Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku jest taki kochany psiak, młody ON-ek. Z powodu braku miejsc mieszka w klatce:( Jest grzeczny, ułożony, nieagresywny. Mimo to nikt się nim nie interesuje, bo ma bardzo matową, zmierzwioną sierść. Szczotkowanie niewiele daje.
Ma trochę łysych placków, czasem się drapie.
Zawsze zwracam obsłudze na to uwagę, ale mowią, że już coś dostaje. Tyle że efektów nie widać. Wet. doradził olej kukurydziany i oliwę z oliwek.
Co jeszcze polecacie na poprawę sierści? Wiecie, nie środki wystawowe, ale żeby chociaż była gęstsza, lśniąca.
Wystawiam różne rzeczy na bazarku i chcę część dochodu przeznaczyć na dobry preparat dla niego.

Posted

algolith beaphar,drucal[tez z algami],doskonaly a tani jest w tabletkach mikrosan m.tabletki sa malutkie.poprawa tych plackow i wylysien oraz ladniejsza siersc to ,zaleznie od stanu skory,troche potrwa.doskonaly i tani [no drucal i algolith sa drozsze]jest roboran h.i szczotkowanie.czeste pod wlos i z wlosem[onkowaty ten pies dlatego tez pod wlos radze] tyle ze na poczatek wystarczy zwykla szczotka do wlosow,nie bedzie rozdrazniala miejsc wylysialych a wymasuje porzadnie skore.mozna tez robic masaz rekami podczas glaskania psa.

Posted

Słyszałam, że dobrze robi również surowe żółtko z jajka lub jajko ugotowane. Mojemu psu pomógł na sierść Gammolen, on nie jest jakoś strasznie drogi, ale dużo go schodzi ( jest jedna kapsułka na 5 kg wagi psa), ale może spróbuj z nim:roll:?

Posted

Dobermania napisał(a):

Zawsze zwracam obsłudze na to uwagę, ale mowią, że już coś dostaje. Tyle że efektów nie widać. Wet. doradził olej kukurydziany i oliwę z oliwek.
Co jeszcze polecacie na poprawę sierści? Wiecie, nie środki wystawowe, ale żeby chociaż była gęstsza, lśniąca.
Wystawiam różne rzeczy na bazarku i chcę część dochodu przeznaczyć na dobry preparat dla niego.

Dobermania..nie ma cudów ....dobre żarcie.
Jeśli mogę Ci coś doradzić ..nagotuj ryżu z dodatkiem mięsa (kurczak, indyk) polej to łyżką oleju z pestek winogron. Drugiego dnia biały ser (może być tez z ryżem)..To wszystko nie jest jakoś specjalnie drogie. Moje błyszczą na takim żarciu.

Zerknij tutaj:http://milka.net.pl/klea/klea4.jpg
To jaśniejsze miejsce na biodrze tej suni wyciągniętej ze schronu jeszcze niecałe 3 tygodnie temu było zupełnie łyse :roll: (to samo z drugiej strony) i zastanawiałam się czy tam w ogóle sierść kiedykolwiek odrośnie, w dodatku drapała się jak dzika. W tej chwili ledwo widać różnice, jeszcze tydzień i nie będzie śladu w ogóle, bo porasta w tempie błyskawicznym.

Posted

Polecam preparat wielowitaminoy o nazwie SA-37.Do nabycia w lecznicach i sklepach zoologicznych.Kosztuje ok 30 zł,ale bardzo wydajny i starcza na długo.Moja suka obecnie karmi 7 szczeniąt i cały czas jest na tym preparacie.Nie ma żadnych problemów typu rzucawka czy wypadająca sierść.Gorąco polecam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Dobermania a pies nie ma świerzbowca? albo nużycy?
Jeśli nie to mogę polecić Ci 2 preparaty , nie są tanie aczkolwiek bardzo skuteczne
1.Beaphar- Laveta super pies
2. Efa Olie albo jego odpowiednik Efaderm
myślę ze ten 2 w jego rzypadku byłby lepszy.
Poza tym przydałaby się kąpiel w szamponie jodoforowym dr. sEidla ale to schronisko i ten numer nie przejdzie :/

Posted

No, zwłaszcza zimą... Kąpią rzadko, wiosną i latem.

Świerzbu ani nużycy nie ma, pytałam. Zresztą gdyby miał, momentalnie pozarażałby inne psy, z którymi mieszka a one mają sierść zdrową.

Czyli po prostu trzeba go wewnętrznie odżywić.
Jak tylko mój ozdrowieje, to biorę się za dożywianie ON-ka, zresztą i tak mu pokryjomu zawsze lepszej akrmy donosze:oops: :razz: