Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asia - kieruj sie intuicją, jak ludzie ci niepasują... to chyba tak musi być.

A co do dożki - ja osobiście jestem w stanie zrozumieć, że ludzie nie dali sobie rady, nie była psem dla nich - po przejściach czy z jakąs mega traumą ... ale ważne jest co zrobili aby jednak jązatrzymać, ile próbowali, czy się gdzieś konsultowali (wet, behawiorysta, szkoleniowiec ... ktokolwiek), jeżeli zrobili wszystko co w ich mocy i zdecydowali, że lepiej psa oddać - wg mnie to uczciwe (no i zależy gdzie psa oddali), ale jeżeli pies sprawiał jakieś problemy, a oni od razu siępoddali - dla mnie nie ma więcej o czym mówić.

• Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu odnośnie "śmierdzącej" skóry i biegunki i wymiotów ponoć pani była u weta ... jednak co mam myśleć jeśli w regularnym odrobaczaniu widzi problem ...
niby zamówiła karmę dla alergików ale nazwy nie umiała podać bo w jeden dzień karmę zamówiła a na drugi dzień psa oddała :roll: więc nie spróbowała raczej psa na prostą wyprowadzić

eeee już nie ma o czym gadać

czekam na zwrot ankiety pani z wrocławia

Posted

prawdę mówiąc miałam jakieś dziwne odczucia , co do tej pani ...coś mi spokoju nie dawało:cool3:..
Taki wspaniały pies ,jak Azyr na pewno jeszcze znajdzie prawdziwy dom..

Posted

Asia - dobrze robisz.... o tym odrobaczaniu mi jakośs umknęło, ale widać, że mając doga myleli, że będa mieli pięknego, reprezentacyjnego psa, który nie będzie sprawiał żadnego problemu, pewnie i Azyrek gdzieś by zaraz był oddany, bo pewnie w domu okazało by się, że ...... tu można wstawić cokolwiek :-(

ps. u Donki się wyjasniło, czemu ludzie nie oddzwonili i nie odbierali ode mnie telefonu - wzięli (pewnie kupili z pseudo) szczeniaczka asta :-(

Posted

[quote name='Julia Wielogorska']czytam i nie dowierzam :(

Azyrek zasługuje na domek prawdziwy i ne pewno taki znajdzie :)[/QUOTE]

bywa i tak ... a domek mu znajdziemy najlepszy jaki można :)

[quote name='Kajusza']ps. u Donki się wyjasniło, czemu ludzie nie oddzwonili i nie odbierali ode mnie telefonu - wzięli (pewnie kupili z pseudo) szczeniaczka asta :-([/QUOTE]

qrde ... szkoda :(
ale Donusia też się doczeka

Posted

aktualne rozliczenie

zostało z lipca: 290,60

WPŁATY SIERPIEŃ:

Jara - 50 zł deklaracja stała na sierpień wpłata 3 lipca 2011
Murzyńska_łydka - 15 zł deklaracja stała na sierpień wpłata 14 lipca 2011
Kajusza - 20 zł deklaracja stała na sierpień i wrzesień 27 lipca 2011
Karolina (f.fundacyjne) - 25 zł deklaracja stała na sierpień wpłata 02 sierpnia 2011
Jok (f.fundacyjne) - 30 zł deklaracja stała na lipiec wpłata 01 sierpnia 2011
Maks - 10 zł deklaracja stała sierpień wpłata 08 sierpnia 2011
pędzelopka - 50 zł deklaracja stała wpłata 09 sierpnia 2011
Amazonka71 - 10 zł deklaracja stała wpłata 11 sierpnia 2011
..........................................................................
RAZEM 210 zł

WYDATKI SIERPIEŃ:

03 sierpnia przelew 250 zł za DT + 50 zł środek na pchły + witaminy
04 sierpnia 10 zł za ogłoszenia [url]http://www.dogomania.pl/threads/212140-V-Edycja-ogłoszeniowy-20szt-40szt-60sz-Dla-Fugi-i-Beza-do-15sierpnia-2011r-godz.20.00/page2[/url]
07 sierpnia 27 zł mój dojazd do Bolesławca (spotkanie z ludźmi zainteresowanymi Azyrem) ... niestety nie jestem w stanie na chwilę obecną pokryć kosztu dojazdu, w miarę możliwości w późniejszym czasie dołożę tą kwotę

