Shetanka Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 To jest bardzo delikatny wzór, więc myślę, że byłby ok ;) Nie przesadzajmy, że delikatne kwiatuszki na ubraniu odwracają uwagę od psa... Quote
Skyy Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Podoba mi się jeszcze ta marynarka: [URL]http://www.newlook.com/eu/shop/womens/petite/petite-black-scuba-floral-print-blazer-_321851809[/URL] Quote
Brezyl Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='Skyy']Podoba mi się jeszcze ta marynarka: [URL]http://www.newlook.com/eu/shop/womens/petite/petite-black-scuba-floral-print-blazer-_321851809[/URL][/QUOTE] Powiem szczerze, przy większym czarnym psie może być, ale jak szukasz do wystawiania wielu ras, to raczej coś jednokolorowego. Obie propozycje zbyt odciągają oko od psa. Quote
Skyy Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Jednokolorowe jest... nudne. I jeżeli mam być szczera, coraz częściej widzę handlerów (amatorów jak również tych "z wyższej półki"), którzy wybierają bardziej "wizualne" marynarki czy też sukienki - pstrokate, które właśnie przyciągają oko - sędziego, nie odwracając przy tym uwagi od psa. Sędzia raczej zdaje sobie sprawę, że ma patrzeć na psa a nie na handlera (chociaż wiemy, że i "druga strona ringówki" też ma znaczenie). ;-) Quote
zmora0 Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Ta już mi się osobiście mniej podoba. Pierwsze propozycja bije wszystko na głowę ;) Quote
Skyy Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Zdecydowałam się na zakup tej drugiej. Powinna dzisiaj przyjść. :loveu: Quote
orinka Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Co do pstrokatości, to ja bym odradzała, a przynajmniej sama bym nie wybrała. Psa ma być widać nie nas i nie chodzi tu o odwrócenie uwagi, ale o to że psa ma być widća na naszym tle podczas wystawiania. Nie może się z nami zlewać, raczej trzeba go uwydatnić, więc najlepszy jest kolor jednolity kontrastowy, lub baardzo stonowany kontrastowy wzór. A co do materiału to ostatnio wybróbowałam skórzaną kieckę i jestem bardzo zadowolona bo ślina elegancko się ściera samą wodą i nie zostawia brudnego "filmu" ani mokrej plamy po wytarciu :D Quote
Skyy Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Osobiście jestem zadowolona ze swojego wyboru. Tak się strój zaprezentował w Sopocie. Do tego mam spódniczkę w kolorze pudrowego różu oraz czarną bluzkę na ewentualną zamianę stroju. Quote
Talia Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Ładnie bardzo. Ja się zastanawiam w czym do Wro pojadę, w najgorszym wypadku powiem mamie żeby coś mi wysłała do TŻ. Przydałyby mi się jasne spodnie, ale coś czuje że nie wyglądałyby dobrze zbyt długo. Quote
Kocurkotka Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 a mi w oko wpadło taki komplecik Tylko czy taki dobór kolorów pasował by do dużego białego psa :P? czy może coś ciemniejszego ? Quote
Talia Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Moim zdaniem lepiej by pasowało coś w odcieniach pomarańczu, różu lub mięty. Jakoś tak mi ładnie pasują do jasnych psów. Zależy też jak psiaka wystawiasz, czy pies stoi na Twoim tle czy wystawiany jest przed Tobą lub obok. Quote
Kocurkotka Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 jeszcze kolory łososiowe mi się podobają :) może jeszcze coś w brązie i w kolorze indygo. a co do wystawiania to w sumie różnie ale ostatnio pies stoi w moim tle Quote
zmora0 Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Kocurkotka ciuch fajny, ale ja jestem uczulona na wszelkiego rodzaju dekolty ;) Zwykle na wystawie mam taką koszulkę/sukienkę/cokolwiek, żeby dekolt był zakryty. Quote
Recommended Posts