Klaudia M. Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Witam, jak czuje się Basterek? Przystojny z niego mężczyzna:) Pozdrawiam. Quote
ataK Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Dziękujemy za odwiedziny, Klaudia :) Właśnie poobcinałam Basterowi pazury (z duszą na ramieniu, bo czarne i wiedziałam, czy nie przesadzę) i okazało się, że jeden jest zupełnie wykrzywiony w bok. Były tak długie, że nie mógł normalnie chodzić i wykrzywiał palce na boki... Wcześniej tylko wyciągnęłam mu wrośnięty w poduszkę wilczy pazur, ale tych pozostałych się trochę bałam, zdecydowałam się dlatego, że zahaczał się ciągle i nie mógł się uwolnić :( Jutro lub w środę idziemy do weta :) Quote
wawer Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Zapraszam na ostatnie dni bazarkowania u mnie http://www.dogomania.pl/threads/210681-NIE-ŻAŁUJ-GROSIAKA-–-WYBIERZ-PSIAKA!-10-PIESKÓW-WYGRYWA!-BAZARKI-quot-2-w-1-quot-DO-20.-LIPCA. Głosów na Basterka brakuje, nie musi być ostatni. Postarajcie się, Cioteczki! Quote
Klaudia M. Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 ataK napisał(a):Dziękujemy za odwiedziny, Klaudia :) Właśnie poobcinałam Basterowi pazury (z duszą na ramieniu, bo czarne i wiedziałam, czy nie przesadzę) i okazało się, że jeden jest zupełnie wykrzywiony w bok. Były tak długie, że nie mógł normalnie chodzić i wykrzywiał palce na boki... Wcześniej tylko wyciągnęłam mu wrośnięty w poduszkę wilczy pazur, ale tych pozostałych się trochę bałam, zdecydowałam się dlatego, że zahaczał się ciągle i nie mógł się uwolnić :( Jutro lub w środę idziemy do weta :) Mam ten sam problem z czarnymi pazurkami u mojej Saby. Ale póki co nie są jeszcze takie długie, więc odkładam to ile się da. Wilcze pazurki też ma i będą one wymagać mojej ingerencji już nie długo. Używasz specjalnych nożyczek? I skąd wiesz ile wolno uciąć? Wykorzystam jeśli pozwolisz Twoje doświadczenie.;p Quote
ataK Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Specjalnych nożyczek już nie mam, straciłam je w czasie przeprowadzki :( Wykorzystałam szczypce do cięcia drutu, których używam przy robieniu biżuterii... Uznałam, że pazury ważniejsze ;) Ile uciąć nie miałam pojęcia, po prostu ciachnęłam tyle, żeby pazury się nie wykrzywiały podczas chodzenia. Teraz powinien już sam sobie zetrzeć, u mnie jest na podwórku chodnik, więc powinno być ok :) Quote
kaja69 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 0 Boziu,ale Wy odważne ...ja tam się boje sama...czasem jak juz sa długie mocno,ale i tak bardzo ostroznie to robie i duzej róznicy nie ma :) Quote
ataK Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Nie bardzo miałam wyjście, bo wilczy pazur miał wbity w poduszeczkę :( Dziś byliśmy u weta, Baster już zaszczepiony, na razie przeciw wściekliźnie, bo tego się ktoś może czepiać, 29 umówiony na kastrację, a wirusówki to już na deser :) Przy okazji kastracji zrobią mu też porządek z zębami. Okazuje się, że jedzie mu z paszczęki nie tylko ze względu na kamień, a le i dlatego, że ma podwójne zęby, bo nie powypadały mu mleczaki... W dodatku jeden kieł jest złamany, więc nic dziwnego, że słabo je suche. Quote
kaja69 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Nieee,no jak czytam takie cos to mnie szlag trafia...przeciez ten pies miał właścicieli o przepraszam "właścicieli"...ciekawe czy mamusia tez tak dba o zabki swoich pociech??? Quote
ataK Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 [quote name='wawer']Zapraszam na ostatnie dni bazarkowania u mnie http://www.dogomania.pl/threads/210681-NIE-ŻAŁUJ-GROSIAKA-–-WYBIERZ-PSIAKA!-10-PIESKÓW-WYGRYWA!-BAZARKI-quot-2-w-1-quot-DO-20.-LIPCA. Głosów na Basterka brakuje, nie musi być ostatni. Postarajcie się, Cioteczki! Chyba już nikt więcej nie zagłosuje na Bastera :( Quote
wawer Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='ataK']Chyba już nikt więcej nie zagłosuje na Bastera :( Chciałam poinformować, że Basterek dostanie z mojego bazarku http://www.dogomania.pl/threads/210681-ROZLICZAMY-NIE-ŻAŁUJ-GROSIAKA-10-PIESKÓW-WYGRYWA-BAZARKI-quot-2-w-1-quot-DO-20.-LIPCA 5 zł premii za głosy. Dziękuję za głosy! Quote
ataK Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 I ja dziękuję ślicznie Wawer :) Wszystko doszło :) Quote
ataK Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Baster jest bardzo wdzięczny za odwiedziny :) Quote
ataK Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Jutro będzie ciachany, kciuki trzymajcie... No i będzie to 3 w 1, bo jeszcze zęby i pazury... Quote
ataK Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 No to my już po wszystkim :) Baster okazał się obustronnym wnętrem... Szami powiedziała, że jąderkom było tak ciepło, miło, przytulnie i wygodnie, że lada chwila by się zaczęły zmiany nowotworowe :( Wyczyszczone ma też zęby, a część usunięta, no i usunięte wilcze pazury na tylnych łapach. Tak więc miał trzy w jednym, a teraz odsypia ;) Dziękuję trzymającym kciuki :) No i tym, którzy kupowali na bazarkach, dzięki którym mogłam za część chociaż zapłacić... Resztę uzbieram na pewno na bazarku książkowym, bo już tam nieco kupujących się pojawiło :) Jeszcze na kolejną karmę starczy, taką lepszą, bo byle jakiej nie raczy, no i jednak musi trochę przytyć... Waży niecałe 6kg, a sięga niemal do kolana :( Quote
NikaEla Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 pozdrawiam Basterka :) a jak dogaduje się z kolejnym tymczasowiczem? Quote
ataK Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Mała się trochę boi kołnierza... Ale Baster z suczkami się dogaduje bardzo dobrze, czasem tylko z samcami jest problem :( Dlatego spośród szczeniaków wybrałam jedyną suczkę - bałam się, że z psiakiem Baster się nie zgra... Quote
kaja69 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Coś przegapiłam:???: jaka nowa tymczasowiczka ??? Dobrze ,że Baster juz po wszystkim :) Czyli po raz drugi zycie mu uratowałaś:) nieciekawie by było z tymi jajeczkami:razz: Quote
ataK Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 No jest nowa maluda - szczonka około 3-miesięczna... Quote
Recommended Posts