jeanette84 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Dla mnie Faficzek jest śliczny! Taka radość kiedy wracam do domu a ktos tak szczerze sie cieszy i nie moze sie doczekac! FAFIK płeć: pies wiek: 10 lat rasa: mały inteligentny kundelek z pyszczkiem sznaucera sierść: czarna, gruba, kręta szczepienia: w tym tygodniu (18-22.07)będzie miał wszelkie szczepienia sterylizacja/kastracja: (18-22.07) charakter, wychowanie: łagodny, posłuszny, nauczony czystości, spokojny, inteligentny, oddany, wierny przyjaciel; obecnie przebywa w: domu tymczasowym Fafik jest czarny z gdzie niegdzie siwymi wloskami ale tylko na pyszczku. Jest silnym pieskiem, czego dowodem jest to ze po tak drastycznych przejsciach Fafik stanał na nogi! A 6 miesiecy biegal po wsi i nie dal sie schwytac kiedy schronisko przyjechalo po niego z siatką... Bystry piesek! Sama bym go sobie zostawila, ale czesto nas w domu nie ma i wyjezdzamy, a do tego mam jeszcze jednego pieska ktorego tez kiedys uratowalismy. Fafik jest mały, krótkie nóżki, pyszczek podobny do sznaucera. Waży ok. 8 kilo. Dziękuję za wszelką pomoc!!! Pozdrawiam! Quote
jeanette84 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Faficzek jest niski, troszke większy od jamnika. Proszę o wszelka po,oc w ogłaszaniu, szukaniu domku! ;-) Quote
Onaa Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 O, super informacje, dziękuję :). A i rozumiem że wszystko co jest w pierwszym poście (również tą smutną historię fifkową) i nr konta można podać publicznie na fb. Quote
Zofija Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Dogo07 napisał(a):O, super informacje, dziękuję :). A i rozumiem że wszystko co jest w pierwszym poście (również tą smutną historię fifkową) i nr konta można podać publicznie na fb. tak, dokłądnie-bardzo dziękujemy! Quote
jeanette84 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Tak, bardzo dziekuję! Musze napisac cos niesamowitego co się wydarzylo wczoraj ale smiesznego! Fafik widząc otwarte okno do mojego pokoju ktory jest na parterze, niespodziewanie wskoczyl na ławkę, z ławki na parapet i nagle pojawił się w oknie uradowany ze udalo sie dostac do domu! Juz zostal ze mna caly wieczor ;-) To jest taki bystrak! Oj, ktos kto zechce przygarnac Fafika, bedzie mial wesole życie! ;-D Pozdrawiam wszystkich odwiedzających którzy pragną pomóc! Quote
Zofija Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 jeanette84 napisał(a):Tak, bardzo dziekuję! Musze napisac cos niesamowitego co się wydarzylo wczoraj ale smiesznego! Fafik widząc otwarte okno do mojego pokoju ktory jest na parterze, niespodziewanie wskoczyl na ławkę, z ławki na parapet i nagle pojawił się w oknie uradowany ze udalo sie dostac do domu! Juz zostal ze mna caly wieczor ;-) To jest taki bystrak! Oj, ktos kto zechce przygarnac Fafika, bedzie mial wesole życie! ;-D Pozdrawiam wszystkich odwiedzających którzy pragną pomóc! no to masz z nim wesoło:))) Quote
Onaa Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Ale do wpłat na koncie ma być dla Fifka czy la Fafika, czy to obojętne ? Quote
Zofija Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Dogo07 napisał(a):Ale do wpłat na koncie ma być dla Fifka czy la Fafika, czy to obojętne ? dla Fafika:) Quote
jeanette84 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Witam wszystkich! U Fafika się duuużo dzieje! Ruszyły prace pelna para odkąd Fafik już wyzdrowiał i zagoiła się cała rana na głowie. Fafik już jest po kastracji! Odrobaczony, odpchlony, wykąpany, wyczesany, pachnący piesek już mieszka z nami w środku domu, bo dotychczas spał w garażu. Do weterynarza kiedy go zabierałam, byłam mile zaskoczona że FAFIK LUBI JEŹDZIĆ SAMOCHODEM! Nie ma najmniejszego problemu żeby wskoczył do samochodu! Siedział grzecznie z tyłu, główkę miał po środku i patrzał przez przednią szybę! U weterynarza był grzeczny, wcale nie zapiszczał, po prostu on potrzebuje mieć poczucie bezpieczeństwa, ufał mi i mojej mamie kiedy przytulałysmy go mocno w momencie kiedy doktor podawał narkozę. Teraz wie ze jak jestem ja to nie musi się bać. I po cichutku znosi wszelkie zastrzyki. Ja go nosze na rękach, nie warczy na mnie. Do szczotki nie mógł się przyzwyczaić, ale jak po malutku go czesałam to z czasem juz grzecznie stał i dał się wyczesać. Była taka niedawno sytuacja o której chce napisac, poniewac to tylko swiadczy o jego łagodności: Fafik gryzł kośc cielęcą, w pewnym momencie przykleił sie skrawek do podniebienia. Bardzo mu to przeszlkadzało ale sam nie umiał sobie poradzić, musiałam wziąc patyk i pogrzebac mu w pyszczku żeby kośc się sama odkleiła. Dał sobie, mógl przeciez ugryźć, ale tego nie zrobił! W misce mu mieszam palcem i nie zawarczy. Natomiast warczy na drugiego pieska, dlatego uważam że Fafik dobrze się bedzie czuc w domu w ktorym nie ma drugiego psa oraz dzieci. Do dzieci jest nieufny, natomiast do dorosłych lgnie bardzo szybko. Ale żeby sie tak poprzytulac to potrzebuje oczywiscie troszke czasu. Jest bardzo związany ze mną, nie odstepuje mnie na krok! ;-) Taki bodyguard ;-D Fafik czeka na dobry dom! Quote
Nilsson Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Mam bardzo dobrą wiadomość.Dom tymczasowy najprawdopodobniej adoptuje Fafika.:lol:Fafik jest tak z nimi związany i zapatrzony ,że domek postanowił oszczędzić mu nowych przeżyć. Quote
Zofija Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Nilsson napisał(a):Mam bardzo dobrą wiadomość.Dom tymczasowy najprawdopodobniej adoptuje Fafika.:lol:Fafik jest tak z nimi związany i zapatrzony ,że domek postanowił oszczędzić mu nowych przeżyć. naprawdę-super! Quote
Nilsson Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 xbeatax napisał(a):Co nowego u Fafika? :) Fafik ma się świetnie! Apetyt ogromny,jak dostanę zdjęcia to wkleję.Nie jest taki agresor jakby się wydawało,jeanette84 ma na tymczasie małe szczeniaki i przez małą nieuwagę spotkały się z Fafikiem , struchlała co będzie ,a trzy szczeniory w pogoń za Fafikiem a Fafik nogi za pas przed małymi piraniami(myślałysmy że będzie odwrotnie):evil_lol: Quote
Zofija Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Nilsson napisał(a):Fafik ma się świetnie! Apetyt ogromny,jak dostanę zdjęcia to wkleję.Nie jest taki agresor jakby się wydawało,jeanette84 ma na tymczasie małe szczeniaki i przez małą nieuwagę spotkały się z Fafikiem , struchlała co będzie ,a trzy szczeniory w pogoń za Fafikiem a Fafik nogi za pas przed małymi piraniami(myślałysmy że będzie odwrotnie):evil_lol: super!!!czekamy na zdjęcia! Quote
Recommended Posts