Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy za odwiedziny, Klaudia :) Właśnie poobcinałam Basterowi pazury (z duszą na ramieniu, bo czarne i wiedziałam, czy nie przesadzę) i okazało się, że jeden jest zupełnie wykrzywiony w bok. Były tak długie, że nie mógł normalnie chodzić i wykrzywiał palce na boki... Wcześniej tylko wyciągnęłam mu wrośnięty w poduszkę wilczy pazur, ale tych pozostałych się trochę bałam, zdecydowałam się dlatego, że zahaczał się ciągle i nie mógł się uwolnić :( Jutro lub w środę idziemy do weta :)

Posted

ataK napisał(a):
Dziękujemy za odwiedziny, Klaudia :) Właśnie poobcinałam Basterowi pazury (z duszą na ramieniu, bo czarne i wiedziałam, czy nie przesadzę) i okazało się, że jeden jest zupełnie wykrzywiony w bok. Były tak długie, że nie mógł normalnie chodzić i wykrzywiał palce na boki... Wcześniej tylko wyciągnęłam mu wrośnięty w poduszkę wilczy pazur, ale tych pozostałych się trochę bałam, zdecydowałam się dlatego, że zahaczał się ciągle i nie mógł się uwolnić :( Jutro lub w środę idziemy do weta :)

Mam ten sam problem z czarnymi pazurkami u mojej Saby. Ale póki co nie są jeszcze takie długie, więc odkładam to ile się da. Wilcze pazurki też ma i będą one wymagać mojej ingerencji już nie długo. Używasz specjalnych nożyczek? I skąd wiesz ile wolno uciąć? Wykorzystam jeśli pozwolisz Twoje doświadczenie.;p

Posted

Specjalnych nożyczek już nie mam, straciłam je w czasie przeprowadzki :( Wykorzystałam szczypce do cięcia drutu, których używam przy robieniu biżuterii... Uznałam, że pazury ważniejsze ;) Ile uciąć nie miałam pojęcia, po prostu ciachnęłam tyle, żeby pazury się nie wykrzywiały podczas chodzenia. Teraz powinien już sam sobie zetrzeć, u mnie jest na podwórku chodnik, więc powinno być ok :)

Posted

Nie bardzo miałam wyjście, bo wilczy pazur miał wbity w poduszeczkę :(
Dziś byliśmy u weta, Baster już zaszczepiony, na razie przeciw wściekliźnie, bo tego się ktoś może czepiać, 29 umówiony na kastrację, a wirusówki to już na deser :) Przy okazji kastracji zrobią mu też porządek z zębami. Okazuje się, że jedzie mu z paszczęki nie tylko ze względu na kamień, a le i dlatego, że ma podwójne zęby, bo nie powypadały mu mleczaki... W dodatku jeden kieł jest złamany, więc nic dziwnego, że słabo je suche.

Posted

Nieee,no jak czytam takie cos to mnie szlag trafia...przeciez ten pies miał właścicieli o przepraszam "właścicieli"...ciekawe czy mamusia tez tak dba o zabki swoich pociech???

Posted

No to my już po wszystkim :) Baster okazał się obustronnym wnętrem... Szami powiedziała, że jąderkom było tak ciepło, miło, przytulnie i wygodnie, że lada chwila by się zaczęły zmiany nowotworowe :( Wyczyszczone ma też zęby, a część usunięta, no i usunięte wilcze pazury na tylnych łapach. Tak więc miał trzy w jednym, a teraz odsypia ;) Dziękuję trzymającym kciuki :) No i tym, którzy kupowali na bazarkach, dzięki którym mogłam za część chociaż zapłacić... Resztę uzbieram na pewno na bazarku książkowym, bo już tam nieco kupujących się pojawiło :) Jeszcze na kolejną karmę starczy, taką lepszą, bo byle jakiej nie raczy, no i jednak musi trochę przytyć... Waży niecałe 6kg, a sięga niemal do kolana :(

Posted

Mała się trochę boi kołnierza... Ale Baster z suczkami się dogaduje bardzo dobrze, czasem tylko z samcami jest problem :( Dlatego spośród szczeniaków wybrałam jedyną suczkę - bałam się, że z psiakiem Baster się nie zgra...

Posted

Coś przegapiłam:???: jaka nowa tymczasowiczka ???

Dobrze ,że Baster juz po wszystkim :) Czyli po raz drugi zycie mu uratowałaś:) nieciekawie by było z tymi jajeczkami:razz: