie- tak zabrzmiało, jakbym podwazała jej ocene, a to nie to- ja po prostu desperacko chwycilam się myśli, ze moze jednak to nie jest pewne...
A z kąpielami- widać to zależy od zaawansowania choroby.
OD Ciebie to na pewno nie, nuzeniec to pasozyt, chyba trzeba trafic w jego srodowisko............nie wiem zreszta troche bredze. Szkoda mi malenkiej :(

Posted

a wiesz Aniu, ja też jakoś łudze się ze to może jakaś inna cholera a nie ta nużyca. /z całym szacunkiem do kompetencji lekarza Kiwi, :evil_lol: /Zapomniałam napisać ze dzisiaj zauważyłam zmiany na uszkach. Niedługo sie kąpiemy, na razie Kiwi wścieka się z Ninką aż dudni w mieszkaniu, obydwie są dośc żywiołowe, potem ostatnie siusiu na dworzu i do wanny. Oprócz centralnego napaliłam też w kominku żeby się nie przeziębiła dodatkowo.
a jutro rano widze się z Figą w parku, Kiwki nie biorę, niestety.....

Posted

oj, Ciekawa jestem reakcji Fisi, tym bardziej, ze tak chyba troche Was namowilam na to spotkanie. Hania to pewnie troche drży z niepokoju...ale myśle, ze Fisia Cie wylize namietnie, wyskacze, wycałuje, pobawi i będzie ok. A szkoda jedynie, ze córki zastępcze się nie spotkają. Oczywiste jednak, ze dopoki nie wiadomo do konca co to i czy oraz jak zaraźliwe- Kiwusia nie moze piesów innych narażać. Szkoda mi psinki, buuuuuuuuuuu:((((((

Posted

hm, chyba na podstawie oględzin skóry /dla mnie to wyglądalo jak łupież/, robienia się wyłysień na uszkach i wokół oczu tzw. okulary , nie wiem Lulka , nie jestem wetem. w poniedziałek idziemy znowu

Posted

no wlasnie o te wyłysienia pytam, bo wczesniej nie bylo o tym mowy. Jak sa te okulary wokol oczu to niestety nuzyca :placz:

wiem, ze na to podaje sie zastrzyk raz na tydzien przez 3 tygodnie, dowiem sie jak to sie nazywa. Trzeba go podac jak najszybciej zeby nie dopuscic do rozwoju choroby.

Posted

pięknie, no to mnie pocieszyłaś z tymi okularami, :placz: :placz: .o zmianach na uszkach pisałam wczoraj, są niewielkie, tak jakby przerzedzona sierść. Ale są. Niestety, okularów nie zauważyłam, dla mnie były ...niezauważalne.:-( Aha, Kiwi dostała zastrzyk, jutro dowiem się czy to było to o czym pisałaś Lulka. Niech to cholera jasna trafi, szlag, szlag, szlag, Kąpiel zniosła świetnie, grzeczna była, spokojna. ech, tak mnie to wszystko zdołowało, a jeszcze poczytałam sobie o tej nużycy żeby chyba się załamać całkowicie....

Posted

Agnieszko, sądzę, ze nie popełnie błędu wypowiadając się za wszystkich- nikt nie ma wątpliwości, ze zrobisz wszystko!!!
A ja zaraz poszukam czegos do sprzedania na bazarku, aby pieniądze mogły na Kiwi pojsc. Bo tu juz wchodzi leczenie, ktore zawsze kosztuje, a nie tylko zwykle stardardowe szczepienia.