.............................................................
RAZEM 337 zł

stan kasy Azyrka na dzień 11 sierpnia 2011 163,60

wszystkim wpłacającym bardzo dziękuję
sprawdzajcie czy wszystko się zgadza

Posted

jakiś czas temu w sprawie adopcji Azyrka odezwali się do mnie młodzi ludzie z Wrocławia
dostałam ankietę, Katja z niebieskiego zrobiła wizytę

ale po kolei

Kasia i Piotr, 7 - letni syn, "babcia" ... znaczy Mama Pani Kasi i sterylizowana sunieczka Sarunia zwana Sarenką, kundelek z wrocławskiego schroniska to nowa Rodzina Azyrka :)

wizyta wypadła dobrze, Katja nie miała zastrzeżeń
ponieważ był problem z dojazdem do Bolesławca całej rodziny, Kasia i Piotr pokryli koszt dojazdu Mirka i Azyra do nich na wizytę zapoznawczą
Mirek był u Nich dzisiaj, sporo czasu ... DZIĘKUJĘ MIRKU !!
wszystko jak najbardziej ok
w niedzielę Kasia i Piotr przyjadą po Azyrka do Bolesławca i chłopak rozpocznie nowe życie

nowa Rodzina zaloguje się na forum :p ładnie Ich o to poprosiłam :p

Posted

właśnie szykuję umowę :p

zaraz dzwonię też do Pani Iwony po umowę schroniskową

mam nadzieję że Kasia i Piotr zalogują się w miarę szybko i sprawnie i będą podsyłać info na bieżąco czyli od pierwszej godziny w domu ... a później co godzinę :evil_lol::evil_lol:

może Kasia opisze jak przebiegła wizyta Azyrka u nich ?

[B]
Jara ... bardzo się cieszę że będziecie sąsiadami ... a nawet zazdroszczę[/B] :roll:

Posted

jutro ok 11 jesteśmy wszyscy umówieni w Bolesławcu

Kasia i Piotr przyjadą po Azyrka, sprzęcik dla niego już kupiony
podpiszemy umowę i chłopak rusza w NOWE ŻYCIE :p

pewnie będzie tęsknił za Mirkiem :( ... ale w nowym domku będzie miał siostrę ... i "brata" ;)

będzie fotorelacja z jutrzejszego dnia ... trzymajcie kciuki

z jednej strony bardzo się cieszę, z drugiej jest mi strasznie żal że Azyrek nie pojechał do Aidy ... życie jest cholernie niesprawiedliwe niestety

Posted

[B]no i pojechał ... Azyrek zaczął nowe życie !!![/B]

mam nadzieję, że dziwny zbieg okoliczności, znaczy dat to dobry znak dla Niuńka ... Mirek zabrał go ze schroniska 4 lipca - w moje urodziny ... i dzień dzisiejszy ... podróż do nowego domu w moje imieniny

[B]później napiszę więcej, wstawię zdjęcia ... [/B]

[B][COLOR="red"]Dziękuję !!!! Wszystkim którzy pomogli mi zabrać Azyra ze schroniska[/COLOR][/B] dziękuję za wpłaty i wsparcie !!! :Rose:

[COLOR="red"][B]dziękuję MIRKOWI[/B][/COLOR] :Rose: ... bez Ciebie nie miałabym szans ;)

[B][COLOR="red"]dziękuję Pani Iwonie[/COLOR][/B] ze schroniska :Rose:

[COLOR="red"][B]Katja :Rose: [/B][/COLOR]

Kasiu ... Piotrze ... Wam i Waszej Rodzinie życzę wytrwałości w decyzji ... pamiętajcie że z każdą sprawą możecie zwrócić się do Mirka czy do mnie, w każdej chwili ...